X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tylko na cycu też przybiera nieźle. W dniu wypisu mieliśmy 3720 a wczoraj bylo 4880. A tu jeszcze miesiąc nie minął. Chyba za dużo ciastek jem ...

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Ulfenstein twój synuś też jest z 2 września tak jak moja Lenka a różnica pomiędzy wagą którą przybrali jest ogromna.

I zobacz o ile wciąż Twoja wazy więcej.
    A Kostek już trochę zwolnił. On nawet z wagi spadł nieznaczne bo do 2305, a przy wypisie miał 2330.
    Nie miał z czego spadać.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam opaskę Filipa z oddziału noworodkowego, o Matulu, jakie on miał wtedy łapki ja patyki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wypuszczają w 5 dobie ;-) szwów już nie mam. Biegam po oddziale jak młoda sarenka haha ;-) czekamy na wypis i na męża. Ale się cieszę ;)

Sabina, stardust87, haneczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drzemka w łózeczku-start
    zobaczymy jak pójdzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tak drzemie już drugą godzinę, w szoku jestem.
    Umówiłam się na usg brzuszka, a do neurologa jak się dodzwonić nie mogłam, tak dodzwonić się nie mogę :( moja Mama będzie w piąte na mieście to ją poproszę żeby sprawdziła czy te centrum medyczne nadal istnieje....

...ale chyba musi, skoro od położnej ulotkę dostałam.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez ma drzemkę, ale w gondoli. uspiłam na rekach i bach do wózka.Ciekawe jak długo. Niestety inaczej niz na rekach w dzień nie zasnie.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na problemy brzuszkowe dla mam kp mogę polecić picie herbaty z kopru włoskiego. Tak mi doradziła babka w aptece, podobno przenika do pokarmu. Coś w tym chyba jest, bo piję od 3 dni i drugą noc nie mieliśmy pobudki o 4 na kupę(zawsze był płacz, prężenie), za to wstajemy koło 6 na karmienie i kupa jest już w pieluszce :) W ciągu dnia też tylko trochę się pokrzywi i pomarudzi, a kupa i bąki lecą. Oczywiście nadal bierzemy Sab Simplex, ale nie sądzę żeby to była wyłączna zasługa kropli.
    Miśka, jeśli mieści się w granicach siatki centylowej to nie ma powodu do niepokoju :)
    Magddziula, zazdroszczę Ci tak szybkiego okresu przy kp. Ja boję się, że ze względu na dalszą chęć prokreacji będę musiała odstawić Emilkę gdzieś za 3 miesiące.

Całe szczęście, że mam obiad z wczoraj, na prawdę nienawidzę robienia obiadów. Wolę ubikację czyścić, niż gotować. Jak dobrze podzielę tą lasagne, to i na jutro zostanie, wiec miałabym prawdziwy urlop od gotowania :)
    Kot śpi, Emilka zasypia, ja biorę się za ogarnięcie domu. Miałyśmy iść na spacer, ale po południu jedziemy do moich rodziców, więc pospaceruje z nią przed domem jakieś 10 minut, żeby nie zmarznąć, bo nadal nie kupiłam pasującej kurtki, ciągle się łudzę, że pogoda się poprawi.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka na kanapie poszlaby w mig :D
    Nadal ZASYPIA w łóżeczku :D ale tam pozostaje i nie placze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka chętnie się z Tobą zamienię. Ja karmię piersią na żądanie czytaj non stop i myślałam, że będę miała trochę spokoju:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dziś lenię, mimo że mój ładnie śpi, będę miała znowu wyrzuty sumienia :P
    chociaż nastawiłam pranie, nie jest tak źle, gotować też mnie się nie chce... a przez tą pogodę sama poszłabym na drzemkę :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalna cisza z pokoju Piotrusia od 8 minut
    A ja zjadłam właśnie

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, zabrałam się za wyrzucanie gratów i staroci,
    wszystko mi na ziemię zleciało, a Młody nawet nie drgnął o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio upodobalismy sobie pieluchy z Lidla -porównując do dady są ciut szersze i ciut cieńsze ale z jakiegoś powodu lepiej się je zakłada
    Dziś mąż kupił kolejną pake ale rozmiar 3! !!i juz mają inną powloczke wewnątrz (nie siateczke jak te 1-2)
    W końcu 5.4 kg żywej masy ruchliwego robaczka

Śpi jak zabity w łóżeczku -ale nie chciał spać prawie 4h

alinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ostatnio upodobalismy sobie pieluchy z Lidla -porównując do dady są ciut szersze i ciut cieńsze ale z jakiegoś powodu lepiej się je zakłada
    Dziś mąż kupił kolejną pake ale rozmiar 3! !!i juz mają inną powloczke wewnątrz (nie siateczke jak te 1-2)
    W końcu 5.4 kg żywej masy ruchliwego robaczka

Śpi jak zabity w łóżeczku -ale nie chciał spać prawie 4h

nasza waży tak jak pisałam prawie 5 kg, a mamy jeszcze ok 300 pieluch w rozmiarze 2 jakie dostaliśmy w prezencie po narodzinach :D chyba będę musiała część sprzedać, ale mam nadzieję że uda się je założyć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    my dwójki mamy od jakichś 700 g wagi Piotrusia :) kupione 2 paczki : dada i lidl (te wieksze) i jeszcze zostało na 3 dni dady...szkoda kupować 2 :D
    zatem obyście te 300 pieluch wykorzystali ;) ale i tak stwierdzam, że wszystko zalęzy też od budowy dziecka, Piotruś nosi nawet body mniejsze 68, ale spodnie mniejsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maluch 4,5kg nawet ponad i jeszcze długo chyba jedynki pociągniemy pampers, bo dwójki są bardzo szerokie w udach dla niego.

Poza tym jutro mamy badanie słuchu, bo w drugiej dobie na jedno uszko nie wyszło i zaczynam się denerwować...

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula
    z uszkami bedzie na pewno dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam obudzić Młodego żeby pieluszkę zmienić, znowu by się odparzył tak, że tylko sudocrem by uratował sytuację :(

Przyszła sukienka którą kupiłam na allegro, niby używana i dałam za nią ok 30 zł, ale k... nie dopinam się w nią :( jestem wściekła, bo miała być na chrzciny, a według rozmiarówki miała pasować :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampersy 3 niby duże ale na dupce nie az tak duże, spokojnie wykorzystamy te 2 i będa jak ulal
    no i zobaczymy jak z chłonnością
    ale taka prawda, ze bałam sie kupować oryginalne pampersy ( zeby za duzo nie mieć pieluch w rozmiarze2) i odkąd ich nie mamy to nie było wpadki typu przeciekająca pielucha...szkoda troszkę bo w piwnicy mam zapas rozmiaru 4 i wcześniej byłam z nich bardzo zadowolona na noce bez przewijania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:03

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2645 2646 2647 2648 2649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ