X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś nadal śpi ;) tatuś na pewno się ucieszy że dziecko wyspi się na jego powrót z pracy haha

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wróciliśmy, jak na prawie koniec października jest całkiem ciepło ;)
    Mały powoli zaczyna marudzić, oby to znowu brzuszek nie było, choć jak go wyjęłam z wózka, rozebrałam, położyłam w samym body i skarpetkach jest cichutko, gada po swojemu ;)

brzuszek miękki, więc nie wiem o co może mu chodzić??

może by tak kawka i ciastko? może się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile ogólnie Wasze dzieciaczki śpią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamcia to jutro ważny dzień.
    Trzymam kciuki i będę z tobą
    Życzę ponoszonych wyników :-)
    Daj znać koniecznie jak tam wynik:-)

My lecimy cyc nr 2:-)

Miało być pomyslnych wyników.
    Ahhhh ten słownik

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Codziennie inne spanie małego. Mnie cieszy narazie fakt że w łóżeczku. Potem pracujemy nad regularnoscia. A dziś bije rekord spania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, no u mnie z regularnością problem, a w ciągu dnia śpi u nas, w nocy w swoim łóżeczku, choć dziś zdarzyło mu się dziś spać na podłodze :D

haha, co ze mnie za matka? zasnął podczas ćwiczeń w podnoszeniu główki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też różnie śpi.
    Teraz np. Zjadł dwa cyce i śpi na rękach:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko dało się odłożyć na kanapę i śpi.
    Ja sobie zrobiłam herbatkę z cytrynka i odpoczywam prze dserialem m jak miłość bo wczoraj nie oglądałam.
    Brzuch mnie boli:-(

Kamcia liczyłam w kalendarzu to krzywa muszę zrobic za 3 tyg akurat będzie 8 tydzień leciał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja regularni śpi tylko w nocy. I w kołysce. A w dzień drzemki wszędzie, o różnej długości i różnej porze. Ostatnio najczęściej przy cycu. Chyba mam jakiś kryzys z mlekiem bo ciągle wisi na cycku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi

pisalam wczoraj moze przeoczylas :)

pediatra byla na kongresie lekarzy w wawie i wg najnowszych ustalen nie podaje sie witaminy k dzieciom, tylko sama d

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    U nas dopiero od tygodnia przy karmieniu nie ma żadnych dolegliwości. Młoda ładnie zasysa, nic nie boli. Sama siebie podziwiam, że się męczyłyśmy prawie pięć tygodni z tym KP. Niestety KP wymaga mega zaparcia i jakiejś wiary w cud chyba. Ja nie wiem sama na ile mi tego zaparcia starczy bo chwile zwątpienia są i u mnie. Przy córce dochodzę do wniosku, że nie można robić nic na siłę. Jak nie KP to MM i tyle.

100% zgodności z moimi myślami... Nie rozumiem tylko dlaczego społeczeństwo tak naciska na kp :/ matka z mm to zła matka!;/

• Sophia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg stanowiska PTN- zgodnie z wytycznymi ESPGHAN nie ma wskazań do profilaktycznego podawania wit K. Nie czytałam tego stanowiska literalnie ale z tego co mi lekarze opowiadali to ma to zastosowanie w przypadku podania po porodzie domięśniowo 1mg wit K. Zalecenie jest z 2016 roku i różnie szpitale stosują. Jeśli jednak witamina K była podana domięśniowo w mniejszej dawce to zazwyczaj lekarze zalecają suplementację. To wszystko powinno być na wypisie ze szpitala napisane.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    100% zgodności z moimi myślami... Nie rozumiem tylko dlaczego społeczeństwo tak naciska na kp :/ matka z mm to zła matka!;/
    wiesz ja właśnie nie widzę za bardzo tego nacisku. W szpitalu położne wręcz nalegały na dokarmianie bo dziecko ma być przede wszystkim najedzone. Dopiero jak poszłam do doradcy laktacyjnego to poczułam, że faktycznie jedyna słuszna droga to KP. Aczkolwiek poszłam tam z własnej woli, zapłaciłam własną gotówką i zdziwiłabym się, gdyby w poradni laktacyjnej ktoś mi powiedział, że mam sobie odpuścić KP.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą takie mamy społeczeństwo. Łatwiej jest ocenić niż zrozumieć. Widać to i tutaj na forum i na codzień wśród znajomych. I chyba nie ma znaczenia czy to kwestia karmienia, porodu, chrztu, wychowania. Cześć osób nie dopuszcza do siebie myśli, że inna droga niż ta którą seme idą może być przynajmniej równie dobra.

kamciaelcia, Dagn_ lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wypiło drugi raz wodę tym razem 20ml.
    I robi kupe'!!!!!!!!!!!
    Hura
    Ale się cieszę!!!!!
    A wiecie z czego?????
    Że robi to bez krzyku! Tylko steka sobie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na drugie nauki ścisłe :) glukoza kupiona. Nie dzwonie do domu jak sobie chłopcy radzą :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauważyłam, że jak mój wypije choć odrobinę wody to łatwiej mu się ciśnie kupkę :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Dlatego w sumie powinno się dopajac. Ale jak ja nie widzę kupkowego problemu to nie daje na siłę wody

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcsyny ktore stosuja karmienie mieszane

W jakim przypadku zaczelyscie dawac dodatkowo mm ? Z polecenia lekarza czy dziecko sie nie najadalo ? Bo zastanawiamsie czy nie zaczac dokarmiac, bo moj maly zjadl godzie tdmu 100 mleka i teraz znowu jest glodny bo mialam 20 ml sciagniete to wszystko wypil i jeszcze wrzeszczal !! Juz nie wiem co rob7c czy on sie nie nakada czy jest tak lapczywy czy cholera wie co

Najgorzej wku××@ mni moj maz bo mowie mu ze jesli bedzie dalej glodny tomzrobie mu mm , a ten ze nie ze po co przeciez on teraz go ponosi pozabawia i napewno nie jest glodny kurde wnerwia mnie takie cos bo to nie on musi z cycami co godzine latac choelra jasna, a karmienie dziecka co 1,5 h to chyba przesada ??niemozliwe ze w takim tempie jest glodny....

Bo corka byla karmiona mm i on ma stalejkies wizje ze po co wydawac pieeniadze na mleko skoro mam pokarm kuzwa rozumiem gdyby go nie bylo stac na to mleko :/ na maksa jestem na niego zla

Ratunku

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję wit K, bo tak mam w zaleceniach szpitalnych, ale gdybym dokarmiała mieszanką to niby nie miałam dawac już.

Jednak co do cisnięcia na kp, u nas w szpitalu było i to spore. I to konkretnie na karmienie piersią. Raz odciągnęłam, bo Mały nie chciał ssać, potem przyszła z nim połozna, przystawiła mi go w nocy i zassał, a tamto mleko wylała z tej butelki!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A mały za mało jadł i wpadł w wysoką żółtaczkę!!!!
    U nas w szpitalu raz mi go dokarmili glukozą, ale z strzykawki, zeby nie zaburzać odruchu ssania.
    Także mój szpital to niezły nacisk na pierś i karmienia z niej. Tam nawet smoczków nie można mieć.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 2686 2687 2688 2689 2690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ