X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy. Pani neurolog bardzo Kosia pochwaliła. Wszystko jest ok! Drżenie tez normalne. Mamy kontrole za 1,5 miesiąca. Plus usg głowy i wtedy da wpis ze zielone światło na szczepienie.
    My mamy tydzień lekarski bo jeszcze jutro ortopeda po skierowanie na usg i w sobotę usg brzucha.

Kosio u lekarza grzeczny. Ma wadze w domu pierwszy raz nie płakał. W lozeczku przeleżał sam z 15 minut w spokoju.
    Ktoś mi podmienił dziecko :)
    Albo szykuje niespodziankę na wieczór i noc :)
    Ale tak sie cieszę, ze jest ok ze nocka niestraszna. Jehehe.

Little Red Fox, kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf w jakim celu usg głowy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też mieliśmy usg główki, przez ciemię i było robione profilaktycznie, podobnie jak brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane mam pytanie czy miałyście lub macie silne bóle głowy?! I co na to bierzecie i ile ?! Pytam bo wczoraj miałam taki migrenowy ból,jestem w 3 miesiącu ciąży,wiem że paracetamol niby jest bezpieczny ale co ile mogę go brać? Wczoraj zażyłam 3 tabletki bo ból był nie do wytrzymania,boje się o moje maleństwo,pewnie gdybym pojechała na pogotowie to dali by mi to samo

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ulf w jakim celu usg głowy?
    Dostaliśmy zalecenie ze względu na hipotrofie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg przez ciemiaczko Emilka miała zalecane przez splaszczenie głowy (przez ułożenie miednicowe )i sama kontynuowalam te wizyty (lekarz się zgodził ) w razie w i wyszło ze dobrze zrobiłam -asymetria ulozeniowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Widzialam zdjęcie z Zakopanego to też śnieg jest. A pojechalambym tam na ciastko do jagoda koktajl bar.

Agatia ja na laktaze man delicol a ty masz coś na receptę ?
    zima_w_beskidach_zasypana_droga_przez_przelecz_salmopolska_05_10_2016_godz_16_0_c5cd.jpg

niedaleko nas. Ok 20 cm śniegu miejscami jest i drogi nieprzejezdne wyżej w górach o.O

kamciaelcia, alinka lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dopiero was nadrobilam bo.dzis intensywny dzien.
    Inzynierka tule tule tule mocno. Wie, ze ni masz ochoty nawet nas czytac i ciezko co kolwiek powoedziec pocieszajacego. Niestety kurde takie realia szpitala. Mierz cisnienie codziennie plus niech zrobia Ci usg i ilość wod plus przeplywy. To troche ciebie uspokoi a jesli cos by bylo nie w normie to ich pogoni. Przykro mi, ze musisz przez to przechodzić.

Ktos podmienil mi syna serio vs wczoraj to ja mam dwubiegunowe dziecko. On dzis caly dzien spal ciezko go wybudzic na cyca.
    Bylosmy u pediatry mlody ma bardzo twarde sutki przez moje hormony mam robic oklady z sody i wody.
    Do.tego kropelki do oczu dostal. Z waga przybral ale.rewelacji nie ma, wazy dalej mniej niz jak sie urodził. Ale dziś z mlekiem u mnie lepiej moze dlatego ze nie wisial caly dzien na cycach to i one pelniejsze.
    A i dzis zalatwilismy obraczki i ja kupilam sobie kolczyki na ślub :)

Madziuuuula, bisacz lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was, ale ściska mnie w duszy, że Wasze bobaski wiszą Wam przy cycku, czy robia brzydkie kupy i krzyczą w nieboglosy. Ja mam moje 4 kilowe szczęście jeszcze pod sercem. Jak jutro nie pójdzie to będzie źle, bo w weekend nic że mną nie zrobią. Na razie jest dobrze, chociaż miewam chwilę zwątpienia. Całuję Was :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inźynierka, tulę ;) jeszcze trochę, a i Ty będziesz tuliła Bobasa, narzekała na kupy i nieprzespane noce ;)
    póki co zbieraj doświadczenie, ja żałuję że nie mogłam czytać tych rzeczy, o które teraz Ty jesteś mądrzejsza, czułam się jak dziecko we mgle kiedy coś niepokojącego się działo... choć wiem, że to niełatwe dla Ciebie, dzielna jesteś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) strasznie tęsknię za tym, żeby mieć męża koło siebie, chyba nigdy mi go tak nie brakowało jak teraz. Przyjeżdża codziennie, ale to nic nie daje... Taki tu tłok i jazgot, że nawet nie ma jak porozmawiać na spokojnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu (chyba) utuliłam do snu Małego. Nadal ma lekko podwyższoną temperaturę, ale leżeliśmy razem pod kocem to może moje ciepło zadziałało na termometr? Ehh...martwię się, oby w nocy nic się nie działo, ja zaraz idę również spać

K... kichłam sobie i Fifi się przebudził, powiercił i uff... chyba śpi dalej.

jak zając pod miedzą :(

• pestka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierko trzymam kciuki, żeby szybko zapadła decyzja lub, źeby Twoja dzidzia sama zechciała wyjść :)

stardust jak się macie? :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość.
    Bujam na rękach,w wózku, karmie cycem, mm przebieralam bo się pozygal potem zrobił kupę i się drze :-(
    Mam dość ręce mi odpadają bez matki ani rusz.

Nadchodzi noc a ja marzę żeby wrescie usnal a ja razem z nim

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    A coś Robercika boli czy po prostu biedaczek nie może usnąć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka probowaliscie otulac?

Inzynierko wspolczuje, to jakas masakra z tymi szpitalami jest. Trzymam kciuki, zebys jak najszybciej mogla utulic malenstwo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie od czego moze byc wysypka na pleckach i lekko pupie? Na pleckach to bardziej u gory, drobna, czerwona.
    Zobaczylam po kapieli i tak mysle, czy moze to byc reqkcja np. uczuleniowa? Wczoraj jadlam wafelki o smaku orzechowym, a wiem, ze to moze uczulac.
    Ewentualnie potowki? Wczoraj bylismy na spacerze i cieplo go ubralam, ale sprawdzalam kark i byl po prostu cieply, sama juz nie wiem.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Z wysypka nie pomogę

Sama walczylam drogą eliminacji -kapalam w krochmalu i nie stosowałam podejrzanych produktów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wlasnie przypomnialo ze od 16 nic nie jadlam o.O i pozeram serek wiejski i bulke z szynka, bylam na zakupach u nas w carefour tak samo duze rozmiary pampkow :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko a suszarka? Mój właśnie przy niej usnął ;) Mi juz kręgosłup odmawia posłuszeństwa od tego ciagłego noszenia go na rękach :/
    Możecie mi powiedzieć jakie dawkowanie sab Simplex zalecili Wam pediatrzy? Ja na razie daje 3x10 kropel. Nie wiem czy to nie za mało bo młody jednym ciągiem śpi tylko max 30 min. Łapy juz mi opadają bo ja nic nie zdążę zrobic :( Dopóki moja mama nie przyjedzie to ja w piżamie chodzę...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2612 2613 2614 2615 2616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ