X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka tylko herbatki piła potem soczki i piła jak kon wiecznie pić chciała przez to ma próchnice na zabkach butelka.

Kamcia ta herbatka od którego mca
    Zauważyłam że mniej jest na półkach herbatę w sklepie.
    Za czasów córki było mnóstwo pełno i wszędzie

LRF u mnie też ciepła musi być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mamy drugą drzemkę, ale wolę nie ryzykować nakładania drugiej warstwy lakieru, zwłaszcza że jestem sama w domu. Rozłożyłam zdewastowaną matę, jeszcze raz kot się do niej dorwie wyrzucę na deszcz! :D

muszę się zaopatrzyć w spray do dezynfekcji zabawek, bo mnóstwo syfu u nas, pomimo sprzątania, a Mały coraz bardziej poznaje świat buziolem :( ostatnio złapał mnie za palec i namiętnie muldał tymi dziąsłami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 11:55

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Na tej herbatce nie ma nic od którego tygodnia /miesiąca i ja wyszłam z założenia że od urodzenia. ..
    Ale z hippa kupowałam tez rumianek i koper. Ale też nie chce. A ta jest ciut mieszana i rozpuszczalna (ale bez cukru ). Moja pediatra mówiła żeby jednak koper używac jako lekarstwo (u nas fajnie działał na kupki ) I czasem wracam do niego. I widzę różnice w kupie kiedy pije a kiedy nie pije. ..30 ml to już u nas sukces :)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Moja córka tylko herbatki piła potem soczki i piła jak kon wiecznie pić chciała przez to ma próchnice na zabkach butelka.

Kamcia ta herbatka od którego mca
    Zauważyłam że mniej jest na półkach herbatę w sklepie.
    Za czasów córki było mnóstwo pełno i wszędzie

LRF u mnie też ciepła musi być.
    Ja sie bardzo bałam pruchnicy bo widzialam jaki miał problem brat z zebami. Córke szybko uczyłam pic w kubku 360 no i pije wode. Ale zaczelismy od herbatki kopru lub rumianku później pila sok marchewkowy hipp który pozniej jej mieszalam z woda i tak schodzilismy az pila sama wode. Tak samo spróbuje z Kuba

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukam tej herbatki ale ciężko będzie bo poprzednio się rozglądając nie zauważyłam.
    30ml to dużo. Ja też się cieszyłam z każdej ilości.
    Pamiętajmy że dziecko w mm też ma wodę jednak u niektórych za mało.
    Liczę Że Piotruś wypije jeszcze dzisiaj więcej :-)

Kamcia jak przygotowujesz mm.
    Piszę woda 50st? Przecież to studia trzeba mój junior to już wogole wscieklizny dostanie.
    2/3 wody???

Mój na rękach drzemie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja sie bardzo bałam pruchnicy bo widzialam jaki miał problem brat z zebami. Córke szybko uczyłam pic w kubku 360 no i pije wode. Ale zaczelismy od herbatki kopru lub rumianku później pila sok marchewkowy hipp który pozniej jej mieszalam z woda i tak schodzilismy az pila sama wode. Tak samo spróbuje z Kuba

Moja nawet na kubki nie kapki nie chciała patrzeć.
    Kupiłam różnego rodzaju a potem sprzedawałam bo wrzask był.
    Najgorsze ze ona w nocy mi chciała pić i nie dała się oszukać woda i koniecznie z butelki.
    Potem jak już sama łyżek ja nauczyłam jeść to i z kubka od nas chciała pić albo łyżeczka.
    Ale woda do dziś jej nie wchodzi :-(
    Nie Sory jak w ciąży byłam, bawiliśmy się na dworze i widziała jak jakieś dziecko pilo wodę to się napil ode mnie bo miałam zawsze przy sobie.

Córka ma tylko z przodu próchnice na czterech zabkach
    Mam nadzieję i wierzę w to co stomatolodzy mówili że zdrowe żabki jej wyrosna i na to czekam.

Teraz się cieszę że synek choć 20ml mi wody wypije ale muszę ociupinke cukru dosypac.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Poszukam tej herbatki ale ciężko będzie bo poprzednio się rozglądając nie zauważyłam.
    30ml to dużo. Ja też się cieszyłam z każdej ilości.
    Pamiętajmy że dziecko w mm też ma wodę jednak u niektórych za mało.
    Liczę Że Piotruś wypije jeszcze dzisiaj więcej :-)

Kamcia jak przygotowujesz mm.
    Piszę woda 50st? Przecież to studia trzeba mój junior to już wogole wscieklizny dostanie.
    2/3 wody???

Mój na rękach drzemie.

mam przegotowaną wodę w litrowej szklanej butelce, jak potrzeba wlewam do butelki małego, wstawiam do mikrofali (teraz te porcje na 25 sekund) i juz , wsypuje mm i gotowe. Hipp super się miesza w niższej temp
    tak tez robiłam z Emilka
    mm gotowe w niecałą minute (bo i porcje mm mam odmierzone w tych pojemniczkach baby ono)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez drzemka trwa-już 30 min w łózeczku, sam zasnąl, jak stałam obok nie chciał spać
    ale to chyba druga drzemka, pierwsza przeciez zaliczył po sniadanku na rekach, odłożyłam do bujaczka, umyłam włosy i wtedy wstał :) ma wyczucie czasu :D
    ja dalej kurtki sprawdzam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mam przegotowaną wodę w litrowej szklanej butelce, jak potrzeba wlewam do butelki małego, wstawiam do mikrofali (teraz te porcje na 25 sekund) i juz , wsypuje mm i gotowe. Hipp super się miesza w niższej temp
    tak tez robiłam z Emilka
    mm gotowe w niecałą minute (bo i porcje mm mam odmierzone w tych pojemniczkach baby ono)

Ufffffffff.
    Bo już myślałam że więcej zabawy z tym mm a maly zeswiruje dopiero za nim się je przygotuję.

Piszę 2/3 wody zagrać do 40-50st. Potem dolać resztę wody.
    Robiłam wielkie oczy jak to czytałam.

Bo u siebie wlewam np 90 i trzy miarki mm i mieszać po kłopocie.
    A tu....... Hihi
    No ale dobra będę robić tak jak teraz.
    Dalej myślę czy bio czy ha?

Najwyżej wyślę Piotrusiowi mm jak mojemu nie podejdzie :-)
    My już wyrzuciłem do kosza 3 puszki (zużyte parę miarek) mm.
    Nikt nie chciał:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:24

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    W końcu coś musi mu podejść :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po spaniu. 45 min to i tak fajnie jak na niego :D teraz jemy. A może spacer? ?nawet nie widzę czy pada? ?z fotelikiem chyba. ..Gondola cięższa do znoszenia a w mazdzie stelaż do wózka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wypadałoby....
    Ja już obiad odgrzewane i też idziemy na spacer :-)
    Do potem.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszliśmy na spacer :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzis jak nie śpi to płacze. Wyje. Ryczy. To chyba kupa której nie było od 20h.
    Na weekendy mamy nie dawać żelaza. Kleks rano był zolciotki.
    Tak strasznie nie daje rady jak on płacze ;(

Edit: poszła kupa. Oby sie uspokoił teraz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 13:36

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    To raczej była kupa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my maly aniolek pospal naprawde dobrze tej nocy. Widac roznice jak sie najadal w ciagu dnia. Za to ja w nocy problem z cyckami ze az pol koldry bylo mokre od mleka :/
    Maly wisial prawie co godzine wczoraj na cyckach wiec w nocy przerwa 4.5 godziny to piersi na maksa pelne.

Ulf u mnie podobnie tez spija i jest ok jak piers pelna a jak robi sie flak to kreci sie na maksa. A wieczorem sama z siebie wyszlam do ciemnego pokoju bo maly popad w histerie i nie chcial wogole piersi M do niego gadal a to go irytowalo jeszcze bardziej. Ale w innym pokoju inna pozycja i zalapal.

Violett moze wlasnie laktacja troche stara sie stabilizowac poki co rozkrecam ja ale poznij bedzie pewnie trudniej. Widac kilka z nas boryka sie z tym byc moze kwestia zbyk lekkiego ssania. Ja mojemy butli nie podaje ale ze smoczkiem to non stop chodzi a to ponoc tez nie sprzyja dobremu ssaniu piersi. Ale jak ja mu smoczka ni dam to laduje cala piastke albo zalapie jakiegos palca i go tak ssie ze ciezko mozna go wyciągnąć z buzki. Moze dlatego mamy plesniawki u mlodego..
    Maluszek poszedl spac a ja nie mam z czego zrobic obiadu :/ zapomniałam rozmrozic wczoraj mięso.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka mamy hustawkę caretero bugies czy jakoś tak niebieską kupiłam używana dośc tanio. Bujaczek nie robi na nim wrazenie mam taki z fisher prcie zwykły z wibracja. A huśtawka super ma karuzele więc sobie patrzy szybko w niej zasypia:) Chyba mu się podoba.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chyba drzemie, zostawiłam go samego w sypialni, bo był tak zmęczony i marudny, że zasnąć nie potrafił :/ ale zjedliśmy wszyscy obiad u teściów, Mały leżał grzecznie w bujaczku i gugał z nami :) teraz czekamy na gości :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już chyba głodna jestem :) jeszcze dziś nie jadłam
    He zdążyłam makaron ugotować :D
    Ale mały tak fajnie śpi i szkoda mi iść do domu. Tam już się obudzi. Zrobiliśmy 4 km

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś deszczowo, mgliście że gór za oknem nie widać :(
    muszę Małemu zrobić zakupy na zimę, jakiś kombinezon, czapkę, rękawiczki kupić.
    Znaleźć taki który stópki przykrywa bo jeśli nie to w co chować te malutkie stópki?

‹‹ 2816 2817 2818 2819 2820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ