X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misja się powiodła, teraz nie będzie siebie drapał po buzi, a mnie po cyckach ;D

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, u Emilki wygląda to tak, tylko w rzeczywistości te łupki w brwiach są bardziej żółte:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5589dcb4271.jpg
    EDIT:Terz widzę, że zdjecie ma taką jakość, choćby było robione kalkulatorem, albo telefonem stacjonarnym :|
    Ja dziś wieczorem wypróbuję spray z Baby Cup. Jutro mamy wizytę u pediatry, więc tak czy inaczej poproszę o skierowanie do dermatologa, bo jej problemy skórne zaczynają mnie przerastać. Trądzik w ogóle nie schodzi, wręcz przeciwnie zajmuje coraz to nowe obszary(już cała owłosiona część głowy jest w wypryskach, coraz więcej zaczyna ich być na ramionach, dekolcie, karku i uszach).
    Na domiar wszystkiego, mąż mnie tak wkurza, że najchętniej wysłałabym go w kosmos...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 14:17

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. U nas mała w nocy śpi dobrze, ale w dzień to max godzinkę.

Dzisiaj wyciągałam swoje rzeczy w piwnicy... Przerażają mnie te serokie biodra! Trzeba mocniej ćwiczyć.. I ta skóra jeszcze taka luźna. Ble..

U nas krostki na buzi pojawiły się jak pokusiłam się na garść orzeszków ziemnych.

A co do pieluch to mamy ostatnie 3 paczki LIDLOWYCH 1 i przechodzimy na 2 ;) (na noc pampek zielony)

Hanka główke podnosi jak ją trzymam na rękach na brzuszku lub jak lezy na moim brzuchu. Inaczej się nieziemsko wścieka i wbija głowę w kanapę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się też powoli zastanawiam czy nie przejść na pampersy 2 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka a nie za grubo ubierasz????

Bo mój tez ma trądzik i zauważyłam że jak za grubo ubiore to zaraz wylazi mu.

Dziewczyny ile wasze dzieci robią dziennie kupek licząc noc na mm??????

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wlasnie tez ma takich krostek rozowych pelno i sie zastanawialam czasami czy przegrzany nie jest, chociaz gdubo go nie ubieram bo kaftanik i śpioszki iskarpetki bawelniane i po domu nic wiecej hmm...

Matko a ja dalej zdycham glowa mnie boli, ale temperatudy na szczescie nie mam w dalszym ciagu gardlo zawalone i ogolne otepienie....ehhh ...to ponarzekalam...

Teraz krasnal spi , ja lezei ogladam tv a tesciowa gotuje obiad :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka
    Właśnie o tym na ciemieniuche pisałam -nam pomogło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Moj wlasnie tez ma takich krostek rozowych pelno i sie zastanawialam czasami czy przegrzany nie jest, chociaz gdubo go nie ubieram bo kaftanik i śpioszki iskarpetki bawelniane i po domu nic wiecej hmm...

Matko a ja dalej zdycham glowa mnie boli, ale temperatudy na szczescie nie mam w dalszym ciagu gardlo zawalone i ogolne otepienie....ehhh ...to ponarzekalam...

Teraz krasnal spi , ja lezei ogladam tv a tesciowa gotuje obiad :)

Zależy jak ciepło masz na chacie.

Ka też tak ubieralam.

A teraz body długi rękaw,polspiochy czasami skarpetki założę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak jest ciepło na dworze to mała w samych bodach i do spania nakrywam pieluszką. A jak zimno to śpiochy i kaftanik, lub pajacyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem to cieplo mam w domi bo ja lubie wyzsza temperaturw, moj maz zawsze przychodzi i sie wkirza ze przestawiam temperature i w domu jak w piekle, eee tam przesadza :)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, Emilka jest w domu w body na długi rękaw+cieniutka bluzeczka(bez bluzeczki miała skostniałe ręce), na dupce cienkie leginsy+skarpetki, kilka dni temu obniżyliśmy temp. w domu z 23 na 21st. i poprawy nie widać, wręcz tak jak pisałam, ciągle się to dziadostwo rozprzestrzenia.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie oscenisept to popsikajcie wacik i przetrzyjcie te krostki zaczerwienione.

Mojemu zaczyna skóra zschodzić przy włosach :-(
    Z brwi też schodzila ale nie tak jak na zdjęciu.
    I ta skórka jest biała? Nie taka żółta

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś od nocy Piotruś mniej je. ..jeszcze tak nie było. Póki co się nie martwię bo nadal są to spore porcje ale już się alarm włącza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Coś od nocy Piotruś mniej je. ..jeszcze tak nie było. Póki co się nie martwię bo nadal są to spore porcje ale już się alarm włącza
    kamcia, mój tak samo ma od wczoraj wieczora

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy kp robia od czasu do czasu kupke zielonkawa?

marcianka86
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    No właśnie
    Już od 21 zjadł mniej niż zwykle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może taki dzień ma?
    My w ogóle mamy dzisiaj inne godziny karmienia, dziwny dzień ogólnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja robi koło 10 kup dziennie, jest tylko na kp. Ostatnio znowu są zielone, ale też od 2 dni ją strasznie boli brzuszek i co 3 godziny wczoraj mieliśmy płacz i bączki bolesne. Serce mi się krajało

I zaczęłam od wczoraj dawać trochę espumisanu przed każdym jedzeniem i myślę że od tego te zielone kupy. Bo jak espumisanu nie było to były normalne, a teraz znowu. I robią się wodniste

Tak myślę, czy to nie wina tego co jadłam. Albo to moje domowe ciasteczka owsiane, albo makaron z sosem pomidorowym.

Krostki na buzi też mamy, raz bardziej wyraźne raz mniej. I nie wiem nad tym czy to właśnie trądzik czy też reakcja na jedzenie.

I ulewa mi też po każdym jedzeniu i teraz myślę czy to nie zapalenie ucha może? Bo zatkany nosek też mamy i katarkiem takie gile wyciągamy że nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój tez wczoraj jadł malutko.

Alinka to espumisan.
    Zapalenie ucha to była by gorączka,darlo by się :-(
    Przerabiania z córką dziecko nietomne.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ale nagle robi się taki głodny ze zaraz zaczalby płakać! A jak butlę dopada to zawsze w niej zostaje

Ja szykuje się na korepetycje :) mały chce zasnąć na kanapie hihi tata zaraz będzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2652 2653 2654 2655 2656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ