X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płakał. Najpierw ulał. Potem chlusnął.
    Ale mam uznać ostatni posiłek za niebyły, prawda?

Ciekawe z czego teraz zje :( choć póki co nie ma ochoty. .

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, we wtorek zaczęłam krwawić, a wczoraj późnym wieczorem to już konkretnie. Wcześniej ze mnie sporo śluzu wylatywało :(
    Ulfe, ja nie dawałam od razu, bo mi akurat spał. Obudził się co prawda wcześniej na mleczko. Poza tym wyszłam z założenia, że ja jak zwymiotuję nie jem od razu, więc bałam się Filipowi dawać (wówczas jeszcze) cyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 07:47

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka witam sie juz dzis pionizacje zaliczylam wzorowo. Cala noc obracalam sie raz jeden bok raz drugi aby oswoic sie z bólem. I rano było znośnie wstalam sama.
    Maly ma strasznie zaropiale oczka lekarz ma go badac dziś pewni zielone wody wychodza.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy problem z karmieniem panienod laktacji mowoa ze mam male sitki i ciezko mu zassac. Dostal wczoraj mm bo boje sie zoltaczki plus urodzil sie w zielonych wodach wiec pewnie je ma w żołądku :/.
    Pokarm mam cos tam leci trzeba bedzie powalczyć o kp. Niestety zaczynamy pod gorke. Jakie nakladki polecacie?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!! ;)

Witamy się jak zawsze co drugi dzień!! ;)

U nas wczoraj zawitała położna. Mała waży już 3900g i jak to stwierdziła położna - mała złośnica. ;)

Ogólnie wszystko ok, na problem z dużym ciśnieniem mleka w piersiach i dławienie Hani zaleciła karmienie w pozycji jak najbardziej pionowej - czyli Hanka prawie na siedząco. I jest poprawa, bo się nie wścieka tak strasznie. ;D

Pytałam położną o antykoncepcje a konkretnie wkładkę domaciczną i dowiedziałam się, że jeżeli zakupi się swoją w aptece to lekarz ma obowiązek na NFZ ją założyć, bo jest to uwzględnione w "standardie" opieki nad pacjentką. Czyli oszczędność conajmniej o połowę kosztów założenia niż na wizycie prywatnej.

Co do szczepienia to mi lekarka powiedziała, że w tych skojarzonych jest bezkomórkowa forma bakterii krztuśca. No i jest mniej substancji pomocniczych. Dodatkowo mniejszy jest odsetek maluszków, które mają reakcje alergiczne po szczepionkach 6w1. Co do rtęci, mówiła, że jej ilość w szepionkach refundowanych jest mikroskopijna i na pewno nieszkodliwa skoro tyle dzieci i my też byliśmy szczpieni reundowanymi i nic nam nie jest. A plus 6w1 to taki jeszcze, że maluszka po prostu mniej boli, bo wkłuć jest mniej i tyle.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ja że swojego doświadczenia polecam medele. Mam dwa rozmiary i mojemu dziecku lepiej się je z tych większych. Na inne moim zdaniem szkoda kasy. Nie stresuj sie-moj z nakładkami je wzorowo a też się martwilam:)

Ja staram się Was podczytywac ale mało się udzielam. Aczkolwiek chlone Wasze cenne rady:)

Dziewczyny nierozpakowane-ogromne kciukasy! Już tak niedużo Wam zostało, choć wiem że końcówka jest ciężka.

Ulf mój też mi tak raz chlusnal, jak z fontanny, byłam przerażona. Ale nie płakał, poszedl spać. Mój dziec to w ogóle dużo ulewa, chociaż odbijamy go po każdym karmieniu.

Foxik trzymam za Ciebie kciukasy! Mam nadzieję że wszystko to będzie dobrze!

A tak w ogóle to wyszła mi nitka z szycia, w sensie ona jest chyba z tych szwów wewnętrznych ale dynda sobie na zewnątrz. Musze zadzwonić do doktorka i zapytać co z nią zrobić.

I jak kogoś to "pocieszy" to nas też męczą problemy brzuszków...:( Wczoraj Malutek pół dnia przeplakal na moich rękach. Wieczorem dostał espumisan i potem odstawial arie pryczkami....

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę suwaczek zmienić bo nadal jestem w ciąży:P

Sabina, AJrin, bisacz lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    dziś nocowala u nas starsza szwagierka i właśnie pojechała (do domu na lubelszczyznę)
    pobudka o 8 wyjątkowo ;) ale Piotrek spał w łóżku z nami od 6...po prostu po karmieniu o 5:30 zaczał robić mega kupę (taką z moją pomocą) i się bardzo rozbudził , a matka bardzo chciała spać-łatwiej było mi głaskac główke
    wstałam z Piotrusiem zanim zaczał płakać przez sen, ale i tak marudził dopóki oczu nie otworzył !
    któras też tak ma ???tzn ze dziecko niby sie budzi, ale oczy zamkniete, marudzi a nawet płacze przez sen i dopóki oczu nie otworzy to trwa?ale najlepsze-nie da sie dziecka obudzić :d ani klepankiem po dupce, ani zmiana pozycji, ani rozebraniem do golaska...nic nie działa :A a jak juz dziecko obudzone to nie ma śladu marudzenia i złości ;)
    mamy tak codziennie a ja juz się w głos wtedy smieje

agatia, bisacz lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik daj znać co Ci powiedzą ♡

Miałam jesCze dużo napisać, ale Młody wstał. Zrobił awanturę, ze go przebieralam i nie pamiętam co chciałam napisać.
    A teraz dokończę śniadanie zaczęty godzinę temu ;)

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja stęka jak śpi tylko w kołysce, a na rękach to Aniołeczek.

Ogólnie jak jest w kołysce to wrzeszczy, robi się czerwona, a jak ją wezmę to od razu cisza! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin mój też się urodził z zielonych wód. Dokładnie mi potem syna badali, ale na szczęście nic mu nie było. Czego i Wam życzę.
    Brawo, ze sama wstałaś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe moja dziś właśnie pierwszy raz tak chlusnęła, akurat trafiło się, że na mnie. Ale też nie płakała. W ogóle widzę, że nasze dzieci i razem urodzone i w tym samym czasie wiele rzeczy przechodzą.
    Za godzinkę mamy usg główki, trzymajcie kciuki, żeby torbiele się wchłonęły. Zaczynam mieć stresa.

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Moja stęka jak śpi tylko w kołysce, a na rękach to Aniołeczek.

Ogólnie jak jest w kołysce to wrzeszczy, robi się czerwona, a jak ją wezmę to od razu cisza! ;)
    Jak czytam Twoje posty to tak jakbym ja o swoim Kubie pisała ;) mój tez taki złośnik! A na rękach anioł...

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    na pewno torbieliki znikna!!!

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nakładek to ja madeli nie miałam ale orzerobilam lovi babyono i csnpola i polecam canpola ja mam małe brodawki i bez nakładek w ogóle sutka dziecko nie widzi a Canpol ma kształt sutka babyono też ale moim zdaniem są za cienkie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj nie poloza bo KTG prswidlowe brak skurczow, szyjka dluga nie wyczuwalna... I mam przyjsc jak nic nie bedzie sie dzialo w ponoedzialek juz na polozenie czyli bede 10 -11 dni po terminie.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ulfe moja dziś właśnie pierwszy raz tak chlusnęła, akurat trafiło się, że na mnie. Ale też nie płakała. W ogóle widzę, że nasze dzieci i razem urodzone i w tym samym czasie wiele rzeczy przechodzą.
    Za godzinkę mamy usg główki, trzymajcie kciuki, żeby torbiele się wchłonęły. Zaczynam mieć stresa.
    Na pewno będzie dobrze, moja cora miała wylew i również torbiel. Byliśmy pod kontrola i na ostatnim usg nie było śladu po wylewie ani po torbielu. Mózg niemowlaka ciągle się zmienia

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi
    no niestety
    i u ciebie chca wyrobić sie w 14 dniach
    ale do poniedziałku daleko i nasze kciuki mają szansę pomóc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czar prysł, cholerny świat. Pojawił sie nawał i nagle mały płacze przy piersi, wzdryga sie, napręża. Normalnie szlochem sie zanosi - normalne to u noworodków, szloch i łzy, zamiast krzyku? Głupie myśli mi przychodzą do głowy, ze mnie własne dziecko nie kocha, głupia ja. A jak już zassie, to tyle leci ze biedactwo zapowietrza sie dokumentnie. Odbekuje, tulę, opatulam... Biedactwo i tak ma baczki i gazy, sadzi kupkę za kupka, a 3/4 to takie kleksy w pieluchę, bo wysilal sie, zeby baczka puścić.

Pompuje hektolitry w trybie ekspresowym, ale boje sie pompy włączać, zeby tego nawału nie pogarszać...

Ale jesli karmienie pójdzie dobrze, to aniołek kochany. Grzeczny, minki robi, patrzy wielkimi oczami...

Jutro idziemy do pediatry i zapisuje sie na konsultacje laktacyjna..

Bez M nie wiem jak bym dała radę...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemottka
    każde dziecko płacze inaczej, ale mimo wszystko kocha cie najbardziej na świecie

Behemottka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ