X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ;)
    do 13. u nas prądu nie było, jak Mały zdrzemnął się po 11. to aż nie wiedziałam co ze sobą zrobić, na szczęście spał tylko pół godziny, później zjadł mleczko i poszliśmy na spacer. U nas dziś pięknie i słonecznie, w nocy temperatura była już na minusie o.O
    Tak się zastanawiam czy Mały jeszcze się przekimna na chwilę, żebym mogła na spokojnie ogarnąć obiad, ale widzę że chyba tworzy coś iście cuchnącego w pieluszce :D

przymierzyłam dziś wdzianko na chrzest, niby na metce "first size", w opisie aukcji, że dla noworodka, ale kurczę bele... za duże :D tzn ręce się gubią i szerokie jest, ciekawe jak go w tym poniosę?? :P

a w przyszłym tygodniu mam pierwsze jazdy po porodzie, przyda się prawko żeby tak nie koczować z Małym i chodzić na spacery też w dalszych zakątkach ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

a w przyszłym tygodniu mam pierwsze jazdy po porodzie, przyda się prawko żeby tak nie koczować z Małym i chodzić na spacery też w dalszych zakątkach ;)

Ja wracam od listopada, wezmę kilka godzin i zapisuje się na egzamin.

Little Red Fox, kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja wracam od listopada, wezmę kilka godzin i zapisuje się na egzamin.
    ja bym chciała zdać przed zimą, choć uczyłam się już w styczniu, więc warunki nie są mi straszne, a póki jest motywacja trzeba korzystać ;)

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i lrf
    Dacie radę :)

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, wyszłam na chwilę z pokoju postawić wodę na makaron i zasnął z tą kupą o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie śpi, 2.5 godziny miałam go budzić ale brzuch mnie tak boli że masakra..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga drzemka 55 min w łóżeczku zaliczona. Karmienie o 15 i spacer -Nareszcie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój "wstaje" między 6/7 i spał od rana ok godzinkę tylko ;)
    przebrałam! kupa dziś zdecydowanie bardziej żółta niż zielona ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak poza tym, smutno mi. Moja Mama dziś była na zakupach i poprosiłam ją żeby podeszła do centrum pediatrycznego jak będzie w okolicy, zapisać Małego do neurologa. Ten sam przyjmuje w dwóch prywatnych gabinetach, w jednym mi powiedziano że nie ma wolnych terminów na październik, mam dzwonić pod koniec miesiąca. Dziś Mamie powiedziano (w drugim miejscu), że lekarz nie przyjmuje na razie nowych pacjentów. Kurdę, nie chcę iść do byle kogo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, w poradni neurologicznej dla dzieci zaproponowano mi termin lipiec 2017 o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haha, w poradni neurologicznej dla dzieci zaproponowano mi termin lipiec 2017 o.O
    Kocham te terminy u nas prywatnie dopiero zapisy sa ma styczeń

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, paskudnie, ja już nawet nie szukam na NFZ, bo wiem że mnie nie przyjmą :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję się umówić do alergologa żeby mieć refundację na mleko - termin marzec 2017....no wtedy to już mi nie będzie potrzebny
    szukam prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Mały nadal śpi, coś koło dwóch godzin już, przełożyłam na brzuszek i śpi dalej o.O
    ale słyszę że się już ślini i jojczy, że mu nie pasuje coś - zaraz będzie mleczko ;)

Dziewczyny, mam taki smoczek "I love Daddy" niebieski
    http://sklep.mambaby.pl/produkty_smoczki_2-6_miesiaca_mam_love_and_affection.html
    jako że mój smoczkowy nie jest chętnie oddam ;)
    nowy, nie odpakowany nawet ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 16:29

• Darusia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:41

alinka, Madziuuuula lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie nadgonoc od wczoraj nie mialam jak.
    Zabka moj dzis podobnie spal 6 godzin a przed 3 godziny marudy i ryku. Oczywiscie po 6 godzinach nie spal prawie 3 ale jak zasnął to spalismy prawie do 10.
    Kurde okres przy kp masakra myslalam, ze to raczej rzadkość :/
    Co do ubierania dziecka kurde to ja przeginam i za lekko widze ubieram. U nas w domu to bodziak z dlugim rekawem i skarpetki nozki ma nagie. Na spacer do tego jest cieply kombinezon i czapeczka przykryty kocem.
    Na noc pajac i zawijamy w rożek.
    A i przytylismy ponad 300 gram jupii pediatra juz nam odpuscil kontrole.
    A dzis byla u nas położna wszystko robimy ok maly tez super i ogolnie jest dobrze.
    A zaraz zostawiam M z mlodym sam na sam i jade kupic suknie ślubną finalne zamowienie a tydzien przed slubem ostatnie przymiarki.
    A wczoraj bylam zamowic sukienke na poprawiny tez szyta na wymiar bardzo ladna koronkowa.

alinka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula, ku pocieszeniu albo i nie.
    U nas dzis gorszy dzień. Chyba kolki niestety. Wczoraj po wieczornym karmieniu obudził sie po kilkunastu minutach z płaczem. Uspokajalismy go prawie godzinę. W ruch poszła rurka. Poleciało gazów ze hej. I noc była spoko. Do 7, dwa standardowe karmienia, po 4 i 3 godzinach.
    Niestety w dzień tez mamy ataki. Płaczu, prężenia, walki przy cycu.
    Uspokaja sie przy teledyskach malenczuka, Czarnobiale obrazki i dość spokojna muzyka. Jest zmęczony, a walczy ze snem.
    Jest głodny a walczy z cycem.
    Wiec odszczekuje, ze 'nastały lepsze dni'.

Mnie jeszcze szwankuje kręgosłup. Nie mam siły go nosić. Ale nosze, bo on sie uspokaja.
    Teraz weekend to może mnie M odciąży i sie podlecze. Choć znając życie to M sie będzie irytował (czytajcie 'wkur%#l') i jto ja będę dziecko uspokajać. Ale jakby mnie odciążył to plecy może trochę sie podlecza.
    Jak nie to nie wiem jak to będzie dalej :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kończymy dzisiaj 2 miesiące ;)
    Pozdrawiamy ciocie :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87211a7ffb00.jpg

Madziuuuula, Sabina, alinka, AJrin, kamciaelcia, bisacz, martta, bbeczka91, Anulka01, marta258 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu mamy 22C i ubierany w Body z długim i spodnie.
    Na spacer na to polarkowy pajac i zawinięcie w koc.
    Na noc pajac i woombie.

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ja po domu ubieram tak samo!!!!!!!! bodziak plus skarpetki i na razie nie zamierzam inaczej, bo wszystko ma ciepłe, ale u mnie w mieszkaniu jest ciepło.
    Na spacer bluza i spodnie albo polarowy kombinezon, ale przykrywam w sumie dwoma kocykami i leży w rożku, bo raz miał zimne łapki.

Pirelka cudowne! jak one na siebie patrzą.

pirelka, AJrin lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 2659 2660 2661 2662 2663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ