X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tylko na cycu też przybiera nieźle. W dniu wypisu mieliśmy 3720 a wczoraj bylo 4880. A tu jeszcze miesiąc nie minął. Chyba za dużo ciastek jem ...

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Ulfenstein twój synuś też jest z 2 września tak jak moja Lenka a różnica pomiędzy wagą którą przybrali jest ogromna.

I zobacz o ile wciąż Twoja wazy więcej.
    A Kostek już trochę zwolnił. On nawet z wagi spadł nieznaczne bo do 2305, a przy wypisie miał 2330.
    Nie miał z czego spadać.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam opaskę Filipa z oddziału noworodkowego, o Matulu, jakie on miał wtedy łapki ja patyki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wypuszczają w 5 dobie ;-) szwów już nie mam. Biegam po oddziale jak młoda sarenka haha ;-) czekamy na wypis i na męża. Ale się cieszę ;)

nick nieaktualny, stardust87, haneczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drzemka w łózeczku-start
    zobaczymy jak pójdzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tak drzemie już drugą godzinę, w szoku jestem.
    Umówiłam się na usg brzuszka, a do neurologa jak się dodzwonić nie mogłam, tak dodzwonić się nie mogę :( moja Mama będzie w piąte na mieście to ją poproszę żeby sprawdziła czy te centrum medyczne nadal istnieje....

...ale chyba musi, skoro od położnej ulotkę dostałam.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez ma drzemkę, ale w gondoli. uspiłam na rekach i bach do wózka.Ciekawe jak długo. Niestety inaczej niz na rekach w dzień nie zasnie.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na problemy brzuszkowe dla mam kp mogę polecić picie herbaty z kopru włoskiego. Tak mi doradziła babka w aptece, podobno przenika do pokarmu. Coś w tym chyba jest, bo piję od 3 dni i drugą noc nie mieliśmy pobudki o 4 na kupę(zawsze był płacz, prężenie), za to wstajemy koło 6 na karmienie i kupa jest już w pieluszce :) W ciągu dnia też tylko trochę się pokrzywi i pomarudzi, a kupa i bąki lecą. Oczywiście nadal bierzemy Sab Simplex, ale nie sądzę żeby to była wyłączna zasługa kropli.
    Miśka, jeśli mieści się w granicach siatki centylowej to nie ma powodu do niepokoju :)
    Magddziula, zazdroszczę Ci tak szybkiego okresu przy kp. Ja boję się, że ze względu na dalszą chęć prokreacji będę musiała odstawić Emilkę gdzieś za 3 miesiące.

Całe szczęście, że mam obiad z wczoraj, na prawdę nienawidzę robienia obiadów. Wolę ubikację czyścić, niż gotować. Jak dobrze podzielę tą lasagne, to i na jutro zostanie, wiec miałabym prawdziwy urlop od gotowania :)
    Kot śpi, Emilka zasypia, ja biorę się za ogarnięcie domu. Miałyśmy iść na spacer, ale po południu jedziemy do moich rodziców, więc pospaceruje z nią przed domem jakieś 10 minut, żeby nie zmarznąć, bo nadal nie kupiłam pasującej kurtki, ciągle się łudzę, że pogoda się poprawi.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka na kanapie poszlaby w mig :D
    Nadal ZASYPIA w łóżeczku :D ale tam pozostaje i nie placze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka chętnie się z Tobą zamienię. Ja karmię piersią na żądanie czytaj non stop i myślałam, że będę miała trochę spokoju:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dziś lenię, mimo że mój ładnie śpi, będę miała znowu wyrzuty sumienia :P
    chociaż nastawiłam pranie, nie jest tak źle, gotować też mnie się nie chce... a przez tą pogodę sama poszłabym na drzemkę :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalna cisza z pokoju Piotrusia od 8 minut
    A ja zjadłam właśnie

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, zabrałam się za wyrzucanie gratów i staroci,
    wszystko mi na ziemię zleciało, a Młody nawet nie drgnął o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio upodobalismy sobie pieluchy z Lidla -porównując do dady są ciut szersze i ciut cieńsze ale z jakiegoś powodu lepiej się je zakłada
    Dziś mąż kupił kolejną pake ale rozmiar 3! !!i juz mają inną powloczke wewnątrz (nie siateczke jak te 1-2)
    W końcu 5.4 kg żywej masy ruchliwego robaczka

Śpi jak zabity w łóżeczku -ale nie chciał spać prawie 4h

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ostatnio upodobalismy sobie pieluchy z Lidla -porównując do dady są ciut szersze i ciut cieńsze ale z jakiegoś powodu lepiej się je zakłada
    Dziś mąż kupił kolejną pake ale rozmiar 3! !!i juz mają inną powloczke wewnątrz (nie siateczke jak te 1-2)
    W końcu 5.4 kg żywej masy ruchliwego robaczka

Śpi jak zabity w łóżeczku -ale nie chciał spać prawie 4h

nasza waży tak jak pisałam prawie 5 kg, a mamy jeszcze ok 300 pieluch w rozmiarze 2 jakie dostaliśmy w prezencie po narodzinach :D chyba będę musiała część sprzedać, ale mam nadzieję że uda się je założyć.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    my dwójki mamy od jakichś 700 g wagi Piotrusia :) kupione 2 paczki : dada i lidl (te wieksze) i jeszcze zostało na 3 dni dady...szkoda kupować 2 :D
    zatem obyście te 300 pieluch wykorzystali ;) ale i tak stwierdzam, że wszystko zalęzy też od budowy dziecka, Piotruś nosi nawet body mniejsze 68, ale spodnie mniejsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maluch 4,5kg nawet ponad i jeszcze długo chyba jedynki pociągniemy pampers, bo dwójki są bardzo szerokie w udach dla niego.

Poza tym jutro mamy badanie słuchu, bo w drugiej dobie na jedno uszko nie wyszło i zaczynam się denerwować...

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula
    z uszkami bedzie na pewno dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam obudzić Młodego żeby pieluszkę zmienić, znowu by się odparzył tak, że tylko sudocrem by uratował sytuację :(

Przyszła sukienka którą kupiłam na allegro, niby używana i dałam za nią ok 30 zł, ale k... nie dopinam się w nią :( jestem wściekła, bo miała być na chrzciny, a według rozmiarówki miała pasować :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampersy 3 niby duże ale na dupce nie az tak duże, spokojnie wykorzystamy te 2 i będa jak ulal
    no i zobaczymy jak z chłonnością
    ale taka prawda, ze bałam sie kupować oryginalne pampersy ( zeby za duzo nie mieć pieluch w rozmiarze2) i odkąd ich nie mamy to nie było wpadki typu przeciekająca pielucha...szkoda troszkę bo w piwnicy mam zapas rozmiaru 4 i wcześniej byłam z nich bardzo zadowolona na noce bez przewijania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:03

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2645 2646 2647 2648 2649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ