X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett u mnie suszarka chodzi non stop

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu
    A ty czemu chcesz eksperymentować z karmieniem?

My jedzonko nr 2 czyli wg zegarka 3h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ czasami boli go brzuszek do stopnia "robie sie czerwony, wrzeszcze na całe gardło do utraty głosu i puszczam", ale jeszcze nie kupę - bąka! a po jakich 30 mnutach do godziny pojawia się kupa - czasem zielonkawa, a czasem "ładniutka" pomarańczowa (nie sądziłam, że będę nazywać kupę "ładną" :) )

A w ogole to poszłam sobie zrobić kawę... patrze a na blacie 200zł. Myślę sobie "mąż zapomniał? Miałam cos kupić? MAm coś kupić? A może przyzwyczajony po "dobrych nocach" zostawia kase i wychodzi?"
    Kto pomoże rozwiązać zagadkę? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu, ale Piotruś sobie życie przestawia :D
    U nas w nczym nie ma regularności poza tym że o 19 szykujemy go do spania (kąpiel lub długi oliwkowy masaż, pidzamka)... :o

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Nie spie od 5:20 musialam dla Kacpra fluki odciagnac bo mu przeszkadzamy troche mleczka wypil i spi.
    Starszak z nami zobacze jak bedzie sie czul to moze pojdzie do zlobka.
    U nas starszak 22 zasnal. Kacper o 23 , pobodka przed 2 , potem przed 4 i po 5 bo mu fluki przeszkadzaly.
    Widze ze na fb juz sa dziewczyny zmotywowane do schudniecia hihi. Ja poczekam az do wizyty i bede odpalac mel b :-)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 6kg do wagi grudniowej i 9 do "mojej" :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 nie śpię, o 5 było pierwsze karmienie i co chwila je nie może zaśnac. Mój przy cycku też się pręży przez brzuszek sama nie wiem a może ten bebilon mu nie służy. Odstawiłam delicil i dziś espumisan będzie dostawał.

Kamcia ja chcę kupić rozmiar M bo mały ma 37 cm główkę a może już więcej. Chciałabym nową żeby nie było wyzlobien czy coś. Jak mi się uda to zrobię później zdjęcie mu to zobaczysz o co mi chodzi s tymczasem kolejna próba odlozenis tym razem do naszego łóżka i idę spać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, dziś wstaliśmy o normalnej porze czyli o 7!
    zaraz pewnie będzie butla, bo nad ranem wypił tylko połowę (ok 2 miarki)

U nas chyba faktycznie był skok rozwojowy, bo obserwuję nowe zdolności u Małego :D
    wydaje nowe rozkoszne dźwięki! Łapki opanował, zamyka i otwiera żeby dotykać różne rzeczy, póki co zabawki tak średnio chwyta, ale za to podczas karmienia mizioli mnie regularnie po cyckach :D będzie z niego prawdziwy mężczyzna :D obrót póki co jednorazowy wybryk. Dwa razy chwycił grzechotkę i podniósł do góry, ale już nie chce mu się :D no i bardzo go interesują nagle rzeczy nad główką :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynh Kacper ma gile w nosie i mu przeszkadzaja. Odciagam mu gile o smaruje mascia majerankowa. Czy mogecos jeszcze zrobic ? Chce kupic nawilzacz powietrza...
    A i moj starszak zakatarzony wiec dzis nie idzie do zlobka i jutro. Oj bede miala ciekawe dni z dwojka.

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 11 mam lekarza oby coś wymyślił.....
    Do potem

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    ja tak planuje zrobic. Jeden dzień tylko na mm a jeden tylko na kp... dzis wystartowalam z KP. Mam 2 butelki mojego mleka w lodówce, jeśli dobrze pojdzie to jutro tylko mm - przez to odciagne odpowiednią ilosc pokarmu zeby utrzymac kp, jesli mały bedzie dobrze to znosił. Ma czasem problem z brzuszkiem...
    Ksosiu mam nadzieję ze eksperyment uda się i nie ucierpi na tym laktacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, u mnie to samo, Filip nienawidzi jak mu się grzebie w nosie więc staram się odciągać tylko w razie największych kóz :) u nas pomaga psiknięcie sterimarem lub solą fizjologiczną, położenie na brzuszek, jak postęka to same wyłażą i je delikatnie ręcznie zbieram. Ewentualnie jak sobie popłacze mocniej to też je wydmucha :) te podejrzewam u nas zbyt suche powietrze, bo ja z kolei mam problem z gardłem i suchym kaszlem, tylko w nocy. Wypiję szklankę wody i po problemie :/

Dziś nastał bardzo smutny dzień. Wystawiam na sprzedaż za małe ciuszki Filipa. Może znajdzie się jakaś mamusia, którą podobnie jak mnie zaskoczy wcześniactwo swojego dziecka i będzie szukała na gwałt malutkich ubranek :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z łóżka
    Małemu trochę zajmuje obudzenie się a już się wierci i kręci i pod mostem marudzi

Ksosiu
    Oby eksperyment się udał I pokazał co nie pasuje małemu.
    U nas pora możeni tak się przestawiać byleby spał i zjadł okolo 9.
    Wczoraj pominął nocny posiłek. Zazwyczaj je o 1.30 dziś 2.30 ale z drugim mm wyrobił się do godz 6

Skali
    doskonale rozumiem ze chcesz nowapoduszkę. Moja na pewno nie była używana. A swoją używam u co zauważyłam to tyci zmechacenie po praniu
    W kształcie nic się nie zmienia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Powodzenia

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci do noska
    Dalej mogę zachwalac ten katarek. Przed kąpielą dajemy do noska sól a po kąpieli odciagamy. Zawsze twardy zielony glut się znajdzie. Mąż tak cieszy się katarkiem ze kazał koledze kupić . I kupili. ..ale boją się użyć :D
    W ogóle historia z tym kolega śmieszna :) inni pojechali na poligon a oni dwoje siedzą i o dzieciach gadają :) moje tamtemu doradza :D ostatnio dyskutowali o kolkach . ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:22

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip jest tak senny, a zasnąć nie chce i się denerwuje :(
    edit. śpi! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:03

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się mały śpi,oczywiście że mną w łóżku. Najlepsze jest to że w swoim łóżeczku jeszcze nie spał cały czas śpi e koszu. Nic wstane może uda się zjeść śniadanie mam nadzieję że dziś będzie lepiej od 1 niż przez ostatnie 2 dni.

Myślę że on tak się rzuca przy piersi przez te gazy. Pytanie tylko czy one są po bebilonie czy moim jedzeniu. Ale ja jem bardzo mało raczej te same produkty może to ten gluten cholera wie.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, mojemu Bebilon nie służył wybitnie :)
    wiele maluszków ma problem z gazami, niech leży dużo na brzuszku, masuj, nóżki przyciskaj delikatnie do brzuszka, u nas się sprawdza :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mnie wkurza ta bezradnosc i niewiedza co dziecku dolega. Z Kuba to panikowalismy a teraz spokonie do tego podchodze , ale i tak sie wkurzam... Czekam na te magiczne 3 miesiace pozniej pol roku a noz juz wiosna bedzie :-)

zem3anlidu4xmpao.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do skali i nie ma postu :) a tam. ..gazami się nie przejmuj -ile było tu usg tyle było przypadków zagazowania brzuszkow

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2756 2757 2758 2759 2760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ