X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała miała godzinkę aktywności, potem jedzonko, przewijanko, bekanko i teraz dalej spanko. :D

Chrzciny mamy w sobotę, 15 października. Będą chrzestni, dziadkowie i pradziadkowie. Razem nam wyszło 18 osób w tym 4 dzieci.
    Sam sakrament mamy bez Mszy Św., bo mamy w nietypowej godzinie ze względu na chrzestnego z Niemiec, który w niedziele musi wracać.

Potem obiadokolacja z tortem i kawką w restauracji, tak trochę połączone z pępkowym, bo moi rodzice są z daleka i nie mieli kiedy z mężem opić ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    i twój mąż tez taki z siebie dumny ? :)
    ja tylko swojego pytam, czy jak ubiorę jeansy czy body przez glowe, to da rade ? a on zawsze odpowiada, że mu obojetne hihi

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Sarcia, pytanie czy ja się wbiję w eleganckie spodnie ze swoimi pociążowymi biodrami? ;D

W DDTVN było własnie o tym jak mają ubierać się niskie osoby i dali mi pomysł!!

Spodnie oversize! (spódnicospodnie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, jak ja nie lubię takich spodni ;D
    niesamowite jak dupa potrafi urosnąć po ciąży ;D

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!Inżynierka trzymam kciuki
    Mój mały za dużo nie śpi. A jak byłam z nim w szpitalu to ordynator pediatrii mi mówił, że noworodki śpią po 20 godzin dziennie! Chcial mnie uspokoic, ze koj w tej zoltaczce tyle spi. Ha ha ha ha ha ha ha ha Dobrze, że mąż pomaga bo bym padła. Od 6 nie spał, udało mi się w wózku przed chwila go uśpić, hurra Zaczął tyć, waży juz na naszej wadze 4170 godzinę po karmieniu, czyli od szpitala 490g (przez 10 dni) oby tak dalej
    Mimo, że mamy 62 cm (albo już wiecej) dalej nosimy body 56 chyba dlatego ze mamy dlugasne nogi.. za tatusiem. Większość rzeczy 62 na nas pływa Bo jedynie pewnie pajace dobre, ale tego nie znosi my nosić.

bisacz lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Hej!Inżynierka trzymam kciuki
    Mój mały za dużo nie śpi. A jak byłam z nim w szpitalu to ordynator pediatrii mi mówił, że noworodki śpią po 20 godzin dziennie! Chcial mnie uspokoic, ze koj w tej zoltaczce tyle spi. Ha ha ha ha ha ha ha ha Dobrze, że mąż pomaga bo bym padła. Od 6 nie spał, udało mi się w wózku przed chwila go uśpić, hurra Zaczął tyć, waży juz na naszej wadze 4170 godzinę po karmieniu, czyli od szpitala 490g (przez 10 dni) oby tak dalej
    Mimo, że mamy 62 cm (albo już wiecej) dalej nosimy body 56 chyba dlatego ze mamy dlugasne nogi.. za tatusiem. Większość rzeczy 62 na nas pływa Bo jedynie pewnie pajace dobre, ale tego nie znosi my nosić.
    mój Maluszek póki poziom bilirubiny nie opadł też spał tak dużo, budził się na karmienie co 3 godziny i spał dalej. W 3 tygodniu miał poza karmieniami ok godzinki aktywności tylko. Teraz chyba odsypia te dwa nieprzespane dni. Spał tyle co na rękach i w samochodzie jak się mąż zdenerwował i go zapakował na przejażdżkę ;D

uwaga, uwaga, chwila prawda czas wyjąć moje ukochane eleganckie spodnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K... ledwo o.O
    mam prawie dwa tygodnie żeby coś zrobić z brzuchem...
    http://iv.pl/images/83838450257963178875.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 11:02

Madziuuuula, bisacz, sarcia123 lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę, że mój będzie kiedyś wyglądał jak przed ciąza, choć obecnie ważę mniej niż przed samą ciąża. Nawet pielęgniarka w szpitalu na pediatrii mówiła, że duży mi został. ....

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wygadać.
    Ej wściekłam się niesamowicie:/ z rodziną to dobrze jednak na zdjęciach tylko:/
    Dziewczyny ile placiłyście za Sab Simplex?

Już dawno prosiliśmy męża siostrę(mieszka w Niemczech), żeby się zorientowała i w razie czego kupiła nam. No i kupiła i zadzwoniła, że wysłała i oddać jej kasę na konto. Ale nie mogła zadzwonić czy za tą cenę chcemy?. Wyszło 140zł plus przesyłka 5 euro! Gdybym wiedziała, że to taki koszt to bym nie brała w życiu tym bardziej, że Mała już całkiem dobrze z brzuszkiem. W cholerę wydatków mamy, a ona nie pomyślała, że to drogo. Wystarczyłby jeden telefon:/ ostatnio grabią sobie u mnie, rozumiem, że tam się inaczej zarabia i bezdzietna para, ale odrobina wyczucia by się przydała.

Ostatnio usłyszałam jak proponują mężowi, żeby wziął sobie parę dni wolnego i przyjechał do nich. I za cholerę nie mogli zrozumieć, że mąż nie chce mnie i Małej zostawiać. Żeby nie było, że o męża się martwią to chodziło o to by im w czymś pomógł.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam duzy brzuch po 1. ciązy i teraz tez

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idziemy na szczepienie
    dzis dziecko na pewno zapłacze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek zaczyna jednak trochę wracać na swoje miejsce, może jest jakaś nadzieja dla mnie. Choć watpię, bo tak niesamowicie mnie ciągnie do słodyczy ( energia potrzebna ?), Mały ze mnie sporo spija, na dodatek noszenie na rekach i kołysanie, nawet nie wiemy, kiedy go do tego przywyczailismy!!!!!!
    Poza tym zauwyżyłam, że im więcej jem, tym więcej mleka mam.
    Dziś już chyba zjadłam przydział kalorii dla Pudziana na tydzień.

Magdziulla to faktycznie nieładna sytuacja. A w internetach w Pl można to niby za niecałe 40 zł dostać, jak to mozliwe, że to tam takie drogie. Chyba, że to coś innego.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Muszę się wygadać.
    Ej wściekłam się niesamowicie:/ z rodziną to dobrze jednak na zdjęciach tylko:/
    Dziewczyny ile placiłyście za Sab Simplex?

Już dawno prosiliśmy męża siostrę(mieszka w Niemczech), żeby się zorientowała i w razie czego kupiła nam. No i kupiła i zadzwoniła, że wysłała i oddać jej kasę na konto. Ale nie mogła zadzwonić czy za tą cenę chcemy?. Wyszło 140zł plus przesyłka 5 euro! Gdybym wiedziała, że to taki koszt to bym nie brała w życiu tym bardziej, że Mała już całkiem dobrze z brzuszkiem. W cholerę wydatków mamy, a ona nie pomyślała, że to drogo. Wystarczyłby jeden telefon:/ ostatnio grabią sobie u mnie, rozumiem, że tam się inaczej zarabia i bezdzietna para, ale odrobina wyczucia by się przydała.

Ostatnio usłyszałam jak proponują mężowi, żeby wziął sobie parę dni wolnego i przyjechał do nich. I za cholerę nie mogli zrozumieć, że mąż nie chce mnie i Małej zostawiać. Żeby nie było, że o męża się martwią to chodziło o to by im w czymś pomógł.
    Przeraziłaś mnie teraz bo mąż wczoraj przez kolegę kolegi, który jest w Niemczech zamówił te krople ale jak tyle kosztują to dzięki ale przez internet kupię taniej !!!!!
    Jak ktoś nie ma dzieci to mu ciężko zrozumieć, że drugie ręce do pomocy są czasem na wagę złota. Ja tylko czekam aż chłopaki wrócą z pracy i trochę się małym zajmą.
    Twoja szwagierka jest chyba z innego świata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, nie wierzę że aż tyle sobie zaśpiewała za kropelki o.O
    moja Mama ma znajomą w Niemczech i też chciała prosić, ale wychodziło mniej.
    Kazałam się jej wstrzymać, bo mam mieszane uczucia do SS.

położyłam dziecko na brzuszku by potrenowało i tak stękało i tak się męczyło, że padło ze zmęczenia i śpi ;D kurczę, nadal ma problemy z podnoszeniem główki jak leży na brzuszku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula mam to samo ze słodyczami. Po ciąży miałam przestać je jeść i schudnąć ale po południu najczęściej strasznie mnie ciągnie do słodkiego. Wcześniej ciąża była wymówką teraz karmienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obudził się i ćwiczy dalej.

walczy, że chyba zeżre mi materac z tej złości ;D

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Madziula mam to samo ze słodyczami. Po ciąży miałam przestać je jeść i schudnąć ale po południu najczęściej strasznie mnie ciągnie do słodkiego. Wcześniej ciąża była wymówką teraz karmienie :)
    No właśnie, wymówka dobra na wszystko. Mnie rano ciągnie, jak nie wiem, pewnie dlatego, że tak od 20h nic nie jem do tej 8-9h, a przez ten czas z 4 razy karmię.

bisacz lubi tę wiadomość

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz daj mi proszę znać za ile ten znajomy kupi.

Kamcia cierpliwości na szczepieniu!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och co do słodyczy ja nigdy maniaczką czekolady nie byłam, a teraz tak mnie diabelnie ciągnie. Kiedy można zjeść czekoladę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chyba postanowił przespać cały dzień, a ja już się zastanawiam czy będzie w nocy spać o.O

‹‹ 2593 2594 2595 2596 2597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ