WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj pierwszy synek urodził się dlugi na 57cm a w rozmiarze 62 chodził do ukończenia 4 miesięcy. Wtedy wszedł rozmiar 68.
ale on był szczupły początkowo. 3250g przy narodzinach.
Dziewczyny przypomnijcie mi co Wam lekarze dali i pomogło na prężenie się maluszka??
Tomek od 8 aktywny. A ja jestem na mleku i jogurcie. Zjadłabym kanapkę, ale dzidzia postanowiła ze wreszcie zaśnie tyle ze na mnie. Kołyską gryzie.A mąż pojechał jednak sam do Wrocka, wiec nie ma komu zrobić śniadania do łóżka. Ehh. Stwierdziłam ze nie jadę dziś tylko po to żeby przyciąć szwy które są rozpuszczalne, bo jeszcze czeka mnie wizyta u pediatry.
-
nick nieaktualnyU mnie nocka taka sobie.
Od 23 do 2:30 spał cuirkiem zjadł dwa cyce i butle mm.
Jejku jaki głodomor z niego.
A potem pobudka co 1-2 h na cyca.
O 6 przyszedł mąż z pracy.
Czekamy na położna zaraz powinna być.
Sabina a próbowałam bepantenem smarować pupę???
Ja tak swojego wyleczylam z odparzenia,uczulenia i trądziku.
Teraz nie umiem bez bepantenu się obejść do pupy.
Linomagu nakupowalam (15szt) i leży bo wolę bepantenem.
A może pieluchy zmień?
Coś musi być na rzeczy.
Kamcia nie wiem czemu tak Piotruś się zachowuje i co mu jest:-)
A sen mają strasznie twardy bo ja też nie mogę swojego Roberto dobudzic.
Położna pójdzie to chyba idę w kimono z małym taki ambitny mam plan od kad ja oczy otworzyłam ale czy mi się uda???
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Była położna
wyliczyłam, że dziś 6, raz , ale ona nic nie wspomniała, ze już więcej jej nie będzie (?)
pokazałam pępek-jest przepuklinka, ale do roczku absolutnie nic z tym sie nie robi, miesnie aczna lepiej pracować i jest wielka szansa , ze otworek sam sie przymknie
jutro pediatra (szczepienie), więc sie pokaze i jej
co do wstawania-polożna mówiła, ze prawdopodobnie coś mu się sni
a tak wszystko dobrzebisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa akurat jem sniadanie, a maluch spi, w nocy jak zwykle budzil sie co 2 godziny ale nie czuje sie jakos ekstra zmeczona, pewnie zmecaenie przyjdzie po miesiacu
a ja sie smieje ze nie musze zaraz jak wstane zjesc sniadania, dosc mam nadprogramowych kg to organizm ma co robic
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Była położna
wyliczyłam, że dziś 6, raz , ale ona nic nie wspomniała, ze już więcej jej nie będzie (?)
pokazałam pępek-jest przepuklinka, ale do roczku absolutnie nic z tym sie nie robi, miesnie aczna lepiej pracować i jest wielka szansa , ze otworek sam sie przymknie
jutro pediatra (szczepienie), więc sie pokaze i jej
co do wstawania-polożna mówiła, ze prawdopodobnie coś mu się sni
a tak wszystko dobrzekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFifi usnął. Pewnie podrzemie sobie z pół godziny i będzie się domagał mleczka, chciałam mięso zamarynować, poszliśmy do kuchni, wsadziłam w bujaczek, bo już wcześniej popłakiwał, a biorąc pod uwagę że wczoraj było jak było - koszmar całodniowego płaczu, stwierdziłam, że trzeba ogarnąć obiad.
U nas nadal krosteczki na buziolu. Nie mam pomysłu co z tym zrobić, może faktycznie z przegrzania, ja go potrafię wiele godzin tulić do siebie to może jakaś reakcja? Chociaż wszystko pierzemy w dziecięcym proszku, jego ubranek ilościowo jak i objętościowo jest za mało na oddzielne pranie.
Mąż w nocy kuchnię posprzątał lub wieczorem. My z Fifim padliśmy przed 21. Na kanapie, mąż tylko nas okrył kocem a za jakiś czas spytał czy nie chcemy się do łóżka przenieść. Pomógł wstać, bo cała zdrętwiałam. I spaliśmy. Do 1:30
Tak sobie myślę, że to na pewno skok, bo brzuszek nie męczył, najadł się, pieluszka czysta, a jak widzę te wszystkie zmiany to też bym miała dość. Tylko nadal mam wrażenie że główkę słabo trzyma. Ale za to zaczyna się powoli uśmiechać, ślini się na potęgę i odkrywa swoje rączki -
angela
o tych plasterkach wspomnial ten ortopeda, ale od razu dodał, ze mocno uczulają i odparzaja - wolałabym tego uniknąć
tez mam nadzieje, ze minie-połozna mówiła, ze jest duza szansa (stąd sie pewnie nic nie robi do roczku)
przepuklinka jest naprawde malutka i pępuszek czesto sie chowa
nawet mam wrazenie, ze emilka tak miewała (świta nam w glowie, ze jej pępek tez był wypukły i potem po prostu się spłaszczył)
o kładzeniu na brzuszku wiem-ale narazie Piotrus nie lubi, zaczyna w dzień spać (ale u nas to ważne przez bioderka)
Dajesz mi nadzieję
oby jutro pediatra też tak zdrowo do tematu podeszła
a u nas strach jest bo nasz kot ma coś takiego i raz go operowaliśmy...teraz znów jest pogorszenie, ale póki kot nie cierpi nic nie zamierzam z tym robić -
nick nieaktualnyPupa myta woda. Osuszana. Smarowana bepanthenem a po kąpieli zasypywana mąka ziemniaczaną.
W zeszłym tygodniu jak Karola bolał brzuch
, jadł mniej i było mniej kup to i pupa się prawie wygoila.
Corka też latwo sie odparzala. Była alergikiem, więc jak tylko coś zjadłam nie bardzo od razu pupa była czerwona. Ale ona była starsza jak to się zaczęło -
sabina
moge napisać na przykladzie kolezanki-u niej mały bardzo bardzo odparzał się przy pampersach (1. przyczyna) ale tez mial jakąś nietolerancję (2. przyczyna) i wszelkie pudrowe sprawy były złe (jakoś mi tłumaczyła, ze kupy wtedy miały odczyn kwasny i maka wchodziła w reakcję - 3. przyczyna)i u niej cuda zdziałał krem SOS NIVEA
mąz teraz zakochał się w mące ziemniaczanej i krochmalumąkę kazdorazowo używa i chce kapać w krochmalu, bo maly jest po tym milutki
moze u was wcześniej ta alergia sie ujawniła ? moze pieluchy? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:sabina
moge napisać na przykladzie kolezanki-u niej mały bardzo bardzo odparzał się przy pampersach (1. przyczyna) ale tez mial jakąś nietolerancję (2. przyczyna) i wszelkie pudrowe sprawy były złe (jakoś mi tłumaczyła, ze kupy wtedy miały odczyn kwasny i maka wchodziła w reakcję - 3. przyczyna)i u niej cuda zdziałał krem SOS NIVEA
mąz teraz zakochał się w mące ziemniaczanej i krochmalumąkę kazdorazowo używa i chce kapać w krochmalu, bo maly jest po tym milutki
moze u was wcześniej ta alergia sie ujawniła ? moze pieluchy?
Mam wrażenie że kupki Karola sa bardzo kwaśne. A wczoraj wyczytalam ze to może być objaw alergii. Pytanie tylko co go uczula?
Dziś ma być położna, w czwartek wizyta i pediatry. Może znajdą pomoc?kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamcia mialam sie pytac wlasni czy to nie sny. Albo nie chec do obudzenia sie i polsen.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Wszystko możliwe
Mam wrażenie że kupki Karola sa bardzo kwaśne. A wczoraj wyczytalam ze to może być objaw alergii. Pytanie tylko co go uczula?
Dziś ma być położna, w czwartek wizyta i pediatry. Może znajdą pomoc?
zapomniałam co to było u kolezanki...
ale jeśli u niej pudry odpadały, to moze z mąki zrezygnujSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny