SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my ;)
    dzień zaczęłam od niemowlęcego heftu na koszulce. Młody przecenił swoje możliwości i trochę mojej winy, bo go źle chwyciłam do odbicia :P

Teraz kawkuję, a Młody sobie gada do zabawek i co chwila ziewa, wczoraj spał mało w dzień, a możliwe że dzisiaj go dalej trzyma po szczepieniu podłe samopoczucie? Dziś choćby się waliło i paliło tort zamówić muszę ;) a jutro pewnie zostawię Małego z Mężem i pojadę po prezent na urodziny Taty i coś dla siebie kupić muszę, zeby było na chrzest o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pięknie Wam Dzieciątka śpią ;)
    mój się dziś obudził o 0:30 i po 4 na mleczko. choć ta przerwa od 19:30 do 0:30 to dla mnie i tak sporo, a zaczęłam chodzić wcześnie spać - ok 21-22 jestem już w łóżku. A nastraszyli mnie tak tą śpiączką cukrową, że się boję jak mój Bąbel dłużej śpi ...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    dlatego ja miałam obawy dłuższa przerwą
    prawie 8h to akurat
    bo może jakiejś spiaczki się nie boję, ale dziecku cukry spadaja ;) o czym przekonalam sie w szpitalu
    jedno karmienie w nocy byłoby super choć ja i tak przyzwyczajona do 2-3 karmien :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, dlatego ja się bardzie stresowałam ostatnio jak tylko raz mi się obudził :P
    ja tam wstawać mogę, jeszcze jakiś czas temu czułam się jak zombie, a teraz to nawet zmęczenia tak nie czuję, a kolejny pretekst do tulenia chociaż jest.

zastanawiam się czy brać
    http://www.cukierniacamargo.com/products-photo/original/resize_1427728019.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój walczy z sennością - ciekawe kiedy się podda ;)
    co te szczepienia robią, wczoraj też był śnięty ale ból i gorączka mu utrudniały zaśnięcie :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a dla kogo te ciasteczka?dla gości?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wolę wstać w nocy i nakarmić, zeby się nie martwić
    poza tym to zawsze posilek który tuczy mojego maluszka ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, myślałam, żeby gościom dać po takim ciasteczku, zapakowane w celofan i przewiązane wstążeczką ;)

mój się taki pyzowaty zrobił, powyżej 5 centyla już jest. A matka zawsze ledwo do 3 dobijała ;D po kim on to ma??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:48

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    miły zwyczaj
    jak ci pieniązków nie szkoda...
    bo domyslam się ze swoje kosztuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ok 4 zł za ciasteczko, a dużo gości znowu nie będzie ;)
    czy w kwieciarni sprzedadzą mi samą gipsówkę?? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:56

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że tak
    zwłaszcza że teraz na nią sezon
    to w takiej cenie ciastka sa nawet dobrym pomyslem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    inzynierko trzymam kciuki, żeby szybko zapadła decyzja lub, źeby Twoja dzidzia sama zechciała wyjść :)

stardust jak się macie? :)
    O dziękuję za pamięć :) Ja bardzo dobrze , już bez przeciwbólowych a myślałam że będę je 3 tygodnie zarla jak poprzednio. I drugie macierzyństwo jest u mnie duzo spokojniejsze i bardzo luzie , dzięki temu Arczi chyba tez jest dużo spokojniejszy niż Hubert był na początku. Najgorzej jest w nocy bo "sesja" karmieniowa razem z odbiciami, zmianami pieluch itd trwa ok 1,5 godziny i o ile przy pierwszym karmieniu ok północy jestem jeszcze w stanie jakoś na trzeźwo to przeżyć to już drugie karmienie ok 3-4 jestem nieprzytomna i biorę Artura do łóżka a on je na leżąco bez odbicia i przez to nerwowy jest rano . Chyba muszę się zmusić do "świadomego" karmienia w nocy a nie przez sen :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Z góry przepraszam że się nie odezwałam wieczorem ale pisałam z kuzynka (ta co chcemy żeby była chrzestna).
    umówiliśmy się na piątek z rana bo mąż na 17 do pracy jedzie,u niej także czeka nas wyprawa 100km w jedną stronę przy okazji kupimy sobie z mężem jakieś buty (tam zawsze kupujemy ho są nasze rozmiary butów i jest w czym wybrać).
    Tak sie zakrecilam że przebralam się i zasnąłem.

Dziękuję za rady.
    Wszystkiego próbowałam z synkiem i nic!:-(
    Nawet wózek mam w domu tak się złożyło i też mu nie pasowało tylko moje ręce.

Podejrzewam drozdzowki z budyniem (leżała koło budyniu) z cearfura.
    Jak byliśmy wczoraj to chwyciłam i ja zjadłam.
    O 21 dostał butle z sab simplex puścił baka ogromnego i zasnal.
    Mąż wstał (szykować się do pracy) a ja się przebralam i położyłam zasnąłem nawet nie wiem kiedy.
    W nocy zrobił dwie kupki.
    Ale wstawalam na raty. :-(
    Jestem nie wyspana może potem się zdrzemne.

Ja daje sab simplex 15kropli ale nie w każdą butle mu daje i u nas działa.

Teraz próbuje uśpić małego od godzinki śpi w wózku i też jakiś nie spokojny, gazy go budzą :-(

Kamcia,Agatia zazdraszczam tych spokojnych dzieci i tych nocek.:-)

Inżynierka jak tam?????
    Kornelia???????

Ja wstawiłem pranie juniora, kończą mi się tetry i pajace :-(

A i u nas faktycznie mamy ten trądzik niemowlęcy.
    Ubrała go trochę cieplej (choć grzeją już od wczoraj u nas) bo zauważyłam dziwny odruch (wargi mu się trzesly tak jak z zimna) i go przegrzalam? Powychodzily na buzi,klatce,szyi krostki :-(

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:29

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    twój maluszek jest troszke młodszy, wiec i ty doczekasz sie spokojniejszej nocy

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już czuję się bezsilna jak widzę jak się męczy, taki półprzytomny znowu jest :(
    niby chce spać, a zaraz się wybudza i stęka, temperatura jest tylko podwyższona ok 37.4 . Po 5w1 męczył się dwa dni, zobaczymy jak będzie tym razem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi ale nie spokojnie:-(
    Zdążyłam się umyć i przebrać.
    Kawkę że śniadaniem zdążyłam zjeść i wypić po 6 jak mąż wrócił z pracy

Kamcia wiem jeszcze chwilka i będzie duży chłopak.
    Przecież w poniedziałek będziemy mieli 4 tygodnie:-) :-)

Do mam kp.

Czy wasze dzieci też się wbijaja buzia w cyca,szarpiac go, ciagnac i denerwujące się A przy tym płacząc jakby nic tam nie leciało?????
    A coś jednak leci bo widziałam.

Zastanawiam się czy mam:
    A. Mało pokarmu
    B. Za słabo leci a ten ma nerwy
    C. Czy mam zepsute Cycki?:-)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SkD wiesz ze są kwaśne? ;)

My byliśmy u ortopedy. Narazie badanie ręczne - wszystko ok. Kosiu znów dostał pochwale ze grzeczny i za bioderka, ze silny chłopiec :)
    Wszystkie 3 usg będziemy mieli naraz - 19.10. W związku z tym przesuwamy szczepienie na kolejny piątek 21. Żeby było z decyzja neurologa.
    Nie wiem czy ciągnąć to tez w NFZ. Bo co drugi dzień lekarz wypada.

Wiec będziemy w weekend sie zastanawiać z M.

My już z waga 3800 jesteśmy w okolicy 10 centyla.
    Podoba mi sie Kamcia co piszesz - wstawanie w nocy do karmienia to tuczenie dzieciaków!
    Bo ja dzis zaskoczona i obudzona brutalnie po 2h (zamiast po 3 na co organizm przygotowany)

I oboje przysypiałam przy cycu :)
    Obudził sie potem po godzinie , ok. 5 i już myślałam ze pospane, a tu M go wziął, ponosił dosłownie 3 minuty i kolejne 2h nasze!

Spytałam go rano co sie stało ze wstał. 'A bo ty byś stwierdziła ze już pospal i byś sie zaczęła bawić czy cos'. Wow!
    A karmienie wcześniej mnie wkurzył, bo myślałam ze wstaje mi pomoc, ale wstał zamknąć drzwi ;)

Młody jest jakiś bardziej kumaty :) w końcu ma już 5 tygodni ;)
    Lepiej wzrok trzyma. I leży sam pare chwil :)

Jejku. Ostatnio był dołek a dzis mogę góry przenosić! Jestem szczęśliwa :)
    I w końcu (znowu!) dociera ze mam dziecko. W przychodni pytają: mama Konstantego? A ja w głowie 'wtf? Ze ja? Mamą?'
    Wow!

A i korzystając z tego ze młody zasypia w foteliku to po lekarzu zapakowałem go w wózek! I spacer tez zaliczony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:45

Little Red Fox, żabka04, kamciaelcia, bisacz, Madziuuuula, violett lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, mojemu sie zdarza. Bałam sie ze toprzez smoczek. Bałam sie ze chce pociumkac a tu mu leci mleko. Bałam sie ze leci za mało.
    On puszczał sutka i machał główka, po chwili pisk i grymas niezadowolenia, łapał i puszczał, cały ryjek w mleku (i ubranie- jego i moje).
    Odpuściłam. A jak zakwekal o cyca po godzinie z hakiem to jadł grzecznie.
    Wiec myśle ze żadna z tych odpowiedzi. No chyba ze ma rak zawsze?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, widzisz ;) też tak czasami mam. Są dni kiedy chcę mi się płakać, a na następny dzień już nie pamiętam o co się tak denerwowałam na Małego, cieszę się z każdej pierdólki. Teraz mimo że się źle czuje, ma podwyższoną temperaturę i jest słaby potrafi się uśmiechnąć i jakoś lżej na sercu się robi. Wystarczy że się bardziej kumacie na matkę popatrzy ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    a czemu tylko ręcznie bioderka? oni w ten sposób 2 rzeczy sprawdzaja, ale usg najlepsze...

a co do nocnego tuczenia dzieciątek :) przeciez ja to znam z doświadczenia :D mała nie chciała mleka w dzien w ogóle, rosła na długość ale wagowo minimum (choć na poczatku pięknie), nocne mleczko było nadrabianiem dnia :)
    stąd nie narzekam na wstawanie w nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2614 2615 2616 2617 2618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ