WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Miśka*** wrote:Ulfenstein twój synuś też jest z 2 września tak jak moja Lenka a różnica pomiędzy wagą którą przybrali jest ogromna.
I zobacz o ile wciąż Twoja wazy więcej.
A Kostek już trochę zwolnił. On nawet z wagi spadł nieznaczne bo do 2305, a przy wypisie miał 2330.
Nie miał z czego spadać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymój tak drzemie już drugą godzinę, w szoku jestem.
Umówiłam się na usg brzuszka, a do neurologa jak się dodzwonić nie mogłam, tak dodzwonić się nie mogęmoja Mama będzie w piąte na mieście to ją poproszę żeby sprawdziła czy te centrum medyczne nadal istnieje....
...ale chyba musi, skoro od położnej ulotkę dostałam. -
Na problemy brzuszkowe dla mam kp mogę polecić picie herbaty z kopru włoskiego. Tak mi doradziła babka w aptece, podobno przenika do pokarmu. Coś w tym chyba jest, bo piję od 3 dni i drugą noc nie mieliśmy pobudki o 4 na kupę(zawsze był płacz, prężenie), za to wstajemy koło 6 na karmienie i kupa jest już w pieluszce
W ciągu dnia też tylko trochę się pokrzywi i pomarudzi, a kupa i bąki lecą. Oczywiście nadal bierzemy Sab Simplex, ale nie sądzę żeby to była wyłączna zasługa kropli.
Miśka, jeśli mieści się w granicach siatki centylowej to nie ma powodu do niepokoju
Magddziula, zazdroszczę Ci tak szybkiego okresu przy kp. Ja boję się, że ze względu na dalszą chęć prokreacji będę musiała odstawić Emilkę gdzieś za 3 miesiące.
Całe szczęście, że mam obiad z wczoraj, na prawdę nienawidzę robienia obiadów. Wolę ubikację czyścić, niż gotować. Jak dobrze podzielę tą lasagne, to i na jutro zostanie, wiec miałabym prawdziwy urlop od gotowania
Kot śpi, Emilka zasypia, ja biorę się za ogarnięcie domu. Miałyśmy iść na spacer, ale po południu jedziemy do moich rodziców, więc pospaceruje z nią przed domem jakieś 10 minut, żeby nie zmarznąć, bo nadal nie kupiłam pasującej kurtki, ciągle się łudzę, że pogoda się poprawi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio upodobalismy sobie pieluchy z Lidla -porównując do dady są ciut szersze i ciut cieńsze ale z jakiegoś powodu lepiej się je zakłada
Dziś mąż kupił kolejną pake ale rozmiar 3! !!i juz mają inną powloczke wewnątrz (nie siateczke jak te 1-2)
W końcu 5.4 kg żywej masy ruchliwego robaczka
Śpi jak zabity w łóżeczku -ale nie chciał spać prawie 4halinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Ostatnio upodobalismy sobie pieluchy z Lidla -porównując do dady są ciut szersze i ciut cieńsze ale z jakiegoś powodu lepiej się je zakłada
Dziś mąż kupił kolejną pake ale rozmiar 3! !!i juz mają inną powloczke wewnątrz (nie siateczke jak te 1-2)
W końcu 5.4 kg żywej masy ruchliwego robaczka
Śpi jak zabity w łóżeczku -ale nie chciał spać prawie 4h
nasza waży tak jak pisałam prawie 5 kg, a mamy jeszcze ok 300 pieluch w rozmiarze 2 jakie dostaliśmy w prezencie po narodzinachchyba będę musiała część sprzedać, ale mam nadzieję że uda się je założyć.
-
alinka
my dwójki mamy od jakichś 700 g wagi Piotrusiakupione 2 paczki : dada i lidl (te wieksze) i jeszcze zostało na 3 dni dady...szkoda kupować 2
zatem obyście te 300 pieluch wykorzystaliale i tak stwierdzam, że wszystko zalęzy też od budowy dziecka, Piotruś nosi nawet body mniejsze 68, ale spodnie mniejsze
-
Mój Maluch 4,5kg nawet ponad i jeszcze długo chyba jedynki pociągniemy pampers, bo dwójki są bardzo szerokie w udach dla niego.
Poza tym jutro mamy badanie słuchu, bo w drugiej dobie na jedno uszko nie wyszło i zaczynam się denerwować... -
nick nieaktualnyMusiałam obudzić Młodego żeby pieluszkę zmienić, znowu by się odparzył tak, że tylko sudocrem by uratował sytuację
Przyszła sukienka którą kupiłam na allegro, niby używana i dałam za nią ok 30 zł, ale k... nie dopinam się w niąjestem wściekła, bo miała być na chrzciny, a według rozmiarówki miała pasować
-
pampersy 3 niby duże ale na dupce nie az tak duże, spokojnie wykorzystamy te 2 i będa jak ulal
no i zobaczymy jak z chłonnością
ale taka prawda, ze bałam sie kupować oryginalne pampersy ( zeby za duzo nie mieć pieluch w rozmiarze2) i odkąd ich nie mamy to nie było wpadki typu przeciekająca pielucha...szkoda troszkę bo w piwnicy mam zapas rozmiaru 4 i wcześniej byłam z nich bardzo zadowolona na noce bez przewijaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:03