X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi u mnie na brzuchu, chce mi się siku i mam dylemat co robić o.O

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Sikaj w majtki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozecie polecic jakis sterylizator dobry?
    Czy wyparzacie butelki, czesci do laktatora po kazdym uzyciu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra mówił, że często problemy z brzuszkiem wynikają z przekarmienia.
    Ja karmię co 4 godz i widzę poprawę, na stan bliski ideałowi muszę poczekać..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Lej w majty ;)
    Ja miałam wczoraj w nocy taki dylemat. Wracalam od Huberta do siebie do sypialni , potwornie zmęczona. Ale strasznie mi się siku chciało. I co ? Pomyślałam "trudno , najwyzej się zsiuram w lozko" i poszłam spać dalej :P

agatia lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja polecam woreczki do sterylizacji baby ono. Tzn jeśli masz w domu mikrofale. 5 woreczków kosztuje jakieś 25zl w smyku i wystarcza na 100 sterylizacji. Szybko i prosto a po sterylizacji chowasz w szufladzie i nie ma kolejnego grata stojącego na blacie w kuchni

Little Red Fox, violett lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, ja się często śmieję do męża, że powinni mi cewnik podłączyć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

ja wyparzam. Zamówiłam sterylizator z punktów payback. Nie jest zły, to takie 2w1 sterylizator + podgrzewacz. Minusem jest że tylko jedną butelkę na raz potrafi wyparzyć, ale dostałam "za darmo" więc nie będę narzekać.

http://www.ceneo.pl/43513344

violett lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett ja mam sterylizator chicco do mikrofali.

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Mi pediatra mówił, że często problemy z brzuszkiem wynikają z przekarmienia.
    Ja karmię co 4 godz i widzę poprawę, na stan bliski ideałowi muszę poczekać..

przy cycu trochę trudniej, bo nigdy nie wiem ile zjadła za jednym razem i czy faktycznie jest głodna czy nie :( ale od dzisiaj po prostu zabieram jej cycka po 10-15 minutach i może będzie lepiej. Najwyżej będę częściej karmić, ale może się jej lepiej w brzuszku ułoży

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, masz rację :(
    ja też tak miałam, nie wiedziałam czy się najada cy nie, miałam przeczucie że pokarmu mało, a dopiero w szpitalu przy okazji ważenie Małego przed i po jedzeniu wyszło ile tak naprawdę zjada :( butelka ma jednak ten plus, że widzisz miarkę i wiesz ile mleczka Maluszek wypił...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzadko butle wyparzam

idziemy na spacerek ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyparzam 2-3 razy dziennie, a po każdym karmieniu myję i płuczę pod bardzo gorącą wodą, odkręcam na full w zlewie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Mały dziś ma już 8 tygodni! :)

kamciaelcia, alinka, agatia, bisacz, violett, marta258, mk83, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Dzis inny lekarz zakladal balonik wybadal szyjke wszystko dość mocno posprawdzal. I powoedzial nie ma warunkow na balonik. Szyjka jest bardzo wysoko zgieta i dluga nie ma wogole rozwarcia.
    Nawet nie podjął próby wiec nie bolalo jupii, jednak faceci potrafia byc delikatniejsi ;)

A wiec później stoczylam lekka batalie o udowadnianie terminu ciazy lacznie z uczeniem lekarze ze 14 wrzesnia minus 5 dni to 9 z pierwszego usg. On twierdzil ze termin 5 dni pozniej czyli 19. Generalnie później mi wytłumaczył, że taki stan wogole nie wskazuje na tak przenoszona ciążę. Dla niego to jak 38 tydzień. Na szczescie po przegladnieciu wszystkiego uznal, ze faktycznie ciąża jest juz nzacznie przenoszona.
    Ile ja mam każdemu to tłumaczyć :/

Wiec plan na ta chwile wyglada tak czekam na usg. Chce sprawdzic wielkoscdziecka i lozysko plus ilosc wod bo lekarka wczoraj okreslila tylko malo ale nie wpisala ile afi.

Po tym moze dzis podlacza oxy na próbę czy lozysko da radę i czy nie zacznie dziecku tetno skakac. A jesli ma blisko 4.5 to cesarka.
    Chyba zaczynam sie modlic o te 4.5 boje sie, ze ta moja szyjka nie ruszy nigdy a kazdy lekarz bedzie zlewal bo zle pewnie policzylam owu :/

Sorki ze marudze ale jestem juz zmeczona. Dzis wzieli dwie dziewczyny jwden dzien po terminie po terminie porodu na wywolanie a ja 10 dzien i caly czas nic. Bo u mnie organizm noe wskazuje noc a noc na poród. Ani jednego skurczu na ktg. Ano rozwarcia ni nic....

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzieciarnia śpi, chwila dla rodziców. My skusimy się na krótki pobyt na ogrodzie aby się lepiej oddychało dzieciaczkom.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nadal śpi, jak obudzi się z wielkim głodem, ojj biedna ja :O

ok. Głodomorra się przeciąga, czas na mleczko, a później zabieram się za obiad dla nas ;)

• pestka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hejka,
    Dzis inny lekarz zakladal balonik wybadal szyjke wszystko dość mocno posprawdzal. I powoedzial nie ma warunkow na balonik. Szyjka jest bardzo wysoko zgieta i dluga nie ma wogole rozwarcia.
    Nawet nie podjął próby wiec nie bolalo jupii, jednak faceci potrafia byc delikatniejsi ;)

A wiec później stoczylam lekka batalie o udowadnianie terminu ciazy lacznie z uczeniem lekarze ze 14 wrzesnia minus 5 dni to 9 z pierwszego usg. On twierdzil ze termin 5 dni pozniej czyli 19. Generalnie później mi wytłumaczył, że taki stan wogole nie wskazuje na tak przenoszona ciążę. Dla niego to jak 38 tydzień. Na szczescie po przegladnieciu wszystkiego uznal, ze faktycznie ciąża jest juz nzacznie przenoszona.
    Ile ja mam każdemu to tłumaczyć :/

Wiec plan na ta chwile wyglada tak czekam na usg. Chce sprawdzic wielkoscdziecka i lozysko plus ilosc wod bo lekarka wczoraj okreslila tylko malo ale nie wpisala ile afi.

Po tym moze dzis podlacza oxy na próbę czy lozysko da radę i czy nie zacznie dziecku tetno skakac. A jesli ma blisko 4.5 to cesarka.
    Chyba zaczynam sie modlic o te 4.5 boje sie, ze ta moja szyjka nie ruszy nigdy a kazdy lekarz bedzie zlewal bo zle pewnie policzylam owu :/

Sorki ze marudze ale jestem juz zmeczona. Dzis wzieli dwie dziewczyny jwden dzien po terminie po terminie porodu na wywolanie a ja 10 dzien i caly czas nic. Bo u mnie organizm noe wskazuje noc a noc na poród. Ani jednego skurczu na ktg. Ano rozwarcia ni nic....
    Bardzo Ci współczuję, bo już musi być Ci mega ciężko.... oby szybko się Tobą zajęli i Twoja mocarna szyjka jednak ruszyła. Trzymam mocno kciuki!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin trzymam kciuki żeby coś się ruszyło i żebyś mogła już niedługo tulić swoje maleństwo!

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ciaza przenoszona jest powyzej 42 tygodnia, czyli powyzej 42 tyg 0 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 12:40

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 2525 2526 2527 2528 2529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ