WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarcia ale twoj mega przybiera wiec nie wiem czy potrzeba mm moze to kwestia czegos innego?
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
Ja sama jakos psychicznie sobie naciskalam na kp. Ale ja chcialam rodzic naturalnie i karmic piersia jakos jestem za natura tak jiz mam i w nia wierzę najbardziej.
Wiec porod sn mi nie wyszedl haha skonczylo sie cesarka o ktora sama blagalam by tylko dziecko wyciagneli bo to 14 dni po terminie.
Wiec pozniej zaniast kp bylo przez 5 dni mm i tu mialam depresje za kazda butla placz mega az M nie wiedzial co robic i sam raz sie poryczal z bezsilność.
-
Violet, my podajemy espumisan przeciw kolce, stosujemy 4 razy dziennie przed karmieniem po 6 kropli i odkąd go używamy to synek nie miał już kolki.
Sarcia, ja oprócz piersi podaję mm synkowi, a to dlatego że się nie najada, wypija mleko z dwóch piersi i jak się domaga jeszcze to podaje mm. Albo jak po 3 h znowu chce jeść a moje piersi nie zdążyły jeszcze tyle naprodukować to też daje mm. Położna która do nas przychodzi poradziła dokarmianie bo jak mojego mleka jest za mało to nie mogę głodzić dziecka tylko dawać tyle ile potrzebuje. I zauważyłam że jak ma pełny brzuszek bo zjadł całą swoją porcję to lepiej i szybciej usypia przy piersi, no i w nocy potrafi przespać nawet 5h. A ja jestem wtedy spokojniejsza że na pewno się najadł.
Dzisiaj byliśmy w przychodni na zważeniu i przez 12 dni synek przytył 420 gviolett, Sabina lubią tę wiadomość
-
Ajrin u mnie podobne myśli.Trochę inaczej,bo ja dostałam pokarm po cesarce juz na wieczór i nie karmiłam mm.
Z tym, że mój Mały sporo spał i za dużo nie jadł na początku.
U nas kp i chcę dalej iść tym torem.
Z tym, że łatwo nie jest. W nocy od 20h do 6 wstaję 4, nawet 5 razy, nad ranem biorę Malucha do łóżka i karmię na lezaco i śpimy razem. Poza tym każde wyjście to stres, że będzie głodny, bo z moim Baby nigdy nic nie wiadomo, nie wiem przecież ile zjadł. No np. dziś, żeby iść na usg musiałam go oderwać, bo nie było już czasu. Czasem je szybko, czasem bardzo wolno.
No i za każdym prawie razem jak go noszę, to płacze bo pewnie chce cyca, bo czuję mleko. Dziś płakał, Mama moja go wzięła i spokój był.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya mój się właśnie zorientował, że z moich piersi został przetransportowany do łóżka
nie da się nabrać, sikać się chce, jeść się chce, pranie do połowy rozwieszone, ale uwagi się domaga, jeszcze trochę ponad godzina, kąpiel, butla i oby do spania!
a ja chyba nie muszę mówić, że u mnie było ciśnienie na KP -
a skąd poznajecie, że cycek się skończył i trzeba podać drugiego?
głupie pytanie, ale może nie wiem, że on by chciał drugiego
chociaż zapewne mu starcza jeden skoro sobie go puszcza i zasypia (w nocy) nawet do 4h.
pytanie drugie, do mam kp.
jak podajecie krople? na łyżeczce? z kubeczka? -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A no moj w 13 dni przybral 1 kg
, no i mojnigdy z 2 cycow nie je, zawsze jeden zje i spi z drugieho musze sciagac zeby nie eksplodowal czyli moze to nie temat najadania sie.......juz sama nie wiem
-
i druga sprawa.
czy którakolwiek z Was miała przed szczepieniami zrobić usg głowy i dostać 'zgodę' od neurologa?
neurolog kazała zrobić usg, a potem przyjechać po wpis do ksiażeczki i dopiero iść na szczepienie.
tylko, że odwołała swoje czwartkowe wizyty.
usg mamy jutro, szczepienie w piątek, a ona po wpis zaprasza na przyszły wtorek
(prywatna służba zdrowia też daje radę w tym kraju)
-
Sarcia, Twój synek bardzo ładnie przybiera i z takim wynikiem to chyba niemożliwe żeby się nie najadał. Mój je z dwóch piersi bo z jednej mu za mało, domaga się więcej a jak uśnie przy cycu to budzi się po 1,5-2 h, a jak zje z dwóch to śpi dłużej. No i nasz to kruszynka, urodził się poniżej 3 kg, przy wyjściu ze szpitala spadł do 2750 g, więc jest mniejszy od Twojego, dzisiaj ważył 3720 g a pojutrze kończy 5 tyg.
-
Ulfe, jak mleko skończy mi się w piersi to poznaje po tym że synek wypluwa pierś i dalej szuka, jak podaję tą samą to na chwilę złapie, pociumka, znowu puszcza i szuka buzią. Jak zrobię tak 3 razy to wiem że jest dalej głodny a w piersi już nic nie ma i jest bardzo miękka. Podaję wtedy drugą, ładnie zasysa i już nie puszcza tylko zjada do końca.
A kropelki podaję w małej strzykawce 2 ml. Nabieram do niej espumisan i wstrzykuję do buzi przed karmieniem.
-
Madziuuuula, ja jak karmię synka to często przysypia więc go pobudzam dotykając policzka albo delikatnie wysuwając mu pierś z buzi, wtedy się wybudza i ciumka dalej. Najgorzej nocą bo jak usnę z nim w łóżku to nie wiem kiedy przestał jeść i oboje śpimy. Jak mam twarde piersi to odciągam laktatorem i przy nsjbliższym karmieniu najpierw podaję to mleko z butelki a dopiero później pierś.
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:A mój to podjadek. Zje trochę i idzie spać i za dwie godziny znów, a ja mam pełne piersi. Co z tym zrobić?jakieś rady?
Ja odciagam laktatorem i podaje jak maly sie obudzibo w temp pokojowej nasz pokarm moze stac od 4-6godzin takzs smialo moze dzidzior zjesc po pobudce:)
-
nick nieaktualnyPytanie do mamusiek po cc i drugich cc (mam nadzieje ze nikogo nie uraze takim pytaniem, z gory sorki )
Po ilu tygodniach zaliczylyscie przytylanko z mezem???czekalyscie te 6 tygodni oologumczy niebo mnie juz korci i tak sie zastanawiam czy tylko mnie xD
-
nick nieaktualnyKurcze dziewczyny to widze ze na tle waszych smerfikow moj klops tyje dobrze ... to juz nie wiem sama...moze cos zjadlam ze mu zaszkodzilo ze tak cyrkuje bidulek od kilka dni ? Co tak jecie czy gorujecie na codzien ? Bo ja juz nie mam pomyslow na posilki i z reguły zjem jakies byle co w pospiechu...
-
Hej co kp i kiedy mleka koniec to u mnie wlasnie wypluwa nie chce ssac a szuka dalej i placze, wiec daje 2 czesto jej nie dojada. A i czuje po cycku ze pustawy a drugi albo pelen albo jak tylko troche possie to taki w połowie.
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny