X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka gratulacje !!!!:)
    My mamy problem z brzuszkiem niewiem czy to laktoza ciężko je tego Nana kupiłam ebfanil bez laktozy i położna kazała kropelki do mleka dawać zjadł trochę prykal i teraz śpi nie wzdycha i nie mruczy mam nadzieję że pomoże szkoda tylko bo mam całe 2 opakowania Nana no ale może sprzedam

A z rzeczy nie dziecuowych to byliśmy dziś po wycenę dachu i myślę że do końca roku się przykryje domek:)

A tymczasem odciagam mleko na następne karmienie

bisacz, Behemottka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do główki mój też tak robi.
    A zapytam jeszcze o te rurki do gazów to kiedy się je używa ?
    Mój jak narazye jest bardziej aktywny ale i tak przeważnie śpi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam na usg :( dzis napewno nie urodze zaczynam wątpić, ze wogole... ;(
    Człowiekowi z bezsilności ryczec sie chce.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, niby w nocy spałam względnie, a czuję się paskudnie i kark boli :(
    jak tylko mąż ogarnie zmianę pościeli przetransportuję się z Młodym do łóżka i się zdrzemnę, choć widzę że się wierci, więc i z spania mogą być nici :(

martwi mnie ten jego brzuszek, kupki nie robił dzisiaj i wczoraj też - nie przypominam sobie, albo mąż wtedy przebierał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że Wasze Brzdące też podnoszą. W sumie pytałam na biegu o to ortopedę i powiedział, że to dobrze. Ae teściowa krzyczy, że nie wolno, to za wcześnie. Nie wiem od kiedy stałam się taka podatna na sugestie, zwłaszcza ich.

Ajrin, współczuję Ci, ale nie mogą Cię tak w nieskończoność trzymać. A nie masz tam lekarza albo kogoś kto by pomógł?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin biedactwo. Nawet sobie nie wyobrażam jak musisz się wkurzać i niecierpliwić. Ja jeszcze przed terminem a już mam wkurwa, a Ty tyle dni po... tulę mocno i oby nagle zaczęło się coś dziać!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka gratulacje! Pokaźny bobas! Waga robi wrażenie :)
    Madziu don't worry! Mój tez wiecznie płacze. Jedne dzieci tylko jedzą i śpią a inne tylko jedzą i marudzą ;) Damy radę słonko!! W końcu będzie lepiej ;)

Magdziulla, Behemottka lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie problem w tym ze nie mam lelarza prowadzacego ze szpitala. Widac problem jak u zabki msci sie brak lekarza.
    Jak tak dalej pojdzie to ja urodze w pazdzierniku :/ tylko czy dziecko przeżyje :(
    Niech mi zrobia to usg i cos zadecydują i tego później nie zmieniają.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    No wlasnie problem w tym ze nie mam lelarza prowadzacego ze szpitala. Widac problem jak u zabki msci sie brak lekarza.
    Jak tak dalej pojdzie to ja urodze w pazdzierniku :/ tylko czy dziecko przeżyje :(
    Niech mi zrobia to usg i cos zadecydują i tego później nie zmieniają.
    Ejjj, a co to za dramatyzm. Dziecko najlepiej wie co robi. Będzie czas to wyjdzie. A jak będą kłopoty z wyjściem to tak jak u Behemotki zrobią cc.
    Wiem, ze w szpitalu ciężko się relaksować ale musisz myśleć pozytywnie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, ze mna babka na sali lezala 12 dni po terminie, mi tez 1 daka oxy jic nie dala, dopiero po drugiej ruszulo i urodzila w ten dzisn co ja, takze 15 dni po termjnke ja trzymali...dziecko zdeowe, wody wszystko tez bylo ok poprostu dziecku sie nie spieszylo. Moze u cienie tez tak bedzie ?? Badz dibrej mysli bo stres nam nie pomaga :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka Gratuluję :) buziaki dla Adasia :) Waga imponująco, imponująca :-D dobrze, że jednak cc :) jak Ty chudzinko dałaś radę go nosić w brzuchu... odpoczywaj.

Jestem po wizycie u gina, mam stan zapalny, dostałam antybiotyk, w pn mam zrobić CRP i morfologię.

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowoeowowowow behemottko SUPERAdasko jest z Wami!
    Gratuluje synka, wagi i super porodu :)
    Właściwie podobny do mojego :)
    Czekamy na zdjęcie rekordzisty!:)

Magdziulla główkę moze podnosić ale trzeba uważać na ten rdzeń tylny (mięśnie karku) a przy okazji kręgosłup, zeby za mocno nie przeginał i nie za długo :)
    Ale te mięśnie juz jak najbardziej moze mieć i teraz ćwiczy :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą machnęłam kolejny skurcz na ponad 85%...
    Prosimy kciuki...

bisacz, stardust87, kamciaelcia, agatia, violett, Anulka01, żabka04, Behemottka, Sabina, Broszka, marta258, Magdziulla, mk83, mmargol lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój czasami tak macha, że się martwię, a do odbijania jak weźmie zamach i fiknie o bark to aż mi go żal :( nie zawsze jestem w stanie w porę go przed tym uchronić :(

postanowiłam skorzystać z chwili drzemki Bobasa i pomalować paznokcie,
    obym zdążyła zanim się obudzi!! :D

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kciuki zaciśniete! :)

Czy też macie opuchliznę nad cięciem od CC? Zmartwiłam się, ponieważ jest zgrubienie i czuję coś twardego i w ogóle... zmartwiłam się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój czasami tak macha, że się martwię, a do odbijania jak weźmie zamach i fiknie o bark to aż mi go żal :( nie zawsze jestem w stanie w porę go przed tym uchronić :(

postanowiłam skorzystać z chwili drzemki Bobasa i pomalować paznokcie,
    obym zdążyła zanim się obudzi!! :D
    To się nazywa dobrze zorganizowana MAtka!
    Ja zeobiłam kawe - wylałam bo zimna - bobo się akurat obudził
    zrobiłam herbatę - zaraz wyleję bo już zimna - zadzwoniłam do koleżanki i gadałysmy 30 minut, a zaraz bobo się obudzi.
    Jestem bez obiadu, w sumie nie głodna, ale mam apetyt na COŚ bliżej nieokreślonego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia u nie było, ale nie wiem dokładnie jak to u Ciebie wygląda. Wyskoczyło jak za bardzo się namęczyłam pchaniem wózka pod górkę i mięśnie brzucha nadwyrężyłam :P

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Bratku kciuki zaciśniete! :)

Czy też macie opuchliznę nad cięciem od CC? Zmartwiłam się, ponieważ jest zgrubienie i czuję coś twardego i w ogóle... zmartwiłam się...

Mamy. Przy zdejmowaniu szwa położna powiedziała ze to wewnętrzne szwy. Ze trochę potrwa zabim sie wchłoną.
    Jest wałeczek opuchnięty i w środku twarde.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe... poczułam ulgę jak po porodzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedziałam, że tak będzie!
    pomalowałam paznokcie, kiedy skończyłam - magicznie Bobas się obudził :D

‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ