X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, ostatnia nie będziesz bo my w czerwcu chrzcimy.

Co do połogu może trwać dłużej, ale obserwuj się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu, a chrzestna żyła w wolnym związku?
    Bo myślę, że gdyby mój brat nie był z dziewczyną to problem byłby mniejszy, ale oni żyją razem... ach póki co nie przeżywam... po prostu troszkę smutno mi się zrobiło bo nie mam nikogo :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepsko z nocnym zasypianiem (nie dzieje się o godzinie którą my wybieramy ) I dziś eksperyment ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może trwać dłużej, ale martwi mnie to, że nagle stało się bardziej intensywne, no i krew jest inna, taka świeższa, jakby okres trochę. Chyba za wcześnie na okres:/

Nam się za chrzcinami nie śpieszy, myślę, że nawet fajnie jak Mała będzie starsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Nam się za chrzcinami nie śpieszy, myślę, że nawet fajnie jak Mała będzie starsza.

Pewnie że fajniej, u nas córka miała 7 miesięcy. Pięknie msze przespała. Nie było problemów z karmieniem. Teraz Kubuś będzie miał 10 to już w ogole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Chrzciny planuje na Wielkanoc ez mi sie wcale nie spieszy zwlaszcza ze nawet nie siem kogo prosic na chrzestnych, istna komedia :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    U nas kiepsko z nocnym zasypianiem (nie dzieje się o godzinie którą my wybieramy ) I dziś eksperyment ;)
    Jakiż to?
    My tez próbowaliśmy kombinować. Przetrzynac go do lepszej godziny.
    Teraz on przetrzymuje nas.
    :)
    "Chcieliście wydymac Freda, teraz Fred wydyma was" :)

kamciaelcia, bbeczka91, sarcia123, AJrin, stardust87 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kamciu, a chrzestna żyła w wolnym związku?
    Bo myślę, że gdyby mój brat nie był z dziewczyną to problem byłby mniejszy, ale oni żyją razem... ach póki co nie przeżywam... po prostu troszkę smutno mi się zrobiło bo nie mam nikogo :(

Chrzestna nie miała faceta ale w jej wypadku proboszcz nie pytał -wystarczyło ze ma dziecko

A teraz tez mamy nieporzadnego chrzestnego (brak ślubu i dziecko ) a chrzestna panna
    Proboszcz sie zmienił i nie wiem jak teraz wyjdzie...zmienimy najwyżej kościół (w Międzyrzeczu ponoć zawsze jest dobrze )
    Bo my też ślubu kościelnego nie mamy ;)

Nie umiem się posługiwać tym kościelnym nazewnictwem ale może być jeden rodzic chrzestny, mogą też być tej samej płci. ..

Poprzednio proboszcz nie chciał papierków i zaświadczeń nawet! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ma problem z chrzestnymi. Za dużego wyboru nie mamy, a największy deficyt kobiet, które bym wybrała, właściwie to tylko jedna, a w razie drugiego Bąbelka...chyba ta sama.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    U nas taki problem że Piotruś nie chce się zsynchronizować z naszymi założeniami

Miało być : butla około 20 i spać

A jest - butla 20 -21 , szeroko otwarte oczy i spanie 1-2 h później o.O

I to się dzieje pomimo drzemki czy właśnie przetrzymania i wymeczenia. ..

Jakis czas uczyliśmy samodzielnego zasypiania -ale komu się chce 1.5 h nad kołyska sleczec (bo mały nie placze tylko patrzy i macha nogami )

Dziś : szykowanie do spania, zabawy w łóżeczku (oglądał karuzele i wzory na pościeli )przysypianie i zaniesienie do kołyski (W sumie bez karmienia ). Spał. Zjadł butle po godzinie i śpi dalej. ..

Więc zobaczymy rano jak dzisiejszy test
    A jutro czy się go powtórzy

Nam zależy na spaniu o 20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu u mnie tez tak było nawet mnie troszkę podbrzusze pobolewalo. Do lekarza dopiero sie wybieram...
    A ja mam kryzys, trochę przez pogodę trochę przez to ciagle siedzenie w domu z młodym... Kurczę w takich momentach zazdroszczę karmiącym mm... Ja jak wyjdę to max 2h i to z dojazdami... gówno nie czas wolny. Przepraszam ale musiałam sie wykrzyczeć :( A teraz pójdę pod prysznic sie wyryczeć.

Angela ja tez w poniedziałek szczepie a w czwartek na bioderka. Nie wiem które bardziej mnie stresuje...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mam kontrolne usg mózgu mam nadzieję że wszystko będzie ok. W czwartek szczepienie. Mały dziś wisiał na cycu

Został dziś zapisany do żłobka jest 210 na liście oczekujących :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my mamy wielki problem ze starszakiem odkad Kacper jest z nami jego zachowanie bardzo sie pogorszylo.
    Teraz krzyczy po calym mieszkaniu. Jest wredny wszystko na przekor. Wczesniej chodzil spac 20:30-po 21 a teraz ciezko do lozka wygnac. Od jutra zaczniemy podawac mu poprostu melise
    Wszystko wymusza placzem a zaprowadzenie jego do zlobka to istny koszmar.
    Moze macie jakies zlote rady ?
    Jak wraca ze zlobka automatycznie nie mam czasu na nic. Wszystko w biegu
    Maz konczy po 18 tez zmeczony.... A ten gagatek jeszcze cwiczy nasza cierpliwosc, ktora nam sie konczy.
    Moze jakies rady ????

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tyle napisać, ale jestem tak zmęczona, ze powiem tylko - spokojnej nocy dziewczęta. Przespanej nocy :)

kamciaelcia, haneczka, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez to przeziebienie k bol gardla tez czuje sie podle i jestem na maksa zakrecona i padnieta, jem teraz kolacje wypije herbatę, prysznic i do wyrka bo maly smerfik usnal wlasnie.

anulka01

wlasnie wiesz ze ja dokladnie chwilami czuje tak samo, imo ze mega sie ciezze ze u mnie tylko kp poki co tl chwilami przypominaja mi sie zasy jak cora byla na mm a ja moglam wyjsc z dlmu na kilka godzin i przesupiac niemalze cale noce, teraz to wstawanie co 1,5 h mnie plprostu wykancza...chcialm bardzo karmic piersia to teraz mam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi

ja dokladnie poszukuje takich samych zlotych rad na ta nasza malpowata corke...tak samo wroci z przedszkola to istny cyrk i w centrum uwagi musi byc drze sie po calym domu, skacze z lozka na zlosc jezdzi mi po sypialni hilajnoga i wpada na pilce do skakania, pyskuje , wczoraj kopnela meza i wystawila mu jezyk....nie wiem co, z tym dzieckiem sie dzieje szok ! O.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Dziewczyny my mamy wielki problem ze starszakiem odkad Kacper jest z nami jego zachowanie bardzo sie pogorszylo.
    Teraz krzyczy po calym mieszkaniu. Jest wredny wszystko na przekor. Wczesniej chodzil spac 20:30-po 21 a teraz ciezko do lozka wygnac. Od jutra zaczniemy podawac mu poprostu melise
    Wszystko wymusza placzem a zaprowadzenie jego do zlobka to istny koszmar.
    Moze macie jakies zlote rady ?
    Jak wraca ze zlobka automatycznie nie mam czasu na nic. Wszystko w biegu
    Maz konczy po 18 tez zmeczony.... A ten gagatek jeszcze cwiczy nasza cierpliwosc, ktora nam sie konczy.
    Moze jakies rady ????
    Moja córka jest młodsza ale tez na początku kolorowo nie było. To minie on chce zwrócić swoja uwage, wiesz brata traktuje jak konkurencje który zabiera mu mame. Rada? Czas, melisa tu nie pomoże. Postaraj sie spędzic z Kuba wiecej czasu niech mąż zajmie sie Kacperkiem. Aby Kuba nie czuł że ktoś mu zabiera mamę ktora jeszcze jakis czas temu była tylko dla niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa

w koncu dzis odpadl nam pepek !!! Huraaa

kamciaelcia, Anulka01, haneczka, Madziuuuula, martta lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ze życzenia zdrówka :) juz jest lepiej. Wprawdzie dalej mam troche dreszcze, ale juz na żołądku lepiej. Nawet zaczęłam cos jeść i pić bez wstrętu. No i po zjedzeniu od razu nie jestem taka słaba. Nawet ustoję chwilę, mogę cos zrobić w domu czy przy dziecku a nie tylko leżeć.

Ja chrzciny planuje albo 2. Dzień swiat albo w okolicach trzech króli. Siostra chciała wspólne chrzciny we Wrocławiu ale mam mieszane uczucia. Moze jakby to miało być u mnie to bym przychylniej na to patrzyła. Mam Male dziecko drugie i wole być bliżej domu jednak. Co myślicie o takich wspólnych chrzcinach? PS. Siostra ma termin na 30.10

Ksosia, ale lipa z tym księdzem Twoim. Nasz tez ostatnio marudził, ze brata męża to on nie widuje w kościele, ale pogadał sobie i i tak pozwolił aby twn był ojcem chrzestnym. Może spróbuj w innej parafii za zgoda?

Sara, na gardło najlepsze tantum Verde w aerosolu. Mnie ratował w ciąży i teraz. I plukanie azulanem bądź dentoseptem- ziołowe a skuteczne.:) zdrówka

Esmi, mój synek ma 1,5 roku i traktuje Tomaszka jak maskotkę. Jest kochany, tuli go i sie cieszy bo na szczęście nie rozumie. Ale staramy sie mimo wszystko poświęcać mu sporo uwagi po zlobku. A to mąż za nim lata, a to babcia, a ja mam rytuał codzienniewieczorem bawię sie z nim na piętrowym lozku, czytamy bajki. Przezywa to na swój sposób, bo raz nie pozwolił mi zejść nawet na chwilę, kurczowo mnie złapał i zaczął stękać ze mam zostać na górze. A przez to ze w żłobku Malo śpi to kapiemy go z mężem przed 19 nawet. I na szczęście nie protestuje. Zadbajcie o jego rytuały wieczorem, spędź nim czas sam na sam i jak pisze Angela daj mu po prostu czas.

A do reszty odniosę sie z rana bo juz zapomniałam co czytałam ;)

Dobranoc i do następnego kp;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze przetrzymywanie dziecka do założeń zakończyło sie cycem o godzinie nieplanowanej. Stad przesunięcie całej nocy. Niestety tez nie ma tym razem 4h :( chyba ze to w następnym spaniu.

M żnie trochę wkurza. Jaki to on zmęczony, chodził wczoraj i ostentacyjnie ziewał. A jego ciężkie nocki polegają na zadaniu dwa razu pytania 'pomoc ci?' Po czym odwróceniu sie na drugi bok.
    Ale te wieczory, rozumiecie. Te wieczory z płaczącym dzieckiem są takie wyczerpujące.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ