WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo prawda ze oxy i balonik nie na kazdego dziala.... na mnie tez przy 1 ciazy to nie dzialalo ani jedno ani drugie i rozwarcie zatrzymalo sie na 4 cm i bylo koniec imprezy dopiero wpychanie lap przez kekarzy czytaj. Masaz ruszylo rozwarcie, i mimo bolow partych jmpelnego rozwarcia i tak jic zmtego nie bylo
inzynierka, oby u ciebie bylo lepiej -
nick nieaktualnysarcia ja sobie czasem leżę w wannie, ale z reguły dziecko mi zabrania
Magdziulla u nas też piękny odcisk dookoła buźki dzięki dydowi
Chyba też mamy lovi...
Kamcia, oczy zrobiłam jak 5zł jak zobaczyłam na wadzę 4705g
Zapytalam czy to możliwe, bo ponad 300g :o
ale dowiedziałam się, że są dzieci, które potrafią przybrać 500g w tydzień
Inzynierka dziewczyna z ktora bylam na ginekologii miala taka sama sytuacje. Na drugi dzień w nocy odeszły jej wody same... ale to była jej trzecia ciaza i kazda wywoływana. Natomiast w poprzednich ciazach dopiero przebicie pecherze po trzeciej próbie oksytocynowej przyniosło efekt - poród.
Niemniej wierze, że u Ciebie samo ruszy
Głaszcze po brzuszku :*
Esmi jak tam sobie radzisz??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia dobre pytanie
ja tesknie za wanna
ale poki mam szwy to nie bede ryzykowac. Poczekam co najmniej miesiąc.
Byla dzis u nas polozna laktacyjna z waga maly spadl 20 gram vs wyjscie ze szpitala. Ale nic dziwnego dopiero od wczoraj co mam pokarm a dzis to juz totalny nawal i po 15 minutach na piersi jak go.zwazyla wypil 25 ml. Wiec mowi w tym tepie nadrobi szybko. Ale i tak kupilismy wage i czekam az przyjdzie bedziemy ważyć.
Maly dzis strzela niezle.kupy już 3 zrobił.
A z rad poloznej laktacyjnej co robic w czasie nawaly. Isx pod prysznic z ciepla woda na piersi. Pomagac sobie laktatorem przed przystawieniem troche odciagnac ale tak nie duzo 5 do 10 ml aby sutek zrobil sie bardziej miekki.
Dostawic do piersi w moim przypadku nie dluzej noz 20 min aktywnego ssania. Poznien 2 piers ale tylko na 5 min aby jej troche ulżyć. I tak robic przez nawal. Jak sie unormuje to z jednej piersi jedno karmienie ale nie dluzej niz 30 min aktywnego ssania. Chyba ze bedzie nadal glodny mozna dostawic 2 pierś na 5 do 10 min. Ale z moim zapasem mleka i piersiami sugeruje ze jwden cycek bedzie ok. Kontrolowac co 2 dni wage skoro ja mamy i bedziemy widziec postepy.
Po karmieniu koniecznie kapusta roztluczona z lodówki nawet kilka takich okladow jeden po drugim. Wierzyć sutki i piersi jak najczesciej smarowac linomagiem dala sporo próbek nie trzeba go ściągać przed karmieniem.
A reszta mowi ze dziecko moze i spadlo troche ale apokojnie wyglada na zdrowe i zadowolone brak oznak zoltaczki i odwodnienia. Noc sie ni martwic radzimy sobie bardzo dobrze z dostawianiem maly przy nawale chwyta plyciej ale laktator pomaga w glebszym przyssaniu. Z czasem mowi ze bwdzie lepiej bo inautek sie zachartuje i wyrobi bardziej a maly mocniej bedzie otwieral buzie poki co wiadomo malutka buzka a sutek u mnie ogromny.
Nomto tyle z porad wszystkie pozycje przetestowalismy sprawdzila kikut pepowiny i ogolnie jak sie sprawdzamy z przewijaniem. Pochwalila ze radzimy sobie znakomicie i jestesmy mega przygotowani wiec maluszek naprawdę ma super dom i rodziców.Sabina, bisacz, alinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje Dziewuszki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6747b9ec413.jpgMagdziulla, Sabina, Ulfenstein, AJrin, Skali89, bisacz, Anulka01, kamciaelcia, violett, agatia, alinka, Little Red Fox, martta, Ksosia, bbeczka91, marta258, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPirelka jakie cudne są Twoje dziewczynki!!! Ciekawie będzie oglądać jak współpracują.
Ajrin to dobre wieści. I pokarm jakoś się znalazł, a w szpitalach zawsze straszą, "za mało, trzeba dokarmiać". Szybko podtuczysz Malucha.
Moje Szczęście zaczęła się do Nas uśmiechać tak jakby świadomie. Hurra czekałam na to. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja corka ka 4 lata, a ja przy drugim dziecku amnezje mam, normalnie wszystkiego sie ucze od nowa, bo szczerze to ja juz nie pamietam jak tl jest z takimi bobasami, pamiec dpbra ale krotka..
Ale chyba do okulisty bede musiala isc, bo po ciazy normalnie slabszy wzrokmamcos -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja też na początku smoka wypycha językiem. Ale jak zobaczy że z tego mleko nie leci to zmienia odruch ssania na smoczkowy. A cyca ostatnio śmiesznie łapie,bo najpierw chwyta brodawke A potem zasysa resztę sutka
Nam się smok najbardziej przydaje kiedy aż zanosi się od płaczu, wtedy ze smoczkiem się uspokaja.
A ja właśnie siedzę w poczekalni u dentysty. Mąż pierwszy raz sam został z dzieckiem. Nakarmilam mała przed wyjściem ale w razie czego ma jej dac mój zamrozony pokarm.
A powiedzcie mi jak usypiacie dzieci? Bo moja to zasypia na cycku. Teraz np nie usnela i do następnego karmienia pewnie nie zasnie. Muszę ją jakoś nauczyć ze nie tylko cycek usypia... -
nick nieaktualnyA pytam o te kapiele bo po 1 cc moja ex ginekolog nie kazala brac kapieli przez okres pologu bo straszyla mnie krwotokami po operacji, i juz zglupialam czy mozna sie "pomoczyc" z godzinke w wannie i przez to codzien biore tylko prysznic bo gdzies mam stracha
-
nick nieaktualnyA no właśnie jak rozmrażacie pokarm?
Alinka co do usypiania u Nas sporo opcji. Na noc zawsze to samo odpowiednie warunki cisza, mała lampka, kąpiel, cyc, szum z tel i śpi. Zawsze działa.
W dzień biorę na nogi przodem do mnie kołyszę nogami czytam, spiewam i zasypia, kładę na siebie na leżąco delikatnie się kołyszę chwilę, mąż przeważnie nosi i na rękach mu zasypia. Czasami przy tych metodach tylko się wycisza i wtedy odkładam ją do łóżeczka i czekam, aż sama zaśnie - to trwa dłużej, ale chcę żeby umiała to robić. W ektramalnych sytuacjach metoda Karpa otulenie, husu husu i szumienie do ucha (dawno nie było potrzeby stosować).
I rozgraniczam jej spanie i usypianie dzienne od nocnego. -
nick nieaktualnySarcia ja na samym początku nie robiłam kąpieli i nie są one zalecane. Ale tak po chyba 2-3 tygodniach, jak było ok, rana się zagoiła, krwawienie symboliczne, a teraz robię często. Taki relaks dla mnie, ale godzina to marzenie;) 15-20 minut t9 luksus;)
-
nick nieaktualny
-
U nas dzisiaj kryzysowo, dzien byl spoko w miarę, jadl, spal, trochę plakal, ale od 18 to byl chyba atak kolki, caly bordowy, krzyk taki ze az ochrypl biedny, trzasl sie caly, nie szlo niczym go uspokoic. Juz chciałam na pogotowie jechać,jakiejs przepukliny sie nabawi przy takich akcjach. Suszarka, termofor, masaz brzucha itd. Biedny taki umeczony byl, ze jesc niechcial i zasypial miedzy placzami. Serce mi sie kroi, masakra, teraz mam lęki ze jak sie obudzi będzie powtórka
-
Esmi gratuluje!
Inżynierka, czekamy na Twoje dzieciątko
Pirelko, dziewczyny rosną jak na drożdżach
Mi kręgosłup pęka. Nie wiem czy od dźwigania cycków, które osiągnęły rozmiary głowy Emilki, czy od noszenia jej w celu uspania. Moje dzieciątko usypiało samo na początku, teraz trzeba ją ululać, albo głaskać po główce, chyba że biorę ją w nocy do łóżka, to zasypia sama
Jestem tak zmęczona, że już nie pamiętam co przeczytałam, chyba połozę się spać, choć miałam poczytać jeszcze o asymetrii, bo Emisia podejrzanie układa mi się cały czas w jednym kierunku.pirelka lubi tę wiadomość