WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Foksik nam pediatra powiedziała że te mozna od urodzenia niby, w ulotce tez tak napisane jest, oczywiście im później tym.lepiej, dzisiaj byla pierwsza dawka, te kropelki tylko raz dziennie mozna dawac, zobaczymy jak to będzie dalej. Ale naprawdę jak on tak placze to serce się kroi i nic tylko płakać razem z nim
-
nick nieaktualnyJa daję góra 2 razy dziennie espumisan, ale często daję delicol. Nie wiem czy jest lepiej, chyba trochę jest, ale nie rozwiązuje to całkowicie problemu.
Ja się okropnie czuję jak ona patrzy na mnie i płacze boleśnie, a ja nie wiem jak jej pomóc. I mam wrażenie, że tymi pięknymi oczkami prosi mnie o pomoc. -
nick nieaktualnyJa dzisiaj też dałam pierwszy raz. Mała praktycznie od rana placzaca i marudna ze już zaczęłam razem z nią płakać.
Położna dzisiaj u nas była i powiedziała że już możemy podawać espumisan po 5 kropelek przed jedzeniem. Zamierzam 4 razy na dobę podać po 5 i zobaczymy jakie będą efekty.
Długo trzeba czekać żeby było lepiej? Zastanawiam się też czy u mnie mleko nie wyschlocycki miękkie i mała taka placzliwa ciągle na cyca. Z drugiej strony nie chce niepotrzebnie kp dawać.
No i moja jak zje to po 10 minutach już idzie kupa. U Was też tak jest? -
nick nieaktualnyMy u laryngolog.
Wezidelko przeciętne a ja prawie fiklam z wrażenia
Robcio tylko zakwilil
Moje Cycki odmawiają posłuszeństwa.
Zauważyłam że mały się prezy z głodu.
Ale z kupami też ma problem.
Dokarmiam coraz częściej go mm bo nie widzę wyjścia.
I chyba długo nie powisi na cycku:-(
Dziś mnie strasznie brzuch i nogi uda bolały jak na miesiączkę.
Czy to możliwe żeby po 2 tyg od porodu coś tam się szykowalo do okresu???!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 19:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamusie. Dzisiaj chyba nie nadrobię wybaczcie. Caly dzień latamy z mężem po urzędach i załatwiam sprawy. Swoją droga ta biurokracja jest okropna!
Panie w urzędzie pracy dziwiły sie, ze jestem tak sprawna 6 dni po cc, ale jak im opowiedział jak musiałam być sprawna dzień po operacji w moim szpitalu, przestały sie dziwić, ze chodzę jakbym wcale nie rodziła. Swoja droga- nic nie boli i wreszcie chodzę wyprostowana:) panie z urzędu wspomniały tylko, ze za ich czasów po porodzie leżało sie plackiem 7 dni, dzieckiem zajmowały sie położne, przynosiły maluchy tylko do karmienia, jedzenie bylo podawane do łóżka (ja np. goniłam kucharkę po korytarzu, bo ominęła moja salę, dzis już się z tego śmieje). I teraz rodzi się po ludzku? Teraz jest tak, ze jak sobie zrobiłaś i urodziłaś, to teraz sobie chowaj. Smutne. Moja babcia położna inaczej opowiadała o swoim zawodzie.
Spieszę do Was z wieścią, ze Tomusiowi odpadł wczorajszej nocy, a dokladnie dziś o 4:00 kikut pępowiny.Przebil nawet o 1 dzień swojego brata. 6 doba życia.
I w związku z tym, ze stał sie tym samym TAKI dorosły, postanowiliśmy z mężem zabrać go na pierwszy spacer.Było cudnie, ciepło i słoneczne a dzidziuś smacznie spał.
OLA, moje serdeczne gratulacje.Faktycznie poród ekspresowy i zaskakujący. Oj będzie co opowiadać teraz:) Zdrówka dla Ciebie i Agatki:)
mk83, olka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyahh, jak ja czasem tęsknię za czasami kiedy Młody spał jak suseł
ale teraz jak się robi coraz bardziej komunikatywny, widzę jak się przygląda, wodzi wzrokiem... cudnie jest
ciekawa jestem czy uda mi się w końcu te zakupy w SMYKu zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 19:24
-
Little Red Fox wrote:ahh, jak ja czasem tęsknię za czasami kiedy Młody spał jak suseł
ale teraz jak się robi coraz bardziej komunikatywny, widzę jak się przygląda, wodzi wzrokiem... cudnie jest
ciekawa jestem czy uda mi się w końcu te zakupy w SMYKu zrobić
Koszyk pusty, zamówienie nieopłacone. Dupa
Napisałam do nich wiadomość.
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Mam głupie pytanie -czy tylko ja czegoś dziecku nie podaje? ?no -mamy Wit D
Ulfenstein wrote:Mi wywaliło stronę na płatności.
Koszyk pusty, zamówienie nieopłacone. Dupa
Napisałam do nich wiadomość.
chyba nic z tego...