WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja córka tylko herbatki piła potem soczki i piła jak kon wiecznie pić chciała przez to ma próchnice na zabkach butelka.
Kamcia ta herbatka od którego mca
Zauważyłam że mniej jest na półkach herbatę w sklepie.
Za czasów córki było mnóstwo pełno i wszędzie
LRF u mnie też ciepła musi być. -
nick nieaktualnyi mamy drugą drzemkę, ale wolę nie ryzykować nakładania drugiej warstwy lakieru, zwłaszcza że jestem sama w domu. Rozłożyłam zdewastowaną matę, jeszcze raz kot się do niej dorwie wyrzucę na deszcz!
muszę się zaopatrzyć w spray do dezynfekcji zabawek, bo mnóstwo syfu u nas, pomimo sprzątania, a Mały coraz bardziej poznaje świat buziolemostatnio złapał mnie za palec i namiętnie muldał tymi dziąsłami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 11:55
-
Żabka
Na tej herbatce nie ma nic od którego tygodnia /miesiąca i ja wyszłam z założenia że od urodzenia. ..
Ale z hippa kupowałam tez rumianek i koper. Ale też nie chce. A ta jest ciut mieszana i rozpuszczalna (ale bez cukru ). Moja pediatra mówiła żeby jednak koper używac jako lekarstwo (u nas fajnie działał na kupki ) I czasem wracam do niego. I widzę różnice w kupie kiedy pije a kiedy nie pije. ..30 ml to już u nas sukcesżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Moja córka tylko herbatki piła potem soczki i piła jak kon wiecznie pić chciała przez to ma próchnice na zabkach butelka.
Kamcia ta herbatka od którego mca
Zauważyłam że mniej jest na półkach herbatę w sklepie.
Za czasów córki było mnóstwo pełno i wszędzie
LRF u mnie też ciepła musi być. -
nick nieaktualnyPoszukam tej herbatki ale ciężko będzie bo poprzednio się rozglądając nie zauważyłam.
30ml to dużo. Ja też się cieszyłam z każdej ilości.
Pamiętajmy że dziecko w mm też ma wodę jednak u niektórych za mało.
Liczę Że Piotruś wypije jeszcze dzisiaj więcej
Kamcia jak przygotowujesz mm.
Piszę woda 50st? Przecież to studia trzeba mój junior to już wogole wscieklizny dostanie.
2/3 wody???
Mój na rękach drzemie. -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja sie bardzo bałam pruchnicy bo widzialam jaki miał problem brat z zebami. Córke szybko uczyłam pic w kubku 360 no i pije wode. Ale zaczelismy od herbatki kopru lub rumianku później pila sok marchewkowy hipp który pozniej jej mieszalam z woda i tak schodzilismy az pila sama wode. Tak samo spróbuje z Kuba
Moja nawet na kubki nie kapki nie chciała patrzeć.
Kupiłam różnego rodzaju a potem sprzedawałam bo wrzask był.
Najgorsze ze ona w nocy mi chciała pić i nie dała się oszukać woda i koniecznie z butelki.
Potem jak już sama łyżek ja nauczyłam jeść to i z kubka od nas chciała pić albo łyżeczka.
Ale woda do dziś jej nie wchodzi
Nie Sory jak w ciąży byłam, bawiliśmy się na dworze i widziała jak jakieś dziecko pilo wodę to się napil ode mnie bo miałam zawsze przy sobie.
Córka ma tylko z przodu próchnice na czterech zabkach
Mam nadzieję i wierzę w to co stomatolodzy mówili że zdrowe żabki jej wyrosna i na to czekam.
Teraz się cieszę że synek choć 20ml mi wody wypije ale muszę ociupinke cukru dosypac. -
żabka04 wrote:Poszukam tej herbatki ale ciężko będzie bo poprzednio się rozglądając nie zauważyłam.
30ml to dużo. Ja też się cieszyłam z każdej ilości.
Pamiętajmy że dziecko w mm też ma wodę jednak u niektórych za mało.
Liczę Że Piotruś wypije jeszcze dzisiaj więcej
Kamcia jak przygotowujesz mm.
Piszę woda 50st? Przecież to studia trzeba mój junior to już wogole wscieklizny dostanie.
2/3 wody???
Mój na rękach drzemie.
mam przegotowaną wodę w litrowej szklanej butelce, jak potrzeba wlewam do butelki małego, wstawiam do mikrofali (teraz te porcje na 25 sekund) i juz , wsypuje mm i gotowe. Hipp super się miesza w niższej temp
tak tez robiłam z Emilka
mm gotowe w niecałą minute (bo i porcje mm mam odmierzone w tych pojemniczkach baby ono)żabka04 lubi tę wiadomość
-
u nas tez drzemka trwa-już 30 min w łózeczku, sam zasnąl, jak stałam obok nie chciał spać
ale to chyba druga drzemka, pierwsza przeciez zaliczył po sniadanku na rekach, odłożyłam do bujaczka, umyłam włosy i wtedy wstałma wyczucie czasu
ja dalej kurtki sprawdzam -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:mam przegotowaną wodę w litrowej szklanej butelce, jak potrzeba wlewam do butelki małego, wstawiam do mikrofali (teraz te porcje na 25 sekund) i juz , wsypuje mm i gotowe. Hipp super się miesza w niższej temp
tak tez robiłam z Emilka
mm gotowe w niecałą minute (bo i porcje mm mam odmierzone w tych pojemniczkach baby ono)
Ufffffffff.
Bo już myślałam że więcej zabawy z tym mm a maly zeswiruje dopiero za nim się je przygotuję.
Piszę 2/3 wody zagrać do 40-50st. Potem dolać resztę wody.
Robiłam wielkie oczy jak to czytałam.
Bo u siebie wlewam np 90 i trzy miarki mm i mieszać po kłopocie.
A tu....... Hihi
No ale dobra będę robić tak jak teraz.
Dalej myślę czy bio czy ha?
Najwyżej wyślę Piotrusiowi mm jak mojemu nie podejdzie
My już wyrzuciłem do kosza 3 puszki (zużyte parę miarek) mm.
Nikt nie chciałWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:24
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecko dzis jak nie śpi to płacze. Wyje. Ryczy. To chyba kupa której nie było od 20h.
Na weekendy mamy nie dawać żelaza. Kleks rano był zolciotki.
Tak strasznie nie daje rady jak on płacze ;(
Edit: poszła kupa. Oby sie uspokoił terazWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 13:36
-
Witamy sie i my maly aniolek pospal naprawde dobrze tej nocy. Widac roznice jak sie najadal w ciagu dnia. Za to ja w nocy problem z cyckami ze az pol koldry bylo mokre od mleka
Maly wisial prawie co godzine wczoraj na cyckach wiec w nocy przerwa 4.5 godziny to piersi na maksa pelne.
Ulf u mnie podobnie tez spija i jest ok jak piers pelna a jak robi sie flak to kreci sie na maksa. A wieczorem sama z siebie wyszlam do ciemnego pokoju bo maly popad w histerie i nie chcial wogole piersi M do niego gadal a to go irytowalo jeszcze bardziej. Ale w innym pokoju inna pozycja i zalapal.
Violett moze wlasnie laktacja troche stara sie stabilizowac poki co rozkrecam ja ale poznij bedzie pewnie trudniej. Widac kilka z nas boryka sie z tym byc moze kwestia zbyk lekkiego ssania. Ja mojemy butli nie podaje ale ze smoczkiem to non stop chodzi a to ponoc tez nie sprzyja dobremu ssaniu piersi. Ale jak ja mu smoczka ni dam to laduje cala piastke albo zalapie jakiegos palca i go tak ssie ze ciezko mozna go wyciągnąć z buzki. Moze dlatego mamy plesniawki u mlodego..
Maluszek poszedl spac a ja nie mam z czego zrobic obiaduzapomniałam rozmrozic wczoraj mięso.
-
Zabka mamy hustawkę caretero bugies czy jakoś tak niebieską kupiłam używana dośc tanio. Bujaczek nie robi na nim wrazenie mam taki z fisher prcie zwykły z wibracja. A huśtawka super ma karuzele więc sobie patrzy szybko w niej zasypia:) Chyba mu się podoba.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny