X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam malemu Delicol nie mam zamiaru patrzec jak sie meczy, na szczescie to od urodzenia mozna poki co dalam 6 kropelek, a ilw razy dziennie to sie daje ?? I stosuje sie doraznie czy jakis czas trzeba dawac ?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała 5 kropelek co karmienie ale min co 3 godziny ja teraz daje więcej 10 bo zgodnie z ulotką ale też nie co każde karmienie staram się min 3 razy na dobę mu Dac

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka ja to do M i do.kota teskilam smialam sie ze nawet jej drapania mi brakuje wszystko byle nie szpital. Do tego lezalam na sali 6 osobami wiec jazgot byl non stop 3 musialy lezec wiec odwiedzajacych mialy zawsze w pokoju.
    Ja z M wychodzilam w poszukiwaniu miejsca aby pogadać na spokojnie.
    A jedzeniowo dajesz rade? Mi dowozili nawet czasem obiady :)
    Weekendy sa najgorsze w szpitalu bo nic a nic sie nie dzieje. Nawet obchody sa 5 sekundowe.
    Wiec trzymam wszystkie kciuki aby dzis ruszylo jesli nie niech oni rusza Ciebe nie ma co czekać do wtorku. Ale oni zawsze licza, ze jak przeczekaja to samo moze ruszy i bedzie sn a nie cesarka. Taka polityka szpitala i niestety do 14 dni maja czas.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu, maly poki co spi ja sciagam resztki i sie klade bo wygladam jak zombiemoczy czerwone ze straszyc moge o.O

A jak reszta nocnej zmiany :)?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest prawie 4 a dziecko się nie obudziło jeszcze od ostatniego karmienia o 20.30...a tu taka cisza. ..chyba małego przewinę i wcisne tę butle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas natomiast jakieś pogorszenie. Karmienie numer 2 i wszystko zapowiada ze będzie jeszcze numer 3.

Podejrzewałam espumisan o cyrki, które mieliśmy dwa razy dziennie, mkiej więcej 2-3h od podania. Zawsze dawałam ok 15-16 i był cyrk ok 18 a potem w miara noc.
    Dzis podałam o 12 i cyrk był ok 15-16. Wieczór spoko.
    Ale teraz obudził sie po 2h! :(
    Prężył sie. Ale to robi cały czas. Kupy są.
    Może słabo ciągnie cyca. Nie wiem.
    Ale nie podoba mi sie to.

Miałam plan jutro w ogóle nie dać espumisanuni zobaczyć jak sobie radzimy. Ale chyba nie będę ryzykować.
    Nie chce żeby młody sie męczył :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Zabko a suszarka? Mój właśnie przy niej usnął ;) Mi juz kręgosłup odmawia posłuszeństwa od tego ciagłego noszenia go na rękach :/
    Możecie mi powiedzieć jakie dawkowanie sab Simplex zalecili Wam pediatrzy? Ja na razie daje 3x10 kropel. Nie wiem czy to nie za mało bo młody jednym ciągiem śpi tylko max 30 min. Łapy juz mi opadają bo ja nic nie zdążę zrobic :( Dopóki moja mama nie przyjedzie to ja w piżamie chodzę...
    Na ulotce mozna max 15 co kazde karmienie. My dajemy tak z 10. Ponoc to wazne, zeby dawac co kaxde karmienie (co 3h), zeby zadzialalo. Efekty u nas widocxne po 4-5 dniach, a po 7 juz w ogole super. I trzeba stosowac jakis czas, a potem odsgawiac stopniowo.

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmimy. Maz dal butle przed 1 i pewnie maly wytrzymal by jeszcze z godzinke, ale wyplatal sobie raczke i zaczal przez sen proby dalszego wymotania :D
    Dalam mu smoczka i pomoglo, ale potem znowu stekal, wiec stwierdziłam, ze dam mu cycka zanim sie rozplacze ;)
    Zdziwil sie, ze juz jedzonko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, szok, u nas to niepodobne, maly nigdy tyle nie spi :p
    Moze z czasem mu sie wydluzy.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 nocne karmienie, bo Maluch zje z jednego cyca i zapada w sen, a zawsze jadł z dwóch.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama Ty masz luksusowe dziecko:) śpij kobieto, korzystaj;) my sobie jakos radzimy z katarkiem, od kiedy daje espumisan to i pręży sie mniej maluch wiec jest ok. A jeszcze debridat wprowadze od jutra to poobserwuje efekty. Zaraz się cofnę do poprzedniego posta i z góry chciałabym podziękować za wszelkie rady w temacie małego noska.

My już nakarmieni, Tomek przysypia na cycu. Po w wczorajszym horrorze z katarem dzisiaj jest dobra noc. Nawet śpi u siebie całą noc i daje mi troche wytchnienia.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    No ja też zdziwilam kiedy sama tyle czasu ciągiem przespalam :D ciekawe czy to będzie tylko incydent ;)
    Mały na karmiony i chyba śpi
    powodzenia u was dziewczyny
    i super pobudek

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Nie zazdroszczę wam katarku :( sama nie wiem co to jest ale nam wystarczy ten ciągle zatkany nosek -najpierw od upałów a teraz będzie od ogrzewania

A co do małego :) całą ciążę powtarzalam ze córka była złota i liczę na diamentowego synka ;) i tak ma zostać! !haha bez zapeszania proszę. Żeby nie było ze po 3 miesiącu wam dzieci odmienia się na dobre a w mojego dla odmiany diabeł wstąpi :P
    I oby dzisiejszy poranek też był bez placzu przez sen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 04:25

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały po karmieniu, temperatura nam bezpiecznie spadła i jest ok ;)
    kurczę, nie lubię nocnych karmień, bo pod koniec mi zaśnie i już nie odbeknie a ja się tym martwię i długo zasnąć nie mogę, a jak padnę ze zmęczenia nagle w strachu wstaję do łóżeczka :O

Kamcia, to Piotruś ma spanie :D
    mój też ostatnio dwie noce pod rząd się tak budził na karmienie
    a cały dzień był rozsynchronizowany :/

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wow oby tak dalej, chociaz u nas dzisiaj tez ok, drugie karmienie, o polnocy bylo i teraz o 4, wiec super spał, teraz bylo troche afery bo baki i kupa, ale juz krócej wiec moze ten espumisan jednak cos daje, no nic sciagam cycki i szybko do spania jeszcze

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam małe pogaduchy przez sen
    Ale to mnie tylko budzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie wy wszystkie jesteście? ?Ja właśnie wstałam
    I czekam aż mały się obudzi -marudzi ale jeszcze nie placze

Dzień dobry

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witam sie i ja mam aniolka wiec nawet dzis ja zrobilam nam sniadanie do łóżka :)
    Ostatnio M ogarnia wszystkie posiłki wiec korzystajac, ze maly śpi a ja wyspana w miarę zrobilam snadanko na wypasie.
    Zaraz jedziemy ze mna na zdjecie szwów troche sie tego boje za dzieciaka pamietam, ze to bylo nieprzyjemne.
    A później mamy dzień dla siebie jupii :)

Inzynierka jak tam u Ciebie o ktorej ostatnia próba oxy?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    szwy po cesarce są inne-lekarz pociagnie jednym ruchem zyłeczkę i już
    10 sekund z dezynfekcją ;)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierko cały czas trzymam mocno kciuki za Twoje rozpakowanie &&&& strasznie się to przedłuża

Cześć
    Czytam Was, ale coś sil brak na odpisywanie.

‹‹ 2613 2614 2615 2616 2617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ