WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała przy wypisie ważyła 4400 a wczoraj 4930. Więc przez 6 tygodni przybrała tylko 530g. Jak słyszę od dziewczyny że jej synek przez miesiąc przybrał 1,5kg to jest to dla mnie szok. Martwię się że moja może je za mało.
-
nick nieaktualny
-
Ulfenstein twój synuś też jest z 2 września tak jak moja Lenka a różnica pomiędzy wagą którą przybrali jest ogromna.
-
Cześć mamusie:)
Ja juz chyba pozbyłam sie jelitówki. Na szczęście dzieciom nic nie jest. Oby tak dalej! Wierze ze kp pomogło w przypadku Tomka. Do Artusia sie nie zbliżałam za bardzo. Na razie spokój
Ajrin ja krwawiłam nie cale 2 tyg, potem kilka dni przerwy i znów krew, a dzisiaj juz tylko plemienia.
Sara, dobrze, ze masz opiekę dla Ignasia. Zawsze tez możesz maseczkę używać jak sie boisz.Ale kp powinno wystarczyć za ochronę.
LRF i reszta dziewczyn. Czytam o problemach brzuszkowych naszych pociech i rozterkach , czy cos zjadłam, czy podałam zła wodę. Generalnie moja wina , moja wina, moja bardzo wielka wina.A ja myślę, ze to brzuszki naszych maluchów są niedojrzałe i nie możemy dać sie zwariować. Tylko spokój może nas uratować. Mój maly mimo probiotyki, debridatu i espimisanu plus mojej diety dalej sie czasem pręży i męczy. Fakt juz mniej przy tym płacze. Jedyne co mogę dla niego zrobić więcej w takich chwilach to wziąć go do łóżka, poprzytulać, pogłaskać, pomasować i cierpliwie czekać, ze w końcu mu minie.
Marta, nie wygłupiaj sie! Jaka zła matka? Masz prawo być zmęczona i potrzebować chwili spokoju. Może wtedy angażuj męża do opieki a sama idź sie zrelaksuj. Ja tak robię. Uciekam czasem do wanny i to jest mój azyl:)
Moje drogie, Tomek śpi ładnie od 8:30. A ja sobie zmieniłam pościel, puściłam pranie, zjadłam śniadanie, ogarnęłammieszkanie. Pierwszy dzień sama w domu z Tomkiem nieźle sie zapowiada:)
PS. Czy Was tez dalej oblewają poty w nocy? Ja miałam przerwę juz i dziś znowu dwa razy przemoczona do suchej nitki. I pościel musze non stop zmieniać nie mówią o koszulach nocnych. Mam juz tego dość
martta lubi tę wiadomość
-
Ajrin ja krwawilam 3 tygodnie, teraz taki śluz. Z tym, że już przestawałam krwawic po ok 10 dniach i potem mi się jeszcze Odkręciło i jeszcze ponad tydzień ciągnęło. Sporo krwi widziałam na ziemi jak mnie z sali wywózili. Być może lekarz mnie trochę wyczyścil.
-
Miska, moim zdaniem to zalezy od wagi w chwili urodzenia. Jak dziecko jest chude to musi nadrobić, a takie papuśne nie ma aż takiej potrzeby. Ważne, żeby mieściło się w siatce centylowej. Tak uważam, ale dla pewności zapytaj pediatry albo położnej czy jest ok. Dziecko jakby bylo głodne to by sie upomniało.
-
nick nieaktualnyja też krótko krwawiłam, później już tylko plamiłam na brązowo, a na sam koniec sam śluz leciał. Przed pierwszą miesiączką też był bardziej obfity (śluz).
Haneczka, wiem że może w tym mało jest mojej winy, ale czuję się zmęczona, jak patrzę ja się prężyu nas się to ciągnie od 3. tygodnia życia Fifiego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miska mój syn też mało przybiera ale wszyscy, czyli pediatra i położna mówią że jest ok. Urodzil się z wagą 3400, w dniu wypisu, czyli w 6. dobie miał 3250 a po 4 tyg zaledwie 3800. Liczą od wagi wypisowej i mówią że jest ok. Ja też tylko kp.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiśka Moja świeżo ważona przez położną też 2.10 urodzona waga urodzeniowa 3090, a dzis 4700! Ale to nawet położna mówi, że sporo, więc raczej do niej nie ma co porównywać. Nikt nie wie po kim ona tak rośnie. Ja wiem, że po moich nieustannie dręczonych cyckach;)
Cholera chyba mi okres wróciłnie skończyło się plamieniez połogu, a tu żywa krew:/
Haneczka mnie też poty oblewają okrutne, bywa tak, że jestem cała mokra. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny według siatki centylowej wszystko jest ok. Wcześniej byłam u swojej pediatry i ona powiedziała że jest prawidłowo. Ale wczoraj pojechałam prywatnie do pediatry którego bardzo chwalą bo mała ma problemy z brzuszkiem codziennie o 14, 16 i 19 strasznie płacze ma twardy brzuszek i się pręży. Więc pani pediatra stwierdziła że ona może jest głodna dlatego te bóle. Wiecie jak ja się poczułam? Jakby mi ktoś w mordę strzelił. Pomyślałam sobie baba mi wpiera że głodze swoje dziecko. Przyjechałam i myślę sobie nic tylko będę dokarmiać. Ale ból brzuszka dalej dokuczają. I bądź kobieto mądra.
-
Inzynierka dosc dlugo was trzymali fajnie, ze bedziecie w domku zawsze lepiej.
Dziewczyny dzieki za odpowiedz z krwawieniem uspokoilam sie.
Co do pocenia ja to wogole telepie mnie z zimna a pozniej budze sie mokra ze szok. Karmie mlodego i czesto czuje jak pot z pachy mi leci strozka! Myje pachy kilka razy dziennie bo czuje sie mega nie świeżo.
Haneczka, juz sie kapiesz w wannie? Bo ja tak tesknie do wanny ale mam obawy jeszcze.
Co do tycia dzieciatka na kp to naprawde jest sprawa indywidualna wiadomo male dziecko ma wiecej do nadrobienia. Zreszta gdyby tyl w tempie to kurcze niezly klocus by byl a to tez nie dobrze.
Ja czekam na rodzicow maja dzos przyjechac na chwile. Ale cos maja ogon zobaczymy kiedy sie zjawia
-
nick nieaktualny