X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebraliśmy wyniki posiewu moczu Stasia i mamy e.coli. Ilość 10 do 5. Jutro mamy mieć szczepienie - czy w ogóle powinni nas zaszczepić? Ja kompletnie nie mam zaufania do tej pediatry, która przyjmuje w moim ośrodku, miałam zaraz po szczepieniu się przepisywać a tu takie kwiatki...
    Dziewczyny które walczyłyście z e.coli - może jakieś rady? Sabina a Wy czemu trafiliście z e.coli do szpitala?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomnialam pisac ze bylam dzis na kontroli u gina , wxzystko ok, macica w przodozgieciu cokolwoek to znaczy blizna w srodku wyglada ladnie, dostalam piksy Ovulan, a wkladke zaloze w grudniu albo po nowym roku :) i kazal brac witamine d3+k2 to kupilam molekin w aptece :)

byłam tez u rodzinnego robili mi ekg, zmierzyli cisnienie wzzystko ok. Dostalam skierowanie na badanis zelaza, potasu, i, ogolnego badania krwi, ob jurro pojade zrobic rano a w czwartek z wynikami do lekarza i zobaczymy co powie. Bo szukamy przyczyny moich zawrotow glowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czy wzzystkie dzieci maja e.coli czy o c chodzi ? Ja jutro bede jechac na badania to kupie pojemnik jalowy i tez malemu zbadam prywatnie mocz bo kurde zflupiec mozna. Co chwilA e.coli sie tu przewija az sie boje.

broszka a ty czemu robilas posiew mozczu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka przykro mi że u was też jest to dziadostwo :-(
    Mieliście jakieś objawy?
    Co cię skłoniło do zrobienia posiew?

Ja miałam kupić woreczek do lapania siuskow i nie doszłam bo deszcz padał.
    Coraz bardziej mam ochotę zrobić małemu posiew.
    Zobaczymy w środę jakie badania będziemy może musieli zrobić.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Staś słabo przybierał, w dolnej granicy. Ta moja genialna pani doktor powiedziała że przesadzam i skoro dziecko przybiera to jest ok. Inna u której byliśmy prywatnie kazała zrobic badanie moczu ale ogólne. Po historiach dziewczyn tutaj, że badanie ogólne ok a posiew do bani zrobiliśmy posiew. No i dupa, a raczej e.coli.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nasz przybiera bardzo ladnie, kupy robi tez normalne...hmmm...jedyne co to brzuszek go meczy jak robi kupe to burczy , prezy sie i robi czerwony hmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów na tych pediatrow.
    Ja szukam nowego.
    Bo mój obecny na ostatniej wizycie mnie rozczarował.
    Recepty na Wit. D nie da bo można kupic w aptece bez.
    Skierowania na usg czegokolwiek też nie da bo nie potrzeba.
    Mm nie da na receptę bo po co można kupić na 100%!

Dlatego w środę jadę prywatnie do speca który ma bardzo dobre opinie i nie jedno dziecko wyleczylam a za głowę się łapal co te pediatrzy wyprawiaja..

Mały zjadł godz temu mm i się teraz wije i płacze.
    Kuźwa ja mam serdecznie już dosyć jego cierpienia

Sarcia ja dla świętego spokoju mu zrobię też ten mocz i posiew tylko zachęcam w środę o wizytę bo ten pediatra pewnie inne będzie kazał robić badania więc przy okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 18:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas posiew kosztuje 30 zl, a jak cos wyhoduja to 60 zl mocz zwykly 10 zl. A najlepiwj niech lelarz da skierowanie jak juz besziezz bo ja mialam wziac i zapomnialam.

ale recepta na wit zeby lekarz nie dal to juzmprzesada o.O

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tylko na siebie niesamowicie wściekła że dopiero teraz ten posiew zrobiłam a Młody ma już prawie 2 miesiące..

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka

a kto wiedzial ze takie diabelstso siedzi u dziecka w organizmie, wlasciwie gdyby Angela nie zaalarmowala to polowa z nas by nie wpadla zeby posiew moczu robić ja rowniez w tej grupie jestem. Moj maly ma 1,5 miesiaca ji tez badan nie robilam. Ale teraz zrobie , kazalam juz mezowi pojemniki kupić. To nieinwazyjne badanie a przynajmniej spkkojniejsza glowa bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka nie obwiniaj się bo kto wiedział? A szczególnie wy? Z kad? Medycyny nie studiowałas!
    Od tego jest lekarz to on powinien zaaregowac i was pokierować.
    Nawet byś pewnie badania nie zrobiła tego gdyby nie Angela bo byś dalej tkwila w przekonaniu że tak ma być jak pediatra mówi.
    Ważne że masz przyczynę teraz leki i zmiana pediatry.
    Będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka nie jesteś lekarzem. To nie Ty powinnaś wiedzieć. Wg mnie nie powinni szczepic, posiew powyżej 10 do 4 to już infekcja do leczenia. Tak mi mówiono na nefrologii. Nam powiedziano ze takiego malucha trzeba leczyć szpitalmie, nikt nawet nie myślał o ambulatoryjnym. Ale Wy macie niższe stężenie, u nas było 10 do 7. Ciekawe co Ci powiedzą

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Broszka przykro mi że u was też jest to dziadostwo :-(
    Mieliście jakieś objawy?
    Co cię skłoniło do zrobienia posiew?

Ja miałam kupić woreczek do lapania siuskow i nie doszłam bo deszcz padał.
    Coraz bardziej mam ochotę zrobić małemu posiew.
    Zobaczymy w środę jakie badania będziemy może musieli zrobić.
    Woreczek nie nadaje sie do posiewu. Nie jest jałowy.
    My robiliśmy posiew przez te miedniczki i kielichy na usg, co sie miały wchłonąć. I sie wchłaniają. Bo w lewej już w ogóle nie ma. A w prawej zostały minimalne.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf dzięki widzisz a ja bym kupiła i zaniosla we woreczku.
    Super wieści :-)
    Cieszę się że się wchłaniają :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Woreczek nie nadaje sie do posiewu. Nie jest jałowy.
    My robiliśmy posiew przez te miedniczki i kielichy na usg, co sie miały wchłonąć. I sie wchłaniają. Bo w lewej już w ogóle nie ma. A w prawej zostały minimalne.
    To fakt. Posiew łapie się do jałowego pojemniczka.
    Ulfi cieszę się ze u Konstantego już prawie śladu nie ma

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ulf dzięki widzisz a ja bym kupiła i zaniosla we woreczku.
    Super wieści :-)
    Cieszę się że się wchłaniają :-)
    Powodzenia w łapaniu ;)
    U nas sie udało już za drugim razem. Jakieś 10ml, ale do posiewu (nieoficjalnie) wystarczy kropla.
    No i wynik był ok - 10^3 , ale tez E-coli.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    A ja mam pytanie odnośnie e coli podalas wynik wymagający leczenia czyli jeśli dobrze zrozumialam to od 10 do 4...wy mieliście więcej. ..ale ogólnie to jest bakteria normalnie żyjąca w kale człowieka (stąd łatwo ją rozniesc np na okolice intymne co miała Angela ) . Wiec w moczu w ogóle jej nie można mieć? ??czy jest jakiś dozwolony limit. Czy w kale w ogóle tez nie powinno być e coli? ??pytam bo w końcu zglupialam. Dla mnie dotąd byla to normalna jelitowa bakteria człowieka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ulf.
    Hahah
    Ciekawe jak szybko złapie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój junior śpi od ok.18 i nie zamierza wstać ciekawe jaka nocka mnie czeka.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowione-nie szczepimy. Powtarzamy posiew. Zobaczymy co powiedzą w przychodni ale ja i tak stamtąd uciekam do innej. Wolę się wstrzymać tydzień że szczepieniem i sprawdzić dokładnie. Może my zrobiliśmy błąd przy pobieraniu moczu, niewiadomo. Chyba trzeba zachować zdrowy rozsądek. Jutro przepisuje Młodego do innej przychodni, jak będzie pediatra to od razu skonsultuje to z drugim lekarzem. Najgorsze emocje już mi chyba przeszły, bo jak mąż przyniósł wynik to się trzeslam.

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2824 2825 2826 2827 2828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ