Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Temperatura spadła. Jak ubieranie dzieci na spacerki?
    Kosio dzis był w bodziaku i spodniach a na to welurowy pajac. Plis czapeczka i niedrapki - rękawiczki. No i kocyk.
    Teraz na fejsie widzę fotę dziecko ubrane w kombinezon puchaty i przykryte kołdra prawie ze.
    Wiec jak jest u Was?
    My ubralismy wczoraj na spacer dokładnie tak samo i mała była gorąca jak wróciliśmy do domu więc myślę ze nie ma co przesadzać. U nas tylko wersja bez niedrapek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co do faldy twardej po cc to ja też mam i też mi położna i lekarze mówili że to normalne i trzeba czasu by znikło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skoro tak piszecie, to wezmę swojego przekręcę na brzuszek, skoro zaraz kąpiel, butla i oby spanie! :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis na spacerze spodnie dresowe, skarpetki, body dł rekaw i bluza
    sa goście więc papa
    powodzenia rozpakowujacym się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Temperatura spadła. Jak ubieranie dzieci na spacerki?
    Kosio dzis był w bodziaku i spodniach a na to welurowy pajac. Plis czapeczka i niedrapki - rękawiczki. No i kocyk.
    Teraz na fejsie widzę fotę dziecko ubrane w kombinezon puchaty i przykryte kołdra prawie ze.
    Wiec jak jest u Was?
    U mnie tak samo ubieramy. Ewentualnie krotka koszulka i na to kaftanik, a potem cieplejszy pajac. Teraz sa takie miekkie i cieple w Pepco, na zamek, wiec kupilismy i uzywamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja:(
    Dziecko mi zwymiotowało! Buzia, nosem! Chryste ale sie wystraszyłam:(

Czy moze byc tak ze on nie toleruje mojego pokarmu???

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Jeja:(
    Dziecko mi zwymiotowało! Buzia, nosem! Chryste ale sie wystraszyłam:(

Czy moze byc tak ze on nie toleruje mojego pokarmu???

Kochana ! Nie stresuj się.Maleństwo jest lapczywe.Chce dużo zjeść ale żołądek ma malutki.Mój mały też często zwraca nosem i buzia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas zaraz przyjdą goście. Dobranoc. ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy
    Szymek 3 razy dzus zrobił kupę jak piana ibbardzi dużo szła jak woda myślałam że po mleku Ale zmieniłam dziś na enfamil i dalej to samo położna kazała mi dawać kropelki przeciwko kolkom do mleka już nie wiem po czym to może być czy to biegunka ?

pestka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Potrzebuję pomocy
    Szymek 3 razy dzus zrobił kupę jak piana ibbardzi dużo szła jak woda myślałam że po mleku Ale zmieniłam dziś na enfamil i dalej to samo położna kazała mi dawać kropelki przeciwko kolkom do mleka już nie wiem po czym to może być czy to biegunka ?
    przepraszam, chciałam dać cytuj...
    Piana w kupie to alergia :/
    A karmisz tylko mm? Mój dzieć tak miał jak zjadłam kiedyś garść orzechów na próbę. Może alergia na to konkretne mleko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 20:17

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ja sie nie znamię kupach z piana ale to co sie dowiedziałam to ze na własna rękę nie można "ot tak" zmieniać mleka....
    Moze to to? Albo faktycznie cos zjadłaś i Szymus tak zareagował...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiliśmy Małemu dłuższą i cieplejszą niż zwykle kąpiel, zjadł mleczko i póki co śpi <3
    więc pewnie i ja wkrótce udam się w stronę łóżka, oby chociaż do północy dotrwał :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wygląda ten śluz w kupce? Bo moja ma takie małe niteczki jakby śluzu i grudki niestrawionego mleka i nie wiem czy się martwić czy nie. Tego złego powinno być dużo? I to ma jakiś specyficzny kolor?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Potrzebuję pomocy
    Tu jest o kupkach :
    http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/956-kupka-noworodka-i-niemowlaka.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas są w kolorze kupki i bardzo niewielkie więc mam nadzieje ze to coś normalnego. Albo to nie śluz, już sama nie wiem

I odpadł nam dzisiaj pepuszek :)

nick nieaktualny, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój panicz kupka tyke razy w ciagu doby, ze smarowanie bephantenem mało daje i pupa, zwłaszcza przy odbycie jest mocno podrazniona.
    Jakieś rady czym traktować pupine? Mam sudocrem na jakieś poważniejsze podrażnienia ale lekarka powiedziała, żeby i noworodka go nie stosować

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczko gratuluję serdecznie. Dużo zdrówka dla Was!
    Magdziulla- u nas z karmieniem też istna wojna. Dziś np. nie spałam od 2 do 7. Co zdążyłam Zuzkę nakarmić poczekać aż odbije i przebrać ( czasami serię po 2-4 pampki) to chwilę przysnęła albo i nie i na nowo to samo.Pręży się i męczy przez brzuszek… O 7 zasnęła ze mną w łóżku a później musiałam wstawać…Czasami śpi fajnie od karmienia do karmienia i wtedy czuję się luksusowo a czasami rano mam ochotę schować się pod łóżko i nie wychodzić
    Do kiedy trzeba budzić malucha co te 3 h mniej więcej?
    Ajrin- współczuję, ale pomyśl, ze to już końcówka dasz radę
    Darusia- powodzenia! Czekamy na maleństwo!
    Alinko- nam lekarz mówiła, ze może się zdarzyć takie chluśnięcie raz dziennie powiedzmy. U nas było tak 2 razy w ogóle. Jak małą przypilnuję żeby dobrze odbiła i nie pozwalam jej za długo czekać na jedzonko ( np. spać) to je mniej łapczywie i jest ok.]
    Violett ja mam sterylizator mikrofalowy z Aventu i jest ok.
    Behemottka- gratulacje! Miałaś co nosić pod sercem 
    Doczytałam z dziś do 16 i muszę lecieć karmić dziecia i się przespać bo mąż się zgłosił na wartę wieczorną…Postaram się w nocy poczytać jeszcze ale na Tel ciężko zapamiętać co kto pisał :P

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    To u nas są w kolorze kupki i bardzo niewielkie więc mam nadzieje ze to coś normalnego. Albo to nie śluz, już sama nie wiem

I odpadł nam dzisiaj pepuszek :)
    Kupki mojego syna tez wygladaja jak serek ziarnisty tylko drobny na serwatce. No i jest zolciutki. Też uważam ze sa ok.

Alinka gratuluję odpadniecia pępka! Nasz jeszcze twardo siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 21:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Za to mój panicz kupka tyke razy w ciagu doby, ze smarowanie bephantenem mało daje i pupa, zwłaszcza przy odbycie jest mocno podrazniona.
    Jakieś rady czym traktować pupine? Mam sudocrem na jakieś poważniejsze podrażnienia ale lekarka powiedziała, żeby i noworodka go nie stosować
    Kurczę! Nie lubię tylko cytuje :)
    My używamy alantan plus w kremie. I zmieniłam pampersy na dady. Nie chce zapeszyć ale wydaje mi sie ze widzę poprawę.
    Dziewczyny na fb pisały jeszcze o fiolecie zeby dupcie posmarować, a ja z kolei słyszałam zeby kalium (fiolet w tabletkach?) rozpuscic w wodzie i płatkiem dotykać pupkę. Jak wyschnie zakładać pampers. (Roztwór bedzie różowy i nie zafarbuję dupci ani ubranek).

Ale poki co u nas ten alantan. Jak do poniedziałku nie bedzie poprawy próbujemy z fioletem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 22:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczerwienienia smarujemy sudocremem. Warto przez jakis czas wycierac pupę woda z mydłem letnia a nie chusteczkami plus wietrzyc.
    To kiedy moge przestac sie zastanawiać czy budzic Mala po 3 h? Ktos wie?

‹‹ 2530 2531 2532 2533 2534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ