X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebraliśmy wyniki posiewu moczu Stasia i mamy e.coli. Ilość 10 do 5. Jutro mamy mieć szczepienie - czy w ogóle powinni nas zaszczepić? Ja kompletnie nie mam zaufania do tej pediatry, która przyjmuje w moim ośrodku, miałam zaraz po szczepieniu się przepisywać a tu takie kwiatki...
    Dziewczyny które walczyłyście z e.coli - może jakieś rady? Sabina a Wy czemu trafiliście z e.coli do szpitala?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomnialam pisac ze bylam dzis na kontroli u gina , wxzystko ok, macica w przodozgieciu cokolwoek to znaczy blizna w srodku wyglada ladnie, dostalam piksy Ovulan, a wkladke zaloze w grudniu albo po nowym roku :) i kazal brac witamine d3+k2 to kupilam molekin w aptece :)

byłam tez u rodzinnego robili mi ekg, zmierzyli cisnienie wzzystko ok. Dostalam skierowanie na badanis zelaza, potasu, i, ogolnego badania krwi, ob jurro pojade zrobic rano a w czwartek z wynikami do lekarza i zobaczymy co powie. Bo szukamy przyczyny moich zawrotow glowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czy wzzystkie dzieci maja e.coli czy o c chodzi ? Ja jutro bede jechac na badania to kupie pojemnik jalowy i tez malemu zbadam prywatnie mocz bo kurde zflupiec mozna. Co chwilA e.coli sie tu przewija az sie boje.

broszka a ty czemu robilas posiew mozczu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka przykro mi że u was też jest to dziadostwo :-(
    Mieliście jakieś objawy?
    Co cię skłoniło do zrobienia posiew?

Ja miałam kupić woreczek do lapania siuskow i nie doszłam bo deszcz padał.
    Coraz bardziej mam ochotę zrobić małemu posiew.
    Zobaczymy w środę jakie badania będziemy może musieli zrobić.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Staś słabo przybierał, w dolnej granicy. Ta moja genialna pani doktor powiedziała że przesadzam i skoro dziecko przybiera to jest ok. Inna u której byliśmy prywatnie kazała zrobic badanie moczu ale ogólne. Po historiach dziewczyn tutaj, że badanie ogólne ok a posiew do bani zrobiliśmy posiew. No i dupa, a raczej e.coli.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nasz przybiera bardzo ladnie, kupy robi tez normalne...hmmm...jedyne co to brzuszek go meczy jak robi kupe to burczy , prezy sie i robi czerwony hmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów na tych pediatrow.
    Ja szukam nowego.
    Bo mój obecny na ostatniej wizycie mnie rozczarował.
    Recepty na Wit. D nie da bo można kupic w aptece bez.
    Skierowania na usg czegokolwiek też nie da bo nie potrzeba.
    Mm nie da na receptę bo po co można kupić na 100%!

Dlatego w środę jadę prywatnie do speca który ma bardzo dobre opinie i nie jedno dziecko wyleczylam a za głowę się łapal co te pediatrzy wyprawiaja..

Mały zjadł godz temu mm i się teraz wije i płacze.
    Kuźwa ja mam serdecznie już dosyć jego cierpienia

Sarcia ja dla świętego spokoju mu zrobię też ten mocz i posiew tylko zachęcam w środę o wizytę bo ten pediatra pewnie inne będzie kazał robić badania więc przy okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 18:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas posiew kosztuje 30 zl, a jak cos wyhoduja to 60 zl mocz zwykly 10 zl. A najlepiwj niech lelarz da skierowanie jak juz besziezz bo ja mialam wziac i zapomnialam.

ale recepta na wit zeby lekarz nie dal to juzmprzesada o.O

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tylko na siebie niesamowicie wściekła że dopiero teraz ten posiew zrobiłam a Młody ma już prawie 2 miesiące..

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka

a kto wiedzial ze takie diabelstso siedzi u dziecka w organizmie, wlasciwie gdyby Angela nie zaalarmowala to polowa z nas by nie wpadla zeby posiew moczu robić ja rowniez w tej grupie jestem. Moj maly ma 1,5 miesiaca ji tez badan nie robilam. Ale teraz zrobie , kazalam juz mezowi pojemniki kupić. To nieinwazyjne badanie a przynajmniej spkkojniejsza glowa bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka nie obwiniaj się bo kto wiedział? A szczególnie wy? Z kad? Medycyny nie studiowałas!
    Od tego jest lekarz to on powinien zaaregowac i was pokierować.
    Nawet byś pewnie badania nie zrobiła tego gdyby nie Angela bo byś dalej tkwila w przekonaniu że tak ma być jak pediatra mówi.
    Ważne że masz przyczynę teraz leki i zmiana pediatry.
    Będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka nie jesteś lekarzem. To nie Ty powinnaś wiedzieć. Wg mnie nie powinni szczepic, posiew powyżej 10 do 4 to już infekcja do leczenia. Tak mi mówiono na nefrologii. Nam powiedziano ze takiego malucha trzeba leczyć szpitalmie, nikt nawet nie myślał o ambulatoryjnym. Ale Wy macie niższe stężenie, u nas było 10 do 7. Ciekawe co Ci powiedzą

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Broszka przykro mi że u was też jest to dziadostwo :-(
    Mieliście jakieś objawy?
    Co cię skłoniło do zrobienia posiew?

Ja miałam kupić woreczek do lapania siuskow i nie doszłam bo deszcz padał.
    Coraz bardziej mam ochotę zrobić małemu posiew.
    Zobaczymy w środę jakie badania będziemy może musieli zrobić.
    Woreczek nie nadaje sie do posiewu. Nie jest jałowy.
    My robiliśmy posiew przez te miedniczki i kielichy na usg, co sie miały wchłonąć. I sie wchłaniają. Bo w lewej już w ogóle nie ma. A w prawej zostały minimalne.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf dzięki widzisz a ja bym kupiła i zaniosla we woreczku.
    Super wieści :-)
    Cieszę się że się wchłaniają :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Woreczek nie nadaje sie do posiewu. Nie jest jałowy.
    My robiliśmy posiew przez te miedniczki i kielichy na usg, co sie miały wchłonąć. I sie wchłaniają. Bo w lewej już w ogóle nie ma. A w prawej zostały minimalne.
    To fakt. Posiew łapie się do jałowego pojemniczka.
    Ulfi cieszę się ze u Konstantego już prawie śladu nie ma

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ulf dzięki widzisz a ja bym kupiła i zaniosla we woreczku.
    Super wieści :-)
    Cieszę się że się wchłaniają :-)
    Powodzenia w łapaniu ;)
    U nas sie udało już za drugim razem. Jakieś 10ml, ale do posiewu (nieoficjalnie) wystarczy kropla.
    No i wynik był ok - 10^3 , ale tez E-coli.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    A ja mam pytanie odnośnie e coli podalas wynik wymagający leczenia czyli jeśli dobrze zrozumialam to od 10 do 4...wy mieliście więcej. ..ale ogólnie to jest bakteria normalnie żyjąca w kale człowieka (stąd łatwo ją rozniesc np na okolice intymne co miała Angela ) . Wiec w moczu w ogóle jej nie można mieć? ??czy jest jakiś dozwolony limit. Czy w kale w ogóle tez nie powinno być e coli? ??pytam bo w końcu zglupialam. Dla mnie dotąd byla to normalna jelitowa bakteria człowieka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ulf.
    Hahah
    Ciekawe jak szybko złapie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój junior śpi od ok.18 i nie zamierza wstać ciekawe jaka nocka mnie czeka.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowione-nie szczepimy. Powtarzamy posiew. Zobaczymy co powiedzą w przychodni ale ja i tak stamtąd uciekam do innej. Wolę się wstrzymać tydzień że szczepieniem i sprawdzić dokładnie. Może my zrobiliśmy błąd przy pobieraniu moczu, niewiadomo. Chyba trzeba zachować zdrowy rozsądek. Jutro przepisuje Młodego do innej przychodni, jak będzie pediatra to od razu skonsultuje to z drugim lekarzem. Najgorsze emocje już mi chyba przeszły, bo jak mąż przyniósł wynik to się trzeslam.

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2824 2825 2826 2827 2828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ