WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Temperatura spadła. Jak ubieranie dzieci na spacerki?
Kosio dzis był w bodziaku i spodniach a na to welurowy pajac. Plis czapeczka i niedrapki - rękawiczki. No i kocyk.
Teraz na fejsie widzę fotę dziecko ubrane w kombinezon puchaty i przykryte kołdra prawie ze.
Wiec jak jest u Was? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Temperatura spadła. Jak ubieranie dzieci na spacerki?
Kosio dzis był w bodziaku i spodniach a na to welurowy pajac. Plis czapeczka i niedrapki - rękawiczki. No i kocyk.
Teraz na fejsie widzę fotę dziecko ubrane w kombinezon puchaty i przykryte kołdra prawie ze.
Wiec jak jest u Was? -
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:Jeja:(
Dziecko mi zwymiotowało! Buzia, nosem! Chryste ale sie wystraszyłam:(
Czy moze byc tak ze on nie toleruje mojego pokarmu???
Kochana ! Nie stresuj się.Maleństwo jest lapczywe.Chce dużo zjeść ale żołądek ma malutki.Mój mały też często zwraca nosem i buzia. -
nick nieaktualny
-
Potrzebuję pomocy
Szymek 3 razy dzus zrobił kupę jak piana ibbardzi dużo szła jak woda myślałam że po mleku Ale zmieniłam dziś na enfamil i dalej to samo położna kazała mi dawać kropelki przeciwko kolkom do mleka już nie wiem po czym to może być czy to biegunka ?pestka lubi tę wiadomość
-
Skali89 wrote:Potrzebuję pomocy
Szymek 3 razy dzus zrobił kupę jak piana ibbardzi dużo szła jak woda myślałam że po mleku Ale zmieniłam dziś na enfamil i dalej to samo położna kazała mi dawać kropelki przeciwko kolkom do mleka już nie wiem po czym to może być czy to biegunka ?
Piana w kupie to alergia
A karmisz tylko mm? Mój dzieć tak miał jak zjadłam kiedyś garść orzechów na próbę. Może alergia na to konkretne mleko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 20:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Potrzebuję pomocy
Szymek 3 razy dzus zrobił kupę jak piana ibbardzi dużo szła jak woda myślałam że po mleku Ale zmieniłam dziś na enfamil i dalej to samo położna kazała mi dawać kropelki przeciwko kolkom do mleka już nie wiem po czym to może być czy to biegunka ?
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/956-kupka-noworodka-i-niemowlaka.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZa to mój panicz kupka tyke razy w ciagu doby, ze smarowanie bephantenem mało daje i pupa, zwłaszcza przy odbycie jest mocno podrazniona.
Jakieś rady czym traktować pupine? Mam sudocrem na jakieś poważniejsze podrażnienia ale lekarka powiedziała, żeby i noworodka go nie stosowaćKsosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaneczko gratuluję serdecznie. Dużo zdrówka dla Was!
Magdziulla- u nas z karmieniem też istna wojna. Dziś np. nie spałam od 2 do 7. Co zdążyłam Zuzkę nakarmić poczekać aż odbije i przebrać ( czasami serię po 2-4 pampki) to chwilę przysnęła albo i nie i na nowo to samo.Pręży się i męczy przez brzuszek… O 7 zasnęła ze mną w łóżku a później musiałam wstawać…Czasami śpi fajnie od karmienia do karmienia i wtedy czuję się luksusowo a czasami rano mam ochotę schować się pod łóżko i nie wychodzić
Do kiedy trzeba budzić malucha co te 3 h mniej więcej?
Ajrin- współczuję, ale pomyśl, ze to już końcówka dasz radę
Darusia- powodzenia! Czekamy na maleństwo!
Alinko- nam lekarz mówiła, ze może się zdarzyć takie chluśnięcie raz dziennie powiedzmy. U nas było tak 2 razy w ogóle. Jak małą przypilnuję żeby dobrze odbiła i nie pozwalam jej za długo czekać na jedzonko ( np. spać) to je mniej łapczywie i jest ok.]
Violett ja mam sterylizator mikrofalowy z Aventu i jest ok.
Behemottka- gratulacje! Miałaś co nosić pod sercem
Doczytałam z dziś do 16 i muszę lecieć karmić dziecia i się przespać bo mąż się zgłosił na wartę wieczorną…Postaram się w nocy poczytać jeszcze ale na Tel ciężko zapamiętać co kto pisał
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinka wrote:To u nas są w kolorze kupki i bardzo niewielkie więc mam nadzieje ze to coś normalnego. Albo to nie śluz, już sama nie wiem
I odpadł nam dzisiaj pepuszek
Alinka gratuluję odpadniecia pępka! Nasz jeszcze twardo siedziWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 21:36
-
nick nieaktualnySabina wrote:Za to mój panicz kupka tyke razy w ciagu doby, ze smarowanie bephantenem mało daje i pupa, zwłaszcza przy odbycie jest mocno podrazniona.
Jakieś rady czym traktować pupine? Mam sudocrem na jakieś poważniejsze podrażnienia ale lekarka powiedziała, żeby i noworodka go nie stosować
My używamy alantan plus w kremie. I zmieniłam pampersy na dady. Nie chce zapeszyć ale wydaje mi sie ze widzę poprawę.
Dziewczyny na fb pisały jeszcze o fiolecie zeby dupcie posmarować, a ja z kolei słyszałam zeby kalium (fiolet w tabletkach?) rozpuscic w wodzie i płatkiem dotykać pupkę. Jak wyschnie zakładać pampers. (Roztwór bedzie różowy i nie zafarbuję dupci ani ubranek).
Ale poki co u nas ten alantan. Jak do poniedziałku nie bedzie poprawy próbujemy z fioletem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 22:20
-
nick nieaktualny