X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny !

No wlasnie Zabka z cora wlasnie pamietam se tez zabraniali klasc na brzuchu dopoki kikut nie odpanie i nie bedzie troche większa, ale jesli teraz mozna to bede musiala mojefo zaczac klasc na brzuszku moze to pkmoze uporac sie z tymi bolami brzuszka :/

Ale ten kikut naprawde dlugo mu trzyma juz mnie to wkurzac zaczyna... chociaz widze ze powoli zaczyna odpadac ale jakos bardzo powoli, corce po 8 dniach odpadl ale wtedy jescze kazali mi fioletem smarowac :D a teraz szkoda ze od poczatku tych gazikow nie stosowalam tylko tym octeniseptem psikalam bez sens

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    sprobuj napisac.
    moze tez Ci dadza kod?
    http://www.smyk.com/awaria-strony
    ja trzy razy stałam w kolejce o.O
    jak już przyszedł mój czas Młody się akurat rozpłakał, brałam na ręce, a jak już usiadłam przed laptopa okazywało się że mój czas minął. Mój mąż strasznie się śmiał z tej wirtualnej kolejki do sklepu online ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oszaleje jak mnie ta noga nie przestanie bolec :/ trzeci dzien boli mnie prawa mpga z tylu od posladka az do kolana nie wiem czy sobie gdzies miesien nadwyrezylam czy co se wcale mi nie przechodzi i chodze jak pokraka...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka bosko :) to juz dzis bedziesz tulic wlasne dzieciatko :)
    Super ze poszly wody sjurcze albo oxy a jak nie to musza zrobić cesarke bez wod nie moga zwlekać.
    Jupii jupii ostatnia mamusia nam sie rozpakowywuje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka u mnoe podobnie mlody non stop na cycu bo matka myslala ze glody i ryczy. A tak naprawde problem z brzuszkiem i gazami dostaje krople docoflor i powoem Ci jest o niebo lepiej. A tez ulewal bo jadl non stop z cycow teraz ma dluzsze przerwy.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz jedziemy do Kołobrzegu :D

żabka04, Madziuuuula, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to chyba Sabina pisała że zakupiła chustę:) ja stwierdziłam że poczekam i na wiosnę kupimy nosidło.

Dzięki dziewczyny za rady. Młody jest odbijany po każdym karmieniu. Niestety nie po każdym jest spokojny i wtedy gorzej z ulewaniem. Ale on po prostu na odbijaniu się rozbudza i wtedy dalej szuka cyca. Mimo że przy cycy usnął i był rozbudzany podczas jedzenia. Smoczek nie pomaga bo zazwyczaj go wypluwa. I takie błędne koło nam się robi. Ja obecnie jem 3 produkty, obserwuje przez weekend a jak nadal będzie źle to jadę prywatnie do pediatry, innego pomysłu nie mam...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajowo:-)
    Udanego wypoczynku. Chartowania oraz pięknej pogody :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin mój też dostaje dicoflor.

Może on za często je, bo w nocy nie ma tego problemu, ale co mam zrobić jak godz po jedzeniu się pręży, szuka cyca a skoczkiem gardzi? A do tego dochodzi płacz. Zła matka ze mnie...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zaraz jedziemy do Kołobrzegu :D

Hihi nie zapomnij zapasów do zamrażarki zabrać haha
    Wiesz.....śledzie itd.

No i nie pogniewam się jak wyślesz gołębiem Halibuta do ciotki żabki hihi
    Oooooo slinotok mi się włączył :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:24

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka.

A może ten dicoflor na niego nie działa???? Tzn za słabo????

1. Możesz go przetrzymac czasowo z cycem ale wiem jakie to trudne bo mój tez widzi cyce a jak już zacznie płakać to nie ma ze Joli muszę wyciągać bo aż się zapowietrza i ręce wcina.

2. Trzymaj do odbicia, spacerując po mieszkaniu.

3.Dokarmiac mm. Wtedy będzie mniej chciał cyca.
    Choć mój potrafi po butli po 10min wołać cyca bo chyba pić się chce.
    Dzisiaj dałam mu wody przegotowanej ciepłej pi butli bo czkawki dostał wypił 10ml.

A do pediatry innego ja bym się wybrała zawsze to inny pogląd na sprawę.
    Mam nadzieję że Ci poradzi i doradzi.
    Ciężko tak na kp bo nic innego nie można.

Na brzuszek przed karmieniem podaje się dziecku do picia ciepła przygotowana wodę.
    Tak wyczytałam gdzieś ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:55

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka moj tez rece wcina ostatnio calego palca skubaniec wsadzil i ciumkal. A jak zabralam jaki ryk. Ancymon spi chwilowo. Ale dzis dziecko ma dylemat pol dnia spac czy jeść i konczy sie na tym ze zasypia na cycu jak odkladam to sie budzi i ryk. Pozniej znowu zasypia i znowu odkladam ryk i tak w kolo macieju ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż. Mój dzis ma tak samo. Już dwa razy wracaliśmy na poduszkę do karmienia z łóżeczka.
    Łóżeczko parzy i tyle. Muszę skołować jakiś fotel rozkładany z podnóżkiem i może masazerem :) i wtedy mogę tu siedzieć i leżeć z cyckami na wierzchu ;)
    Cewnik podłączyć, dokarmianie przez M, ewentualnie kroplówka. I tak 5 miesięcy. Lol :)

bisacz, AJrin lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie obalil jednego cyca, przebralam bo siku parzy w dupie drzemka więc ja za kocyk i pusie gotowa do drzemke nawet córka się położyła a ten w ryk głodny :-( wisimy na drugim cycu i się denerwuje bo nic nie leci???? Żadnych bakow czy boli brzuszka brak więc nie wiem o co mu chodzi z tymi cycami.
    Mleko leci bo cały brudny.
    Drzemka.
    Idę może się uda mi zdrzemnac.

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    AJrin mój też dostaje dicoflor.

Może on za często je, bo w nocy nie ma tego problemu, ale co mam zrobić jak godz po jedzeniu się pręży, szuka cyca a skoczkiem gardzi? A do tego dochodzi płacz. Zła matka ze mnie...
    Broszko jak się za czesto karmi to mogą być problemy z brzuszkiem. Nam dziś położna mówiła, że starać się nie częściej jak co 1,5h zeby mleko w brzuszku się strawiło.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa oczy jak pięć złoty.
    To sobie pospalam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dziś wymiękam :(
    nie dość, że nas męczy nadal po szczepieniu, to chyba kolki się włączyły - niezłe combo.
    a mąż zamiast przyjechać zaraz po pracy to coś jeszcze pojechał ogarniać, nosz k...

Ulf, myślę że cewnik i kroplówka z papu to dobry pomysł, bo siedzisko z podnóżkiem już mam ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro!
    Mnie na kanapie boli coraz więcej ciała ;) mimo poduszrk, podnóżka.
    Jak karmie lewym to boli kręgosłup (jakoś nie mogę sie ułożyć).
    A ogólnie to szyja i dupa :) i czasem drętwieje noga.

Ciekawe jakie mi morfo wyjdzie ;)
    Jutro idę.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa śpi mi na rękach:-(

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Broszko jak się za czesto karmi to mogą być problemy z brzuszkiem. Nam dziś położna mówiła, że starać się nie częściej jak co 1,5h zeby mleko w brzuszku się strawiło.

Staram się za często nie karmić. Teraz mieliśmy ponad 3 godz przerwy bo usnął na spacerze i jest to samo-ulal przy odbiciu i potem jeszcze z 7 razy jak go nosiłam. Po czasie ulewa na żółto.

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2617 2618 2619 2620 2621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ