X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy synek urodził się dlugi na 57cm a w rozmiarze 62 chodził do ukończenia 4 miesięcy. Wtedy wszedł rozmiar 68.:) ale on był szczupły początkowo. 3250g przy narodzinach.

Dziewczyny przypomnijcie mi co Wam lekarze dali i pomogło na prężenie się maluszka??

Tomek od 8 aktywny. A ja jestem na mleku i jogurcie. Zjadłabym kanapkę, ale dzidzia postanowiła ze wreszcie zaśnie tyle ze na mnie. Kołyską gryzie. :P A mąż pojechał jednak sam do Wrocka, wiec nie ma komu zrobić śniadania do łóżka. Ehh. Stwierdziłam ze nie jadę dziś tylko po to żeby przyciąć szwy które są rozpuszczalne, bo jeszcze czeka mnie wizyta u pediatry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka taka sobie.
    Od 23 do 2:30 spał cuirkiem zjadł dwa cyce i butle mm.
    Jejku jaki głodomor z niego.
    A potem pobudka co 1-2 h na cyca.
    O 6 przyszedł mąż z pracy.

Czekamy na położna zaraz powinna być.

Sabina a próbowałam bepantenem smarować pupę???
    Ja tak swojego wyleczylam z odparzenia,uczulenia i trądziku.
    Teraz nie umiem bez bepantenu się obejść do pupy.
    Linomagu nakupowalam (15szt) i leży bo wolę bepantenem.
    A może pieluchy zmień?
    Coś musi być na rzeczy.

Kamcia nie wiem czemu tak Piotruś się zachowuje i co mu jest:-)
    A sen mają strasznie twardy bo ja też nie mogę swojego Roberto dobudzic.

Położna pójdzie to chyba idę w kimono z małym taki ambitny mam plan od kad ja oczy otworzyłam ale czy mi się uda???

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była położna
    wyliczyłam, że dziś 6, raz , ale ona nic nie wspomniała, ze już więcej jej nie będzie (?)
    pokazałam pępek-jest przepuklinka, ale do roczku absolutnie nic z tym sie nie robi, miesnie aczna lepiej pracować i jest wielka szansa , ze otworek sam sie przymknie
    jutro pediatra (szczepienie), więc sie pokaze i jej

co do wstawania-polożna mówiła, ze prawdopodobnie coś mu się sni

a tak wszystko dobrze

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

A moze robuj zwykly krem bambino a nie zadne wynalazki, ja malemu pupe nim smaruje i odparzenia nie wracaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat jem sniadanie, a maluch spi, w nocy jak zwykle budzil sie co 2 godziny ale nie czuje sie jakos ekstra zmeczona, pewnie zmecaenie przyjdzie po miesiacu :D a ja sie smieje ze nie musze zaraz jak wstane zjesc sniadania, dosc mam nadprogramowych kg to organizm ma co robic :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    a jak zabrałaś się za te odparzenia ???tzn co eliminowałaś, cos sie udało wykluczyć lub potwierdzic? czym próbowałaś zaleczyć?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Była położna
    wyliczyłam, że dziś 6, raz , ale ona nic nie wspomniała, ze już więcej jej nie będzie (?)
    pokazałam pępek-jest przepuklinka, ale do roczku absolutnie nic z tym sie nie robi, miesnie aczna lepiej pracować i jest wielka szansa , ze otworek sam sie przymknie
    jutro pediatra (szczepienie), więc sie pokaze i jej

co do wstawania-polożna mówiła, ze prawdopodobnie coś mu się sni

a tak wszystko dobrze
    Martyna tez miała przepuline, nam lekarz kazał plasterkować ale zasięgnełam jeszcze rady dwóch lekrzy w tym chirurga i kazali zostawić. Kazali dużo kłaść na brzuszku i powiedzieli że jak zacznie chodzić to minie. Po przepuklinie nie ma śladu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde powiem wam ze nimtylko moj syn ma problemy z kupa :/ mimo ze poje hektolitry wody to i tak mam zaparcia i nie moge sie zalatwic koszmar jakis !! :( ratunku

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi usnął. Pewnie podrzemie sobie z pół godziny i będzie się domagał mleczka, chciałam mięso zamarynować, poszliśmy do kuchni, wsadziłam w bujaczek, bo już wcześniej popłakiwał, a biorąc pod uwagę że wczoraj było jak było - koszmar całodniowego płaczu, stwierdziłam, że trzeba ogarnąć obiad.

U nas nadal krosteczki na buziolu. Nie mam pomysłu co z tym zrobić, może faktycznie z przegrzania, ja go potrafię wiele godzin tulić do siebie to może jakaś reakcja? Chociaż wszystko pierzemy w dziecięcym proszku, jego ubranek ilościowo jak i objętościowo jest za mało na oddzielne pranie.

Mąż w nocy kuchnię posprzątał lub wieczorem. My z Fifim padliśmy przed 21. Na kanapie, mąż tylko nas okrył kocem a za jakiś czas spytał czy nie chcemy się do łóżka przenieść. Pomógł wstać, bo cała zdrętwiałam. I spaliśmy. Do 1:30 ;)

Tak sobie myślę, że to na pewno skok, bo brzuszek nie męczył, najadł się, pieluszka czysta, a jak widzę te wszystkie zmiany to też bym miała dość. Tylko nadal mam wrażenie że główkę słabo trzyma. Ale za to zaczyna się powoli uśmiechać, ślini się na potęgę i odkrywa swoje rączki ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    o tych plasterkach wspomnial ten ortopeda, ale od razu dodał, ze mocno uczulają i odparzaja - wolałabym tego uniknąć
    tez mam nadzieje, ze minie-połozna mówiła, ze jest duza szansa (stąd sie pewnie nic nie robi do roczku)
    przepuklinka jest naprawde malutka i pępuszek czesto sie chowa
    nawet mam wrazenie, ze emilka tak miewała (świta nam w glowie, ze jej pępek tez był wypukły i potem po prostu się spłaszczył)
    o kładzeniu na brzuszku wiem-ale narazie Piotrus nie lubi, zaczyna w dzień spać (ale u nas to ważne przez bioderka)
    Dajesz mi nadzieję <3
    oby jutro pediatra też tak zdrowo do tematu podeszła

a u nas strach jest bo nasz kot ma coś takiego i raz go operowaliśmy...teraz znów jest pogorszenie, ale póki kot nie cierpi nic nie zamierzam z tym robić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pupa myta woda. Osuszana. Smarowana bepanthenem a po kąpieli zasypywana mąka ziemniaczaną.
    W zeszłym tygodniu jak Karola bolał brzuch
    , jadł mniej i było mniej kup to i pupa się prawie wygoila.
    Corka też latwo sie odparzala. Była alergikiem, więc jak tylko coś zjadłam nie bardzo od razu pupa była czerwona. Ale ona była starsza jak to się zaczęło :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    moge napisać na przykladzie kolezanki-u niej mały bardzo bardzo odparzał się przy pampersach (1. przyczyna) ale tez mial jakąś nietolerancję (2. przyczyna) i wszelkie pudrowe sprawy były złe (jakoś mi tłumaczyła, ze kupy wtedy miały odczyn kwasny i maka wchodziła w reakcję - 3. przyczyna)i u niej cuda zdziałał krem SOS NIVEA

mąz teraz zakochał się w mące ziemniaczanej i krochmalu :D mąkę kazdorazowo używa i chce kapać w krochmalu, bo maly jest po tym milutki

moze u was wcześniej ta alergia sie ujawniła ? moze pieluchy?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już po spaniu o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina
    moge napisać na przykladzie kolezanki-u niej mały bardzo bardzo odparzał się przy pampersach (1. przyczyna) ale tez mial jakąś nietolerancję (2. przyczyna) i wszelkie pudrowe sprawy były złe (jakoś mi tłumaczyła, ze kupy wtedy miały odczyn kwasny i maka wchodziła w reakcję - 3. przyczyna)i u niej cuda zdziałał krem SOS NIVEA

mąz teraz zakochał się w mące ziemniaczanej i krochmalu :D mąkę kazdorazowo używa i chce kapać w krochmalu, bo maly jest po tym milutki

moze u was wcześniej ta alergia sie ujawniła ? moze pieluchy?
    Wszystko możliwe
    Mam wrażenie że kupki Karola sa bardzo kwaśne. A wczoraj wyczytalam ze to może być objaw alergii. Pytanie tylko co go uczula?
    Dziś ma być położna, w czwartek wizyta i pediatry. Może znajdą pomoc?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mialam sie pytac wlasni czy to nie sny. Albo nie chec do obudzenia sie i polsen.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

to faktycznie on prawie nie spi nie dziwie sie ze padasz :/ mpje dziecko spi juz od godziny a ja ogafnelam w domu wstawilam zmywarke i pije kawe bo mi sie nudzi o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wszystko możliwe
    Mam wrażenie że kupki Karola sa bardzo kwaśne. A wczoraj wyczytalam ze to może być objaw alergii. Pytanie tylko co go uczula?
    Dziś ma być położna, w czwartek wizyta i pediatry. Może znajdą pomoc?
    miało być cytowanie!

zapomniałam co to było u kolezanki...
    ale jeśli u niej pudry odpadały, to moze z mąki zrezygnuj

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maki ani pidrow ani krochmali nie uzywalam i nie uzywam, ae na odparzenia ez mi sie sprawdzal Sudocrem, ktory do tej pory uzywam jak cora odparzy pupe czy cos i zawsze pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej pod kroplowka. Umrę z nudów :(

AJrin lubi tę wiadomość

‹‹ 2587 2588 2589 2590 2591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ