X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Robie 3 punkty -na czczo, po 1h I po 2h . Skierowanie w tym lab nieważne bo to ciut inny punkt ale wystawione dawno więc mimo wszystko to nie problem
    i wiadomo ze mam siedzieć :)
    Zapłaciłam 21 zł bo 3 x wklucie na cukier 7 zł każde

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to z rana moje smęty.
    U Nas ze wstawaniem coraz gorzej. I z zasypianiem. Wcześniej po kąpieli zasypiała raz dwa, a teraz chociaż jest zmęczona to nawet 1,5h męki zasypia rozbudza się i w kółko. Wcześniej były 3 nocne karmienia teraz jest 4, a bywa nawet 5!. Mąż już chodzi i mówi, żeby jej mm dać na noc. Ale po co skoro pokarm mam.
    Chociaż mnie dalej kp nie jara, ja odliczam kiedy będę mogła odstawić.
    Poza tym Mała dalej jak nie śpi chwilę się pobawi, a potem płacze, chociaż wszystko ok - wyspana, najedzona, przebrana, brzuszek ok, teraz dopajamy. I tak płacze.
    Czuję się coraz gorszą matką. Do tego ma łojotokowe zapalenie skóry, wygląda jak gimnazjalista. Okropną ma buźkę, a miała piękną cerę. Normalnie psuję dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko a krzywą insulinową u Ciebie robi się ze skierowaniem? Bo ja mam tylko na krzywą cukrową, a endo kazała też insulinę, a labo u nas bez skierowania nie zrobi.

Ja chodzę prywatnie i jeszcze nigdy nie wolała ode mnie skierowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na krzywa z 24.08.16 hahaha aż sprawdziłam.

Mam kawkę i zjadłam szybko chlebek z pasztetem.
    Mały się przebudzil więc idę go ogarniać:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Ja miałam starsze :) bo z przedostatniej wizyty u diabetologa. Na skierowaniu jeszcze napisane ze 6-8 tyg po porodzie wiec logiczne było ze wypisane na kilka miesięcy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raport z domu już był :) tata wstał a dziecko śpi :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust jak mały? Przeszła tempka?
    Witamy sie z rana. My chyba na przesilenie jesienne uczuleni :/ Kacper ciagle narzeka a to brzuszek a to nóżka, ja tez czuje ciagle żołądek i flaki a głowa jak z ołowiu... Zwariować można...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Agatia, bo jak czytam Ciebie albo Kamcie to u Was wydaje się to takie łatwe. A ja cudne mam chwile gdy Mała się obudzi i ma chwilę humor wtedy się rozpływam i to prawdziwa rozkosz, a później jak płacze to walka. Niby powinniśmy się cieszyć każdym etapem życia dziecka, a ja czekam, aż ona z tego wyrośnie. Chciałabym, żeby była wesołym bobasem, a nie potrafię taką ją zrobić.

Plus taki, że kupiliśmy matę i nawet Mała korzysta. Długo szukałam, ale jestem zadowolona, teraz muszę wybrać karuzelę.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa kiedy ja tu napisze jakiegoś bardziej optymistycznego posta... Chyba zacznę kawały pisać ;)

Angela89, AJrin, Sabina, stardust87, bbeczka91 lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Humor z zeszytu mojego syna:
    Pisali sprawdzian i mieli opisać grzyba czyli: kapelusz, trzon i grzybnia. Moje dziecko napisało: kapelusz, trzon, grzybiarnia :)))) Myślałam ze skonam ze śmiechu!!!!

Broszka, Skali89, żabka04, Angela89, AJrin, Sabina, stardust87, sarcia123, bbeczka91, bisacz lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja polecam butelką Mambaby imitująca pierś mojemu spasowała a do tego jest antykolkowa. Poleciła mi pani w sklepie i się sprawdzila. Ma bardzo fajny smoczek spłaszczony i szorstki przypominjący brodawkę.

Szymej jeszcze śpi ufff dziś jedziemy do koleżanki.

Żabka z tego co pamiętam t brałaś eutyrox, mam tsh 0,84 lekarka moja powiedziała ze jak u pani po 6tce ale w normie, tylko mam konatrolowac jaki był spadek z przed porodu bo chyba miałam powyżej 2. Będe chyba musiała wcześniej pójść do endo. Bo mi się wydaje za niskie no ale niby w normie - do zajścia w ciąże idealne:)

agatia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa już wiem, miałam się was jeszcze zapytac odnośnie 500 plus, dostalismy:) ale mam pytanko Szymek urodził się w sierpniu, składałam we wrześniu, i dostałam 13 wypłat od października do października 2017 a nie powinam miec zwrotu za wrzesień? to nie jest od urodzenia?

edit: już wiem, od miesiąca w którym wpłynął wniosek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 08:44

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

Czytam Was ale nie pisze bo u nas ciągle cos. Także Magdziulla doskonale Cię rozumiem bo zamiast cieszyć się że mam zdrowego syna, że nic poważnego się nie dzieje to ja chodzę zła i zdolowana...więc wolę czytać jak Wy sobie radzicie.

I zaczęłam Mlodego wybudzac w nocy na karmienie. Trudno, może źle robię ale on przybiera ciągle w dolnej granicy a w nocy potrafi spać 6 godz. Powinnam się cieszyć że mogę się wyspac, a teraz będę chodzić niewyspana, bo zazwyczaj Młody jedną drzemkę odpuszcza.

I jeszcze taka moja obserwacja może komuś się przyda, choć ciągle obserwuje-przestalam podawać dicoflor i kolki zniknęły. Nie ma już tego prezenia i wrzasku. Zobaczymy jeszcze dzisiaj. Może zbieg okoliczności a może rzeczywiście to on szkodzil.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Pisałam do ciebie, pisałam i...skasowalam :( po co bzdety pisać. ..ja się cieszę że Piotruś jest grzeczny. W brzuszku tez był grzeczny. I chce by tak zostało. Na pewno mi łatwiej bo to drugie dziecko. Ale ile wyzyn przez to ze jednak mam jedno a nie dwoje. Od początku tu jak jestem pisze radości która trzeba czerpać. Że staram się "drobiazgami " nie martwić bo szkoda życia. ..krostki? Kiedyś zejdą? Kupki? Trzeba szukać przyczyny i zaradzić. Kp nie wyszło? Jest mm...itd itp nikt tu nie musi się ze mną zgadzać ze to nie jest ważne. ..bo sama mam kryzysy. ..ale sama was rozumiem. ..nie wiem czy mi jest łatwo, staram się by tak było

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mój butli też nie chce...:) Mamy tych butelek w domu chyba 6 różnych, kupę kasy na nie wydaliśmy aż mąż kupił najzwyklejsza za kilka zł ze smoczkiem podobnym do tego w szpitalnych butelkach-i ten najlepiej chwyta, bo reszty po prostu nie potrafi...:)
    Może taki urok naszych dzieci ze tak słabo przybierają.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miły widok zostałam w lab :) był starszy pan który już wyszedł z pobrania oraz ciężarna tez po. Ten miły pan zaproponował jej pomoc w ubraniu płaszcza :) i pomógł

Sabina, stardust87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Rozwalilo mnie totalnie.... Mam chyba grype. Miesnie mnie bola... W nocy goraczkowalam. Dobrze ze maz ma wolne i w nocy zajal sie Kacprem.

U nas kupy nie moze zrobic i dlatego w dzien placze sie prezy a wieczorem kolki ma... Ehhh do bani sie czuje

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Agatia ja polecam butelką Mambaby imitująca pierś mojemu spasowała a do tego jest antykolkowa. Poleciła mi pani w sklepie i się sprawdzila. Ma bardzo fajny smoczek spłaszczony i szorstki przypominjący brodawkę.

Szymej jeszcze śpi ufff dziś jedziemy do koleżanki.

Żabka z tego co pamiętam t brałaś eutyrox, mam tsh 0,84 lekarka moja powiedziała ze jak u pani po 6tce ale w normie, tylko mam konatrolowac jaki był spadek z przed porodu bo chyba miałam powyżej 2. Będe chyba musiała wcześniej pójść do endo. Bo mi się wydaje za niskie no ale niby w normie - do zajścia w ciąże idealne:)

Lekarka ma rację.
    Ale.....
    Jeśli chodzi o moją osobę czy. Ten typ człowieka to ja muszę mieć 0,1 żeby funkcjonowała super i na zajście w ciążę.
    Z takim wynikiem było super co widać:-)
    Za 3 tygodnie będę robić badania do endo i diablo aż sama jestem ciekawa jak spadło bo narazie w życiu codziennym funkcjonuje ok nie narzekam o tak.

Gadasz o ciąży i mnie trzęsie w środku.
    Bo...
    Mój mąż wpadł na genialny pomysł zrobi mi trzecie dziecko!
    Aż mi się na samą myśl coś robi choć nie powiem że chciałabym mieć trzecie dziecko lecz chyba by mnie to wszystko przerosła ogarniać sama wszystko?!
    To nie halo :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko szybki Bill z Twojego M ;)

Żebyś wiedziała.
    Jemu się dobrze mówi.

Powiedziałam mu ze ok ale odkłada przez całą ciążę po 100zł do słoika i jeszcze dołoży na cc (prywatnie) albo szuka gina który przyjmuje w szpitalu i zrobi a najlepiej jak pójdzie za mnie urodzić i najlepiej sn!
    Po chwili pomyślałam i mówię.
    Bo on się zgodził.
    I mówię no tak moja dupa urodzisz to się zgadzasz;-(

Fajnie by było mieć trzecie ale........ Ja narazie jednak nie chce.

Podziwiam dziewczyny które mają małego szklana i drugie w brzuchu.
    U mnie tak miało by być bo mogłabym przerwać macierzyński czy wychowawczy i jeszcze skorzystać z przywilejów zakładowych :-) Ale jakoś o tym nie myślę.......

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi zdrówka życzę

Dziewczyny ile ja już butelek mam i skoczków uspakajajacych:-)

Obecnie jesteśmy na jednej (druga w drodze bo domowilam) z aventa classic+.
    Druga mam 60ml do picia wody też z aventa.

Durna ja bo mogłam zamówić cały zestaw z aventa taj jak intuicja mi mówiła a ja chciałam piękne butelki mieć i kupiłam z tomme tipi.
    Córka też jechała na aventa.
    Nie wiem co z tymi butlami zrobie.

‹‹ 2690 2691 2692 2693 2694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ