X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my ;)
    dzień zaczęłam od niemowlęcego heftu na koszulce. Młody przecenił swoje możliwości i trochę mojej winy, bo go źle chwyciłam do odbicia :P

Teraz kawkuję, a Młody sobie gada do zabawek i co chwila ziewa, wczoraj spał mało w dzień, a możliwe że dzisiaj go dalej trzyma po szczepieniu podłe samopoczucie? Dziś choćby się waliło i paliło tort zamówić muszę ;) a jutro pewnie zostawię Małego z Mężem i pojadę po prezent na urodziny Taty i coś dla siebie kupić muszę, zeby było na chrzest o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pięknie Wam Dzieciątka śpią ;)
    mój się dziś obudził o 0:30 i po 4 na mleczko. choć ta przerwa od 19:30 do 0:30 to dla mnie i tak sporo, a zaczęłam chodzić wcześnie spać - ok 21-22 jestem już w łóżku. A nastraszyli mnie tak tą śpiączką cukrową, że się boję jak mój Bąbel dłużej śpi ...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    dlatego ja miałam obawy dłuższa przerwą
    prawie 8h to akurat
    bo może jakiejś spiaczki się nie boję, ale dziecku cukry spadaja ;) o czym przekonalam sie w szpitalu
    jedno karmienie w nocy byłoby super choć ja i tak przyzwyczajona do 2-3 karmien :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, dlatego ja się bardzie stresowałam ostatnio jak tylko raz mi się obudził :P
    ja tam wstawać mogę, jeszcze jakiś czas temu czułam się jak zombie, a teraz to nawet zmęczenia tak nie czuję, a kolejny pretekst do tulenia chociaż jest.

zastanawiam się czy brać
    http://www.cukierniacamargo.com/products-photo/original/resize_1427728019.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój walczy z sennością - ciekawe kiedy się podda ;)
    co te szczepienia robią, wczoraj też był śnięty ale ból i gorączka mu utrudniały zaśnięcie :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a dla kogo te ciasteczka?dla gości?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wolę wstać w nocy i nakarmić, zeby się nie martwić
    poza tym to zawsze posilek który tuczy mojego maluszka ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, myślałam, żeby gościom dać po takim ciasteczku, zapakowane w celofan i przewiązane wstążeczką ;)

mój się taki pyzowaty zrobił, powyżej 5 centyla już jest. A matka zawsze ledwo do 3 dobijała ;D po kim on to ma??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:48

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    miły zwyczaj
    jak ci pieniązków nie szkoda...
    bo domyslam się ze swoje kosztuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ok 4 zł za ciasteczko, a dużo gości znowu nie będzie ;)
    czy w kwieciarni sprzedadzą mi samą gipsówkę?? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:56

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że tak
    zwłaszcza że teraz na nią sezon
    to w takiej cenie ciastka sa nawet dobrym pomyslem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    inzynierko trzymam kciuki, żeby szybko zapadła decyzja lub, źeby Twoja dzidzia sama zechciała wyjść :)

stardust jak się macie? :)
    O dziękuję za pamięć :) Ja bardzo dobrze , już bez przeciwbólowych a myślałam że będę je 3 tygodnie zarla jak poprzednio. I drugie macierzyństwo jest u mnie duzo spokojniejsze i bardzo luzie , dzięki temu Arczi chyba tez jest dużo spokojniejszy niż Hubert był na początku. Najgorzej jest w nocy bo "sesja" karmieniowa razem z odbiciami, zmianami pieluch itd trwa ok 1,5 godziny i o ile przy pierwszym karmieniu ok północy jestem jeszcze w stanie jakoś na trzeźwo to przeżyć to już drugie karmienie ok 3-4 jestem nieprzytomna i biorę Artura do łóżka a on je na leżąco bez odbicia i przez to nerwowy jest rano . Chyba muszę się zmusić do "świadomego" karmienia w nocy a nie przez sen :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Z góry przepraszam że się nie odezwałam wieczorem ale pisałam z kuzynka (ta co chcemy żeby była chrzestna).
    umówiliśmy się na piątek z rana bo mąż na 17 do pracy jedzie,u niej także czeka nas wyprawa 100km w jedną stronę przy okazji kupimy sobie z mężem jakieś buty (tam zawsze kupujemy ho są nasze rozmiary butów i jest w czym wybrać).
    Tak sie zakrecilam że przebralam się i zasnąłem.

Dziękuję za rady.
    Wszystkiego próbowałam z synkiem i nic!:-(
    Nawet wózek mam w domu tak się złożyło i też mu nie pasowało tylko moje ręce.

Podejrzewam drozdzowki z budyniem (leżała koło budyniu) z cearfura.
    Jak byliśmy wczoraj to chwyciłam i ja zjadłam.
    O 21 dostał butle z sab simplex puścił baka ogromnego i zasnal.
    Mąż wstał (szykować się do pracy) a ja się przebralam i położyłam zasnąłem nawet nie wiem kiedy.
    W nocy zrobił dwie kupki.
    Ale wstawalam na raty. :-(
    Jestem nie wyspana może potem się zdrzemne.

Ja daje sab simplex 15kropli ale nie w każdą butle mu daje i u nas działa.

Teraz próbuje uśpić małego od godzinki śpi w wózku i też jakiś nie spokojny, gazy go budzą :-(

Kamcia,Agatia zazdraszczam tych spokojnych dzieci i tych nocek.:-)

Inżynierka jak tam?????
    Kornelia???????

Ja wstawiłem pranie juniora, kończą mi się tetry i pajace :-(

A i u nas faktycznie mamy ten trądzik niemowlęcy.
    Ubrała go trochę cieplej (choć grzeją już od wczoraj u nas) bo zauważyłam dziwny odruch (wargi mu się trzesly tak jak z zimna) i go przegrzalam? Powychodzily na buzi,klatce,szyi krostki :-(

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:29

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    twój maluszek jest troszke młodszy, wiec i ty doczekasz sie spokojniejszej nocy

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już czuję się bezsilna jak widzę jak się męczy, taki półprzytomny znowu jest :(
    niby chce spać, a zaraz się wybudza i stęka, temperatura jest tylko podwyższona ok 37.4 . Po 5w1 męczył się dwa dni, zobaczymy jak będzie tym razem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi ale nie spokojnie:-(
    Zdążyłam się umyć i przebrać.
    Kawkę że śniadaniem zdążyłam zjeść i wypić po 6 jak mąż wrócił z pracy

Kamcia wiem jeszcze chwilka i będzie duży chłopak.
    Przecież w poniedziałek będziemy mieli 4 tygodnie:-) :-)

Do mam kp.

Czy wasze dzieci też się wbijaja buzia w cyca,szarpiac go, ciagnac i denerwujące się A przy tym płacząc jakby nic tam nie leciało?????
    A coś jednak leci bo widziałam.

Zastanawiam się czy mam:
    A. Mało pokarmu
    B. Za słabo leci a ten ma nerwy
    C. Czy mam zepsute Cycki?:-)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SkD wiesz ze są kwaśne? ;)

My byliśmy u ortopedy. Narazie badanie ręczne - wszystko ok. Kosiu znów dostał pochwale ze grzeczny i za bioderka, ze silny chłopiec :)
    Wszystkie 3 usg będziemy mieli naraz - 19.10. W związku z tym przesuwamy szczepienie na kolejny piątek 21. Żeby było z decyzja neurologa.
    Nie wiem czy ciągnąć to tez w NFZ. Bo co drugi dzień lekarz wypada.

Wiec będziemy w weekend sie zastanawiać z M.

My już z waga 3800 jesteśmy w okolicy 10 centyla.
    Podoba mi sie Kamcia co piszesz - wstawanie w nocy do karmienia to tuczenie dzieciaków!
    Bo ja dzis zaskoczona i obudzona brutalnie po 2h (zamiast po 3 na co organizm przygotowany)

I oboje przysypiałam przy cycu :)
    Obudził sie potem po godzinie , ok. 5 i już myślałam ze pospane, a tu M go wziął, ponosił dosłownie 3 minuty i kolejne 2h nasze!

Spytałam go rano co sie stało ze wstał. 'A bo ty byś stwierdziła ze już pospal i byś sie zaczęła bawić czy cos'. Wow!
    A karmienie wcześniej mnie wkurzył, bo myślałam ze wstaje mi pomoc, ale wstał zamknąć drzwi ;)

Młody jest jakiś bardziej kumaty :) w końcu ma już 5 tygodni ;)
    Lepiej wzrok trzyma. I leży sam pare chwil :)

Jejku. Ostatnio był dołek a dzis mogę góry przenosić! Jestem szczęśliwa :)
    I w końcu (znowu!) dociera ze mam dziecko. W przychodni pytają: mama Konstantego? A ja w głowie 'wtf? Ze ja? Mamą?'
    Wow!

A i korzystając z tego ze młody zasypia w foteliku to po lekarzu zapakowałem go w wózek! I spacer tez zaliczony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:45

Little Red Fox, żabka04, kamciaelcia, bisacz, Madziuuuula, violett lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, mojemu sie zdarza. Bałam sie ze toprzez smoczek. Bałam sie ze chce pociumkac a tu mu leci mleko. Bałam sie ze leci za mało.
    On puszczał sutka i machał główka, po chwili pisk i grymas niezadowolenia, łapał i puszczał, cały ryjek w mleku (i ubranie- jego i moje).
    Odpuściłam. A jak zakwekal o cyca po godzinie z hakiem to jadł grzecznie.
    Wiec myśle ze żadna z tych odpowiedzi. No chyba ze ma rak zawsze?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, widzisz ;) też tak czasami mam. Są dni kiedy chcę mi się płakać, a na następny dzień już nie pamiętam o co się tak denerwowałam na Małego, cieszę się z każdej pierdólki. Teraz mimo że się źle czuje, ma podwyższoną temperaturę i jest słaby potrafi się uśmiechnąć i jakoś lżej na sercu się robi. Wystarczy że się bardziej kumacie na matkę popatrzy ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    a czemu tylko ręcznie bioderka? oni w ten sposób 2 rzeczy sprawdzaja, ale usg najlepsze...

a co do nocnego tuczenia dzieciątek :) przeciez ja to znam z doświadczenia :D mała nie chciała mleka w dzien w ogóle, rosła na długość ale wagowo minimum (choć na poczatku pięknie), nocne mleczko było nadrabianiem dnia :)
    stąd nie narzekam na wstawanie w nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2614 2615 2616 2617 2618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ