X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Staram się za często nie karmić. Teraz mieliśmy ponad 3 godz przerwy bo usnął na spacerze i jest to samo-ulal przy odbiciu i potem jeszcze z 7 razy jak go nosiłam. Po czasie ulewa na żółto.

Zdecydowanie za dużo ulał.

A czy te udanie to jest maluska ilość czy fontanna????
    Łyżeczka mała?????

Na żółto???? Pierwsze słyszę że na żółto tzn spotykam się :-(
    Nie mam pojęcia czemu tak twoje dziecko robi.

Jedyne co mi do głowy przychodzi to zw za dużo zjada????
    Ale dziecko znowu wie kiedy przestać jeść:-(

Ja bym jednak skonsultowala to z innym pediatra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ulał nie dawno po cycku i znowu chciał cyca pojadl beknal w pozycji pół pionowej i śpi mi na rękach.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko zdecydowanie więcej niż łyżeczka. Łyżeczkę albo raczej łyżkę ulewa za jednym razem. No i tak razy 7. Pokazywałam to wszystko poloznej i tłumaczyłam jak to wygląda, konsultowała to z lekarzem i kazali go zwazyc-a że przybrał to dla nich wszystko jest ok. Raczej się nie przejadl bo jadł 10 minut i usnął przy cycku. I problem w tym że tak nie jest każdego dnia...Dzisiaj, przedwczoraj i wcześniej zdarzyły się takie incydenty kilka razy. Karmię go tak samo, jem to samo, odbijam tak samo...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieciątko chyba nie powinno ulewać na inny kolor niż mleko. Mój czasem też ulewa, ale na biało

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka w 2011 byłam u pediatry z córką taki sam problem tylko ona przy odbijanie mi ulewala a czasami to chlustala :-(
    Pediatra bez dyskusji wpisała na receptę mm Babilon pepti.
    I córka była mieszanie karmione.

Zawsze warto skonsultować z innym lekarzem.
    Ja z córką też biegają po innych lekarzach.
    Prawda jest taka że każdy lekarz ma swoją wiedzę i teorie inna niż następny.
    Ale jeżeli się uspokoi to idź i będziesz wiedzieć coś więcej.

A ten kolor żółty ulewanie coś czytałaś???? To normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 17:43

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka ja mam.zolty jeszcze pokarm ktory przechodzi w bialy moze datego ulewa na zolto? Moj standardowo ulewa żółtym ale to dopiero 10.dni pokarm mam od 6 wiec troche w tyle jesteśmy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka jak tam skurczybyki już sa?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mleko jest białe. Ale nt ulewania na żółto nic nie wyczytalam, nic konkretnego nie znalazłam...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joct zdrówka życzę.
    Mam nadzieję że się wyleczyć a szpital ominięcie szerokim łukiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka nie wiem. Nie umiem Ci pomóc.

Mi do tej pory syn raz chlusnal. Moje drugie dziecko a pierwszy raz. Zdebialam jak zobaczyłam ile ulał. Ale że on spokojny, tylko matkę zafajdal to i ja sie uspokoilam.

To ja pisałam o chuscie. Nawiazalam już kontakt z doradcą. Bo mi kręgosłup bokiem wyjdzie. Znam ja to siedzenie godzinami, bo kawaler śpi tylko u mamy na rękach. W dzień jeszcze jakoś się to znosi, ale nocą wszystko boli. No i ja normalnie jem, bo na czas posiłku zmienia mnie babcia. Ale noce sa ciezkie. Zwłaszcza ze mnie nikt mi zastąpi jak trzeba uśpić. Mąż zjeżdża w piątki. W dodatku corka teraz za nic nie chce spać u siebie tylko ze mną, a muszę przyznać ze strasznie kopie. Jednak w porównaniu z jazdami dziewczyn,ja mam spokojną córkę. Czasem sie pozlosci czy nie chce zrobić o co proszę, ale żadnych scen, krzykow czy zazdrosci nie ma. Choć żal.mi jej. Bo ja nie mam czasu a tata dostępny tylko na weekendy. Kochana moja :)

Wybaczcie chaos, ale jestem taka zmęczona i niewyspana ze głową mała

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc zdrówka dla Was a przede wszystkim dla Frania <3

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotz zdrówka! Wyjdziecie z tego.
    Broszka a może ulewa trochę z żółcią... ale nie wiem czy takie maluszki juz to wytwarzają tak tylko strzelam.a może jak tak bardzo często chce cyca to go oszukać butelka z wodą hmm z tym, że mój wody nie chce i koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 18:25

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mi w wyborze doradzala koleżanka, sama mota i wprowadza mnie w tajniki. Doradzila mi LennyLamb. Mam dokładnie taka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bfcf6df70a2.jpg

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te plastry na blizny Sitricon czy jakos tak to gdzie kupowalyscie?? W aptece jakiejsc cay w necie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja standardowo przez gemini.

Kurczę to moja dużo ulewa, praktycznie po każdym karmieniu. Ale przybiera na wadze sporo i pytałam pediatry wczoraj o to i powiedziała że to normalne i się nie należy przejmować.

Jotc zdrówka dla maleństwa. Moja też ma caly czas nosek zapchany i 2 razy dziennie jej odciagam gilki . Wizja szpitala po raz kolejny jest dla mnie przerażająca. Mam nadzieje ze obejdzie się u Was bez niego

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina tez mam chustę tej firmy ale niestety straszna niemota ze mnie :( jak nie znajdę kogoś do nauki wiązania to 260 zł pójdzie do kosza :(
    Jotic a karmisz piersią? Jeśli tak to Twoje przeciwciała plus homeopatia dadzą rade!
    Broszka jak przybiera to raczej nie ma powodu do niepokoju ale pediatrę warto odwiedzić. Z tego co mi wiadomo żółtawy pokarm to nic dziwnego.
    Jeszcze tyle chciałam napisać ale dzieć mi sie obudził :/

AJrin, Sabina, Broszka lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dziewczyny...może któraś z Was miała podobny przypadek albo przynajmniej mnie wesprzecie bo ja już nie daje rady...ani psychicznie ani fizycznie...

Młody strasznie ulewa. U mnie w przychodni to bagatelizują bo przecież dzieci ulewaja. Ale aż tak? Zwazyli go, stwierdzili że 140g w tydz jest ok. I pewnie myślą że matka wariatka dramatyzuje... Do tego Młody ciągle by wisiał przy cycku a ja już sama nie wiem czy on rzeczywiście się nie najada czy go nie przekarmiam czasem. Do tego dochodzą problemy z brzuszkiem, gdzie ja naprawdę bardzo uważam na go co jem, aż do przesady. Skończy się pewnie tak że przejdę na mm bo psychicznie już nie daje rady....albo będę jadła suchy chleb i pila wode, ale gdzie wtedy wartości odżywcze w mleku? Już mi brakuje pomysłów i siły...ktoś coś?
    Do tego Młody w dzień praktycznie nie śpi i nie potrafi się sobą zająć więc non stop go noszę, bo nawet jak usnie i odkładam go do łóżeczka to po 3 minutach jest płacz.

Noce przesypia wzorowo-potrafi spać 4 godz, czasem więcej.
    Broszka u nas bylo podobnie. Teraz jest troche spokojniej.
    1. Maly mial problemy z brzuszkiem, a ja sie meczylam z dieta, obwinialam sie o jedzenie, az w koncu zaczlelam jesc wszystko, bo i tak brzuszek bolal. Zaczelismy podawac Sab simplex i jest o niebo lepiej. Ja dalej jem wszystko prawie.
    2. Wiszenie na cycku - staralam sie robic co najmniej godzine przerwy, a najlepiej dwie. Pytanie czy dziecko je czy szybko zasypia? Moj zasypial, przez co nie dojadal i jak sie budzil to z placzem, bo glodny.
    Teraz musimy dokarmiac, ale karmimy sie co 2-3 h.
    3. Placz tez byl, zelaszcza jak musial polezec sam. Od kilku dni go otulam w nocy, czasem tez w dzien. Bardzo mocno polecam. Trzeba probowac do skutku, ja otulam, wlaczam suszarke na yt, daje smoczka jak chce i ukladam na boczku na moich kolanach, glowka wystaje poza i oparta jest na mojej dloni. Po chwili histerii j placzu sie uspokaja. I ladnie spi. Teraz np. zasnal sam po jedzeniu bez otulenia, lezy obok mnie i biedaczek co kilka minut ma odruch moro i sie wybudza, albo po prostu denerwuje.
    4. Z ulewaniem tez mamy problem, ale nie mam rozwiazania niestety. Zamowilam butelki dr Browns, antykolkowe, ponoc dobre, dam znac jak wyprobuje.

Broszka lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka chyba to już ten moment i lada chwila utulisz malca. :)
    Ja dzis znowu sie poplakalam na wspomnienie jak mi maluszka do buzi przystawili a ten zaczął warge mi ssać i caluski takie fajne sprzedawał :D
    Kurde rok temu mielismy najtragiczniejszy dzien ever rok później mamy 10 dniowego maluszka :)
    Który wlasnie wisi mi na cycu i baki sadzi ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziła!
    Wrzuciła na fejsa.

żabka04, Sabina, agatia, stardust87, bbeczka91, kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2618 2619 2620 2621 2622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ