WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ksosiu
w teorii wiem o tej kapieli, co tyze kapie się w wodzie z maką ziemniaczana, ale ile czego dokladnie to nie wiem...
dzis raczej tak zrobimy
i przez 2 dni znow odstawię dady
zrobie jreszcze zdjecie tego brzuszka
ksosiu
a na buzi to nie potówki??przy kp więcej opcji, niestety, do wysypki
a dla dupci dajmy troszkę czasu, wazne,że schodzi -
nick nieaktualnyKsosia wrote:Foxik a jak zapowiadają na pózniej? U nas ma byc 23st.
Kamcia my męczyliśmy kikuta podczas kąpieli
A jak zrobic ta kąpiel w krochmalu? Tam sie mąkę ziemniaczana dodaje, tak?
A pomysłów wiecej nie mam:(
Antkowi krostki na buźce wyszły:(
I tez nie wiem czy jakaś alergia czy to hormony ....
Ja mam wrażenie ze dupcia coraz ładniejsza, chociaż wciąż jest odparzenie, ale zmniejszył sie obszar.
Ja sobie jakoś daje rade z płaczem, ale maz sie robi niecierpliwi...
W ogóle jakoś ostatnio zawodze sie na nim...
Ja też normalnie micze kikut . Przy córce kazali normalnie kąpać i sam odpadł i u syna tez normalnie robię kąpiel.
Ja jeszcze jedno karmienie i zbieram się na spacer. Mój syn je jak smok. Aż się boję ze za bardzo ze mnie ciągnie bo jestem ciągle zmęczona -
esmi wrote:Dziewczyny i ja i ja jeszcze w dwupaku !!!!
Ciekawe conu Ajrin moze zrobili jek CC
Dzieki esmi za pamiec niestety nie.
Nie pisze bo tylko wyjde na placzka i marude.
Ale wczoraj czekalam do 17 na usg ktore lekarz powoedzial, ze zrobi rano i podlaczy do oxy później. Chodzilam za nim pol dnia 3 razy proszac o usg raz powoedzial ze zaraz zrobi. Za godzine powiedział, że on teraz mam mnostwo papierow i to 5 minut nie potrwa. A o godzinie 15 jak go dorwalam jak robil usg kontrolne po ktg dziewczyną po terminie to mi beszczelnie powiedział, że on teraz bada pacjentki potecjalne do przyjecia i nie ma czasu i juz mi powiedział, ze po mnie przyjdzie. Powiedziałam mu no tak po co siw.zajmowac pacjentkami przyjętymi i odwrocilam sie poszlam zamknelam sie w lazience i ryczalam.
No ale doblagalam sie o usg wszystko wyszlo ok z przeplywami maly ponoc 4200 no i w końcu doblagalam sie o zmierzenie miednicy cyrklem bo oczywiscie caly czas zbywaja.
Na koniec mu powoedzialam to teraz oxy. Na co on ze to jutro. Powoedzial chce dziś mialo byc podane w piatek. Laskawie powiedział no dobrze.
Siedzialam pod oxy do 24 skurcze byly i to do 99% ale po odlaczeniu zero. Zbadal szyjke i nadal noc sie nie zmienilo.
Dzis ponownie zalozenie balonika ale znowu noe ma jak założyć, szyjka wysoko,dluga, zamknieta i brak rozwarcia do tego w tylozgieciu.
Dzis juz noc ze mna nie beda robic.
Jutro ordynator zadecyduje bo to 11 dzien po terminie. Jutro bedzie 12 dzien. Ponoc beda jutro podawac oxy plus przebicie pecherza.
Wiec taka moja historia poki co. Uslyszalam tez ze moga tak w nieskończoność na przemian probowac oxy balonik az do momentu kiedy lozysko nie padnie i wtedy na cito cesarka.
Co lekarz to opinia wiec czekam jutro na ordynatora.
Ja chyba urodze w pazdzierniku -
nick nieaktualnyAjrin po oczy większa szansa ze samo ruszy. Dziewczynie z która leżałam (miała 3 ciszę wywoływane oxy) podali oxy 3- krotnie, az przebili pęcherz i ostatnia ciąża okazała sie ze po pierwszej dawcę oxy po dwóch dniach wody same odeszły, wiec jest szansa. Nie smutkaj :*
Wiem co przezywasz, naprawde wiem, ale nie smutkaj:* lada dzien bedziesz tulić dzieciątko.
Sabina tyle razy o tym piszesz ze wyobrażam sobie Twoje dziecię 24h na cycku
Próbowałaś kiedyś odciągnąć zeby sprawdzić ile schodzi?
Kamcia zatem dzis tez zrobimy krochmalowa kąpiel.... I wtedy tylko mąkę i żadnych specyfików typu oilatum?
I całego mam go wykapać w tym? Łącznie z buźka? -
AJrin boze co z tymi lekarzami sie dzieje
Wymecza Ciebie i pewnie zrobia na koniec CC.....
Jak przebija wody plodowe to nie ma odwrotu urodzisz jutro badz pojutrze.
Ja jutro do lekarza sprawdzi dooplera wody i poprosze o wage mlodego.... -
nick nieaktualnyKamcia znalazłam cos takiego: Maluszki borykające się z potówkami można kapać w kąpieli krochmalowej. Jest to prosta w przygotowaniu substancja osłaniająca zalecana np. przy potówkach. Krochmal przygotujemy bardzo prosto- łyżkę mąki ziemniaczanej rozprowadzamy w zimnej wodzie i dolewamy do gotującej się w garnku wody, energicznie mieszając. Otrzymamy ‘kisiel’, który dodajemy do wody w wanience.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tak... Nie ma proporcji...mnie położna zapisała taki przepis: zagotować 3 litry wody, do szklanki zimnej wody wsypać łyżkę mąki ziemniacznej i dobrze rozprowadzić. Wlać to do wrzątku i zamieszać.
Jest inne, ale dam mniej niz 3l wodykamciaelcia lubi tę wiadomość
-
mam zdjęcie
ta wysypka pojawiła się jakieś 2 tyg temu
długo było około 10 kropeczek
a dzis az tyle...
poczatkowo tylko nad i pod kikutem
teraz i po bokach
używamy pampersów i dadę
octenisept oraz gaziki ze spirytusem
nic wiecej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ff765b7bec1.jpg -
nick nieaktualnyJa moje dziecię od 2 dni kapie w krochmalu bo dostała trądziku niemowlecego i powiem że pomaga. Kikut też normalnie moczylam podczas kąpieli i odpadl normalnie. W kąpieli ziemniaczanej mylam też buzke i włoski bo miała krostki na głowie. Dzisiaj nasza trzecia i chyba ostatnia taka kąpiel
Ja to robię tak ze rozprowadzam 3 łyżki mąki w odrobinie zimnej wody i gotuje cały czajnik wody. Potem w wanience mieszczam mąkę z wrzątkiem i dolewam zimnej wody tak żeby całość nadawała się do kąpieli
Nic więcej nie dodaje i potem małej też niczym nie smaruje
kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Dałam Młodej smoka i zassała
chwila spokoju ciekawe, czy długo się smokiem nacieszy, bo dotychczas nie chciała i wypychała językiem
U nas zaraz będzie pobudka i idziemy na spacer -
nick nieaktualny
-
A tak przy okazji to chyba ja pobije tez jakis rekord forumowy dlugosc dni w ciąży hehe
-
Cześć Mamusie
Nasz Franio przyszedł na świat we wtorek (20.09.2016r.). Ważył 3800, miał 55cm dł. Ale to jest piękne uczucie!!!!!
Pozdrawiam Wasze kruszynki
agatia, mk83, bisacz, kamciaelcia, alinka, żabka04, violett, Behemottka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny