WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymy wróciliśmy, jak na prawie koniec października jest całkiem ciepło
Mały powoli zaczyna marudzić, oby to znowu brzuszek nie było, choć jak go wyjęłam z wózka, rozebrałam, położyłam w samym body i skarpetkach jest cichutko, gada po swojemu
brzuszek miękki, więc nie wiem o co może mu chodzić??
może by tak kawka i ciastko? może się uda. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziecko dało się odłożyć na kanapę i śpi.
Ja sobie zrobiłam herbatkę z cytrynka i odpoczywam prze dserialem m jak miłość bo wczoraj nie oglądałam.
Brzuch mnie boli:-(
Kamcia liczyłam w kalendarzu to krzywa muszę zrobic za 3 tyg akurat będzie 8 tydzień leciał.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySophia wrote:U nas dopiero od tygodnia przy karmieniu nie ma żadnych dolegliwości. Młoda ładnie zasysa, nic nie boli. Sama siebie podziwiam, że się męczyłyśmy prawie pięć tygodni z tym KP. Niestety KP wymaga mega zaparcia i jakiejś wiary w cud chyba. Ja nie wiem sama na ile mi tego zaparcia starczy bo chwile zwątpienia są i u mnie. Przy córce dochodzę do wniosku, że nie można robić nic na siłę. Jak nie KP to MM i tyle.
100% zgodności z moimi myślami... Nie rozumiem tylko dlaczego społeczeństwo tak naciska na kpmatka z mm to zła matka!;/
-
wg stanowiska PTN- zgodnie z wytycznymi ESPGHAN nie ma wskazań do profilaktycznego podawania wit K. Nie czytałam tego stanowiska literalnie ale z tego co mi lekarze opowiadali to ma to zastosowanie w przypadku podania po porodzie domięśniowo 1mg wit K. Zalecenie jest z 2016 roku i różnie szpitale stosują. Jeśli jednak witamina K była podana domięśniowo w mniejszej dawce to zazwyczaj lekarze zalecają suplementację. To wszystko powinno być na wypisie ze szpitala napisane.
-
Ksosia wrote:100% zgodności z moimi myślami... Nie rozumiem tylko dlaczego społeczeństwo tak naciska na kp
matka z mm to zła matka!;/
-
Swoją drogą takie mamy społeczeństwo. Łatwiej jest ocenić niż zrozumieć. Widać to i tutaj na forum i na codzień wśród znajomych. I chyba nie ma znaczenia czy to kwestia karmienia, porodu, chrztu, wychowania. Cześć osób nie dopuszcza do siebie myśli, że inna droga niż ta którą seme idą może być przynajmniej równie dobra.
kamciaelcia, Dagn_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewcsyny ktore stosuja karmienie mieszane
W jakim przypadku zaczelyscie dawac dodatkowo mm ? Z polecenia lekarza czy dziecko sie nie najadalo ? Bo zastanawiamsie czy nie zaczac dokarmiac, bo moj maly zjadl godzie tdmu 100 mleka i teraz znowu jest glodny bo mialam 20 ml sciagniete to wszystko wypil i jeszcze wrzeszczal !! Juz nie wiem co rob7c czy on sie nie nakada czy jest tak lapczywy czy cholera wie co
Najgorzej wku××@ mni moj maz bo mowie mu ze jesli bedzie dalej glodny tomzrobie mu mm , a ten ze nie ze po co przeciez on teraz go ponosi pozabawia i napewno nie jest glodny kurde wnerwia mnie takie cos bo to nie on musi z cycami co godzine latac choelra jasna, a karmienie dziecka co 1,5 h to chyba przesada ??niemozliwe ze w takim tempie jest glodny....
Bo corka byla karmiona mm i on ma stalejkies wizje ze po co wydawac pieeniadze na mleko skoro mam pokarm kuzwa rozumiem gdyby go nie bylo stac na to mlekona maksa jestem na niego zla
Ratunku -
Ja daję wit K, bo tak mam w zaleceniach szpitalnych, ale gdybym dokarmiała mieszanką to niby nie miałam dawac już.
Jednak co do cisnięcia na kp, u nas w szpitalu było i to spore. I to konkretnie na karmienie piersią. Raz odciągnęłam, bo Mały nie chciał ssać, potem przyszła z nim połozna, przystawiła mi go w nocy i zassał, a tamto mleko wylała z tej butelki!!!!!!!!!!!!!!!!!
A mały za mało jadł i wpadł w wysoką żółtaczkę!!!!
U nas w szpitalu raz mi go dokarmili glukozą, ale z strzykawki, zeby nie zaburzać odruchu ssania.
Także mój szpital to niezły nacisk na pierś i karmienia z niej. Tam nawet smoczków nie można mieć.