WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia, my też podajemy devikap
nie dość że o wiele tańsze, na dłużej starcza, to lepiej przyswajalne są dla brzuszka niż te kapsułki
zapisałam się na egzamin.
Mam 14 listopadasarcia123, kamciaelcia, żabka04, AJrin, bisacz, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zabko
Rehabilitant nie zaszkodzi
Jak jest dobry i fajny to super zabawa dla dziecka. Sama głowa nic nie znaczy. Pisaliśmy jak w domu z tym sobie radzić. Szukaj takiego z metodą ndt bobath bo ja sama byłam z niej zadowolonażabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFoxik
to gratulacjej tez musze sie zapisac na egzamin bo robilam prawko na motory przed ciaza i jak sie dowiedzialam o ciazy to przerwalam rez powoli bede sie za to zabierac
musze dokupic godziny i ogarnac terminy
Little Red Fox lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynam pediatra kazał się wstrzymać do ok końca 3 m.
Obserwować dziecko i faktycznie dużo się od tego czasu zmieniło
jest lepiej, choć nie idealnie... nad wszystkim da się pracować
ewentualnie iść na rehabilitację jeśli neurolog zaleci,
ale zanim się dostaniemy... terminy kosmiczne,
więc wolę poprosić fizjoteraputkę wcześniej, zwłaszcza że się znamy i mogę z czystym sumieniem zaufać i polecić - a na pewno przyda się opinia czy będziemy mogli się chustować! -
Lrf
Nam zalecił neurolog
Ale on tez zdiagnozowal kilka dni przed ukończeniem 3 m. - mała skończyła 3 m. I inne dziecko. ..jednak u nas to się przydało bo wiele szkody zrobiło leczenie dysplazji. Nawet dla reh byliśmy przez to wyjątkowym przypadkiemi q teorii mogliśmy za darmo i to właśnie w naszym mieście. Ale chłopak szedł na zwolnienie lekarskie. I znaleźliśmy prywatnego w Gorzowie - świetny facet. Potem jednak odezwał się ten darmowy
ale fajnie mała nadrabiala zaległości
jakby co namiary mamy. Bo dla nas wtedy o teraz różne ośrodki by się nie należały
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do rehabilitacji, to fizjoterapeuta decyduje jaka metodą będzie ćwiczył noo chyba że tylko specjalizuje się w jednej. Młoda była rehabilitowana bobath ale w pewnym momencie przechodziła bunt i zamiast ćwiczeń był ryk i już prawie była skierowana na Vojte, naszczęście się ogarneła. Vojtą są ćwiczone dzieciątka które są w gorszych formach, dla naszych dzieciaczków bobath wystarczy bo to bardziej kosmetyka.
Co do kropelek my też bierzemy devikap córka od poczatku to bierze. -
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:ja chętnie będę ćwiczyć, ale ktoś musi mi pokazać jak.
Nie chciałabym pogłębić problemów
O to w tym chodziżeby w domu tak się z dzieckiem "bawić "
Ale ja niemal wszystko zapomniałamczekam do 3 m czy chociażby mały zacznie na brzuchu ćwiczyć
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela
Ten prywatny w bobath się specjalizuje
Ale pracuje też w Owi i nie wiem jak tam prowadzi dzieci. Ale voity to się boję
Vojta okrutnie tylko wygląda, ale szybko widać efekty. Chrzestnej Martyny śp.córka była vojtą rehabilitowana i się jej właśnie radziłam bo się strasznie bałam. Na szczęście Martyna się ogarneła