X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę nie wiem czy pamiętacie jak mnie pod koniec ciąży w 38 tygodniu ząb bolał i dentysta mi wtedy lekarstwo w niego wsadził. Miałam przyjść po 2 tygodniach, miesiącu po urodzeniu na dokończenie i właśnie w tym momencie ten ząb mi pękł w połowie :( ehhh załamka. mam nadzieję że w nocy nie przyjdzie fala bólu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze przed wizyta. Dzis dostałam skierowanie...
    I nie znam sie kompletnie na tym...:(
    Ale juz wiem do kogo sie zgłoszę jak bede po wizycie :)

Alinka wiec prędko zapisuj sie do dentysty... Któregoś dnia na pewno zacznie bolec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 45 minut mam wizyte. Czuję, że usłyszę, że czekamy a po weekendzie szpital. A ja tak bardzo chciałabym usłyszeć " niech Pani wróci po rzeczy do domu i wio na porodówke"

• martta Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Maly od 2h marudny, ryczy co chwila w nieboglosy, a maz wrócił z motoru z rozwalonym nadgarstkiem prawej reki, lekko juz mu spuchla, jutro do lekarza i na rtg, ja pierdole jeszcze tego mi potrzeba!!!! :-(
    Zalamalam sie, nie wyobrażam sobie jak cos poważnego będzie z ta ręką :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 19:04

o148p07w5riqasy7.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka daj znac !

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka oby porodówką dziś się skończyło :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za dzikie akcje na stronie smyka? o.O
    muszę czekać 18 minut żeby w ogóle wejść o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klops... Skierowanie na poniedziałek rano do szpitala. Szyjka zamknieta, wysoko. Idę płakać.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, to mogą być szwy wewnętrzne na macicy. Zgrubienia znikną, jak szwy sie rozpuszczą. Tez tak miałam to nic groznego:)

Kamciaelcia, szkoda, ze z bioderkami nie jest idealnie, ale dobrze, ze potrafisz dostrzec w calej sytuacji pozytywy.:) jak Piotruś nie lubi na boczku to nie będzie musiał. :) życzę, żeby pieluchowanie pomogło raz dwa.

Starsust, dobry żart z tym przedszkolem:D Ale nie myśl sobie ze Cie ominie. Zaraz swoje odcierpisz, będziesz musiała przewijać kupy i smarować obolałe cycki:P koniec laby!

Ajrin, słabo z tym brakiem odwiedzin na pooperacyjnej. Ja miałam męża przy sobie i jak on był to mogłam mieć dziecko non stop kody chciałam. Na szczęście od jutra będziesz juz na normalnej sali.:) im szybciej będziesz przystawiać malucha tym lepiej. Siadaj teraz jak najczęściej, wtedy wstanie nie będzie taką tragedia. Zawroty głowy i ból można opanować. Dużo jest kwestią psychiki. :) ja wstalam bez problemu, ale juz pod prysznicem zasłabłam. Ale się otrząsnęłam i po pól godziny dalam rade sie wykąpać nawet. Bedzie dobrze. Różne są reakcje. Jedna dziewczyna nie dala rady i na wózku jechała na inną sale. Trzymam kciuki. Dasz rade:)

stardust87 lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strona smyka na razie całkiem padła:(

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Strona smyka na razie całkiem padła:(
    a chciałam kupić kilka ubranek dla Młodego :(
    bo mamy deficyt małych pajacyków :(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam powrzucane w koszyk od kilku godzin, ale akurat to nie były ciuchy, a chciałam tylko z mężem skonsultować, a u klops.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję dziś napisać post po raz 6. Za każdym razem jak już kończę Emi się budzi. Dziś mamy dzień "chcę być tylko u mamy na rękach". Odkąd wstała koło 9, to w ogóle nie spała, jedynie krótkie drzemki(max 20 minut). Budzi się z płaczem, jak leży w kołysce dłużej niż 10 minut też płacze, więc cały dzień ją tuliłam. Co prawda smażenie naleśników jedną ręką to hardcorowe zadanie, ale podołałam, czasami odkładając małą do kołyski. Zasnęła jakąś godzinę temu, myślę że to już jej sen nocny, obudzi się albo koło 23, albo dopiero o 1(oby wybrała opcję drugą ;) ).
    Nie pamiętam co miałam Wam napisać, bo w głowie pustka.
    Inżynierka, nie przejmuj się tymi lekarskimi wyrokami. Ja 14 godzin po usłyszeniu takiej diagnozy trzymałam Emiśkę w ramionach :) Nie znasz dnia ani godziny, głowa do góry :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w końcu Mały zasnął noszony przez męża. Ja już byłam bliska płaczu po całym męczącym dniu, więc kazałam mu zabrać Filipka. Padam na twarz, mam dość. Te brzuszkowe problemy mnie przerastają :(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka Ty chociaż w poniedziałek. Ja dopiero w przyszły czwartek :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf miałam pisać. My kąpiemy Małą codziennie. Mniej ze względu na higienę, ale przede wszystkim ze względu na stały tryb. Najpierw jest aktywność, potem kąpiel, karmienie i szybko zasypia. Niestety, żeby nie było za pięknie przy kąpieli, a raczej po ubieranie inne zabiegi często płacze, ale coś na to wymyślimy z czasem.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi udało się zamówić nawet zapłacić aleciekawa jestem czy się to zrealizuje

Mój w nocy mało je a teraz po południu zjadł 2razy po godzinie z piersi potem JeszcE pol a na koniec dałam mu wodebo piersi nie chciał a nie miałam odciagnietego mleka i w końcu padł

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel nie ma znaczenia w rytmie Piotrusia
    Może i niestety
    Ale odnośnie nocnego zasypiania napisze by się was poradzić. Jeszcze popracyjemy nad nim a jak nie damy rady to dostosujemy się do Piotrusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol. Kolejka do sklepu internetowego :)
    Trzeba było klikać rano póki działało.

No nic. Zrobię zakupy na nocnym karmieniu.
    Jeśli jeszcze coś zostanie
    Choć rozmiar 50-56 mam nadzieje nie jest popularny ;)

Nas przestraszył dzis spektakularna kupa. M go trzymał w pionie a ten jak walnął. Długi pierd, zmieniający intonację.
    Oboje pomyśleliśmy - biegunka.
    Ale chyba nie. Kupa była wielka ale chyba normalna.
    No i teraz następna była już normalna na pewno. I siku robi dużo.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez wykończona :( mały wyjec mi sie trafił. Jak nie śpi to płacz :( nawet jak śpi to stęka kwęka... Tylko suszarka go wycisza w związku z czym leb mi od niej pęka... Do tego jeszcze nosek ma przytkany i cieżko mu sie ssie pierś :( jak sie wkurzę to mu kropelki na katar podam.
    AJrin gratulki!
    Za resztę mocno kciuki trzymam żebyście szybciutko pyknely!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2558 2559 2560 2561 2562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ