X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF mam do Ciebie pytanko. Z tego co pamiętam to pisałaś, że pierzesz ciuszki Filipka z Waszymi. Czy bieliznę też? Ja też muszę się przerzucić na wspólne pranie, bo z kosza mi się ciuchy wysypują, a jak posegreguje na kolory, temperatury, rodzaje i jeszcze oddzielę ciuchy Emilki, to mam prawie pusty bęben. Może głupie pytanie, bo przecież swoje swetry też piorę ze skarpetami i majtkami, ale wolę się upewnić :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    LRF mam do Ciebie pytanko. Z tego co pamiętam to pisałaś, że pierzesz ciuszki Filipka z Waszymi. Czy bieliznę też? Ja też muszę się przerzucić na wspólne pranie, bo z kosza mi się ciuchy wysypują, a jak posegreguje na kolory, temperatury, rodzaje i jeszcze oddzielę ciuchy Emilki, to mam prawie pusty bęben. Może głupie pytanie, bo przecież swoje swetry też piorę ze skarpetami i majtkami, ale wolę się upewnić :)
    piorę wszystko razem i nic się nie dzieje :)
    gdybym miała segregować wszystko to bym miała na pranie Młodego kilka jego ciuszków plus 2-3 pieluszki, więc się nie opłaca robić podziału na dwa osobne prania :)

Mały się nie obudził, trzeba wylać mleczko i liczyć że się obudzi o sensownej porze, bo się martwię. Mieliśmy i tak dzisiaj ciężki dzień, bo go długo męczył brzuszek, a teraz mam wrażenie że nie najadł się i śpi twardo od o 19. a zwykle później kładłam go spać..

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez piorę wszystko razem. I nic sie nie dzieje.
    Chyba ze sie zbierze za dużo brudnych tetr. Je wtedy puszczam osobno na 90C.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas drugi dzień eksperymentalnego kładzenia spać o poszło średnio (troszkę winy męża )ale mały w sypialni w kolysce od 20 wiec sukces jakiś jest. Wierzę że z czasem mniej będziemy biegać za wypadajacym z buzi dydkiem
    No i dziś nie było mnie 4h i nie wiem jak kanapowcy spędzili dzień ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raz na tydzień pełna pralka Piotrusiowa się zrobi ;) z Kołobrzegu tyle tego było ze jeszcze wczoraj pralam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zauważyła któraś zeby dzieć po sab Simplex cześciej robił kupy? Kurde bo mój cos często zaczął kupać, nawet do 3 razy miedzy karmieniami :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi :)
    Anulka, u mnie ilość kup się nie zmieniła.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wtedy w czym pierzecie ? W proszku dla dorosłych czy dla dzieci?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, super synek, robi fajne minki, podobne do mojego Antosia :)

Jeżeli chodzi o wagę naszych maluchów to Antoś urodził się z wagą 2950 g, na wyjście ze szpitala spadł do 2750 g a w 3 tyg życia przybrał do 3300 g czyli od najniższej wagi przytył 550 g, nie wiem czy to nie za mało, ale najważniejsze że rośnie. Kolejna wizyta w przychodni za tydzień i zobaczymy wtedy ile przybrał, mam nadzieję na dobry wynik.

A ubranka Antosia piorę osobno ale nie rozdzielam białych od kolorowych, wszystko razem nawet z pieluchami tetrowymi. Do prania od początku używam płynu bobini, synkowi nic się nie dzieje, nie ma żadnych uczuleń więc narazie na pewno nie będę zmieniać na nasz proszek do prania.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj syn postanowil jeszcze nie spac sobie o.O wiec czekam az usnie , gardlo boli mnie okropnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wczoraj czytałam artykuł jakiś że temperature zbijamy paracetamol a nie podajemy ibufen,ibum itd.

Dziękuję dziewczyny za odzew uspokoiliscie mnie bo już się bałam że Robcio podplapie a to byłby już koszmar:-(

Odstawilam bobotic (odmiana sab simplex) wyprowadziłam 1 miarke tylko nowego mleka bebilon comfort i narazie odpukac dziecko już tak nie krzyczy,wije się,prezy itd.
    Zobaczymy jeszcze w dzień.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:41

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:20

Sophia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    A wtedy w czym pierzecie ? W proszku dla dorosłych czy dla dzieci?
    Swoje nawet przed urodzeniem synka prałam w jelpie, wiec teraz kontynuowałam.
    Kupiłam tez w biedrze w promo płyn lovella i czasem piorę w nim (ale to jak więcej jego ubranek niż naszych i pieluch)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy
    Ciekawe o której godzinie następne? Oby się nie zbiegło ze wstawaniem męża czyli o 6 bo to pierwszy raz i nie chcę by się wybudzil
    Jak pierwsza przerwa w jedzeniu 20 -2 jest powtarzalna tak druga już nie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj bylismy u pediatry z ta wysypka na buzi, na szczęście już mniejsza sama w sobie. Ogolnie trądzik to i samo powinno przejsc, ale za to lekarka zauwazyla ze maly ma wodniaka jaderka prawego i rzeczywiście jest większe, jakos dopiero teraz zauważyłam, ale mowila ze mam sie nie przejmować i dala skierowanie do chirurga dziecięcego :-( oczywiście że sie przyjęłam :-(
    Poza tym wczoraj mial jakis dzien spiaczki, od 10 do 16 spal i tylko zjadl po drodze. Za to wieczorem baczki meczyly troche i po kąpieli po godzinie spania tez go obudzily, ale potem spal az 4h i teraz dopiero na jedzenie pobudka.
    Ja dzisiaj ide do ginki, bo maz wraca od poniedziałku do pracy i nie mialabym jak podjechać tam bez małego, zobaczymy co mi powie, ciekawa jestem.
    Sarcia duzo zdrówka!
    Kamcia Piotrus do schrupania!
    Zabko ja tez czytalam ze paracetamol tylko jak cos no i ze przeciwciala wiecjuniorowi nicnie powinno być, trzymam kciuki!
    Ai moj klopsik 5 kg wazy juz, lekarka sie śmiała ze piekny klopsik z niego hehe, aaaa i obsikal ja przy badaniu :-) ale rowna babka powiedziała że to na,szczęście. Jak tak to ja go juz duzo miec powinnam ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój teraz (2 karmienie) znowu mało zjadł, wierci się w łóżeczku i stęka, ogólnie nie chce dziś w nim spać, ja nie śpię od 1. a mąż w najlepsze sobie chrapie :/ i mam jego kota dość, już czwarty raz w ciągu tygodnia zsikała się poza kuwetą, mam jej dość! zwłaszcza że wieczorem robiłam odrosty i poszłam później do kuchni posiedzieć żeby nie śmierdzieć przy Małym, wróciłam a w pokoju kałuża, narobiła przy mężu i nawet tego nie zauważył!! Niby jak? A jak ostatnim razem ją po takiej akcji wyrzuciłam z mieszkania, pognała do teściów gdzie dostała kawałek salcesonu o.O

raz próbowała obsikać fotelik samochodowy, a wczoraj zrobiła to pod łóżeczkiem Filipa. I tu chyba nie chodzi o stres, bo dziecko jest z nami przecież 2,5 miesiąca :/

edit. dopił resztę, postękał i chyba śpi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 04:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sciagam reszte pokarnu maly poki co spi, w nocy wdtawal jeszcze o 2 ale na polprzytomnie go karmilam i w dodatku przedtem gl zle xhwylilam i zwtocil mlekiem na ubranka jak ja sie wystraszylamaz meza obudzilam !

Najgorsze ze mam duze cisnienie w piersiach po, przerwie w karmieniu wiadomo i maly sie krztusi , odciagacie troche przed katmieniem ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

jak ja niecierpie kotow....a to od przygody kdy kot wlazl na parapet i za przeproszeniem obsral i obsikal seiezo pomalowsna sciane w nowo wybudowsnym domu i wlasnie wtedy skonczyla sie moja prYjazn z kotami takze nie dxiwie sie ze sie wnerwiasz

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam jej naprawdę dość, zwłaszcza że boję się że kiedyś narobi do łóżeczka, wtedy materacy będzie do wyrzucenia, albo na nasze łóżko, kanapę czy fotel.

Mój znowu ma problem z brzuszkiem, aż chce mi się płakać, na dodatek słaniam się na nogach z braku snu, ciekawe ja długo można ta pociągnąć? Nie mam już sił patrzeć ja się męczy. Znowu się zastanawiam czy to przez mleko i czemu te głupie krople nie działają? :(

‹‹ 2648 2649 2650 2651 2652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ