SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my masujemy dużo, nóżki przykurczamy w stronę brzuszka, termofor, kładę brzuszek do brzuszka (mojego), w ostateczności ratować się kropelkami

Didi25 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla widze ze mamy te same mysli :) ja tez mysle o kolejnym brzuszku cesarka wlasnie najbardziej mnie w tym aspekcie zmartwila. Ja sie w szpitalu nie pytalam zapytam sie mojego gin co powie. Zarezerwowalam wizyte za 5 tygodni.
    A co do kota daj mu szanse postarajcie sie jej tez poswiecac czas. Chwila zabawy i pieszczot. U mnie M dzis pojechal do pracy wsciekla jestem do tego kot mialczal caly dzien a mlody nie chcial spac tylko wisial 4 godziny na cycu.

Madziuuuula, Magdziulla lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota ma Magdziulla;) Już wcześniej ktoś nad tu tez pomylił.

Dokładnie, dlatego tak bardzo byłam nastawiona na sn, chociaz, gdy w tych skurczach lekarz pytał, czy wyrażam zgodę na cesarkę, to ucieszyłam się...Ja jeszcze z łozka szpitalnego rezerwowałam wizytę u mojego ginekologa z tego właśnie brzuszkowego powodu.
    Po cesarce byłam załamana długo, dopóki nieuświadomiłam sobie, że przecież i tak nie dałabym rady urodzić sn, a jeszcze chwila i niewiadomo, co byłoby z tętnem Bobasa.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    i mojego ból brzuszka obudził :(
    ale i tak się martwię, że tak dużo śpi :(
    U mnie tez nagle płacz z łóżeczka. Pomasowalam brzucha, położyłam na brzuszek, poszły baki i przestał płakać.
    Biedne te nasze dzieci.
    I tez masuje, choć nie powiedziałabym ze dużo.
    Tez kładę na brzuszek ale jego, nie mój.
    Nosze na samolot. Przykładam nóżki.
    Ale aż serce płacze jak on sie tak meczy :(

Jeny. Ze zwykła kupa :/
    Coś kiepsko to matka natura wymyśliła.

Ja sie wczoraj poryczalam przez M. On by chciał żeby Kostek tylko spał i jadł. A jak już nie śpi to żeby leżał i sie zajmował sam sobą :/
    Kurde. Dziecko mało płacze, a ten narzeka. I tylko 'daj mu cyca, daj mu smoczka' :/
    A ja nie chce przesadzać ze smoczkiem bo sie boje ze kp ucierpi.

Naszykowalam sobie laktator na stole żeby w nocy szybko być gotowa, to mi zaczął sprzątać. Jego rozwalone spodnie i skarpetki są niewidzialne, ale ręcznik papierowy na stole już przeszkadza.
    Naszykowalam torebkę żeby mu zrobić niespodziankę i dać ciastek do pracy. Wyrzucił, jako śmiecia. Wygarnęła mu, mówiąc w jakim celu leżała i poszłam sie myć.

Przyszedł do łazienki i w ubraniu wszedł pod prysznic z przeprosinami.
    Niezła chwila intymności po takim czasie posuchy.

Musiałam sie wygadać. Bo w realu nie ma komu :/

Co do drugiej czy tam kolejnej ciąży i antykoncepcji. Boje sie nowych przepisów. Jeśli badania prenatelne będą niedostępne to sie raczej nie zdecydujemy. Choć dla M to tylko wymówka.
    Chyba serio myślał ze dziecko będzie wg jego schematów żyć. A dziecko żyje wg swoich :)

Mi tam sie Martynka marzy ;)
    Choć jest ciężko w macierzyństwie :)
    Zobaczymy. A jaka antykoncepcja teraz - nie wiem. Może kalendarzyk ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie położna kropli nie kazala dawac bo mowi ze za maly jest, dzis konczy 2 tygodnie, za tydzien ide z nim na patronazowa wizyte do pediatey mimo ze pediatra powinien przyjsc do nas-paradoks polskiej sluzby zdrowia ale to szczegol..przy okazji zalatwie bilans 4latka u mojej pannicy bi wmostatnim miesiacu ciazy nogi posluszenstwa odmowily i do przychodni niedoczlapalam o.O

dziewczyny czy was tez tak suszy??? Bo ja sie czuje jak na ciaglym kacu mimo ze wypijam hektolitry wody !! Koszmar :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik

faceci tak maja nie martw sie oni mysla ze my jestemsy normalnie "krowy mleczne" i mysla ze cyckiem dsiecku buzie zamkniesz..ehh z moim to przy 1 ciazy przerabialam, teraz dojrzal do rodzicielstwa bo zupelnie inaczej sie zachowuje az sama jestem w szoku o.O

chwila intymnosci, zazdroszcze!! Mi sie juz marzy ta normalna chwila intymnosci bo my od 19.09 mamy post k pewnie ze 2 tygodnie jeszcze trzeba ptaszka na kokardke zawiazac...zwariuje ten caly polog to dopiero matka natura kiepsko wymyslila haha :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:

(...)Przyszedł do łazienki i w ubraniu wszedł pod prysznic z przeprosinami.
    Niezła chwila intymności po takim czasie posuchy (...)
    Jeny, aż się rozmarzylam... uwielbiam takie mocne emocje. <3 tylko pozazdrościć! !!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    dziewczyny czy was tez tak suszy??? Bo ja sie czuje jak na ciaglym kacu mimo ze wypijam hektolitry wody !! Koszmar :/
    Ja tak miałam na początku, teraz się ustabilizowalo i już tak dużo nie piję :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik, mój też myślał, że dziecko tylko je i śpi, ewentualnie czasem coś walnie w pieluchę - jednak nie myślał, że na cycu kupa może być co karmienie. Teraz się wybieram do fryzjera, a mąż zostaje sam z płaczącym dzieckiem, bo ma znowu atak kolki, aż się boję ich zostawać samych :/

mój nie śpi od ok 15. trochę się pobawiliśmy, zjadł mleczko i włączyło mu się marudzenie kilka minut temu, a mąż narzeka że dziecko niegrzeczne :(

ja dziś zapisuje ile je, bo się zastanawiam czy je wystarczająco, choć tą tabelką na opakowaniu chyba nie powinnam się sugerować jeśli mam w domu wcześniaka?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez suszy szczegolnie jak karmie teraz zawsze klade sobie butelke z woda kolo siebie do karmienia. W nocy potrafie cala butelke 1.5 litra w nocy potrafie wypić.
    Ulf naprawde fajny gest :)
    Ja dzis mojego M opierniczylam. Naprawde caly czas mega pomagał zajmowal sie malym od 2 dni odpuścił. W nocy dzis wogole spał a rano poszedl do pracy obiecal mi ze tydzień bedzie mial wolny. Kuzwa jestem po cesarce a ten codziennie cos robi do pracy a od 2 dni do niej jeździ. I dzis mi powoedzial ze jutro mam kochanie wolne caly dzien. Po czym mówi, ze z kolega pojedzie pod Mińsk odebrac pakiety startowe bo w sobote biega. Jak wpadlam w ryk i mu wygarnelam ze nawet tygodnia nie potrafi poswiecic a obiecal.
    Przeprosil i powiedział, ze jutro nigdzie nie jedzie.
    Do.tego maly mi dal w nocy i w dzien popalić spal tylko dwie godziny to chyba nie jest normalne? Wstal o 9 i pozniej dopiero o 12 kima na dwie godziny a potem juz nic :/ Dopiero teraz zasypia. Caly dzien mi wisial na cycach masakra. A do tego nasz kot ma ruje i chodzi caly dzien i mialczy. Nosz stereo mam dzis przez caly dzien do tego sama musialam to ogarniać.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka jak tam jakies decyzje zapadly? Wiesz cos wiecej o tej cesarce?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie. Normalnie leżę i płacze z tej bezradności. Jestem wściekła, mam ochotę stąd uciec.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gest piękny - racja.
    Tylko co z tego, skoro nic za nim nie idzie.

Mam wrażenie ze go rodzicielstwo przerasta. Ze miał wszystko w swoich tabelkach, a Konstanty ma w dupie tabelki.
    Myślał ze problemy jego siostry, wynikają z jej błędów. A tu proszę niego dziecko tez płacze! Bez powodu!

Mi tez przeszkadza jak dziecko płacze. Tylko mam wrażenie, ze ja sie martwię co jest Kosiowi. A M jakby myślał, ze to ba złość.

Jest mi przykro. I smutno. Czasem jest mi lepiej samej. I nie chce żeby wracał z pracy i narzekał. 
    Wiec wchodzenie pod prysznic w ubraniu... może i brzmi romantycznie. Ale serio mam teraz w dupie romantyzm...

Wiec ponarzekalam sobie już kolejny post.
    Dzięki za wysłuchanie.

Chyba sobie puszczę jakieś emocjonalne filmiki na yt. Żeby oczyścić kanaliki. M nie ma. Pojechał oddać telefon na gwarancji. Sama go namawiałam żeby jechał.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robicie z dzieckiem jak nie śpi?, oczywiście poza załatwianiem potrzeb fizjologicznych. Zaczyna mi brakować pomysłów na zabawę. To pewnie też zależy od tygodnia, Moja ma jak poniżej widać miesiąc z hakiem.
    Może mnie czymś zainspirujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka biedna Ty, masz się dziewczyno, jak Ajrin.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu a dziecko wybawienie, pranie wyprasowane i salon wysprzatany. Tylko znikać z domu na 4h

martta, AJrin, Madziuuuula, alinka, mysza0406, Sabina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny co robicie z dzieckiem jak nie śpi?, oczywiście poza załatwianiem potrzeb fizjologicznych. Zaczyna mi brakować pomysłów na zabawę. To pewnie też zależy od tygodnia, Moja ma jak poniżej widać miesiąc z hakiem.
    Może mnie czymś zainspirujecie?
    Wrzucalasm tu takie. Może coś Cię zainspiruje. http://www.rossmann.pl/Artykul/Zabawy-dla-niemowlaka-0-3-miesiace,190335
    Gry i zabawy musza poczekać :)

Magdziulla lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierko to jakas masakra, trzymam kciuki żeby w koncu coś sensownego zdecydowali. Ulfie faceci tak chyba w większości mają, moj tez tak ma momentami i tak mnie wkurza wtedy i to jego stwierdzenie ze Fifi to maruda wtedy grrr. No ale ogolnie pomaga i josi cierpliwie, ale ciekawe jak to będzie jak do pracy wróci. Lekarz ze wzgledu na ta zlamana rękę chciał mu dac 6 tyg zwolnienia, ale pan przełożony juz sie martwi o swoich pracownikow i tylko 2 tyg wzial, 17 wraca do roboty, wtedy pewnie juz nawet ten jeden raz w nocy nie będzie wstawal do młodego jak ja pokarm odciagam... no ale nic zobaczymy. Co do posuchy to też juz go w dołku sciska widzę, zobaczymy co mi lekarka za tydzień na kontroli powie. Ja tez sie zastanawiam bo dzieci juz więcej narazie nie chcemy, wiec jakas antykoncepcja by sie przydala, a tabletki niestety średnio na mnie wpływają i nie chce ich brac.
    Sarcia mnie tez caly czas suszy, przy kp mówią ze to normalne :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierko tule z calych sił znam tą bezradnosc za dobrze ile to łez wylalam. Ale zdecydują niebawem pytaj sie codziennie jaki maja plan.
    Oby szybciej Ciebie rozpakowali niz mnie.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wy szybko do tej kontroli nam kazali 6 tygodni po porodzie teraz jestem 2 tyg po a wizyte mam 7.11 to wyjdzie akurat

‹‹ 2604 2605 2606 2607 2608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ