X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Temperatura spadła. Jak ubieranie dzieci na spacerki?
    Kosio dzis był w bodziaku i spodniach a na to welurowy pajac. Plis czapeczka i niedrapki - rękawiczki. No i kocyk.
    Teraz na fejsie widzę fotę dziecko ubrane w kombinezon puchaty i przykryte kołdra prawie ze.
    Wiec jak jest u Was?
    My ubralismy wczoraj na spacer dokładnie tak samo i mała była gorąca jak wróciliśmy do domu więc myślę ze nie ma co przesadzać. U nas tylko wersja bez niedrapek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co do faldy twardej po cc to ja też mam i też mi położna i lekarze mówili że to normalne i trzeba czasu by znikło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skoro tak piszecie, to wezmę swojego przekręcę na brzuszek, skoro zaraz kąpiel, butla i oby spanie! :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis na spacerze spodnie dresowe, skarpetki, body dł rekaw i bluza
    sa goście więc papa
    powodzenia rozpakowujacym się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Temperatura spadła. Jak ubieranie dzieci na spacerki?
    Kosio dzis był w bodziaku i spodniach a na to welurowy pajac. Plis czapeczka i niedrapki - rękawiczki. No i kocyk.
    Teraz na fejsie widzę fotę dziecko ubrane w kombinezon puchaty i przykryte kołdra prawie ze.
    Wiec jak jest u Was?
    U mnie tak samo ubieramy. Ewentualnie krotka koszulka i na to kaftanik, a potem cieplejszy pajac. Teraz sa takie miekkie i cieple w Pepco, na zamek, wiec kupilismy i uzywamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja:(
    Dziecko mi zwymiotowało! Buzia, nosem! Chryste ale sie wystraszyłam:(

Czy moze byc tak ze on nie toleruje mojego pokarmu???

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Jeja:(
    Dziecko mi zwymiotowało! Buzia, nosem! Chryste ale sie wystraszyłam:(

Czy moze byc tak ze on nie toleruje mojego pokarmu???

Kochana ! Nie stresuj się.Maleństwo jest lapczywe.Chce dużo zjeść ale żołądek ma malutki.Mój mały też często zwraca nosem i buzia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas zaraz przyjdą goście. Dobranoc. ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy
    Szymek 3 razy dzus zrobił kupę jak piana ibbardzi dużo szła jak woda myślałam że po mleku Ale zmieniłam dziś na enfamil i dalej to samo położna kazała mi dawać kropelki przeciwko kolkom do mleka już nie wiem po czym to może być czy to biegunka ?

pestka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Potrzebuję pomocy
    Szymek 3 razy dzus zrobił kupę jak piana ibbardzi dużo szła jak woda myślałam że po mleku Ale zmieniłam dziś na enfamil i dalej to samo położna kazała mi dawać kropelki przeciwko kolkom do mleka już nie wiem po czym to może być czy to biegunka ?
    przepraszam, chciałam dać cytuj...
    Piana w kupie to alergia :/
    A karmisz tylko mm? Mój dzieć tak miał jak zjadłam kiedyś garść orzechów na próbę. Może alergia na to konkretne mleko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 20:17

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ja sie nie znamię kupach z piana ale to co sie dowiedziałam to ze na własna rękę nie można "ot tak" zmieniać mleka....
    Moze to to? Albo faktycznie cos zjadłaś i Szymus tak zareagował...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiliśmy Małemu dłuższą i cieplejszą niż zwykle kąpiel, zjadł mleczko i póki co śpi <3
    więc pewnie i ja wkrótce udam się w stronę łóżka, oby chociaż do północy dotrwał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wygląda ten śluz w kupce? Bo moja ma takie małe niteczki jakby śluzu i grudki niestrawionego mleka i nie wiem czy się martwić czy nie. Tego złego powinno być dużo? I to ma jakiś specyficzny kolor?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Potrzebuję pomocy
    Tu jest o kupkach :
    http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/956-kupka-noworodka-i-niemowlaka.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas są w kolorze kupki i bardzo niewielkie więc mam nadzieje ze to coś normalnego. Albo to nie śluz, już sama nie wiem

I odpadł nam dzisiaj pepuszek :)

Sabina, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój panicz kupka tyke razy w ciagu doby, ze smarowanie bephantenem mało daje i pupa, zwłaszcza przy odbycie jest mocno podrazniona.
    Jakieś rady czym traktować pupine? Mam sudocrem na jakieś poważniejsze podrażnienia ale lekarka powiedziała, żeby i noworodka go nie stosować

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczko gratuluję serdecznie. Dużo zdrówka dla Was!
    Magdziulla- u nas z karmieniem też istna wojna. Dziś np. nie spałam od 2 do 7. Co zdążyłam Zuzkę nakarmić poczekać aż odbije i przebrać ( czasami serię po 2-4 pampki) to chwilę przysnęła albo i nie i na nowo to samo.Pręży się i męczy przez brzuszek… O 7 zasnęła ze mną w łóżku a później musiałam wstawać…Czasami śpi fajnie od karmienia do karmienia i wtedy czuję się luksusowo a czasami rano mam ochotę schować się pod łóżko i nie wychodzić
    Do kiedy trzeba budzić malucha co te 3 h mniej więcej?
    Ajrin- współczuję, ale pomyśl, ze to już końcówka dasz radę
    Darusia- powodzenia! Czekamy na maleństwo!
    Alinko- nam lekarz mówiła, ze może się zdarzyć takie chluśnięcie raz dziennie powiedzmy. U nas było tak 2 razy w ogóle. Jak małą przypilnuję żeby dobrze odbiła i nie pozwalam jej za długo czekać na jedzonko ( np. spać) to je mniej łapczywie i jest ok.]
    Violett ja mam sterylizator mikrofalowy z Aventu i jest ok.
    Behemottka- gratulacje! Miałaś co nosić pod sercem 
    Doczytałam z dziś do 16 i muszę lecieć karmić dziecia i się przespać bo mąż się zgłosił na wartę wieczorną…Postaram się w nocy poczytać jeszcze ale na Tel ciężko zapamiętać co kto pisał :P

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    To u nas są w kolorze kupki i bardzo niewielkie więc mam nadzieje ze to coś normalnego. Albo to nie śluz, już sama nie wiem

I odpadł nam dzisiaj pepuszek :)
    Kupki mojego syna tez wygladaja jak serek ziarnisty tylko drobny na serwatce. No i jest zolciutki. Też uważam ze sa ok.

Alinka gratuluję odpadniecia pępka! Nasz jeszcze twardo siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 21:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Za to mój panicz kupka tyke razy w ciagu doby, ze smarowanie bephantenem mało daje i pupa, zwłaszcza przy odbycie jest mocno podrazniona.
    Jakieś rady czym traktować pupine? Mam sudocrem na jakieś poważniejsze podrażnienia ale lekarka powiedziała, żeby i noworodka go nie stosować
    Kurczę! Nie lubię tylko cytuje :)
    My używamy alantan plus w kremie. I zmieniłam pampersy na dady. Nie chce zapeszyć ale wydaje mi sie ze widzę poprawę.
    Dziewczyny na fb pisały jeszcze o fiolecie zeby dupcie posmarować, a ja z kolei słyszałam zeby kalium (fiolet w tabletkach?) rozpuscic w wodzie i płatkiem dotykać pupkę. Jak wyschnie zakładać pampers. (Roztwór bedzie różowy i nie zafarbuję dupci ani ubranek).

Ale poki co u nas ten alantan. Jak do poniedziałku nie bedzie poprawy próbujemy z fioletem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 22:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczerwienienia smarujemy sudocremem. Warto przez jakis czas wycierac pupę woda z mydłem letnia a nie chusteczkami plus wietrzyc.
    To kiedy moge przestac sie zastanawiać czy budzic Mala po 3 h? Ktos wie?

‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ