WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubie włączyła się melodia do spania, łącznie od rana spał 5 godzin. Już się obawiam o noc. Dzieciaczki śpią kolacja dla męża już gotowa a ja może nadrobię serial..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też jest śpiochem, ale dziś spał przy mnie tylko godzinę (2x po pół godziny), a od 12 do 15:30 nie było mnie w domu i tak na prawdę to tajemnica męża i Młodego ile w tym czasie spał :D a wstaliśmy obaj wcześnie, więc miał prawo szybko paść :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Angela.
    Ale to karmienie tak nam nie wychodzi ostatnio :(
    Stres mój dodatkowo nie pomaga :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Mam tę poduszkę. Kupiłam "profilaktycznie " i okazało się że może być przydatna - mały śpi płasko na plecach. Główka z tyłu trochę się splaszcza ale tak "naturalnie ". Wiec co mogę ci napisać - po pierwsze czemu malutki ma podluzna główkę? ?po drugie warto spojrzeć na swoją głowę i jej kształt. Po trzecie główka najwięcej się formuje jak dziecko siada (mówi ci to matka -maniaczka która się doszukuje i juz raz z Berlinem mailowala. ..)po czwarte to dużo kosztuje k niekoniecznie dziecko może ma niej lubić spanie. Piotrek bardzo lubi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dzięki, Angela.
    Ale to karmienie tak nam nie wychodzi ostatnio :(
    Stres mój dodatkowo nie pomaga :(

Pamiętaj nic na siłę, on jada z butelki?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie po wizycie u pediatry. Tak dopiero wrocilismy wizyta nagla bo matka wariatka i musiała dzieciaka wozic na dyżur pediatryczny.
    Mowilam, ze nasz mlody.chrypie od wczoraj brzmi to okropnie ale na szczescie mlodemu nic nie jest.
    Fajna pediatra sie trafiła zbadala go od a do z wszystko ok. Kladla go na brzuszek sprawdzala jak z glowka sobie radzi i byla w szoku ze tak stabilnie i wysoko trzyma. Do tego mlody popisal sie przewrotem z brzucha na bok za co wogole go pochwalila. A czemu chrypi nie wiadomo w domu mamy duza wilgotnosc i temp. 21 stopni wiec nie powinnien ale mamy robic inhalacje

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Pamiętaj nic na siłę, on jada z butelki?
    Jakieś 3 razy jadł. Mało chyba mu dawaliśmy bo szybko był głodny.
    Dostał raz 60 ml na próbę czy zje z butli. Zjadł wszystko i wyjadł cyca. Potem 70 i było mało.
    A potem 100 i nie dojadł.

Myślałam czy by nie odmrozić. Ale nie dam rady sie bawić laktatorem w tygodniu. Jak nie ma męża. Bo młody nie śpi w dzień i nie widzę możliwości odciągania :(
    Napisałam do konsultantki ze szkoły rodzenia. Może czas wydać na to hajs :(
    Ty odciagasz po karmieniach prawda? Jak to robisz? Młody śpi czy zajmuje sie sobą bez płaczu?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ja odciągam... Zazwyczaj po tym jak dostaje butle mm.
    Antek jest grzeczny w bujaku i na łożku naszym (czasami). Wtedy siadam koło niego i odciągam...
    Tyle ze gdzie by nie był lubi wypluwać smoczek... Wiec trzeba mu wkładać co chwila... Utrudnia to odciąganie ale daje rade...
    No i czasem w nocy jak jestem przepełniona to odciągam....
    Ale ja nie mrożę... Uzupełniam i zużywam na bieżąco zapasy z lodówki.

Aha i Antoś lubi jeszcze projektor z melodyjkami nad łóżeczkiem.... Wiec czasem sobie tam leży i patrzy i ogłada ... Ale jak melodyjka sie skończy to zaczyna sie płacz...

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Jakieś 3 razy jadł. Mało chyba mu dawaliśmy bo szybko był głodny.
    Dostał raz 60 ml na próbę czy zje z butli. Zjadł wszystko i wyjadł cyca. Potem 70 i było mało.
    A potem 100 i nie dojadł.

Myślałam czy by nie odmrozić. Ale nie dam rady sie bawić laktatorem w tygodniu. Jak nie ma męża. Bo młody nie śpi w dzień i nie widzę możliwości odciągania :(
    Napisałam do konsultantki ze szkoły rodzenia. Może czas wydać na to hajs :(
    Ty odciagasz po karmieniach prawda? Jak to robisz? Młody śpi czy zajmuje sie sobą bez płaczu?
    Kochana my już na mm.. niestety boje się że e coli mogła byc ode mnie. Mogłam bym zrobić posiew pokarmu ale mam obawy że znów bym mogła za jakiś czas sprzedać młodemu.
    Ale powiem Ci jak ściągałam przy córce. Ściągałam co 3 godziny, gdy spała, lub leżała na macie lub na bujaku. W nocy mąż ją karmił a ja wtedy ściągałam. Udało się pół roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 21:00

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, a mm dajesz bo sie nie najadal?

Angela, już pamietam Twoja historie. Ech nie ma lekko.

My sie cieszyliśmy ze dłużej śpi w nocy, ze jedno wstawanie. A teraz robię sobie wyrzuty :( No nic. Będziemy walczyć dalej. W pr jest corygodniowe ważenie.
    A jakby co to mm tez dla ludzi.

Dziękuje dziewczyny.

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj waga pokazała nam 4250:) ulga:) bo to już lepiej brzmi niż trochę ponad 4kg. A poza waga to Młody rośnie na długość, już powoli mi się na przewijaku nie mieści. I jest silny, bardzo, już kilka osób nam to mówiło. Chyba czas przestać się martwić.

Skali a dajecie Szymkowi espumisan?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ksosia, a mm dajesz bo sie nie najadal?

Angela, już pamietam Twoja historie. Ech nie ma lekko.

My sie cieszyliśmy ze dłużej śpi w nocy, ze jedno wstawanie. A teraz robię sobie wyrzuty :( No nic. Będziemy walczyć dalej. W pr jest corygodniowe ważenie.
    A jakby co to mm tez dla ludzi.

Dziękuje dziewczyny.

MM to nie samo zło, wiadomo z cycka lepiej- wygodniej ale jak mus to mus. Najważniejsze aby było najedzone ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka dawałam delicol ale dziś dałam espumisan i zobaczymy.

Kamcia ma główkę spłaszczoną przez poród i ponoc jest to typowe dla wcześniaków do tego ma wysokie czoło.
    http://headcare.co/syndrom-plaskiej-glowy-plagiocefalia/

i tam są różne typy to Szymek ma DOLICHOCEFALIA

chciałabym mu kupić M. Do tej pory spi na boku bo miał spłaszczenie bardziej na prawej stronie i kazali kłaśc raz n jedną raz na druga. Ale teraz mi się wydaje ze ma bardziej spłaszczoną i wydłużoną. A nie chce żeby taką miał

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a gdzie kupowałaś? jest tylko jeden ten orginalny sklep?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Licytowalam na allegro (używana ale nieuzywana w ogóle ) i tak wyszło 150 zł
    Stąd pytałam o powód -jak poród to tym bardziej minie
    Największe ryzyko to takie ze dziecko może nie chciec spać na niej. Ale ogólnie jest fajna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam sie pochwale dzis poszalałam z zakupami pierwszy raz od dluzszego czasu...a najlepsze jest to ze nie kupiłam nic dla siebie haha Kocham miec dzieci <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kolejny dzień nie mam czasu nawet przeczytać. Wcześniej nie pisałam, ale przynajmniej czytałam na bieżąco.

Tym bardziej, że dziś w końcu dopuścili do szczepienia, ciężki dzień miałyśmy.

Mamy na noc dokarmiać mm. Niestety wyczerpanie i brak czasu na jedzenie zrobił swoje. Moje dziecko jest ektramalnie absorbujace, oby choć trochę z tego wyrosła.

Waga piękna, na wyjście było 2960 49,5cm, a dziś 5130 58cm.

Ulfe widzę podobne dylematy, ale ja się nawet cieszę, że Pani dr zleciła mm na noc, ostanio budziła się co 1,5-2h a cyc flak. Równa babka, bo sama powiedziała, że my też musimy się wyspać, że musimy też o siebie zadbać, a nie, że kp na siłę. Tzn. tylko raz dziennie będę dawała mm, ale jeśli dzięki temu prześpię 4 h to będę happy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:02

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę do pediatry z juniorem.
    Mam dość dalej to samo :-(
    A dziś to słyszę konkretne przelewanie w jelitach jakby zaraz miał dostać biegunki:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka04

dalej maly sie Tobie drze bez przerwy?? kurde;/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Tule mocniutko
    Wizyta u lekarza nie zaszkodzi. Oby tylko pomogła

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2754 2755 2756 2757 2758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ