X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja nie miałam zgrubienia, ale dziewczyny miały, więc pewnie to norma :)

Bratku no jasne, że trzymam kciuki :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Bratku kciuki zaciśniete! :)

Czy też macie opuchliznę nad cięciem od CC? Zmartwiłam się, ponieważ jest zgrubienie i czuję coś twardego i w ogóle... zmartwiłam się...
    To zgrubienie będzie dość długo. Szwy się muszą porozpuszczać, a tkanki poukładać.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Bratku kciuki zaciśniete! :)

Czy też macie opuchliznę nad cięciem od CC? Zmartwiłam się, ponieważ jest zgrubienie i czuję coś twardego i w ogóle... zmartwiłam się...
    Ja mam. Tez sie martwie. Polozna widziala i mowi, ze do obserwacji, ale na razie zeby siw niw przejmowac.
    Kolezanka mowila, ze to moga byc zrosty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko mega gratulacje!
    Jak oni chcieli, zebys Ty urodzila takiego duzego Adaska? :P
    Waga naprawde super, alez jestem ciekawa, jak wyglada :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spac - non-stop patrzę czy Adaś oddycha... A w sumę nie śpię już druga noc ... Przed chwila mu sie ulało i położna zabrała go do profesjonalnego odsysania płynów. Jakies maja urządzenie, które to robi lepiej niz grucha. Po powrocie possał cyca i zasnął i teraz śpi na mojej klacie a ja sie mu przyglądam.

Co do wczoraj -

CC trwało dwie godziny, bo po Adasiu moja ginekolog zabrała sie za torbiel. Była gigantyczna. I jeszcze znalazła drugą, 3x4 na lewym jajniku. Oba jajniki zachowane :) ale widziałam w lustrze moje wszystkie narządy rodne,mną "żywo".

Druzyna CC była super, anastezjolog cały czas żartował. Byli tez obecni lekarze z neonatalnego, bo to było CC nieplanowane. Adaś ma super wyniki, wiec szybko poszli. Przy porodzie pokazywali lustrem jak Adasia wyjmują z brzuszka - moja ginka krzyknęła "o Boże, to jest sześciomiesięczne niemowlę."

M. był oczywiscie obecny i swietnie, bo potrzebowałam jego wsparcia. Kiedy Adasia zabrali na suszenie i mierznie , to słyszałam jak maluszek cichł słysząc M-a znajomy głos:). Ja nie dostałam Adasia na brzuch po samym porodzie, bo miałam jeszcze godzinę operacji, ale to M go dostał. W końcu dali mi Adasia na minutkę dosłownie, ale zaraz zabrali bo niestety przeszkadzał chirurgom.

No i dostałam gigantycznych drgawek. Po wyciągnięciu Adasia sie popłakałam, potem na te chwilkę był u mnie na klacie, a potem zaczęło mną trzepać. Przez godzinę, jak robili torbiel, rzucało mną od piersi w gore (reszta była znieczulona). Myslalam, ze dostanę szczekoscisku.. Po operacji przewieźli mnie na pooperacyjny i tam dostałam mojego smoka. Od razu przeszły mi trzęsawisk. Zassał bez problemu, aż sie położna zdziwiła. Głodny moj ssak :). Bardzo ładnie jadł. Po czym walnął piec kupek w cztery godziny.

Czy Wam po CC tez pielęgniarka naciska macice (czyli miejsce ciecia), zeby zobaczyć jaki jest upływ krwi? Po zabiegu miałam chyba 5 takich hardkorowych manipulacji w pooperacyjnym, a teraz moja położna prowadząca tez to robi, tylko ciut łagodniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 16:11

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, uciskanie macicy jest przykre ale konieczne, żeby skontrolować czy nie ma zatrzymania krwawienia w macicy.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko przy psn tez jest naciskana macica. To norma.

No i spieszę z gratulacjami :) Twój syn większy od mojego :) wielkie gratulacje :) niech rosnie zdrowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam u Was?
    czy tylko mój dziś jest taka maruda?
    zastanawiam się czy to kolka czy inny problem z gazami, ale kupkę zrobił, brzuszek miękki, może skok rozwojowy kolejny nas czeka? wczoraj mieliśmy meeega spokojny dzień, a dziś od 5. czekam na cud lub chociaż przespaną noc...

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotko graaaatulacje :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdrzemnelam żeby wieczorem dłużej posiedzieć
    Najpierw z synkiem u boku próbowałam ale ja długo próbowałam zasnąć a małemu juz to się nie podobało
    Zatem Piotruś wyspał się w bujaczku a mama sama w łóżku ;)
    Mamy zaproszenie na kawę na dzialeczke do znajomych. ..chyba dziwni z nas ludzie i...nie chce nam się. ..żeby chociaż Piotruś był większy. ..ze może do domu (mieszkają obok w klatce )
    Lepiej nam razem w domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Malutki dzis bardzo duzo spi. Budzi sie, chwilkę podje i spi dalej. Juz sie boje nocy :o

Kamcia ja tez mam tako syndrom kapcie i dom. Maz odwrotnie :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie zaczęło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka gratuluję Adaśka! ;) masz co tulić. ;)

My byliśmy na spacerku i Hania super spała. W domu oczywiście pobudka.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    co się zaczeło?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się czasem boję, że on już zawsze tak będzie płakać.
    gdzie się podziało światełko nadziei? :(

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia płacz.
    Ale znów zasnal.
    On dzis przerażajaco duzo spi (budzi sie na jedzenie i zasypia dalej).
    Powinnam sie martwić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się czasem boję, że on już zawsze tak będzie płakać.
    gdzie się podziało światełko nadziei? :(
    Nie lubię.... Miało byc cytuj.
    Światełko jest w perspektywie przyszłości ze "kiedyś bedzie lepiej".
    Jesteś super dzielna, naprawde... Moj jak płacze to ja z bezsilności tez zaczynam plakac :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    jesli nie ma temp to spaniem (nadmiernym) w dzień martwie sie w kategoriach nocy :) nasz też duzo spał ( przed spacerkiem w kołysce, na rękach,na spacerku i po)teraz mu juz nie pozwalamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie nie raz mysle ze takie płaczące dziecko (pod warunkiem ze nic go nie boli) to tez najwięcej kwestia charakteru
    Bo Emilka tez nie płakała o czym przeciez wiedza wszyscy nasi sąsiedzi...była nerwowa złosnica ale nie plakala (w poradni powiedzieli ze w takich sytuacjach rodzic pierwszy raz płacz dziecka poznaje na szczepieniu :( )
    Piotruś tez nie placze, dziś było rano przy wstawaniu, na co pomogło obudzenie go oraz po porannej drzemce w kołysce-wtedy ujrzałam łezkę, ale taki płacz trwał minutke
    zatem mocno was tule i wasze dzieciaczki tez
    a na pewno to mija

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia,
    mój jak miał dwa tygodnie to bardzo dużo spał,
    ale miał wysoką bilirubinę, więc sama go musiałam budzić na mleczko

mam nadzieję, że problemy znikną, podobno mijają po 3 m-cu
    a mamy już prawie 2! Bardzo bym chciała, bo już czasem psychicznie wysiadam

upiekłam dziś ciasto, w nazwie błyskawiczne, ale przy płaczącym dziecku, gdzie jedną ręką miesza się składniki, a nogą huśta bujaczek to wieczność :D

oby smakowało lepiej niż wygląda o.O
    estetyka podania poszła się paść, byle szybko wsadzić do piekarnika :D

‹‹ 2528 2529 2530 2531 2532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ