WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Ajrin gratulacje!!
Zdawaj relacje:)
Jak sie czujesz???
My tez po wizycie u pediatry. Wszystko Ok.
Ten guzek na sutku to faktycznie gruczoł spowodowany moimi hormonami. Dopóki nie jest mocno czerwone nie trzeba interweniować lekami. Wysypka to trądzik niemowlęcy plus potowki. Chyba go przegrzewam...
No i pani doktor powiedziała ze szczepionki poleca jednak 6w1, wiec klamka zapadła 26.10 idziemy na szczepienie...
My wczoraj bylismy u pediatry i jak zapytalam o roznice w szczepionkach 6w1 a zwykle na nfz to stwierdzila, ze to tylko chodzi o wklucie, czyli komfort dla maluszka.
Ja bylam pewna, ze te szczepionki sa o lepszym skladzie, bezpieczniejsze dla dziecka, nie maja takiej dawki rteci itp, ale lekarka zaprzeczyla. Nie mialam czasu, ale musze o tym poczytac cos fachowego, a jestem ciekawa, co Twoja lekarka powiedziala na ten temat? -
nick nieaktualny
-
Skojarzone szczepionki maja martwa formę krztuśca. Czy coś takiego.
No I przez to ze jest mniej wkłuć to jest mniej substancji pomocniczych.
To moja wiedza.
Młody tez ma zatkany nos. Jutro przyjdzie frida to będę mu oczyszczać.
No i dzis nie wytrzymał 4h.
Szkoda. -
No właśnie są cholernie częste i cholernie bolesne i większość trwa minutę ale co jakiś czas zdarzy się taki co trwa 30 sekund. Albo większość jest co 5-6 minut ale trafią się też takie co 2 minuty albo co 8...
-
nick nieaktualny
-
No to ja już na porodowce. Ale niestety ie zapowiada mi się na poród w najbliższym czasie. Skurcze co 2 minuty , jak diabli bolesne a szyjka i tak zamknięta na milion spustow
-
Stardust, mimo wszystko trzymam kciuki.
U nas wczorajsze budzenie co 4h to był jednorazowy sukces jak widać.
Dzis wróciliśmy do standardowych przerw.stardust87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFoxik jeszcze nie mialam wiec nie pomogę...
Violet powiedziała ze juz wszystkie kraje w Europie - chyba poza Rumunia - maja 6w1 a nasza Polska zbyt biedna bynregundowac. Jednak wcześniaki i dzieci z grupy ryzyka maja za free. Powiedziała to co Ulf o tej gdzie krztusiec ze lepsza, a ze te stare sa starej generacji i ona ich nie krytykuje ale "z cała odpowiedzialnością poleca 6w1 jeśli ktos ma możliwość finansowa". U nas rodzice biorą 50:50 6w1 i refundowanych i jej zdaniem z obserwacji dzieci jednak lepiej znoszą 6w1.
-
nick nieaktualnyStardust ja sie w zeszłym tygodniu dowiedziałam ze ponoć jest cos takiego - nie pamietam nazwy - ale jest to genetycznie uwarunkowane ze kobieta nie moze rodzic naturalnie wlasnie przez tak silna szyjkę. Wydaje mi sie ze wlasnie to mam, bo tez miałam bardzo wysoko i długo i mimo ze wody mi odeszły to rozwarcie do 3 cm.
Trzymam kciuki za Ciebie - Wasstardust87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia, krew się ze mnie leje jak z Niagary
Łóżko zapaskudziłam, słabo mi aż, ale to chyba z nerwów. Nie wiem czy to normalne krwawienie jak na pierwszą miesiączkę po CC. Zwykłe podpaski nie dają rady, dobrze że miałam kilka podkładów ze szpitala
moja Mama wzięła dziś wolne jak przyjedzie, to mąż mnie na IP zabierze. Do swojej ginki straciłam zaufanie, a i tak by mnie nie przyjęła
boję się okropnie...
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Mój właśnie wychlustal całe mleko
Pod ciśnieniem wyleciało. Cała góra pajaca mokra
Zdarza sie czy sie martwić?
lekarka stwierdziła, że to normalne u tak małych dzieci, bo jedzą łapczywie, ale ja myślałam że na zawał fiknę. Kostek płakał jak chlusnął? bo mój wydawał się nieświadomy tego co się stało. Też był wtedy mniej więcej w wieku Twojego synka... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny