WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój ogarnął póki co tylko z pleców na boczek :P gdzie mu tam do pełnego obrotu :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Little:) Jak polecacie to chyba się skuszę, bo sowa ze skip hopa kosztuje ponad dwie stówy...a tak jest szansa że mnie mąż z domu nie wyrzuci:)

Kurka tylko mój Mały jest taki mały? On dopiero 4 kg przekroczył...przybiera mało ale i pediatra i położna mówią że jest ok...muszę go dzisiaj znów zważyć.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 4,5kg.
    Z jakiej wagi zaczynaliście?
    Bo wiesz, jak dziewczyny zaczynały od 4,2 to nie dziwne ze dobijają do 6kg ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mój postanowił znowu uciąć sobie drzemkę, no tak... jak się wstało o 5:30 to nic dziwnego :D

• Broszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ja porównuje z Liwką Agatii. Ona ma już 5 kg.

Staś urodził się 3400. Tydzień później w dzień wypisu miał 3250. Ważyliśmy go chyba w sobotę i miał 4050. Ale tej naszej wadze ufam tak średnio bo mimo że dla dzieciaków to nie jest elektroniczna więc większy błąd pomiaru, szczególnie jak dziecko się wierci.

Twój Kostek ładnie nadrobił :)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe ile mój już ma :)
    spróbuję zważyć się domową metodą - moja waga z dzieckiem minus waga bez dziecka :D

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia kubki termiczne sa w rossmanie - przynajmniej w niektorych, nie wiem czy we wszystkich.

My dzisiaj tez dlugi spacerek. jest pogoda trzeba korzystac.

Jutro mamy szczepienia. O masakra bedzie, cos czuje.

Wiecie mamy cos z klawiatura przy stacjonarnym kompie, nie mozemy od jakiegos czasu znakow polskich robic.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co wag porównywać miedzy dziećmi, bo sa różnie karmione, inna waga zaczynaly, nie ktore jedza mniej nie ktore wiecej. Najważniejsze sa przyrosty

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi się chyba jęczmień w oku robi. Czy mogę to przenieś na małą? Zaraźliwe to jest?

I znacie jakieś dobre metody leczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ubranku i pampersie, jakieś pół godziny po karmieniu wychodzi nam równe 5 kg, ale potwierdzimy w przyszłym tygodniu na szczepieniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozylam Kubę na brzuch w celu ćwiczeń a ten co zaczął robić? Spać! Spał 3 godziny na spacerze! Nie ma spania bo mi pobudke nad ranem znow zrobi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Polozylam Kubę na brzuch w celu ćwiczeń a ten co zaczął robić? Spać! Spał 3 godziny na spacerze! Nie ma spania bo mi pobudke nad ranem znow zrobi :D
    mój robi to samo :D
    i dzisiaj dzień się nam zaczął o 5:30! Nakarmiłam Małego i stwierdziłam, że wreszcie mam chwilę dla siebie, zjem ciepłe tosty i wypiję ciepłą kawę, ale Fifi miał takie same plany :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ze szpitala wychodził to ważył 3100 g, teraz 5200 g i jest tylko na piersi ani razu nie byl dokarmiany mm poki co :)

sama jestem w szoku!

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ostatnio mowilam ze moj tak szybko wiekszych pampkow nie bedzie nosil uhum...maz jechal na zakupy kazalam mu kupic pampersy w rozmiarze 3!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. No my ważymy codziennie. I wiem ze waga 4,5 brzmi niezle (przy początkowej 2,4), ale od soboty sie bujamy przy tym wyniku. W sb i nd 4,495. W Pon 4,53, wczoraj 4,54 i dzis znów 4,53.
    Ja od jakiegoś czasu zauważyłam pogorszenie samego karmieni - pisałam Wam tutaj ze młody walczy przy cycu.
    Do tego czas karmienia spadł z około 3 do 2h (wciąż średnio 8 karmien)
    Chociaż wydaje mi sie ze przy tych 3 po prostu wisiał, a nie jadł.
    Cieszyłam sie ze śpi w nocy lepiej, ale chyba straciliśmy jedno nocne karmienie. Nocne czyli tluste.
    A wczoraj sie cieszyłam bo cały dzień ładnie jadł :(
    Kurde wciąż jakieś troski.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wróciłam. ..widziałam nasze auto
    Nosz kur...
    Nic się nie stało? ??nawet nie pytam o szczegóły. ..nie gadam z nim. ..jechać -jedzie ale ten zderzak. ..i ja mam w to auto inwestować ???za rok miało być nowe żeby przez ten czas kasę zbierać!!!!ale jestem wściekła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ech. No my ważymy codziennie. I wiem ze waga 4,5 brzmi niezle (przy początkowej 2,4), ale od soboty sie bujamy przy tym wyniku. W sb i nd 4,495. W Pon 4,53, wczoraj 4,54 i dzis znów 4,53.
    Ja od jakiegoś czasu zauważyłam pogorszenie samego karmieni - pisałam Wam tutaj ze młody walczy przy cycu.
    Cieszyłam sie ze śpi w nocy lepiej, ale chyba straciliśmy jedno nocne karmienie. Nocne czyli tluste.
    Kochana nie waz go codziennie!!! Przy kp waga rosnie skokowo. Raz w tygodniu wystarczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    I mowi ci to mama wcześniaka ktora miała najnizsza wage oko 1400

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka mój jeszcze 4,5 nie ma, także tego:)
    Od wczoraj chyba mamy problem.
    Dziś na usg brzuszka ok ale bardzo dużo gazów. Doktor pytał czy krzyczy po jedzeniu. Nie krzyczy. Od wczoraj się wierci, bardziej napina, pytał czy jem gluten no chyba jem. Mam nadziję ze nie będę się bawić w dietę bezglutenową bo już wystarczy ze nabiału nie jem. Dziś się maluszek męczył.

Czy którąs z was ma może poduszkę head care? chciałabym ją kupić bo Szymek a taką podłużną głowkę i chciałabym zeby mu się zaokrągliła ale nie wie czy faktycznie jest ok? Mam taką ala bo mama zrobiła taką podkowę ale to nie to samo

Mam dziś doła. Kręgosłupa mu nie zrobił bo za słaby sprzęt musze szukac gdzie indziej. Już mam dosc tych lekarzy jedna wizyta a juz zaraz następna nie ma tygodnia bez wizyty.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, kamcia ma tą poduszkę :)
    sama się nad nią zastanawiałam, ale póki co odpuszczam ze względu na cenę :)

‹‹ 2753 2754 2755 2756 2757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ