X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba sporo zależy od wagi urodzeniowej.
    Mój ważył 2400, a wczoraj 4050. Ale on musi nadrabiać. Tez tylko cyc

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała przy wypisie ważyła 4400 a wczoraj 4930. Więc przez 6 tygodni przybrała tylko 530g. Jak słyszę od dziewczyny że jej synek przez miesiąc przybrał 1,5kg to jest to dla mnie szok. Martwię się że moja może je za mało.

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przy urodzeniu ważył 2300 g, a 6.10 było 4415 g. Przez pierwszy miesiąc był na piersi plus MM, a teraz już samo MM.

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein twój synuś też jest z 2 września tak jak moja Lenka a różnica pomiędzy wagą którą przybrali jest ogromna.

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie:)

Ja juz chyba pozbyłam sie jelitówki. Na szczęście dzieciom nic nie jest. Oby tak dalej! Wierze ze kp pomogło w przypadku Tomka. Do Artusia sie nie zbliżałam za bardzo. Na razie spokój :)

Ajrin ja krwawiłam nie cale 2 tyg, potem kilka dni przerwy i znów krew, a dzisiaj juz tylko plemienia.

Sara, dobrze, ze masz opiekę dla Ignasia. Zawsze tez możesz maseczkę używać jak sie boisz.:) Ale kp powinno wystarczyć za ochronę. :)

LRF i reszta dziewczyn. Czytam o problemach brzuszkowych naszych pociech i rozterkach , czy cos zjadłam, czy podałam zła wodę. Generalnie moja wina , moja wina, moja bardzo wielka wina.;) A ja myślę, ze to brzuszki naszych maluchów są niedojrzałe i nie możemy dać sie zwariować. Tylko spokój może nas uratować. Mój maly mimo probiotyki, debridatu i espimisanu plus mojej diety dalej sie czasem pręży i męczy. Fakt juz mniej przy tym płacze. Jedyne co mogę dla niego zrobić więcej w takich chwilach to wziąć go do łóżka, poprzytulać, pogłaskać, pomasować i cierpliwie czekać, ze w końcu mu minie. :)

Marta, nie wygłupiaj sie! Jaka zła matka? Masz prawo być zmęczona i potrzebować chwili spokoju. Może wtedy angażuj męża do opieki a sama idź sie zrelaksuj. Ja tak robię. Uciekam czasem do wanny i to jest mój azyl:)

Moje drogie, Tomek śpi ładnie od 8:30. A ja sobie zmieniłam pościel, puściłam pranie, zjadłam śniadanie, ogarnęłammieszkanie. Pierwszy dzień sama w domu z Tomkiem nieźle sie zapowiada:)

PS. Czy Was tez dalej oblewają poty w nocy? Ja miałam przerwę juz i dziś znowu dwa razy przemoczona do suchej nitki. I pościel musze non stop zmieniać nie mówią o koszulach nocnych. Mam juz tego dość:|

martta lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ja krwawilam 3 tygodnie, teraz taki śluz. Z tym, że już przestawałam krwawic po ok 10 dniach i potem mi się jeszcze Odkręciło i jeszcze ponad tydzień ciągnęło. Sporo krwi widziałam na ziemi jak mnie z sali wywózili. Być może lekarz mnie trochę wyczyścil.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, moim zdaniem to zalezy od wagi w chwili urodzenia. Jak dziecko jest chude to musi nadrobić, a takie papuśne nie ma aż takiej potrzeby. Ważne, żeby mieściło się w siatce centylowej. Tak uważam, ale dla pewności zapytaj pediatry albo położnej czy jest ok. Dziecko jakby bylo głodne to by sie upomniało.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też krótko krwawiłam, później już tylko plamiłam na brązowo, a na sam koniec sam śluz leciał. Przed pierwszą miesiączką też był bardziej obfity (śluz).

Haneczka, wiem że może w tym mało jest mojej winy, ale czuję się zmęczona, jak patrzę ja się pręży :( u nas się to ciągnie od 3. tygodnia życia Fifiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska mój syn też z tych dużych, a przez 3 tygodnie nie przybrał wiele. Wyszliśmy z wagą 4280gram a tydzień temu w czwartek było 4600gram.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli my jednak tuczymy dziecko mm

Little Red Fox lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    czyli my jednak tuczymy dziecko mm
    zrzucą jak zaczną biegać ;D
    ale mój jest tylko ciut powyżej 5 centyla, więc nie mam czym się martwić ;D

• Broszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska mój syn też mało przybiera ale wszyscy, czyli pediatra i położna mówią że jest ok. Urodzil się z wagą 3400, w dniu wypisu, czyli w 6. dobie miał 3250 a po 4 tyg zaledwie 3800. Liczą od wagi wypisowej i mówią że jest ok. Ja też tylko kp.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym inne siatki centylowe są dla dzieci karmionych mm a inne kp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka Moja świeżo ważona przez położną też 2.10 urodzona waga urodzeniowa 3090, a dzis 4700! Ale to nawet położna mówi, że sporo, więc raczej do niej nie ma co porównywać. Nikt nie wie po kim ona tak rośnie. Ja wiem, że po moich nieustannie dręczonych cyckach;)

Cholera chyba mi okres wrócił:/ nie skończyło się plamieniez połogu, a tu żywa krew:/

Haneczka mnie też poty oblewają okrutne, bywa tak, że jestem cała mokra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój sobie ostatnio je jak mu się podoba ;)
    ale na pewno więcej i w nocy ma dłuższe przerwy, dziś jadł 0:30 i o 5:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Poza tym inne siatki centylowe są dla dzieci karmionych mm a inne kp.
    i u nas dla wcześniaków też są liczone ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś ;-) jupiii!

Little Red Fox, AJrin, haneczka, kamciaelcia, Madziuuuula, alinka, bbeczka91, żabka04, Sabina, stardust87, Anulka01, bisacz, martta lubią tę wiadomość

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny według siatki centylowej wszystko jest ok. Wcześniej byłam u swojej pediatry i ona powiedziała że jest prawidłowo. Ale wczoraj pojechałam prywatnie do pediatry którego bardzo chwalą bo mała ma problemy z brzuszkiem codziennie o 14, 16 i 19 strasznie płacze ma twardy brzuszek i się pręży. Więc pani pediatra stwierdziła że ona może jest głodna dlatego te bóle. Wiecie jak ja się poczułam? Jakby mi ktoś w mordę strzelił. Pomyślałam sobie baba mi wpiera że głodze swoje dziecko. Przyjechałam i myślę sobie nic tylko będę dokarmiać. Ale ból brzuszka dalej dokuczają. I bądź kobieto mądra.

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka dosc dlugo was trzymali fajnie, ze bedziecie w domku zawsze lepiej.

Dziewczyny dzieki za odpowiedz z krwawieniem uspokoilam sie.

Co do pocenia ja to wogole telepie mnie z zimna a pozniej budze sie mokra ze szok. Karmie mlodego i czesto czuje jak pot z pachy mi leci strozka! Myje pachy kilka razy dziennie bo czuje sie mega nie świeżo.

Haneczka, juz sie kapiesz w wannie? Bo ja tak tesknie do wanny ale mam obawy jeszcze.

Co do tycia dzieciatka na kp to naprawde jest sprawa indywidualna wiadomo male dziecko ma wiecej do nadrobienia. Zreszta gdyby tyl w tempie to kurcze niezly klocus by byl a to tez nie dobrze.

Ja czekam na rodzicow maja dzos przyjechac na chwile. Ale cos maja ogon zobaczymy kiedy sie zjawia ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no chyba mam okres:/ to już nie plamki tylko krew jak w okresie;( dlaczego tak wcześnie?

‹‹ 2644 2645 2646 2647 2648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ