WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chceszto moge ci jutro to napisac i podeslac, a dane i adres uzupelnisz sobie sama w wykropkowanych miejscach :)

Tylko na fejsie na pw musiala bys w skrocie opisac sytuacje i co w tym spadku jest lub podejrzewasz ze jest bo trzeba wpisac przyczynę odrzucenia spadku, no i do ktorego sadu kierujesz wniosek w jakim miescie.
    Jesli oczuwiscie chcezz, bo to pros4e pismo a szkoda kasy wydawac na to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 21:25

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Dziękuję
    Ale ja bym nie miała sumienia ciebie "zatrudniać " do takiego pisma :) tu najwięcej właśnie chodzi żeby napisać super argumentację :) bo ja nie wiem czy są długi po ojcu. Tak samo nie wiem czy jest jakiś majątek . Jeszcze raz dziękuję za oferowana pomoc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u ktorejs z Was maluchy robia kupke raz na kilka dni? Bo tak czytam, ze w wiekszosci po kilka razy dziennie, a my mamy co 3-4 dni i mysle, ze to Jaska meczy, nie wiem jam mu pomoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o szczepionki to myslalam, ze idzie sie do przychodni i tam placi ryle, ile maja w cenniku... To mozna kupic samemu? A to na recepte czy jak to wyglada?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie wlasnie malego i szukam ubranka na chrzest :):)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    A ty tylko kp? ?bo jeśli tak to częstotliwość kupki każda dozwolona i ta rzadka świadczy o tym ze dzieciątko dobrze twoje mleczko przyswaja

Ja wolę jak przychodnia ściąga szczepionki. Ale mają dobre ceny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett jeśli masz na NFZ to maja je w przychodni a jeśli bierzesz 6w1 Rota pneumo czy meningo to bierzesz receptę od pediatry i kupujesz sama

violett lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sarcia
    Dziękuję
    Ale ja bym nie miała sumienia ciebie "zatrudniać " do takiego pisma :) tu najwięcej właśnie chodzi żeby napisać super argumentację :) bo ja nie wiem czy są długi po ojcu. Tak samo nie wiem czy jest jakiś majątek . Jeszcze raz dziękuję za oferowana pomoc

Ogolem to nie trzeba jakis zawilych tlumaczen, wystarczy ze napiszesz ze podejrzewasz ze tam sa dlugi a wiesz np. Od rodziny i nic wiecej to sie pisze krotko i na temat :) i sad wyznaczy termin rozprawy i ponownie zapyta cie o to samo na sali sadowej i protokolant to tylko zanotuje i nic wiecej a sad i tak zgode wyrazi i tak :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe, my do przemywania oczek już od jakiegoś czasu używamy płatków bawełnianych, tak nam podpowiedziała położna, tylko przez pierwsze 2 tyg używaliśmy jałowych gazików bo jedno oczko ropiało, a teraz już nic się nie dzieje. Więc spokojnie nie musisz zamawiać sterylnych w aptece tylko kupić zwykłe płatki w markecie czy rossmannie.

Violett, u nas kupka jest 2-3 razy dziennie ale przy karmieniu kp i trochę mm na noc. Przy tylko mm może być nawet co 5 dni i to jest prawidłowe więc to ile jest kupek na dobę zależy od tego jak karmisz. Jeżeli kp to każda ilość kupek jest dobra ale nie wiem dokładnie co ile powinna być.
    A na szczepionki płatne potrzebna jest recepta od pediatry i wtedy możesz kupić w dowolnej aptece, najlepiej tam gdzie wychodzi najkorzystniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 21:53

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A jesli chodzi o szczepionki to myslalam, ze idzie sie do przychodni i tam placi ryle, ile maja w cenniku... To mozna kupic samemu? A to na recepte czy jak to wyglada?
    U mnie w przychodni nie mają. Trzeba kupować samemu i tak są na receptę

violett lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Spytam radcę ile by wziął. ...jak za dużo to mu podziękuję ;) powinnam mieć już u niego zniżki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatne szczepionki tez ściąga moja przychodnia
    Ja dostaje normalnie paragon

Dobranoc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak mi jest źle bez męża, normalnie płakać mi się chce jakbym dzieckiem była. Co to przywiązanie robi z człowiekiem. A tu do piątku taka rozłąka :( dobrze że malutką mam przy sobie to się mogę do kogoś przytulić. Jeszcze dziecko za bardzo rozpieszczę przez te 4 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, pewnie ja sie, nie narzucam :) porpostu brakuje mi juz pracy chyba , musze zaczax jakies zlecenia brac so domu o odswiezyc umysl i przepisy poczytac :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam z wanny dziś taki zabieganych dzień, 3 godziny na spacerku byliśmy, później neonatologii, mamy skierowanie na usg brzucha kręgosłupa i okulista. Tyle tych wizyt ze osiwieje. A najlepsze ze miałam niespodziankę i gości tzn umawialam się ale myślałam że na jutro a kolega pisze sms ze zaraz będzie a ja w biedronce patrzę na sms z wczoraj i faktycznie napisał że dziś moi ja już nie kontaktuje mąż się drze ze zamiast spać to forum czytam :)

Mój oczywiście skoków nie ma. Nawet nie wiem co nowego ma robić muszę poczytać ale widzę po nim ze te 2,5 tyg mu brakuje główkę dopiero zaczyna dźwigać tzn od urodzenia próbuje odgina ale jeszcze nie ma takiej sztywniejszej no może w tym tygodniu tzn od 3 dni trochę bardziej

M czeka żeby mu Dax mM, bo po kąpieli dostał chcą.

Co do kawy to ja pije inke bez mleka oczywiście. Położna mi mówiła ze mozna ale raczej rano bo dziecko może być niespokojne i nie chcieć spać. Ja nie piję zwykłej bo bez mleka to żadna frajda a pomoc bez laktozy to bez znaczenia bo mleko samo w sobie wzdyma i jak dziecko nietolerujr mleka to bez laktozy nie pomoże

Dobra ogarniam się bo zaraz m się będzie farm jutro Ginekolog w końcu

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po porodzie myślałam że już nigdy się nie ogole ale czas leczy rany hehe przychodzę mąż śpi dziecko śpi można iść spać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam :)

Sarcia
    Sama chętnie zajmuje się czym innym w ciągu dnia niż dziecko więc cie rozumiem. Jak sobie nie poradzę z tym pisemkiem to na pewno się zglosze do ciebie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu nr 1, Mały się jeszcze w łóżeczku wierci, oby szybko usnął :)
    Będę musiała zdemontować przewijak z łóżka, bo już tak wierzga nogami, że się obija :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Angela super ze sie udało pozbyć tej zołzy! A powtarzacie posiew?
    Oczywiście bo objawy moga ustąpić a ona dalej siedzieć wiec za 2 tyg mamy zrobić posiewy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubus zjadl jemu to szybko z butli idzie, ale akceptuję tylko Nuk a ja mu zapas Lovi zrobilam. No a po jedzonku sprzedał mi kupe nie mialam sumienia go z nia zostawiać bo mu przez ostatnie kupy zrobiły sie odparzenia bo byly kwaśne. Teraz czekam az przysnie

‹‹ 2741 2742 2743 2744 2745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ