X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja zamowilam 200 pieluch jedynek jeszcze bo kurde skonczyly sie nam. A my nadal 4 kilo nie mamy.
    Kurde maly dzis spi boje sie ze nocka bedzie kiepska.

Babeczka a czenu juz odstawic za 3 miesiace? Ja tez planuje dalsza prokreacje ale mysle ze tak nawet do 9 miesiaca bede karmic. A na bank chce do 6 miesiaca.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam jeszcze trochę brakuje do pampersów 2jek, jak na razie te zielone się u nas sprawdzają całkiem ok. Nawet te wielkie kupy zatrzymują ;)

Mały nie śpi, patrzy się w obrazki i gryzie swojego misia po głowie o.O
    przydałoby się coś zjeść, ale nie mam weny na gotowanie :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka mnie wypusili po 2.5 doby :)
    Cesarka 8 rano sroda a w piatek na obchodzie o 9 dowoedzialam sie, ze wychodze do domu. Wypis o 15 i seu o 16 w domku :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my używamy 2. Jakoś sie zagapiliśmy z zapasem i sie nagle okazało ze nie ma już 1 i w ruch poszły 2 , zielone pampki i Dady.
    Obie spoko. Bez wpadek poważniejszych. A te mniej poważne to jak rodzice zle pieluche założą (ciii głównie tatuś, ale nie komentuje żeby nie przestal przewijać sfoxhowany - sam ostatnio zauważył ze pajac nocny mokry 2 razy z rzędu z jego przewijania i spytał co moze robić nie tak).

Dzis. Pierwszy raz. Ugotowałam obiad. Nie odgrzalam czy rozmroziłam.
    Co prawda to dalej makaron z sosem pomidorowym z mielonym mięsem, ale to obiad :)
    No i końcówka gotowania już z płaczem pod tytułem 'gdzie jest cyyyyyyc, ja chce cyyyyyyc' :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:41

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dzis. Pierwszy raz. Ugotowałam obiad. Nie odgrzalam czy rozmroziłam.
    Co prawda to dalej makaron z sosem pomidorowym z mielonym mięsem, ale to obiad :)
    No i końcówka gotowania już z płaczem pod tytułem 'gdzie jest cyyyyyyc, ja chce cyyyyyyc' :)

ja obiadu jeszcze nie gotowałam. Póki co to zadanie męża :) mi się udało 2 razy upiec ciasteczka owsiane, a w piątek mam zamiar upiec jabłecznik :D ciekawe czy się uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    alinka
    my dwójki mamy od jakichś 700 g wagi Piotrusia :) kupione 2 paczki : dada i lidl (te wieksze) i jeszcze zostało na 3 dni dady...szkoda kupować 2 :D
    zatem obyście te 300 pieluch wykorzystali ;) ale i tak stwierdzam, że wszystko zalęzy też od budowy dziecka, Piotruś nosi nawet body mniejsze 68, ale spodnie mniejsze

u nas Laura nosi bodziaki i pajace 62, a spodenki nawet i 56 jej założę :)
    najgorsze jest to że wyrosła z wyjściowego misiowatego pajaca w rozmiarze 56, a kolejny zimowy w domu miałam 68. Kupiłam więc w 5.10.15 kolejny zimowy skafander 62 i jest też za wielki! nie wiem w co ją na dwór ubierać.

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:03

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Cześć dziewuszki. Mam do was pytanko.
    Kurcze... Bo już bezradna jestem. Julka ma skończone 2 tygodnie. Jej wargi sromowe są ciągle czerwone i teraz dodatkowo jeszcze w pachwinach wyskoczyły jej jakieś chrostki... Martwi mnie to :( przemywam jej okolice intymne rumiankiem i wacikami higienicznymi (kwadratowe). Dodatkowo zasypuje to mąką ziemniaczaną... Dziewczyny jak wy dbacie o tamte okolice? Ja się boję, że jestem złą matką która nawet nie potrafi zadbać o higienę intymną swojego dziecka :(

nasze też długo były opuchnięte. nadal są lekko czerwone. ja co wieczór najpierw przemywam właśnie takimi wacikami moczonymi w przegotowanej wodzie na zewnątrz i w środku rozchylam i też przecieram, a potem kąpiel w wanience i to wszystko :) staram się za bardzo nie smarować niczym

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dylematy w domu bo przy pieluchowaniu musze nogi rozkraczac :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja obiady gotuje M dostaje wtedy mlodego. Ba nawet ciasto zrobilam w sobote jak M pojechal biegac a mlody spał. Za to ze sprzataniem na bakier. Generalnie raz w tygodniu z M robimy ogarnianie w tygodniu tylko pranie i zmywarka.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, narobiłaś mi smaka na jablecznik :)
    AJrin, chcielibyśmy zajść w ciążę jak Emilka będzie miała 6 m-cy. Martwię się, że okres mi nie wróci nim nie przestanę karmić, a na dodatek wiadomo, że niekoniecznie uda się w pierwszym cyklu.
    Darusia, Emilka też miała czerwone i nabrzmiałe wargi od urodzenia. Położna kazała odstawić chusteczki i przy zmianie pieluchy smarować alantanem i przemywać przegotowaną wodą i wacikiem, natomiast pediatra mówiła, że to od nadmiaru hormonów i samo się unormuje. Bardziej wierzę pediatrze, bo ta moja położna to durna baba, w każdym razie już "Grażyna" jest normalna.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Cześć dziewuszki. Mam do was pytanko.
    Kurcze... Bo już bezradna jestem. Julka ma skończone 2 tygodnie. Jej wargi sromowe są ciągle czerwone i teraz dodatkowo jeszcze w pachwinach wyskoczyły jej jakieś chrostki... Martwi mnie to :( przemywam jej okolice intymne rumiankiem i wacikami higienicznymi (kwadratowe). Dodatkowo zasypuje to mąką ziemniaczaną... Dziewczyny jak wy dbacie o tamte okolice? Ja się boję, że jestem złą matką która nawet nie potrafi zadbać o higienę intymną swojego dziecka :(
    Ja córkę mylam jak Alinka. Wacikiem niejalowym i gotowana wodą. Opuchniecie warg to pewnie jeszcze Twoje hormony. Natomiast krostki mogą być albo od rumianku, który czasem uczyła, albo może przemywasz i zostawiasz mokrą skórę. A trzeba osuszac.
    Jak bardzo Cię to niepokoi to do lekarza. Kiedy masz patronarz?
    I broń Boże nie myśl o sobie ze jesteś zła matka. To ze jesteś mama nie znaczy że od urodzenia dziecka masz się znać na wszystkim i nie robić błędów.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:41

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry ale po lekach was nadrobilam.
    Gdyż mam jazdę od rana do nocy dosłownie.
    Dziś kończy mi się pasek energii ciekawe kiedy dostanę szału i będę tryska agresja, płaczem i h....j wie czym jeszcze.

No więc moje dziecko ma kolki? Zaparcia? Nie kocha moich cyckow :-(
    W nocy spalam tylko 4h:-(
    A ile się go naprzebieralam to mu się udało, to zwrócił,to siku, i jedna kilka:-(
    Od rana wrzeszczacy, jeczacy,prezacy o wszystko na nie nawet nie spał:-(
    Zdążyłam się wykąpać.
    Dziś w dzień zjadł z jednego cycka i mi zwrócił wszystko.
    Wyłoniła męża po inne mm.
    Kupił bebilon comfort.
    Zrobiłam butle (wprowadzam nowe) i śpi do tej pory od 14.
    Ja zamiast spać to pilnuje go bo mu się nie odbiło... Zasnął :-(
    Córka wróciła z przedszkola i wogole już się nie zdrzemne bo mąż idzie do pracy

Nie wiem co mojemu dziecku jest ale liczę że mm nowe polepszy sytuację.
    Choć nie jest tanie to mm mam to gdzieś nie mogę patrzeć jak cierpi i robi się kolorowy robiąc pryka czy kupki.
    Brzuch to mnie przeraża :-(

Wybaczcie ale pojawię się jak się sytuacja informuje gdyż będę korzystać z wolnego czasu na drzemki.
    Oczywiście będę czytać w nocy co u was jeżeli mi będzie dane to będę pisać.

Joct cieszę się że powrociliscie do zdrowia:-)

Darusia żadna z ciebie zła matka! Nie mów tak.
    Jesteś najlepsza mamusia jaka ma twoje dziecko:-) głową do góry nie studiowałas opieki i wszelkich instrukcji o dziecku żeby świecić wiedzą.
    Każda z nas się uczy

Nawet ja co ma już jedno dziecko!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Już byłam na jednym patronażu z małą w czwartek w zeszłym tygodniu. Pediatra powiedziała nam, żeby przemywać rumiankiem i moja położna też. Mówiły żeby nie smarować żadnym alantanem, linomagiem, sudocremem czy bepanthenem. Kolejny patronaż mam 25 października.

Martwią mnie jeszcze te chrostki na buzi małej. Nie ma ich nigdzie więcej na ciele, tylko czoło, trochę na policzkach, okolice nosa i oczu

To mogą być tzw.potowki.
    Karmisz piersią?????
    To tak może być od twoich piersi i ciała.

Tak mi sie wydaje bo mój tez ma jak męczy moje Cycki.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam syna, wiec sie nie wypowiadam. Ale Darusia udzielam Ci reprymendy za nazywanie siebie zła matką! Bzdura:)

Ajrin,ja się kąpię w wannie od dawna, ale nie mocze blizny, bo leje niewiele wody, tyle, żeby sie umyć i wymoczyć tyłek w cieplej wodzie;)

Miśka, to podokarmiaj troche i obserwuj. Nikt nie mówi, ze lekarze są nieomylni. :) będzie dobrze :)

A ja zaliczyłam dziś spacerek w deszczu do urzędu miasta bo zadzwonili do mnie, że mają dla nas dodatkowe pieniądze. :P Chcą mi dać zasiłek rodzinny na dwójkę dzieci i dodatkowe becikowe. Do konca października biorą pod uwagę rok 2014, a od listopada juz 2015 i byśmy sie nie załapali.:) Więc powinnam sie cieszyć ze Tomuś nie urodził sie miesiąc później :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój znowu padł, oby w nocy ładnie spał, choć tak się męczył od 2. do 6. że może po prostu odsypia, ja zaraz zrobię sobie kawki i będę czekać na męża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia a te krostki to nie tradzik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją Małą okrutnie zsypało, strasznie i codziennie więcej położna mówi,że raczej trądzik niemowlęcy, ale na wszelki wypadek mam wykluczyć nabiał, żeby sprawdzić czy nie skaza i w poniedziałek pediatra oceni.

‹‹ 2646 2647 2648 2649 2650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ