WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak.
Nawet je jeszcze mniej dzisiaj po 50 ml mm a cyce mu nie pasują.
Ręce od noszenia mi opadają a kręgosłup to chyba na coś sklejke.
Byłam z nim dzisiaj dwa razy na dworze po dwie godziny to tyle Odpoczelam.
Cały czas na moich rękach.
Ile można? -
No u mnie cycki w nocy są pełne i twarde jak kamienie wciąż
Tzn bardziej wciąż ten którego kolej. Muszę trochę odciągać za każdym razem żeby go nie zalewać. No i nie ma zachowan dziecka głodnego. W nocy przesypia 4-5h. W dzień co 2-3 chce i dostaje cyca.
Zobaczymy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Zabko A masz możliwość zaeksperymentowac dniem tylko na mm? Laktator np
Laktatora nie mam i nie kupię bo nie ma sensu Kamciu (brałam to pod uwagę od początku).
Najgorsze ze on mi przy butli się prezy, cuduje,krzyczy.
Wypije trochę i koniec.
W czasie takiego dziwnego zachowania przerywam jedzenie i biorę do odbicia i wracamy do jedzenia i tu problem bo rzadko mi się udaje żeby dojadl ta butle.
Pozostaje cyc.
Kupiłam dzisiaj smoczki 0+ pierwsza butla ok zjadł normalnie pod koniec jakieś akcje były ale dojadl.
A potem znowu to samo.
-
nick nieaktualny
-
My na próbę zwazylismy przed i po karmieni.
Karmienie wieczorne czyli na śpiocha. Wisiał na cycu 30minut. Różnica w wadze - 135g.
Chyba niezle.
Ale zdecydowałam sie na konsultacja. Choć M uważa ze problemu nie ma (jeszcze) ale jeśli konsuktacha ma sprawić ze będę sie czuła lepiej, to mam iść.
Wiec idę. W czwartek za tydzień. -
nick nieaktualnyMaly sie obudzil. Pieluszka zmieniona pierwsxy raz na probe ubralam 3 ! Teraz czas na karmienie numet 1 tej nocy.
oby zjadl i poszedl spać
Edit. Zjadli spi, problem gorszy bo przy cycku hmmm odlozyc juz do lozeczka czy sie obudzi ? Lepiej loczdkam jeszcze 5 minut niech dobrze usnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 23:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skali
Sama nie umiem ci odp. Na stronie head care jest mowa o splaszczeniu główki, jej wydłużeniu oraz kreczu szyi. Tak naprawdę widziałam tylko ten jeden typ poduszki. Ale już na niej samej jest napisane tylko o splaszczeniu (nie ma na nerkach o wydłużeniu i kreczu )
Moim zdaniem istota poduszki polega na tym ze jak dziecko kładzie główkę na wprost czy bokiem to wglebienie w poduszce nie spowoduje że nie ma tego bezpośredniego nacisku głowy na materac i ona z jednej strony się nie splaszcza a z drugiej strony ma szansę się uwypuklic.
Wydłużenie główki po porodzie sn to fizjologiczne i częste wiec myślę że poduszka w tym przypadku jest przydatna. Ja kupiłam jednak "nieuzywana " bo dziecko na większym rozmiarze (m ) juz nie chciało spać stąd podkreślam ze to jest duże ryzyko w stosunku do ceny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alinka wrote:Ulf ja też tak kiedyś sprawdziłam i u mnie podobny wynik
myślę że to bardzo dobry rezultat, ale zawsze porada nie zaszkodzi
Natomiast dzienne karmienie to walka.
Może spróbuje z suszarka
No ale na konsultacje sie wybiorę. Może ni pokaże te pozycje 'od gory'- na dziobaka.
Ps. I jak przystało na dobre karmienie starczyło na długo. Właśnie jemu po raz pierwszy. 5h45m.
Oby to nie był koniec nocy, bo zawsze jest takie ryzyko
Póki co je ładnie. Oczy zamkniete.
A. I mamy problem z dada2. Nie ma ich w biedrach. Dwie wczoraj M odwiedził i w obu brak 2.
Testuje rosmanowe fun&fit. M lubi ze widać wyraźnie gdzie jest przódWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 04:24
-
nick nieaktualnyja tak planuje zrobic. Jeden dzień tylko na mm a jeden tylko na kp... dzis wystartowalam z KP. Mam 2 butelki mojego mleka w lodówce, jeśli dobrze pojdzie to jutro tylko mm - przez to odciagne odpowiednią ilosc pokarmu zeby utrzymac kp, jesli mały bedzie dobrze to znosił. Ma czasem problem z brzuszkiem...
-
nick nieaktualnydzis mallutki pieknie przespal od 2-5. Nawet nie slyszelismy jak mąż wstał, kawe robil, sniadanie (sobie) i wyszedł
No i udało mi się go położyć na brzuszek wiec te 3 godziny żabkował na brzuszku. Szkoda że to już po spaniu.
Oficjalnie dzień dobry przy kawie -
nick nieaktualny