X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Ja wiem i mój mąż wie ze teraz nie może wyjeżdżać. Ale to praca i nie na wszystko ma się wpływ...na szczęście się udało. I powiedział prawdę jak to jest.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może u nas ten pierwszy kiepski dzień to skok rozwojowy? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u lekarza maly wazy 4550 gram o.O ! :) ogolem wszystko ok, lekarka mowi ze wit k juz sie dzieciom nie podaje bo byla w wawie na kongresie lekarxy i tylko wit d dawac ale nie suplementy dostepne w aptece tylko wit d lek na recepte, zapisala mi jakis lek na kolki dla malego i espumisan tez moge w razie co

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I o szczepionkach mowila to u nas tez 6w1 infenix hexa czy cos takiego dawka 220 zl, i mowila zeby na meningo zaszczepic to jedna dawka260 zl, a wy szczepicie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój coś ostatnio ma większy apetyt, niby nadal chce tylko 120 ml (4 miarki), ale za to domaga się częściej - co ok trzy godziny, wcześniej chciał co ok cztery.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilans 4latka z cora tez zaliczony wszystko dlbrze cora mierzy 108 cmi wazy 20 kg reszta wszystko ok :)

A dostalam tez skierowanie na obserwacje tych bioder do poradni ortopedycznej z malym zaraz musze ram dzwonić

kamciaelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, my podajemy wit. d właśnie na receptę, po kropelce raz dziennie i brzuszek też ma się lepiej, odkąd nie podaję tej w kapsułkach ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja nie szczepie na meningo
    Wit D mam na receptę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje w kapulkach bo innej nie dostałam a w aptece powiedzieli ze w kropelkach to wieksza dawka.
    A z tym skokiem rozwojowym to liczy sie skonczyony tydzien czy zaczety?
    Bo niby w 5 tygodniu ale to po skonczonym 4 czy jak 5 sie skonczy?
    A u nas w zwiazku ze mlody przenoszony 14 dni to niby liczymy 2 tygodnie predzej wiec ja juz sama nie wiem czy juz mamy skok dlatego taka maruda i wiecznie wisi na cycu czy jeszcze nas to czeka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Teraz u nas 7 x po 5 miarek. Ze dwa razy zdarzyło się 6 miarek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wy tez pieluszkujecie Piotrusia?
    Dobrze ze maz nie wyjeżdża.

Żabciu rób usg... U nas wyszło ze trzeba pieluszkowaniu wiec lepiej teraz niz kiedyś ma sie męczyć ...

Dziewczyny a może znacie się na bankach.Moja mama chce otworzyć konto wnukowi tak żeby procentowało a jednocześnie żeby wrzucać tą kasę. Pko nie ma takiej oferty:(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, tez ostatnio cześciej dwie ręce zajęte przy karmieniu :/

U nas ortopeda powiedział, ze gdyby nie odgórne zalecenia, ze wszystko dzieci maja mieć usg, to by skierowania nie dawał, bo jest wszystko ok.
    A tak to mamy wszystkie 3 usg (bioderka, brzuch, głowa) w środę wieczorem.
    Dzień pobrali młodemu morfo. Był dzielny!
    W piątek mamy szczepienie.

Niezły tydzień.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia ja nadal myślę nad tymi szczepionkami. Ale chyba zrobię 6w1 najpierw, potem po 2 tygodniach rota + pneumo, a meningo może za pół roku. Nie chce aż tak dużo na raz robić

Ksosia my założyliśmy w pekao s.a., oprocentowanie 1,5% w skali roku. Są dwa minusy, po pierwsze musisz mieć tam konto które niestety jest płatne chyba że przelejesz raz w miesiącu 500 zł (może być w tą i z powrotem na Twój rachunek) i po drugie miesięcznie możesz wypłacić z tego konta około 4 tys. zł. Więc jak masz na koncie więcej i nagle potrzebujesz gotówki no to jest problem

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia niby mamy bioderka 1a/1 b ale tępe kąty panewki i mniejsze odwodzenie lewej nózki
    Doświadczenie mam i sumienie nie pozwoliłoby nie pieluchowac. ..na fb nawet zdjęcie wrzucałam w pielusze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tym 6w1 zaszczepie malego, rota nie szczepie w ogole a nad reszta sie zastanowie bo x0corki na to w ogole nie szczepilam tylko wtedy jeszcze tymi 5w1 ani menigo ani pneumo lmale pediatra mimpowiedziala ze corke na menogo, tez mozna zaszczepic tylko po co 4 letnie dziecko na to szcaepic hmm? Nie chce przesadzac z tymi szczepieniami.

a u nas na te bioderka termin dopiero na 13.12 czy na takie wizyty chodzi sie tez prywatnie bo ja nie bede czekac tyle czasu z nim bez jaj

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja prywatnie tez byłam -taka moja mania bioderkowa ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, Twój to dopiero łakomczuch! :)
    Ksosia, my mamy takie konto w pekao, ale oboje z mężem mamy tam konta osobiste ;)
    oprocentowanie jest 1,5 % tak jak alinka pisała ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym w listopadzie będę miała już 2.wizytę z bioderkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Jest lakomczuch. Ostatnio i tak zwolnił x wagą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu to chyba podobnie ma Antoś.

Alinka, fox a możecie wpłacac tyle i kiedy chcecie czy określoną kwotę. No i czy możecie wybierać jako opiekunowie ale konto jest dla dziecka i na dziecko?

‹‹ 2674 2675 2676 2677 2678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ