WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skali
Mam tę poduszkę. Kupiłam "profilaktycznie " i okazało się że może być przydatna - mały śpi płasko na plecach. Główka z tyłu trochę się splaszcza ale tak "naturalnie ". Wiec co mogę ci napisać - po pierwsze czemu malutki ma podluzna główkę? ?po drugie warto spojrzeć na swoją głowę i jej kształt. Po trzecie główka najwięcej się formuje jak dziecko siada (mówi ci to matka -maniaczka która się doszukuje i juz raz z Berlinem mailowala. ..)po czwarte to dużo kosztuje k niekoniecznie dziecko może ma niej lubić spanie. Piotrek bardzo lubi -
nick nieaktualny
-
Hej witam sie po wizycie u pediatry. Tak dopiero wrocilismy wizyta nagla bo matka wariatka i musiała dzieciaka wozic na dyżur pediatryczny.
Mowilam, ze nasz mlody.chrypie od wczoraj brzmi to okropnie ale na szczescie mlodemu nic nie jest.
Fajna pediatra sie trafiła zbadala go od a do z wszystko ok. Kladla go na brzuszek sprawdzala jak z glowka sobie radzi i byla w szoku ze tak stabilnie i wysoko trzyma. Do tego mlody popisal sie przewrotem z brzucha na bok za co wogole go pochwalila. A czemu chrypi nie wiadomo w domu mamy duza wilgotnosc i temp. 21 stopni wiec nie powinnien ale mamy robic inhalacje
-
Angela89 wrote:Pamiętaj nic na siłę, on jada z butelki?
Dostał raz 60 ml na próbę czy zje z butli. Zjadł wszystko i wyjadł cyca. Potem 70 i było mało.
A potem 100 i nie dojadł.
Myślałam czy by nie odmrozić. Ale nie dam rady sie bawić laktatorem w tygodniu. Jak nie ma męża. Bo młody nie śpi w dzień i nie widzę możliwości odciągania
Napisałam do konsultantki ze szkoły rodzenia. Może czas wydać na to hajs
Ty odciagasz po karmieniach prawda? Jak to robisz? Młody śpi czy zajmuje sie sobą bez płaczu? -
nick nieaktualnyUlf ja odciągam... Zazwyczaj po tym jak dostaje butle mm.
Antek jest grzeczny w bujaku i na łożku naszym (czasami). Wtedy siadam koło niego i odciągam...
Tyle ze gdzie by nie był lubi wypluwać smoczek... Wiec trzeba mu wkładać co chwila... Utrudnia to odciąganie ale daje rade...
No i czasem w nocy jak jestem przepełniona to odciągam....
Ale ja nie mrożę... Uzupełniam i zużywam na bieżąco zapasy z lodówki.
Aha i Antoś lubi jeszcze projektor z melodyjkami nad łóżeczkiem.... Wiec czasem sobie tam leży i patrzy i ogłada ... Ale jak melodyjka sie skończy to zaczyna sie płacz...Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Jakieś 3 razy jadł. Mało chyba mu dawaliśmy bo szybko był głodny.
Dostał raz 60 ml na próbę czy zje z butli. Zjadł wszystko i wyjadł cyca. Potem 70 i było mało.
A potem 100 i nie dojadł.
Myślałam czy by nie odmrozić. Ale nie dam rady sie bawić laktatorem w tygodniu. Jak nie ma męża. Bo młody nie śpi w dzień i nie widzę możliwości odciągania
Napisałam do konsultantki ze szkoły rodzenia. Może czas wydać na to hajs
Ty odciagasz po karmieniach prawda? Jak to robisz? Młody śpi czy zajmuje sie sobą bez płaczu?
Ale powiem Ci jak ściągałam przy córce. Ściągałam co 3 godziny, gdy spała, lub leżała na macie lub na bujaku. W nocy mąż ją karmił a ja wtedy ściągałam. Udało się pół rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 21:00
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Ksosia, a mm dajesz bo sie nie najadal?
Angela, już pamietam Twoja historie. Ech nie ma lekko.
My sie cieszyliśmy ze dłużej śpi w nocy, ze jedno wstawanie. A teraz robię sobie wyrzutyNo nic. Będziemy walczyć dalej. W pr jest corygodniowe ważenie.
A jakby co to mm tez dla ludzi.
Dziękuje dziewczyny. -
Dzisiaj waga pokazała nam 4250:) ulga:) bo to już lepiej brzmi niż trochę ponad 4kg. A poza waga to Młody rośnie na długość, już powoli mi się na przewijaku nie mieści. I jest silny, bardzo, już kilka osób nam to mówiło. Chyba czas przestać się martwić.
Skali a dajecie Szymkowi espumisan?
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Ksosia, a mm dajesz bo sie nie najadal?
Angela, już pamietam Twoja historie. Ech nie ma lekko.
My sie cieszyliśmy ze dłużej śpi w nocy, ze jedno wstawanie. A teraz robię sobie wyrzutyNo nic. Będziemy walczyć dalej. W pr jest corygodniowe ważenie.
A jakby co to mm tez dla ludzi.
Dziękuje dziewczyny.
MM to nie samo zło, wiadomo z cycka lepiej- wygodniej ale jak mus to mus. Najważniejsze aby było najedzone -
Broszka dawałam delicol ale dziś dałam espumisan i zobaczymy.
Kamcia ma główkę spłaszczoną przez poród i ponoc jest to typowe dla wcześniaków do tego ma wysokie czoło.
http://headcare.co/syndrom-plaskiej-glowy-plagiocefalia/
i tam są różne typy to Szymek ma DOLICHOCEFALIA
chciałabym mu kupić M. Do tej pory spi na boku bo miał spłaszczenie bardziej na prawej stronie i kazali kłaśc raz n jedną raz na druga. Ale teraz mi się wydaje ze ma bardziej spłaszczoną i wydłużoną. A nie chce żeby taką miał
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej. Kolejny dzień nie mam czasu nawet przeczytać. Wcześniej nie pisałam, ale przynajmniej czytałam na bieżąco.
Tym bardziej, że dziś w końcu dopuścili do szczepienia, ciężki dzień miałyśmy.
Mamy na noc dokarmiać mm. Niestety wyczerpanie i brak czasu na jedzenie zrobił swoje. Moje dziecko jest ektramalnie absorbujace, oby choć trochę z tego wyrosła.
Waga piękna, na wyjście było 2960 49,5cm, a dziś 5130 58cm.
Ulfe widzę podobne dylematy, ale ja się nawet cieszę, że Pani dr zleciła mm na noc, ostanio budziła się co 1,5-2h a cyc flak. Równa babka, bo sama powiedziała, że my też musimy się wyspać, że musimy też o siebie zadbać, a nie, że kp na siłę. Tzn. tylko raz dziennie będę dawała mm, ale jeśli dzięki temu prześpię 4 h to będę happy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:02
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny