X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakos tak wyszło, ze niechcący na jutro umówiłam wiecej korepetycji i pytam się męza, czy da radę z małym przez 3,5 h? a on mnie tylko spytał, czy ja dam rade tyle czasu bez małego ? :)

Little Red Fox, Macioszczyczka, Sabina, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wyrodna matka juz w szpitalu sama kazalam robic dodatkowo badanie i nic mnie noe ruszyło placz i klucie. Ale zaraz po przytulilam a w trakcie glaskalam i uspokajalam.
    My w czwartek pediatra z mlodym zobaczymy co i jak.
    Macioszczyczka ja tylko czekam na to az mlody sam zasnie w kolysce mam obawy ze sie przyzwyczai ze zasypiam ttlko na cycu albo u taty na rekach.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się chyba budzi i coś stęka przez sen. Oby problemy z kupą nie wróciły, najwyżej dodam do mleka kilka kropel espumisanu, wczoraj tylko rano dałam. Staram się nie dawać ich tak dużo. Od rodziców dostałam wit. D w kropelkach i się zastanawiam jak je dawkować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, to u nas na odwrót ;)
    bo Tatuś dużo spokojniejszy i nie pyskuje ;D

choć ja siedzę z Małym cały dzień to odpowiem na pytania dot. kup, ilości karmień itp

ja się zastanawiam kiedy znaleźć czas na zakupy, bo mój Tata ma urodziny, na chrzciny muszę coś kupić żeby wyglądać jak człowiek, pójść do kosmetyczki na brwi i zamówić tort. Swoją drogą nie mogę się zdecydować czy kupić standardowy i poprosić o jakiś napis typu "chrzciny Filipka" czy zamówić taki dedykowany z cukrową figurką dzidziusia i fiu bziu ;D

Moja córa miała taki https://naforum.zapodaj.net/thumbs/251a1c225a6d.jpg
    Bałam się masy cukrowej ale nie była słodka, teraz dla Kuby zamówię podobny tylko niebieski.

kamciaelcia, Little Red Fox, bisacz lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja z Emilka używałam vigantol i to była dawka wit D 500 (kapsułki maja 400) i dawalismy 1 kroplę, początkowo prosto do byzi, a potem juz było ciężko i do mleka
    dzis mam zamiar prosić o recepte (ostatnio zapomnialam)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Emilki na chrzcinach nie było torta...
    w ogóle było kameralnie (my, rodzice chrzestni i tyle!)
    za to miala piekny bukiecik kwiatów, który ususzony mamy nadal

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, no właśnie mnie też się wydaje że się daje po kropelce. Rodzice mają znajomego pediatrę i dostali bez problemu receptę, a boję się że głupie babsko mnie opieprzy skąd wzięłam te kropelki. Ja chciałam kameralne chrzciny, ale się nie udało, teściom bardzo zależało żeby zrobić dla całej rodziny z ich strony. Więc im delikatnie powiedziałam co myślę, później drugi raz chyba mniej subtelnie bo poszli do męża wyperswadować mu rodzinną imprezę :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas było bardzo kameralnie
    po pierwsze-nie mamy ślubu )kościelnego) wiec chrzciny były w sobotę bez mszy (co bardzo mi pasowało i teraz tez tak chce koniecznie), od domu 100 m
    na chrzcinach my, matka chrzestna(szwagierka starsza) z córką i ojciec chrzestny(kolega)z zona
    w domu "poimprezowaliśmy"
    teraz planujemy podobnie
    ojciec chrzestny poproszony (bedzie on z żona i córką)
    została jeszcze chrzestna-młodsza szwagierka, więc ona przyjedzie z chłopakiem
    mają zamiar być w przyszłym tyg wiec ja poprosimy
    a chrzciny na wiosne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chrzciny na wiosne przy okazji wielkanocy co by to dwa razy przy garach nie stac, a torta zrobi tesciowa a jak nie bedzie jej sie chcialo to zamowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero w przyszłym roku robimy chrzciny, terminu brak bo wszystko zależy kiedy teść wypłynie i kiedy zjedzie. Ostatnio miał być na chrzcinach ale wszystko się popsuło i w Polsce był w dniu chrzcin tylko że w nocy, czyli po nich. Ale planujemy aby było ciepło :) a osób będzie koło 30 tak jak u córy nie da się inaczej

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały nakarmiony i śpi dalej o.O

Macioszczyczka, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haah mam skurcze! Lekkie ale cały czas, nawet polozne mówią, że dziś chyba rodzimy, chyba że wszystko padnie :) jl

kamciaelcia, alinka, AJrin, Sabina, bisacz, Magdziulla, stardust87, bbeczka91, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka

To trzymamy kciuki za rozkrecenie skurczy :)

Foxik
    To korzystaj ze spokoju zjedz sniadanie, kawke wypij :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny to tak na max 15 osob na szczescie az tak duzo gosci nie beczie, ja zapraszam tylko rodzicow, chrzestnych i rodzenstwo i nikogo wiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Foxik
    To korzystaj ze spokoju zjedz sniadanie, kawke wypij :)
    już dawno zjedzone, wypite ;D
    u nas od rana leje, więc i pogoda do spania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wychodzi coś ok 12-15 osób i tak nie wiem czy wezmą dzieci. Już się boję jak to będzie, ale skoro tak naciskali mnie to niech teraz teściowa gotuje dla tylu osób :( pewnie w ich oczach jestem ostatnią wredną, zołzowatą sknerą w rodzinie. Swoją drogą rodzinę męża w całości zaprosili, a ja ze swojej strony będę miała tylko rodziców i brata.

zastanawiam się czy wypada iść na chrzciny w spodniach? o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

A czemu nie :) my core chrzcilismy w grudniu i nikt nie wyglupial sie ze spodnicami zeby marznac , a pazdziernik wxale ez cieply nie jest ja mialam normalnie marynarke, zakiet i biala koszule i botki na obcasie do kostki chowane pod spodnie :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka super to aby sie nasilaly 3mamy kciuki :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    lrf
    u nas zazwyczaj tak kupy wygladaja ;) nos mamy dobry

a pierwsze ząbkowanie Emilki było super (jak szły 4 na raz)i licze na powtórkę
    ja z dzieckiem nie ryczałam, ale mi go szkoda i z tych nerwów nie umiem dobrze nózki trzymać do wkłucia (tak samo na usg z bioderek)-moja ręka traci moc w trakcie
    tata jest w tym najlepszy

a co do wizyt u lekarzy-u nas niestandardowy schemat: wchodzimy razem tata rozbiera , ubiera , tuli po wszystkim lub ro "fruuuuuu" pod sufit, a mama gada z lekarzami :D od zawsze tak u nas, a tacie sie to spodobało, jak na poczatku był bardzo bardzo chwalony za to przez pielegniarki i lekarzy ;)
    U nas jest taki sam schemat. Tata zajmuje się dzieckiem żebym .mogła rozmawiać z lekarzem.
    Teraz do nefrologa Tata pojedzie sam z córką. Wizytę mamy na początku listopada, Tygrys będzie za mały żeby z nim jechać, bo to 100km w jedną stronę

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, pytanie czy ja się wbiję w eleganckie spodnie ze swoimi pociążowymi biodrami? ;D

‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ