WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Ulfe chętnie przyjmę nadmiar mleka w zamian za karmi
Będziesz ściągać ustnie? Czy chcesz zamrożony?
Ja karmi poproszę zimneagatia lubi tę wiadomość
-
Dobra. Jest akcja.
Leży na poduszce i je, ładnie ciągnie powiedzmy 15 minut.
Zasypia. Leży sobie dalej kolejne 15 minut i spokojnie śpi.
Wstajemy do łóżeczka. Odkładam go i momentalnie ryk.
Brakuje ciepła i zapachu, czyli mamy?
Mam sie nauczyć spać na siedząco?
Czasem zaczyna kwilić po 5 minutach, ale czasem momentalnie płacz.
Łóżeczko przeniesione, wiec żyłę wodna i feng shui wykluczyliśmy.
Boje sie tej nocy
Słabe nastawienie. Wiem.
Choć dzis był aktywny w dzień. Może prześpi noc.
-
nick nieaktualnyWitamy się po rodzinnej niedzieli. My od 12 do 17 na spacerku.
A po spacerku okazało się że odpadł nam kikutek.
Ja wczoraj raczyłam się karmi i cycki nabrzmiałe od ilości mleka.
Agatia vo do piwa bezakloholowego jest jeszcze Żywiec i smakuje jak zwykłe.
U nas przed każdym karmieniem odciągam mleko, bo mała nam się dławi i denerwuje.
-
nick nieaktualnyUlf u nas też ma chwile że na rękach śpi, a jak ją odkładamy to 5 minut i zabawa od nowa. Spróbuj nosić przy sobie zabawkę pluszaka lub pieluchę. Niech przesiąknie tobą. A jak mały zapłacze to pomasuj go po pleckach lub rączce ale nie wyciągaj z łóżeczka.
-
nie kp
w nocy Piotrus "ładnie" spi
ale w dzien musi byc przy nas i spokojny sen w kołysce czy w łózeczku jest niemozliwy. Za to w bujaczku na kanapie obok nas - czy przed TV, czy w odgłosach wiertarki - sen najlepszy, aż chrapie. Kazda próba przeniesienia do kołyski kończy sie marudzeniem i obudzeniem -
nick nieaktualny
-
Darusia to aby poszlo dalej. U nas wlasnie dziewczynie pekl balonik tak samo
Ale kurde powoem wam ze 3 porod widze i skurcze ta dziewczyna mega cierpi. Dwie poprzednie to sie smialy przy rozwarciu 5 cm. Ta sie zwija placze i przeklina jest blada i cala zlana potem. Nogi jej sie trzęsą pomagamy jej isc do poloznych na kibelek. Maskara widać co kobieta to inny poród. Poprzednie dwie to lajcik i szybko zakonczona akcja jedna rodzila 10 min polozna powiedziała, ze rekord dla pierworocki i stworzona do rodzenia.
Darusia życzę Ci dokladnie takiego porodu jak nasz "smieszka" miala bo taka dostala ksywena 50 min przed porodem przyszla na sale i sie śmiała w skurczach i żartowała.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Macioszczyczka wrote:Ulf u nas też ma chwile że na rękach śpi, a jak ją odkładamy to 5 minut i zabawa od nowa. Spróbuj nosić przy sobie zabawkę pluszaka lub pieluchę. Niech przesiąknie tobą. A jak mały zapłacze to pomasuj go po pleckach lub rączce ale nie wyciągaj z łóżeczka.
wymieniam z ta co mam na sobie.
Rzeczywiście działa. A przy ostatnim karmieniu zapomniałam.
Dziękuje -
sarcia123 wrote:Dziewczyny ile razy dziennie psikacie/psikalyscie octaniseptem kikut ?? Bo ja juz sama zglupialam ile razy trzeba
Plus dwa razy po wyczyszczeniu psikalam octenispetem i zostawiałam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wlasnie bo mi moja mama tez mowila ze za kazdym razem przy zmianie pampka psikac, i juz sama zwatpilam jak to w koncu ma byc
blizne tez kaze mezowi mi psikac 2x dziennie, a ile czasu po cc mialyscie szwy ?? Bo ja z cora mialam dlugo 14 dni, a teraz w juz w srode mam isc na zdjecie czyli po 7 dniach
-
nick nieaktualny
-
Ulfenstein wrote:Ściągam bluzkę i mu dokładam do łóżeczka
wymieniam z ta co mam na sobie.
Rzeczywiście działa. A przy ostatnim karmieniu zapomniałam.
Dziękuje
Ps. Plus ogrzalismy mu łóżeczko termoforem. -
7 dni po cc miałam zdjęcie szwów. Psikalam bliznę dwa razy dziennie.
Dostałam 10 zastrzyków. (Ale z racji ze brałam cała ciąże to i tak biorę całe 6 tygodni po porodzie)