X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hejka,
    Dzis inny lekarz zakladal balonik wybadal szyjke wszystko dość mocno posprawdzal. I powoedzial nie ma warunkow na balonik. Szyjka jest bardzo wysoko zgieta i dluga nie ma wogole rozwarcia.
    Nawet nie podjął próby wiec nie bolalo jupii, jednak faceci potrafia byc delikatniejsi ;)

A wiec później stoczylam lekka batalie o udowadnianie terminu ciazy lacznie z uczeniem lekarze ze 14 wrzesnia minus 5 dni to 9 z pierwszego usg. On twierdzil ze termin 5 dni pozniej czyli 19. Generalnie później mi wytłumaczył, że taki stan wogole nie wskazuje na tak przenoszona ciążę. Dla niego to jak 38 tydzień. Na szczescie po przegladnieciu wszystkiego uznal, ze faktycznie ciąża jest juz nzacznie przenoszona.
    Ile ja mam każdemu to tłumaczyć :/

Wiec plan na ta chwile wyglada tak czekam na usg. Chce sprawdzic wielkoscdziecka i lozysko plus ilosc wod bo lekarka wczoraj okreslila tylko malo ale nie wpisala ile afi.

Po tym moze dzis podlacza oxy na próbę czy lozysko da radę i czy nie zacznie dziecku tetno skakac. A jesli ma blisko 4.5 to cesarka.
    Chyba zaczynam sie modlic o te 4.5 boje sie, ze ta moja szyjka nie ruszy nigdy a kazdy lekarz bedzie zlewal bo zle pewnie policzylam owu :/

Sorki ze marudze ale jestem juz zmeczona. Dzis wzieli dwie dziewczyny jwden dzien po terminie po terminie porodu na wywolanie a ja 10 dzien i caly czas nic. Bo u mnie organizm noe wskazuje noc a noc na poród. Ani jednego skurczu na ktg. Ano rozwarcia ni nic....

Kochana 3mam kciuki, abyś nie musiała się męczyć i w końcu niech zrobią CC ! tulę!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Ajrin ciaza przenoszona jest powyzej 42 tygodnia, czyli powyzej 42 tyg 0 dni
    To wedlug pierwszego usg wychodzi ze mam 15 dni po terminie. Wiec jak byk przenoszona!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin masz przeboje z tą szyjką.

Moja Hania śpi jak królik... Co szmer to się budzi. Uśpię ją na rękach, odłoże i za 10 minut to samo. Teraz się myję a Tatuś buja w kołysce.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś przyszedł na świat w piątek, 23 września, o godzinie 23:27 czasu mojego. Po 8 godzinach rodzenia zrobiliśmy CC, bo rozwarcie sie "cofnęło" - szyjka zaczela puchnac od nacisku główki. Powód oczywisty... Adaś wazy 5150g :D. Wszystko położne przyszły go oglądać :)

Jest żarłokiem i super ssakiem. W czterech pierwszych godzinach życia walnął 5 kupek o.O

Jestem kompletnie wykończona. Idę spac.

AJrin, alinka, Magdziulla, sarcia123, stardust87, Broszka, żabka04, Sophia, kamciaelcia, Skali89, Anulka01, agatia, bisacz, violett, Sabina, haneczka, marta258, Angela89, martta, Madziuuuula, mk83, Bratek, mmargol, bbeczka91, Impresja lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że dzieci po około 2 tygodni robią się bardziej aktywne i już tak nie śpią jak wcześniej :)

zem3anlidu4xmpao.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka OMG garltaki no to masz na bank najwiekszego klocusia :)
    Teoche szkoda ze nie zrobili jednak usg bo taka waga to nie ma jak rodzić.

Behemottka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka wow!!!! Po pierwsze mega gratulacje! Ale po drugie wow!!! 5150 ...yyy wow! To będzie rekord forumowy! Moja tyle będzie miała w połowie 2 msc, a Twój startuje z taką wagą. Dobrze, że miałaś cc.
    Gratulacje jak się czujesz?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5150? Ja!!!! Gratulacje!

My młodego zacchustowalismy. Póki co kieszonka. Następny będzie kangur. A następnie konsultacja bo sie oczywiście boje czy dobrze. Ale młody od dwóch godzin śpi. Ja mam wolne ręce i tylko humor nie taki jak miał być, bo M wczoraj mówił 'wyjdę na kebaba ale jutro cały dzień zajmuje sie dzieckiem , ty tylko karmisz'.
    Wiec ja nosze dziecko i walczyłam z płaczem, a M odsypia noc. Odsypia noc podczas której to ja wstawałam o 2 i 5 :/
    Nie pił wczoraj. Wrócił koło 22. Wiec to nie kac.
    Wcześniejsza noc na delegacji , wiec mógł odespać całe 3 tygodnie.

Młody miał czuwanie jak zawsze po karmieniu o 5-6. I powiedziałam M ze to on ma z nim siedzieć. I siedział ale ja i tak nie mogłam spać :/

Pożaliłam sie.

Wciąż pod wrażeniem wagi Adasia!!!
    Słuszna linie ma amerykański naród ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • esmi Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka gratulacje ale klocuszek!!!!

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka gratulacje!! ja myslałam, że moja to duża dziewczyna ale Wasz Adaś przebija wszystkich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi to prawda, widać to po wpisach na forum i u mnie też tak było.
    Czekam do środy na położną jak na zbawienie. Jak nie śpi to przeważnie płacze, czytam tą książkę "Jezyk niemowląt" i próbuję odgadnąć powód płaczu i nie potrafię i czuję jeszcze większą frustrację, bo myślę - jaka ze mnie matka, nie potrafię zrozumieć co dziecko do mnie mówi, biedna Niunia".

• Broszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko gratulacje! Adaś to chyba największy noworodek na całym belly:) zdrówka dla mamusi i synka:)

Haneczka dla Ciebie również gratulacje!:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka

wielkie grarulacje, odpoczywaj teraz, regeneruj sie !!!ja piernicze waga meha, gdsie ty go tam ukrylas w tym brzuchu?? :)

GRARULACJE

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka woooow jaki duży dzieć!!!
    Gratulacje i dużo zdrówka.

Ulf tule cie. Faceci.......:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, gratulację Kochana, ogromniasty ten Twój Adaś! :)
    rośnijcie zdrowo! uściski :)

Malutki śpi i póki co - nie ulało mu się, tylko co prawda zjadł mniej niż zwykle, bo zasnął :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och miałam zapytać - czy to normalne, że Moje Dziecko leżąc na brzuszku podnosi i trzyma główkę? Zaczęła tak mając ok 2,5 tygodnia wtedy już trzymała patrząc do przodu, wcześniej podnosiła.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, gratuluje szczęścia. Mamie i Tacie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka o kurka! Niezła kategoria wagowa :) gratuluję zdrowego Adasia :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Najpierw Mnie zatkało! !!teraz to się uśmiecham
    Gratuluję bardzo bardzo! !!duży ten twój Adasiek :) czekam na zdjęcie
    tobie zdrówka i sił życzę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Och miałam zapytać - czy to normalne, że Moje Dziecko leżąc na brzuszku podnosi i trzyma główkę? Zaczęła tak mając ok 2,5 tygodnia wtedy już trzymała patrząc do przodu, wcześniej podnosiła.
    Nie wiem czy to normalne, ale mój tez tak już robi. Podnosi i trzyma, podnosi i przekłada prawo lewo. Czasem puści i walnie o materac.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2526 2527 2528 2529 2530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ