X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja poki co stosuje diete bez smazonego.
    Wiec fajnym ibiadem jest do rekawa do pieczenia daje piers z kurczaka lub indyka pokrojona w kostke do tego tez w kostke rozne warzywa, cukinia, marchewka, papryka przyprawiam oregano ziola prowensalskie plus papryka ostra sól i pieprz, łyżka oleju rzepakowego. Na koniec przed podaniem czasem lyzeczka śmietany ale mozna bez. Jem z ryzem albo dodaje ziemniaki do warzyw i wtedy jemy samodzielnie.
    A dzis zrobilam takskie czyli do garnka mleko kokosowe przyprawa czerwone curry i do tego te same warzywa co wyżej pokrojone w słupki tez podaje z ryzem.

sarcia123 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pytanie do mamusiek po cc i drugich cc (mam nadzieje ze nikogo nie uraze takim pytaniem, z gory sorki )

Po ilu tygodniach zaliczylyscie przytylanko z mezem???czekalyscie te 6 tygodni oologumczy nie :) bo mnie juz korci i tak sie zastanawiam czy tylko mnie xD
    Ja juz od ponad 2 tygodnii sie przytulam

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja jestem 4 tygodnie po cc i nie wiem czy to, nie za szybko na przytulanie od strony medycznej , bo kondycyjnie i psychicznie to meza bym zgwalcila jak sie tylko kaldzie kolo mnie :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi do podawania kropelek :)
    Ja podawałam w plastikowym kieliszku. Jutro spróbuje łyżeczka.
    A macie te specjalne dziecięce?

Ja nie mam ochoty na seks :( jak jest chwila wolna to albo jakieś pranie/zmywanie albo obiad w biegu albo spanie albo akurat po kłótni ;)
    Nie ma kiedy ;) szczególnie ze mój nie lubi spontanu. A przy dziecku ciężko zaplanować np na sobotni poranek ;)

My dzis osiągnęliśmy wagę z wypisu +2kg - 4330g. Gonimy! :)

Sabina, sarcia123 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe podaję kropelki + kuleczki enzym na łyżeczce na wewnętrzną stronę policzka.

Sophia u mnie na wypisie napisane, że podali 1 mg K, a i tak zalecenie podawania przy kp lub karmieniu mieszanym. Nie podaję, bo były problemy brzuszkowe po K, ale w sumie nie wiem czy powinnam, czy nie ;)

Sarcia ja jem wszystko, bo tak zaleciła mi pediatra, ale dodatkowo podaję enzym laktazy. Pediatra kazała mi jeść normalnie.
    No to właśnie jest medycyna. Co znachor to inna bajka ;)

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Wit D podaje łyżeczka
    Ale super jest strzykawka -tak też zawsze podawałam leki wymagające skruszenia

I pięknie naprawdę gonicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 20:34

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wykapalismy małego.
    Poszłam do pokoju wycisnąć małego bo zaczął się cyrk z brzuszkiem.
    Po jakimś czasie jazdy zafundował nam pobyt nad morzem (you tube) było super mały spał 30min a ja Zdążyłam prysznic wziąść.
    Stary nie wytrzymał i musiał wejść "oglądać żonę" na jakieś amortyzatory go bierze niestety mam jak Ulf nie chce mi się, nie mam czasu :-(
    Nieskorzystal biedny.

Junior właśnie zasnął przy cycku ( nerwowo jadł, szarpal się nie wiem co on tworzył).

Miłej nocki.

P.s. Już nie śpi dalej szarpie cycka. O co mu chodzi???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już sama oglądam m jak miłość. Chłopy śpią

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i głodna jestem :D ale diabetolog kazała mi być na czczo 12 h
    Jutro sobie odbije

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu wieczor z koleczka biedam kochany tak sie meczy... Podaje delicol i 1/3 bonotic forte masuje brzuszek nosze i czekam az przejdzie. Jakas masakra czekam az to minie :-(
    Dalam nawet kilka lyzeczek koperku ale to wczesniej przed 18.....
    Czekam na ten niemiecki specyfik. Jak sie jego dafkuje ?

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez dzis zazywal kapieli i o dziwio nie dael sie na caly dom sukces ! Taz najadl sie i kolo Tatusia spi w razie w ma, sciagniete 110 ml mleka tym samym ide i ja zazyc kapoeli w spokój u bo maz sie nim zajmowac bedzie jak sie obudzilby czasami :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc
    Mały dziś opuścił jeden posiłek więc nie mam pojęcia o której się spotkamy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi ja najpierw dawałam 6 kropelek 3xdziennie i codziennie zwiekszalam o jedna krople. Doszłam do 10x3 i zwiększyłam do 10x4. Wg ulotki jest 15 kropel do karmienia. U mnie narazie brzuszkowe dolegliwości ustały wiec od tygodnia nie podaje i jest ok. Co prawda odstawiłam bo młody często kupał i wydawało mi sie ze to od saba. Próbowałam espumisan ale młody tym pluje wiec odstawiłam wszystko.
    Kurde gardło mnie drapie! A ja sie nigdzie nie szlajam! :(
    Idę spac póki Kubuś u tatusia siedzi ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, ja podaję 15 kropli przed każdym karmieniem(chyba, że o poprzedniego nie mineła godzina to wtedy pomijam krople).

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie numer 1 mamy zaliczone maly wypil 100 ml licze ze po takiej porcji conajmniej pospi te 2,5 godziny ! Polozylam go na boczek do lozeczka i powoli zasypia cos tam teoche steka ale chwila i mam nadzieje ze bedzie spal...pokimco, zrobil duze oczy o.O

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też uwalil dziś zielona kupę wysłałam do położnej napisała ze takie kupy mogą być, ja kurczę nie daje delicolu co karmienie tylko jak butelką jest czyli dwa razy dziennie.

Mój też by się chciał przytulać a dziś mi lekarz odwołał wizytę i trzeba czekać choć nie ukrywam ze sie boje jak po porodzie sobie myślałam że w życiu nic już nie będzie ze względu na szwy ale się zagoilo mam nadzieję.

Ulf twój super przybiera, u nas 1300 w 7 tygodni więc chyba nie jakoś rewelacyjnie ale 59 cm już ma.

Ja to marzę o końcu kp, ale walczę bardziej z dzieckiem żeby nauczył się jeść.

Dobrej nocy mam nadzieję że do 4 pospie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spi....jeszcze cycka je ...ja chyba oszaleje....ile takie dziecko moze zjesc ?????

edit. Nadal nie spal od tego czasu az do tej pory...w koncu mazmgo uspal na rekach bo inaczej dziki szol..wrzask, prężnie, czersony jak burak i nerwowy...i tak przez 1h 40 minut...ide spac ...ponownie mam nadzieje ze pospi chociaz do tej 3....oby.. tylko niech juz usnie bo teraz znow mruczy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 01:10

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak jestem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocne karmienie nr 1, a miałam nadzieję na 2 godziny więcej dni, je przez nakładki i nie jest zadowolony bez nie może złapać i znowu walka żeby zjadł i stres czy zlapie i dobrze zje ?a niby to kp miało być taki piękne

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie meldujemy ;)
    Chyba poprzednio cycki pomyliłam bo myślałam ze mi eksploduje! Normalnie błagałam M zeby młodego budził...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2688 2689 2690 2691 2692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ