X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.
    Nawet je jeszcze mniej dzisiaj po 50 ml mm a cyce mu nie pasują.

Ręce od noszenia mi opadają a kręgosłup to chyba na coś sklejke.
    Byłam z nim dzisiaj dwa razy na dworze po dwie godziny to tyle Odpoczelam.
    Cały czas na moich rękach.
    Ile można?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie cycki w nocy są pełne i twarde jak kamienie wciąż :(
    Tzn bardziej wciąż ten którego kolej. Muszę trochę odciągać za każdym razem żeby go nie zalewać. No i nie ma zachowan dziecka głodnego. W nocy przesypia 4-5h. W dzień co 2-3 chce i dostaje cyca.

Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:20

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrezygnuje z kp i poproszę o jakieś mleko?
    Nie wiem co ten lekarz nasz wymyśli ale zachowanie mojego dziecka jest nienormalne.
    Cały czas się drze i to potrafi się zapowietrza co mnie do siwych włosów doprowadza:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko A masz możliwość zaeksperymentowac dniem tylko na mm? Laktator np

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwę się później
    A teraz dobranoc
    Fzis
    Loteria o której pobudka (mało zjadł o tej 21 ale znów przez sen )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jeszcze mam ptanko odnośnie tej poduszki, bo na ich stronce są wymienione różne wady i czy ona est tylko na PLAGIOCEFALIA czy na inne typy też bo oni tam kilka podają ale sama już nie wiem

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zabko A masz możliwość zaeksperymentowac dniem tylko na mm? Laktator np

Laktatora nie mam i nie kupię bo nie ma sensu Kamciu (brałam to pod uwagę od początku).
    Najgorsze ze on mi przy butli się prezy, cuduje,krzyczy.
    Wypije trochę i koniec.
    W czasie takiego dziwnego zachowania przerywam jedzenie i biorę do odbicia i wracamy do jedzenia i tu problem bo rzadko mi się udaje żeby dojadl ta butle.
    Pozostaje cyc.

Kupiłam dzisiaj smoczki 0+ pierwsza butla ok zjadł normalnie pod koniec jakieś akcje były ale dojadl.
    A potem znowu to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tPytanie

mial ktos stycznos z preparatami firmy Elancyl z cyklu na rozstepy? Podobno 8 cud swiata a nuz mial ktos stycznosc i sie wypowie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:52

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na próbę zwazylismy przed i po karmieni.
    Karmienie wieczorne czyli na śpiocha. Wisiał na cycu 30minut. Różnica w wadze - 135g.
    Chyba niezle.
    Ale zdecydowałam sie na konsultacja. Choć M uważa ze problemu nie ma (jeszcze) ale jeśli konsuktacha ma sprawić ze będę sie czuła lepiej, to mam iść.
    Wiec idę. W czwartek za tydzień.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly sie obudzil. Pieluszka zmieniona pierwsxy raz na probe ubralam 3 ! Teraz czas na karmienie numet 1 tej nocy.

oby zjadl i poszedl spać ;)

Edit. Zjadli spi, problem gorszy bo przy cycku hmmm odlozyc juz do lozeczka czy sie obudzi ? Lepiej loczdkam jeszcze 5 minut niech dobrze usnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 23:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik

nie sluchaj facetów bo zima bedziesz w trampkach chodzic :D ty jestes mama i wiesz co dla syna najlepsze, a faceci ? Co oni wiedzs ehhh widlce trosklier misie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ja też tak kiedyś sprawdziłam i u mnie podobny wynik :) myślę że to bardzo dobry rezultat, ale zawsze porada nie zaszkodzi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Sama nie umiem ci odp :). Na stronie head care jest mowa o splaszczeniu główki, jej wydłużeniu oraz kreczu szyi. Tak naprawdę widziałam tylko ten jeden typ poduszki. Ale już na niej samej jest napisane tylko o splaszczeniu (nie ma na nerkach o wydłużeniu i kreczu )
    Moim zdaniem istota poduszki polega na tym ze jak dziecko kładzie główkę na wprost czy bokiem to wglebienie w poduszce nie spowoduje że nie ma tego bezpośredniego nacisku głowy na materac i ona z jednej strony się nie splaszcza a z drugiej strony ma szansę się uwypuklic.
    Wydłużenie główki po porodzie sn to fizjologiczne i częste wiec myślę że poduszka w tym przypadku jest przydatna. Ja kupiłam jednak "nieuzywana " bo dziecko na większym rozmiarze (m ) juz nie chciało spać stąd podkreślam ze to jest duże ryzyko w stosunku do ceny.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odbyło się nr 1...ale znów dziwna godzina (cosik się poprzestawialy pory ) I znów loteria z następnym jedzonkiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, probowalac karmic butelka przy wlaczonej suszarce obok? Nam pomagalo :D
    Maly tez sie wil i prezyl przy jedzeniu.
    U nas pierwsze karmienie :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ulf ja też tak kiedyś sprawdziłam i u mnie podobny wynik :) myślę że to bardzo dobry rezultat, ale zawsze porada nie zaszkodzi
    Tez myśle ze wynik dobry. Ale ro było dobre, długie karmienie na śpiocha.
    Natomiast dzienne karmienie to walka.
    Może spróbuje z suszarka ;)

No ale na konsultacje sie wybiorę. Może ni pokaże te pozycje 'od gory'- na dziobaka.

Ps. I jak przystało na dobre karmienie starczyło na długo. Właśnie jemu po raz pierwszy. 5h45m.
    Oby to nie był koniec nocy, bo zawsze jest takie ryzyko ;)
    Póki co je ładnie. Oczy zamkniete.

A. I mamy problem z dada2. Nie ma ich w biedrach. Dwie wczoraj M odwiedził i w obu brak 2.
    Testuje rosmanowe fun&fit. M lubi ze widać wyraźnie gdzie jest przód ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 04:24

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak planuje zrobic. Jeden dzień tylko na mm a jeden tylko na kp... dzis wystartowalam z KP. Mam 2 butelki mojego mleka w lodówce, jeśli dobrze pojdzie to jutro tylko mm - przez to odciagne odpowiednią ilosc pokarmu zeby utrzymac kp, jesli mały bedzie dobrze to znosił. Ma czasem problem z brzuszkiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mallutki pieknie przespal od 2-5. Nawet nie slyszelismy jak mąż wstał, kawe robil, sniadanie (sobie) i wyszedł :) No i udało mi się go położyć na brzuszek wiec te 3 godziny żabkował na brzuszku. Szkoda że to już po spaniu.

Oficjalnie dzień dobry przy kawie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kp numer 3 :)

‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ