WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin wrote:Hejka,
Dzis inny lekarz zakladal balonik wybadal szyjke wszystko dość mocno posprawdzal. I powoedzial nie ma warunkow na balonik. Szyjka jest bardzo wysoko zgieta i dluga nie ma wogole rozwarcia.
Nawet nie podjął próby wiec nie bolalo jupii, jednak faceci potrafia byc delikatniejsi
A wiec później stoczylam lekka batalie o udowadnianie terminu ciazy lacznie z uczeniem lekarze ze 14 wrzesnia minus 5 dni to 9 z pierwszego usg. On twierdzil ze termin 5 dni pozniej czyli 19. Generalnie później mi wytłumaczył, że taki stan wogole nie wskazuje na tak przenoszona ciążę. Dla niego to jak 38 tydzień. Na szczescie po przegladnieciu wszystkiego uznal, ze faktycznie ciąża jest juz nzacznie przenoszona.
Ile ja mam każdemu to tłumaczyć
Wiec plan na ta chwile wyglada tak czekam na usg. Chce sprawdzic wielkoscdziecka i lozysko plus ilosc wod bo lekarka wczoraj okreslila tylko malo ale nie wpisala ile afi.
Po tym moze dzis podlacza oxy na próbę czy lozysko da radę i czy nie zacznie dziecku tetno skakac. A jesli ma blisko 4.5 to cesarka.
Chyba zaczynam sie modlic o te 4.5 boje sie, ze ta moja szyjka nie ruszy nigdy a kazdy lekarz bedzie zlewal bo zle pewnie policzylam owu
Sorki ze marudze ale jestem juz zmeczona. Dzis wzieli dwie dziewczyny jwden dzien po terminie po terminie porodu na wywolanie a ja 10 dzien i caly czas nic. Bo u mnie organizm noe wskazuje noc a noc na poród. Ani jednego skurczu na ktg. Ano rozwarcia ni nic....
Kochana 3mam kciuki, abyś nie musiała się męczyć i w końcu niech zrobią CC ! tulę! -
Elcia89 wrote:Ajrin ciaza przenoszona jest powyzej 42 tygodnia, czyli powyzej 42 tyg 0 dni
-
nick nieaktualny
-
Adaś przyszedł na świat w piątek, 23 września, o godzinie 23:27 czasu mojego. Po 8 godzinach rodzenia zrobiliśmy CC, bo rozwarcie sie "cofnęło" - szyjka zaczela puchnac od nacisku główki. Powód oczywisty... Adaś wazy 5150g
. Wszystko położne przyszły go oglądać
Jest żarłokiem i super ssakiem. W czterech pierwszych godzinach życia walnął 5 kupek
Jestem kompletnie wykończona. Idę spac.AJrin, alinka, Magdziulla, sarcia123, stardust87, Broszka, żabka04, Sophia, kamciaelcia, Skali89, Anulka01, agatia, bisacz, violett, Sabina, haneczka, marta258, Angela89, martta, Madziuuuula, mk83, Bratek, mmargol, bbeczka91, Impresja lubią tę wiadomość
-
Behemottka OMG garltaki no to masz na bank najwiekszego klocusia
Teoche szkoda ze nie zrobili jednak usg bo taka waga to nie ma jak rodzić.Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBehemotka wow!!!! Po pierwsze mega gratulacje! Ale po drugie wow!!! 5150 ...yyy wow! To będzie rekord forumowy! Moja tyle będzie miała w połowie 2 msc, a Twój startuje z taką wagą. Dobrze, że miałaś cc.
Gratulacje jak się czujesz?Behemottka lubi tę wiadomość
-
5150? Ja!!!! Gratulacje!
My młodego zacchustowalismy. Póki co kieszonka. Następny będzie kangur. A następnie konsultacja bo sie oczywiście boje czy dobrze. Ale młody od dwóch godzin śpi. Ja mam wolne ręce i tylko humor nie taki jak miał być, bo M wczoraj mówił 'wyjdę na kebaba ale jutro cały dzień zajmuje sie dzieckiem , ty tylko karmisz'.
Wiec ja nosze dziecko i walczyłam z płaczem, a M odsypia noc. Odsypia noc podczas której to ja wstawałam o 2 i 5
Nie pił wczoraj. Wrócił koło 22. Wiec to nie kac.
Wcześniejsza noc na delegacji , wiec mógł odespać całe 3 tygodnie.
Młody miał czuwanie jak zawsze po karmieniu o 5-6. I powiedziałam M ze to on ma z nim siedzieć. I siedział ale ja i tak nie mogłam spać
Pożaliłam sie.
Wciąż pod wrażeniem wagi Adasia!!!
Słuszna linie ma amerykański naródBehemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEsmi to prawda, widać to po wpisach na forum i u mnie też tak było.
Czekam do środy na położną jak na zbawienie. Jak nie śpi to przeważnie płacze, czytam tą książkę "Jezyk niemowląt" i próbuję odgadnąć powód płaczu i nie potrafię i czuję jeszcze większą frustrację, bo myślę - jaka ze mnie matka, nie potrafię zrozumieć co dziecko do mnie mówi, biedna Niunia". -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Och miałam zapytać - czy to normalne, że Moje Dziecko leżąc na brzuszku podnosi i trzyma główkę? Zaczęła tak mając ok 2,5 tygodnia wtedy już trzymała patrząc do przodu, wcześniej podnosiła.