WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySabina wrote:Hehe Ksosia a o czym mam pisać? Wy też na okraglo o kupkach, wzdeciach, bólach brzuszka. Nie wiedziałam ze Ci przeszkadza ze pisze o tym że Młody dużo je.
Absolutnie mi to nie przeszkadza... Chodzi mi tylko o wyobrażenie o Twoim synku!
Kurczę, przepraszam ze tak to zabrzmiało... -
nick nieaktualnyKsosia wrote:Ojej, Sabinko nie to miałam na mysli!
Absolutnie mi to nie przeszkadza... Chodzi mi tylko o wyobrażenie o Twoim synku!
Kurczę, przepraszam ze tak to zabrzmiało...
Darusia to może dziś pykniesz?tylko sjad sily wezmiesz jak Ci słabo
-
Darusia to dzis pyknoesz tu juz mam 3 dziewczyne obok mnoe z balonikiem 2 pyknely tego samego dnia co założyli balonik
Powodzenia 3 mam kciuki -
nick nieaktualnySabina i Alinka jak ja wam zazdroszczę takiej ilości pokarmu. U mnie po nocy w cyckach pustki i rano mały zjadł 60 mm a koło południa 80mm a tak cały czas marudził i chciał do cyca, przy cycu przysypia, chyba traktuje go jako czasoumilacz. Teraz w końcu śpi a ja czuję, że juz długo piersią nie pokarmię
-
Ja krochmal do kąpieli robiłam tak: 3 łyżki mąki ziemniaczanej rozrabialam w 1/2 szkl zimnej wody i wlewałam do garnka z niecalym 1l wrzącej wody. Gotuje się to aż zrobi jak kisiel , wlewa do wanienki i uzupełnia zimną wodą żeby temp nadawała się do kąpieli. Nie radzę mieszać w wannience ręką bo te krochmalowe gluty są naprawdę gorące i przyklejają się do ręki i można się bardzo poparzyc. Do takiej kąpieli nie używa się już mydła ani niczym nie smaruje po. Włosy tez można tym zmoczyć jak są jakieś krostki na główce ale jeśli nie ma to lepiej nie bo to bardzo skleja włosy a jak już wyschną i się rozczesze to wygląda jak łupież
No i nie splukuje się dziecka z tej krochmalowej kąpieliWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:30
kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAjrin
A na ciebie w koncu jaki maja plan ?? Kudde az mk cke zal bidulko ze sie tyle meczyc musisz!!ja mialam 4 dnk bole brzucha i bylam na maksa u, eczona a co diero ty, mam nadzieje ze sie wszysgko ruszy i szybciutko urodzisz :* trzymam kciuki
Daria, Stardust87
Napewno wam ciezko, wierze no ja urodzilam 2 tygodnie szynciej a uniesc sie nie moglam a co dopiero wy bidulki po40 tc, ale moze dzisiaj ktoras urodzi?? Trzyma kciuki!! -
nick nieaktualnyJa walsnie tez walcze z nawalem, maly zje a jajeszcze po 50-60ml odciagam z kazdego cycka
mam wrazenie ze cycki mam jak dwa wielkie ciezkie kamienie a maly istny glodomor
Ogolem budzi sie co 2-3 godzinki, w nocy dzis jadl o 1, o 4i pozniej juz 7 rano i10
Wczoraj mial pierwsza kapiel w domu dobrze zniosl
teraz spi a ja jem rosol -
Na mnie plan jest jutro prpba balonika, juz mowoe ze z gory skazana na niepowodzenie. Wiec oxy plus przebicie worka owodniowego. Ale to jeszcze moze sie zmienić bo przyjdzie inny lekarz i bedzie ordynator. Tu co lekarz to inne podejscie wiec to dobija.
Ja jutr bede prosic o cesarke bo skoro nie moga dostac sie do szyjki to wątpię aby mogli przebic i uwolnic wody. Do tego moja szyjka jest totalnie tytanowa wiec nawet jak pojdzie cala akcja porodowa i rusza skurcze jest bardzo duze prawdopodobieństwo, iż szyjka nie jest podatna na rozwieranie.
Zobaczymy jutro dzis sie turlam po oddziale i schodach oddzialowych -
nick nieaktualnyagatia wrote:AJrin ale Cię umordują w tym szpitalu. Nie daj się tam!!!
My po spacerku, ciepło, przyjemniejutro idę do labu rano, to przy okazji odwiedzę Rossmana i Pepco
Miałam iść dzisiaj, ale weny zabrakło
Podobno jakaś herbatka na laktację jest w rossman, próbowała któraś z Was?
Na razie raczę się karmi, z zalecenia położnej, ale jest obrzydliwe -
nick nieaktualny
-
A mi karmi mega smakuje ale ze ma 0.5% odwazylam sie tylko 3 razy w 3 trymestrze wypic. Ale na laktacje jest polecana szklanka rozgazowanego najlepiej.
agatia lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Nie wiem czy ktos mnie tu jeszcze pamieta, bo w okolicach kwietnia/maja jak starszak zaczal szybko biegac i jeszcze szybciej wspinac sie na meble, przestalam nadazac za postami wiec i pisac. Kilka razy probowalam jeszcze jakos wejsc ale zanim nadrobilam to chwila wolnego dobiegala konca. Pomyslalam, ze jednak napisze, ze urodzilam 13.09 o 2.40 nad ranem. Ok 4.40 minut po tym jak poczulam ze to juz. Mam coreczke Gabrysie. 55 cm 3010g 10 pkt urodzona sn w 39t1d. dzis bez jakiegokolwiek nadrabiania wiec wybaczcie. Pozdrawiam i chyba oficjalnie sie zegnam, bo raczej skoro przy jednym nie dalam rady nadazyc to przy dwojce tym bardziej. Gratuluje wszystkim mamusiom
agatia, kamciaelcia, AJrin, Broszka, żabka04, stardust87, bisacz, Sabina, violett, mk83, martta, Behemottka, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
Ja miewam smaki na karmi.
Mam tylko nadzieje ze z tym pobudzaniem laktacji to bull shit. Bo mam zamiar pic
A na poziom napełnienia cycków nie narzekam;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 17:50
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:39
kamciaelcia, alinka, stardust87, bisacz, AJrin, Sabina, pestka, żabka04, violett, mk83, Behemottka, bbeczka91 lubią tę wiadomość