X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ajrin lekarze naprawde czuja sie jak Bogowie:/

Moja sąsiadka syna karmiła 3,5 roku. Dla mnie to armagedon!!:o
    Widzę w tym jedna zaletę: żarcie za darmo.
    No i to ze moge go potulic inaczej niż przy butli, ale nie sprawia mi to jakiejś ogromnej frajdy... Dziecko ma byc po prostu najedzone i szczęśliwe...

Kamcia Antek nie płacze przez sen ale gdy jest głodny od razu zaczyna plakac. Wczoraj maz nie był w stanie go przebrać tak płakał po kąpieli:(
    Ale łezki dzieciom chyba do 2 msc nie lecą...

u nas juz sa łezki na pewno
    dwa razy widziałam i wtedy miałam pewnośc ze bidulek płacze(chwilowo brzuszek), a placze naprawde max raz dziennie

muszę rozszyfrować to wstawanie :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i u nas juz od tygodnia jest pewna rutyna, wypracowana przez Piotrusia...wstaje około 7 i o 9:30 zalicza pierwsza drzemkę...nie czekamy na sygnały zmeczenia tylko godzina nas juz uswiadamia, ze zaraz beda-krótsze usypianie gdy dziecko nie walczy ze snem i zmęczeniem
    jednak długość drzemki w kołysce róznie jeszcze trwa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:38

kamciaelcia, agatia, Sabina, stardust87, bisacz, haneczka, mk83, mmargol lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj. U Behemottki chyba cc, skoro tak zamilkła...
    U nas ciężki poranek... Auuuuuu.... mój brzuch... Mały i szyjka dają czadu... :(

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin tule.
    Weekendy są dolujace w szpitalach. Obi naprawdę zamierzają robić nic:-(
    Trzymam kciuki żeby puscilo i się szybko rozkrecilo.

Darusia dla nich to normalne dla nas krepujace.
    Trzymamy kciuki. powodzenia:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia super wieści, coś się będzie działo :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, w końcu usnął. Było już tak dobrze i znowu mi się smutno robi, jak widzę jak się męczy. Na dodatek znowu ulewa, niby nie dużo, ale zawsze to dla mnie powód do zmartwień. Dziś miałam kilka planów i mam nadzieję, że się uda je zrealizować, męża na zakupy wygoniłam, a sama zostanę z Maleństwem w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy gości. Dziadkowie przyjechali, ale z pelnym wyposażeniem, bo i sernik, i sałatka i darów nazwozili ;) Teraz babcie siedzą na dole i plotkują ;)

Dzieć walczył 2 godziny nim padł. A ja mimo, że dzisiejsza noc nie najgorsza jakaś zmęczona się czuję. Pewnie przez tą szarość za oknem :/ Ja też w nocy mam mokrą piżamę, pokarmu mam dużo, a jak mały ciągnie jedną pierś to druga się też chce udzielać. No i jest potop. Sutki jeszcze bolą :/

Ajrin może te nieudane próby to raczej efekt braku umiejętności tej wspaniałej lekarki? Może dziś zajmie się Tobą lepszy lekarz?
    Ciekawe co z Behemotką...
    Niezmiennie trzymam kciuki za nasze brzuchate dziewczyny :) Oby się pięknie rozkręciły porody i jak najmniej bolały

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu Fifi zasnął, a moja dopiero wstała, zmiana warty :-D
    Pamiętaj, że dziecko może ulać ilość łyżeczki od herbaty i jest to normalne :) więc spokojnie.

Ciekawe jak Behemottka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj rano nie ulala, a chlusnęła mlekiem. Rzyg z takim ciśnieniem ze nie wiem. Chyba przez ten nawal za dużo jej leci A ona piję jak głupia :( cala posciel w łóżku do zmiany bo mamie zachciało się karmić na lezaco ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały już nie śpi...
    agatia, czasem tego więcej, ale maks 2 łyżki stołowe
    może nie ma powodu do zmartwień? wczoraj ulało mu się przy okazji czkawki, dziś jak się złościl przez brzuszek i niemoc puszczenia bąka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała chyba do rosska pampersy jechać, bo dada nie zdaje egzaminu :(
    i żel pod prysznic się kończy :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja ulewanie nawet w wiekszych ilościach uznaję za norme...z Emilka dośc długo to przerabialismy a skończyło sie nagle
    ważne, by dziecko przybierało na wadze, by nie płakało, by ulanie nie miało zabarwienia
    Piotrus tez ulewa-raz w ogóle nie, innym razem ciut, innym razem wiecej, raz wczesnie po jedzonku, innym razem później, wiec sama woda
    zależy jak je, co po jedzeniu robi, czy odbije, ile razy odbije, za każdym razem niewiadoma, ale dla nas nie jest to powodem zmartwień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku z B się martwiłam, jak "ulewał", pediatta mi powiedziała, że małe ilości są normą :) a Liwce przy czkawce zawsze leci z dziobka ;)
    To się Filip naspał ;)
    Też mam pieluszki z rossman teraz 2 i są super, 1 też były w miarę. Dada przeciekaly jak pieron, a nowych Dada nawet nie wypróbowałam bo za małe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A większe ilości ulewanis to juz zle? Właściwie nie sądziłam ze to cos złego.

Bratku do Ciebie te wpadnę zeby pospieszyć dziecię :)
    Moze jakiś sygnał "ding, ding zbieram sie do wyjścia" :)

Kamcia nie sadze aby płacz przez sen był czymś złym. Moze brzuszek pusty daje mu juz znac, a on Wam :)

Alinko bardzo czesto karmie młodego na leżąco. On wtedy najlepiej chwyta. I najmniej płacze. Na rękach czesto "gubi" pierś, wkurza sie i zaczyna plakac albo pyskować :D

Foxik jak rozpoznajesz ze to brzuszek? Ja czasem mam wrażenie ze go cos boli i daje cyca. Ten sie uspokaja a potem znów niespokojny i mam wrażenie ze nierzadko jest przejedzony...:(

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, pieluchy z baby dream?

ja już padam na twarz prze te brzuszkowe sprawy :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    poranny płacz o 7 to raczej nie pusty brzuszek bo je o 8...
    a kiedy coś Piotrusia pobolowa to pojawia się u nas nagly płacz, nawet z łezkami, taki donosny
    a potem jest pryk i cisza
    zazwyczaj u nas około południa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, brzuszek twardy, nóżki podkurczone, płacz, pręży się i stęka, jak to przy niemocy wyciśnięcia kloca. Nawet bączki sprawiają ból ...

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku tak z babydream :) z 2 jestem bardzo zadowolona.

Ksosiu częste i duże chlustanie może (ale nie musi) świadczyć o refluksie.
    Moja też najlepiej łapie na leżąco :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Foxik jak rozpoznajesz ze to brzuszek? Ja czasem mam wrażenie ze go cos boli i daje cyca. Ten sie uspokaja a potem znów niespokojny i mam wrażenie ze nierzadko jest przejedzony...:(
    Mam ten sam problem. Czasami myślę że pogarszam sprawę dając jeszcze cyca.

A moja przybiera szybko na wadze, w poniedziałek jak wychodzilismy ze szpitala miała 3720 a dzisiaj rano na wadze 3900. Myślę że do końca tygodnia przekroczy 4kg

‹‹ 2524 2525 2526 2527 2528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ