WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Ja mam takie mysli, ze gdyby byla wiosna i ladna pogoda to byloby latwiej.
    A bo to prawda. Ja Kacpra rodziłam 22 lutego i zdecydowanie było fajniej.
    Mój rownież nienawidzi gondoli wiec spacery to tylko autem lub na ogrodzie dopóki nie rozedrze sie na maxa! A jak nalyka sie zimnego powietrza to mi sie rozchoruje. Pozostaje mi sen zimowy i byle do wiosny ;)
    Po nowym roku wpakuje go w spacerówkę i powinno być ok :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dzień dobry Mamuśki;)

Moje dziecię też się nie smieje-ba, on się rzadko uśmiecha. Najczęściej jest szczęśliwy po jedzeniu-brzuszek pełny, pielucha sucha to strzela uśmiechy:) ale jak się nad nim produkuje i gadam głupoty to rzadko:(

Co do diety to ja powiedzmy że jakaś trzymam, chociaż jem coraz więcej, ale kawę pije prawie od początku. Ale za to nie pije czarnej herbaty-tylko ziołowe, więc kawa nadrabiam:)

Ktoś testuje weekend bez dicofloru? Ulf, Bisacz? Jestem ciekawa czy u Was to pomoże.
    u nas też weekend bez dicofloru ;)
    póki co jest OK ;)

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula, ja chciałam taką karuzelkę kupić http://www.ceneo.pl/40866806 ale ostatecznie stwierdziłam że wolę zainwestować w hipcia z vtechu, którego mogę swobodnie przenosić między pokojami, a nawet na spacer zabrać :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie dziś mam zamiar kupić karuzelę i waham się między tą http://www.ceneo.pl/26266554#tab=spec a tą http://www.tinylove.com.pl/index.php?p2784,karuzela-magiczna-z-projektorem-3w1

• esmi Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzia 2 dzien bez zadnych kropel tylko dzis podam wot D i zobacze czy po nich cos sie dzialo.
    A tak po za tym Dzien dobry !
    Starszaka rodzilam w czerwcu i w sumie lepiej mi bylo spacerowalismy zadnego strachu ze przewieje pogoda piekna a teraz niestety trzeba przeczekac ten okres... Aby do wiosny.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipcio mi sie strasznie podoba, ale aktualnie mam takie mysli, zeby cos mu nad glowa wieszac sama nie wiem.
    Kurcze szkoda, ze nie ma jakiejs drewnianej karuzeli z projektorem.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mu też nie wyjeżdżamy za granicę :) kochamy góry i zawsze tam uderzamy. wiadomo że z małym dzieckiem nie pójdziemy na Rysy, ale staramy się od małego zaszczepić miłość do gór i chodzić jak najwięcej. Z mojego.męża śmieją się w pracy, ze na urlopie zamiast odpoczywać to on robi kilometry ;) Ale my to kochamy :) tęsknię strasznie za widokiem gór. Obiecalismy sobie ze pojedziemy wiosną na kilka dni.

kamciaelcia, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce karuzeli. Mam po córce Ale nie chce. Pamiętam ze jak w nocy wyjmowalam ja z łóżeczka to musiałam strasznie uważać żeby jej nie zaaczepic o nią . A jak jest się polpezytomnym to o wypadek nie trudno

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    mysle ze warto rozwazyć :) my nie bylismy 3 lata (chyba): ciaza z Emilka i ból stop, urodzenie Emilki, druga ciaza...i tak czas uciekł :D

nad morze mamy 250 km trasa S3
    w góry jakies 350km

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Rozbójnik znowu strzela kupsko na brzuchu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pojedziemy. Ja strasznie tęsknię. Do Zakopanego (którego osobiście nie cierpię ) mamy ok. 200km.
    A na wakacje obiecalismy córce morze. Mamy daleko, ale o ile Karola wezmę w nosidlo czy chustę i mozemy chodzić po szlakach, to zdajemy sobie sprawę ze córką długo nie pochodzi. W zeszłym roku to wzięliśmy ze sobą wózek i jeszcze sobie nim pomahalismu. Jest świetny. Dawał radę po kamieniach, choć moja córka jest duża (i wysoki i ciezka)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    sama wiem, ze nad morzem to takie dziecko ma wieksza frajde :) i my lubimy góry ale te nizsze

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dobRa uwaga o karuzeli.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, to wpadajcie kiedyś do mnie ;) w Beskid Śląski i Mały ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    czuje sie zaproszona :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie. Ja się boję że Karol jest chory :O. Dużo śpi, nawet 14 godzin dziennie, je regularnie, ale mało przybiera na wadze (ciągle to podkreśla położna ), w dzień przesypia wiekszosc czasu. Aktywny jest dopiero po 16 do 20. W nocy spi, budzi sie na jedzenie dwa razy. Czasem trzeba go troche przytulić ale zasypia pieknie. Polozna mnie ciagle straszy, ze chyba zaczynam wierzyc w te jej gadania. A wczoraj porownalam.zdjęcia. Karolek spał w pajacyku Milenki. Tylko ze ona miala 4 miesiace on 6 tygodni

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemowlęta śpią sporo.te 14 godz to norma przeciez dla wieku naszych dzieci. Mnie położna tez stresowala
    A może warto by zrobić morfologia?

A ile przybiera tygodniowo?

201609111661.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    a co dokładnie położna gada?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko jeśli ma cię to uspokoić to odwiedź pediatrę
    może taki typ śpioszka ale faktycznie sporo śpi, mój chyba właśnie mocniej przysypia od 8

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pospalismy do 10 :)

Moja mała też dużo śpi, około 13-16 godzin na dobę ale ja to uważam za normalne. Na cycu wisi po 20 minut, a dzisiaj w nocy mi po 10 zasypiala. Ale za to rano nadrobila jedzenie :)
    Tylko u mojej waga idzie do góry jak szalona. Mamy już 5400, a w tydzień ostatni 300g na plusie.

Dzisiaj się pakujemy i jutro po usg bioderek jadę do rodziców na 5 dni bo mąż wyjeżdża. Mam nadzieje ze odpoczne a dziadki wykażą inicjatywę zabawy :)

‹‹ 2730 2731 2732 2733 2734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ