X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia właśnie jej już kompletnie dzisiaj brak.
    Dlatego rycze od rana od kad oczy otworzyłam.
    Mąż się przejął wow.

A no widzisz Sarcia,co zrobić na to wpływu nie mam.

Ksosia dziękuję :-)

No tak po burzy wychodzi słońce oby te słońce zaswiecilo od weekendu i na stałe nie tak jak do tej pory.
    Po tygodniu piorunami wali:-(

My na dworze jeszcze się regeneruje na wieczór zbieram siły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My też się wahaliśmy, ale stwierdziliśmy, że trzeba się zmobilizować i dmuchać na zimne, by potem w razie wu nie było za późno.
    a Wy mieliście skierowanie czy sami się decydowaliście? Ja się strasznie tego badania boję, tak samo wizyty u neurologa, mamy dopiero w przyszły poniedziałek - Mały będzie miał prawie 4 miesiące. Miał się pokazać w okolicy 6 tygodnia, ale nie chciałam iść do byle kogo, a miejsc nie było. Mój już przez samo wcześniactwo się kwalifikuje do badania dna oka :(

Ja się próbuję zmobilizować na spacer, obiad zjedzony na raty i mój i mleczko Małego. On dziś na prawdę dziwnie je, niby pory podobne, ale bardziej go na żądanie karmię niż regularnie co 3 godz. jak jeszcze do niedawna. Może dlatego że w nocy tylko raz wstaje? i w dzień nadrabia? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam wiedzy z tego zakresu wiec zapytam Was...
    Dopóki nie pojawi się miesiączka jestem "zabezpieczona"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, nie jesteś :/ tak przynajmniej nam na szkole rodzenia mówili.
    My z mężem chuchamy i uważamy jak za studenckich czasów, haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super... w takim razie mąż strzelił 2 gole... musze isc po tabletki...:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia nie:-(

Nie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    super... w takim razie mąż strzelił 2 gole... musze isc po tabletki...:/
    Niestety nie, owu pojawia sie przed okresem. I co gorsza często jest tak ze osoby ktore mialy problemy z zajsciem w ciaze wtedy zachodza bezwiekszego problemu. Tak wiem nie pocieszylam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a ja dzis przejde sie do pediatry...podejrzewam plesniawki...nigdy ich na oczy nie widziałam, ale mały ma jakby biale wargi :( a jak mamy wyjechac to lepiej teraz dzialac
    no i nawet od tych plesniawek (jesli to to) zalezy nasze szczepienie za tydzień . pani dr ma zdecydowac
    My z plesniawkami pradzilismy sobi sami, witanina c smarowalam buziaka i detasept mini psikalam. Nystatyne dostalam ale niech lezy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj biore piguly , ginek zaposal zanim na zalozenie wkladki przyjde, a z mezem mielismy ze trzy seksy dotychczas ale wszystkie z durexem, nie odwazyla bym sie po ciazy z finalem zeby maz gole strzelał, wiadomo zejak sie chwile potulimy bez to niktwciaze nie zajdzie, ale final wiadomo do pojemniczka poki co :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mi maz gola strzelił to chyba bym zwariowala i mu takiego gola strzelila ze by sie przekrecil :P żadnych dzieci :p

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do mam karmiacych : czy ktoras z was tez męczy zgaga? jak sobie radzicie? bo mnie juz to wykancza;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

racja, dlatego ja mojego przestrzeglam ze chwile dopoki piksow nie biore to mozemy bez ale doslownie chwile pozniej jesli chce kontynuowac to musi sie "ubrac" inaczej nie ma mowy :) Ja mam dwoje corke, syna starczy zwlaszcza ze jestem po 2 cesarkach.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia mi mój gin powiedział, że teoretycznie jeżeli kp i mam przerwy nie dłuższe niż 3-4 godziny między karmieniami to przez 3 miesiące jestem zabezpieczona. Ale to teoretycznie, bo w praktyce różnie może być. Może to Cię jakoś pocieszy.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku, my dostaliśmy skierowanie od pediatry bo wcześniakom się należy i teraz jest jeszcze obowiązkowe, jak szczepienie choć jakbyśmy nie chcieli iśc to byśmy nie musieli. Jednak się zdecydowaliśmy i nie żałuję, choć też panicznie się baliśmy.
    Co do wcześniactwa, to lekarka mówiła, że od przyszłego roku dzieci z 35 tc nie będą już poddawane temu badaniu, bo bardzo rzadko się zdarza u takich dzieci i szkoda ich męczyć. Ja jednak wolałam mieć pewność, bo retinopatia prowadzi do ślepoty. Nie wiem czy bym sobie wybaczyła gdyby coś było nie tak, a ja bym nie poszła. Dzieci to nie boli, choć przyjemne nie jest, ale też nic pamiętać nie będą.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak w ogóle w ramach wyjaśnienia, bo niejaka panika została zasiana odnośnie e.coli w moczu. Żeby nie okazało się że teraz połowa z Was zrobi posiewy maluchom niepotrzebnie i część z tych dzieci będzie niepotrzebnie faszerowana antybiotykami. Lekarzem nie jestem ale takie moje przemyślenia od dnia wczorajszego...

A więc jeżeli Waszym maluchom nic nie dolega i ładnie przybierają na wadze to ja bym posiew moczu sobie darowała. Badanie ogólne - jak najbardziej, ale posiew jest o tyle trudnym badaniem, że przy takim maluchu łatwo o błąd - a co za tym idzie - niepotrzebny antybiotyk. Wszystkie dziewczyny które robiły posiew miały ku temu przesłanki - Angela, Sabina, Ulf, poniekąd ja. Nie pamiętam czy ktoś jeszcze.

My posiew powtarzamy, ale tym razem musimy się przyłożyć, żeby nie mieć wątpliwości co do metody pobrania. Nie zaszczepiliśmy się ale zmieniliśmy przychodnię. Tyle dobrego:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wam nie chwaliłam ale tak zwlekalam z zapisem do gin po tabsy że wizytę mam we wtorek czyli po spodziewanej miesiaczce :( a bez tabletek jestem zablokowana psychicznie
    Ale dziś weszłam do naszej apteki w bloku -był szef -dał mi moje tabsy bez recepty

A tak to jestem po spacerku
    Z gondola która ledwo zniosłam ale teraz została w aucie

Byłam z becikowym i co? ??i mądra matka zapomniała nr pesel małego haha
    I numeru konta :D ale pracuje tam dobra znajoma (zona chrzestnego emilki )i pesel wyślę jej smsem a nr konta znajdzie s systemie :D

W pepco nie ma zimowych małych czapek. ..u was też? ???

Teraz się karmimy
    Ubieram znów małego i lecimy spacerkiem do pediatry
    Niech zobaczy czy to w ogóle plesniawki. Mam być 16-17

I musiałam wejść do punktu ksero :) tylko jeden na 5 był dla nas :D miał jeden stopień na wejściu i dałam rade z wózkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

Dokładnie u nas w pepco tez nie ma czapeczek i mi moja mama w Łodzi kupowala i wyslalal bo nie mialam zamiaru zwiedzwc setek sklepow za czapkami,a ze mama ma na to,czas to upolowala fajne czapeczki :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Foxiku, my dostaliśmy skierowanie od pediatry bo wcześniakom się należy i teraz jest jeszcze obowiązkowe, jak szczepienie choć jakbyśmy nie chcieli iśc to byśmy nie musieli. Jednak się zdecydowaliśmy i nie żałuję, choć też panicznie się baliśmy.
    Co do wcześniactwa, to lekarka mówiła, że od przyszłego roku dzieci z 35 tc nie będą już poddawane temu badaniu, bo bardzo rzadko się zdarza u takich dzieci i szkoda ich męczyć. Ja jednak wolałam mieć pewność, bo retinopatia prowadzi do ślepoty. Nie wiem czy bym sobie wybaczyła gdyby coś było nie tak, a ja bym nie poszła. Dzieci to nie boli, choć przyjemne nie jest, ale też nic pamiętać nie będą.
    u nas w przychodni nie ma dobrej pediatry, chodzimy tam tylko na szczepienia, więc chyba prywatnie to badania bym zrobiła, jeśli bym się zdecydowała :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia u mnie też małych zimowych nie ma :( widziałam w Auchan fajne.

kamciaelcia, sarcia123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas w przychodni nie ma dobrej pediatry, chodzimy tam tylko na szczepienia, więc chyba prywatnie to badania bym zrobiła, jeśli bym się zdecydowała :)
    A z którego tc Twój Mały?

‹‹ 2829 2830 2831 2832 2833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ