X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Ja mam takie mysli, ze gdyby byla wiosna i ladna pogoda to byloby latwiej.
    A bo to prawda. Ja Kacpra rodziłam 22 lutego i zdecydowanie było fajniej.
    Mój rownież nienawidzi gondoli wiec spacery to tylko autem lub na ogrodzie dopóki nie rozedrze sie na maxa! A jak nalyka sie zimnego powietrza to mi sie rozchoruje. Pozostaje mi sen zimowy i byle do wiosny ;)
    Po nowym roku wpakuje go w spacerówkę i powinno być ok :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dzień dobry Mamuśki;)

Moje dziecię też się nie smieje-ba, on się rzadko uśmiecha. Najczęściej jest szczęśliwy po jedzeniu-brzuszek pełny, pielucha sucha to strzela uśmiechy:) ale jak się nad nim produkuje i gadam głupoty to rzadko:(

Co do diety to ja powiedzmy że jakaś trzymam, chociaż jem coraz więcej, ale kawę pije prawie od początku. Ale za to nie pije czarnej herbaty-tylko ziołowe, więc kawa nadrabiam:)

Ktoś testuje weekend bez dicofloru? Ulf, Bisacz? Jestem ciekawa czy u Was to pomoże.
    u nas też weekend bez dicofloru ;)
    póki co jest OK ;)

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula, ja chciałam taką karuzelkę kupić http://www.ceneo.pl/40866806 ale ostatecznie stwierdziłam że wolę zainwestować w hipcia z vtechu, którego mogę swobodnie przenosić między pokojami, a nawet na spacer zabrać :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie dziś mam zamiar kupić karuzelę i waham się między tą http://www.ceneo.pl/26266554#tab=spec a tą http://www.tinylove.com.pl/index.php?p2784,karuzela-magiczna-z-projektorem-3w1

• esmi Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzia 2 dzien bez zadnych kropel tylko dzis podam wot D i zobacze czy po nich cos sie dzialo.
    A tak po za tym Dzien dobry !
    Starszaka rodzilam w czerwcu i w sumie lepiej mi bylo spacerowalismy zadnego strachu ze przewieje pogoda piekna a teraz niestety trzeba przeczekac ten okres... Aby do wiosny.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipcio mi sie strasznie podoba, ale aktualnie mam takie mysli, zeby cos mu nad glowa wieszac sama nie wiem.
    Kurcze szkoda, ze nie ma jakiejs drewnianej karuzeli z projektorem.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mu też nie wyjeżdżamy za granicę :) kochamy góry i zawsze tam uderzamy. wiadomo że z małym dzieckiem nie pójdziemy na Rysy, ale staramy się od małego zaszczepić miłość do gór i chodzić jak najwięcej. Z mojego.męża śmieją się w pracy, ze na urlopie zamiast odpoczywać to on robi kilometry ;) Ale my to kochamy :) tęsknię strasznie za widokiem gór. Obiecalismy sobie ze pojedziemy wiosną na kilka dni.

kamciaelcia, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce karuzeli. Mam po córce Ale nie chce. Pamiętam ze jak w nocy wyjmowalam ja z łóżeczka to musiałam strasznie uważać żeby jej nie zaaczepic o nią . A jak jest się polpezytomnym to o wypadek nie trudno

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    mysle ze warto rozwazyć :) my nie bylismy 3 lata (chyba): ciaza z Emilka i ból stop, urodzenie Emilki, druga ciaza...i tak czas uciekł :D

nad morze mamy 250 km trasa S3
    w góry jakies 350km

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Rozbójnik znowu strzela kupsko na brzuchu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pojedziemy. Ja strasznie tęsknię. Do Zakopanego (którego osobiście nie cierpię ) mamy ok. 200km.
    A na wakacje obiecalismy córce morze. Mamy daleko, ale o ile Karola wezmę w nosidlo czy chustę i mozemy chodzić po szlakach, to zdajemy sobie sprawę ze córką długo nie pochodzi. W zeszłym roku to wzięliśmy ze sobą wózek i jeszcze sobie nim pomahalismu. Jest świetny. Dawał radę po kamieniach, choć moja córka jest duża (i wysoki i ciezka)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    sama wiem, ze nad morzem to takie dziecko ma wieksza frajde :) i my lubimy góry ale te nizsze

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dobRa uwaga o karuzeli.

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, to wpadajcie kiedyś do mnie ;) w Beskid Śląski i Mały ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    czuje sie zaproszona :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie. Ja się boję że Karol jest chory :O. Dużo śpi, nawet 14 godzin dziennie, je regularnie, ale mało przybiera na wadze (ciągle to podkreśla położna ), w dzień przesypia wiekszosc czasu. Aktywny jest dopiero po 16 do 20. W nocy spi, budzi sie na jedzenie dwa razy. Czasem trzeba go troche przytulić ale zasypia pieknie. Polozna mnie ciagle straszy, ze chyba zaczynam wierzyc w te jej gadania. A wczoraj porownalam.zdjęcia. Karolek spał w pajacyku Milenki. Tylko ze ona miala 4 miesiace on 6 tygodni

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemowlęta śpią sporo.te 14 godz to norma przeciez dla wieku naszych dzieci. Mnie położna tez stresowala
    A może warto by zrobić morfologia?

A ile przybiera tygodniowo?

201609111661.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    a co dokładnie położna gada?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko jeśli ma cię to uspokoić to odwiedź pediatrę
    może taki typ śpioszka ale faktycznie sporo śpi, mój chyba właśnie mocniej przysypia od 8

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pospalismy do 10 :)

Moja mała też dużo śpi, około 13-16 godzin na dobę ale ja to uważam za normalne. Na cycu wisi po 20 minut, a dzisiaj w nocy mi po 10 zasypiala. Ale za to rano nadrobila jedzenie :)
    Tylko u mojej waga idzie do góry jak szalona. Mamy już 5400, a w tydzień ostatni 300g na plusie.

Dzisiaj się pakujemy i jutro po usg bioderek jadę do rodziców na 5 dni bo mąż wyjeżdża. Mam nadzieje ze odpoczne a dziadki wykażą inicjatywę zabawy :)

‹‹ 2730 2731 2732 2733 2734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ