X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy usg w czwartek. A w poniedziałek szczepienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli gardlo masakra..... :/ i juz nie wiem jakie sposoby stosowac prenalen slabo dziala

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A mnie boli gardlo masakra..... :/ i juz nie wiem jakie sposoby stosowac prenalen slabo dziala
    Isla możesz tez zażywać. Kobiety w ciąży tez moga i od 4 roku zycia mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:28

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Dziewczyny bierzecie coś na włosy ? Ja kumam falvit mama ale chce sobie w grudniu zrobić sombre i chciałam wzmocnić włosy
    Jeżeli chodzi o wypadanie to nic nie poradzisz. W ciąży włosy sa silne i pięknie rosną a po ciąży niestety musza wypaść

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Łyżeczka wody itlenionej i 50ml wody gotowanej. Plukac gardło. Pomaga. Polecam :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstępie Heneczka duzo zdrówka <3

Broszka dzięki za podpowiedź o apce. Do tej pory zapisywalam w zeszycie karmienia, ale apka zdecydowanie lepsza!

Pochwalę się, dziś była u mnie fryzjerka :) poprosiłam i przyjechala do domu. No i wygladam jak czlowiek. Mam nowy kolor, podciete włosy :) co za radosc :) mimo strasznego zmęczenia z przyjemnością patrzę w lustro :)

A co do chrzcin, to na razie nic nie ustaliliśmy. Nie wiem kiedy zrobimy, na pewno na wiosnę.

martta, haneczka lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka bidulko wracaj do zdrowia!

A ja się nudzę (odpoczywam), bo moje dziecko śpi! Druga drzemka pod rząd...jestem w szoku! Nigdy mu się to nie zdarzało. I wyjścia są dwa - albo czeka mnie bardzo ciężka noc, albo wreszcie śpi tyle ile powinien bo brzuszek mu nie dokucza:) Nie muszę wspominać że wolę tą drug ą opcję :P

haneczka lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Szukajcie innego księdza (?)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na iPhone polecam Baby Tracker.
    Kilku próbowałam i ta wygrała.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu, okazało się że pepco zamknięte :(
    ale kupiłam sobie szalik i rajstopy na chrzest ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

coooo???? A od koedy to ksiadz ma cos do plwiedzenia na temat wyboru Chrzstnego?? Juz sie w dupach tym klechom poprzewracalo widze. Jesli Twoj brat ma bierzmowanie a ocaywiste ze pewie m to ksiadz nie ma nic do gadania. Juz ja bym mu do sluchu powiedziała !!

wybaczcie te emocje ale gotuje sie we mnie jak czytam takie cos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wyruszylam w poszukiwajiu plaszcza i kozakow na zimowo jesienna aure oblecialam , nostwo sklepow i spodobal mi sie az jeden plaszcz w Volcano i jedne kozaki Lasocki, a niby wielki wybor uhum ciekawe gdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chrzciny robić na wiosnę jakoś, na razie nie wiem kiedy

A ja byłam dzisiaj u lekarza, pochwalił ze ładnie schudłam :D i ustalilam ze zakładamy wkładkę na 3 lata. Za miesiąc wizyta, zrobimy posiew i jak będzie ok to zakładamy :) mam nadzieję ze to dobra decyzja i nie wpłynie potem na starania o kolejnego malucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się pewnie wykłócała :/
    ja się trochę bałam gadania na temat chrztu u mnie, bo mąż jest katolikiem, a ja luteranką i Filip będzie chrzczony u mnie. Jak braliśmy ślub musiałam podpisać papier że dzieci będą katolickie, a mąż że dołoży wszelkich starań żebym nie przeszkodziła w katolickim wychowaniu. Jak widać nic z tego nie wyszło o.O

ale mąż od samego początku zaznaczał, że dzieci będą u mnie w kościele, a swojemu księdzu musiał powiedzieć co innego, inaczej by dyspensy na ślub nie dostał :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko modle sie zeby nie rozbujala ta infekcja...boje sie o maluszka zeby nie byl chory :( bo mnie gardlo napieprza i glowa.... ehhh pieprzona jesienna aura i nagle zimno :/ glowa mnie boli wsielam paracetamol, nie moge nawet sliny prselknac bo taki bol zaraz pojde porobie te plukanki co pisalyscie

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na iPhone polecam aplikacje Baby Tracker.
    Kilku próbowałam i ta wygrała.

Pytanie jest: od noszenia gondoli bolą mnie plecy. Nie kręgosłup, tylko waśnie plecy. Na dole po prawej, najbardziej przy pochylanie.
    Czym można smarować?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:15

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Z tego co mi wiadomo to jeden rodzic chrzestny musi być "porządny "
    U mnie tak było -chrzestny Emilki miał ślub kościelny ale chrzestna to panna z dzieckiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    To ja chyba ostatnia zrobię chrzciny, bo planuję dopiero w maju na rocznicę ślubu, dwie pieczenie na jednym ogniu.

Ulfe, Babeczka ja w ogóle zapomniałam o tych przesiewowych. Dopiero mi o tym przypomniałyście. Ale jak nic nie przyszło to chyba mogę znowu zapomnieć.

Mam pytanie! Z góry przepraszam za opisy. Powoli kończy mi się okres połogu, no i cały czas coś tam się pojawiało, ale ledwo brudziło wkļadkę, a od dwóch dni jest dużo więcej, potrzebna podpaska i krew jest czerwona ze śluzem, ale taka czerwona. Powinnam się martwić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w łóżku, Maleństwo śpi ;)
    pewnie zaraz skorzystam z okazji i też się położę.

‹‹ 2641 2642 2643 2644 2645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ