X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mina po cebinionie bezcenna :D idę kapiel szykować

u nas leje własnie deszcz , ale nam się spacerek udał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój śpi od 18. o.O
    oby w nocy ładnie mi spał, bo znowu będę chodzić jak zombie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byl kolega m Kuby (mlodszy o 5 dni) juz nie darli sie jak ostatnio no i kolega u Martyny wesoły wieczór mieliśmy. W najbliższym gronie znajomych łącznie jest 10 dzieciatek w wieku od 2 miesiecy do 3 lat. Jak robimy zlot wszystkich u nas w domu to po nim mam ochote uciec do wariatkowa ;) najbliższy zlot to 2 latka Martyny juz sie boje

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki mialam fatalny dzien o masakra.
    Maly od 5 nie spal darl sie i cyca nie chcial ile ja plakalam a on nic nawet nie pociumkal ttlko darl sie jak tylko z cycem do niego sie zblizylam. Ale tak aie zanosil ze sie zapowietrzyl z 2 razy :/ Kolo 12 poszlam na godzinny spacer myslalam ze jak zasnie to po porocie pociumka a tu jeszcze gorzej. Dzieciak 5 godzin nie jadl i co odciagnelam mleko jedna reka a druga na kolanie prbowalam bujac mlodego wszystko wokół zalalam mlekiem lacznie z telefonem na ktorym z yt piscilam suszarke. No i butle zassal a ja w ryk ze cyca nie a butle w 5 sekund. Ryczalam M wrócił i musielismy jechac na przymiarki z mlodym. Mlody poszedl tak w kime ze spal ponad 3 godziny ja zdazylam fryzjera zaliczyc. I po maly obalil 2 cyce jupii ale sie cieszylam. Nie wiem o co chodzi ale zaczynam sie bac ze to coraz czesciej takie wojny beda nie wiem jak to zniose. Zakupilam dzis 6 malych plynnych buteleczek mm.

Maratta u mojego raczka i nizka dalej drgaja. Ale przyznam sie ze dopiero od 2 tygodni to zauwazylam. Nie jest to zawsze i trwa kilka sekund wiec moze nie zawsze widzialam. Ale jak to widze to serce mi peka bo jakos tak niezdrowo to wyglada choc ponoc normalne zachowanie.

Ksosia mi gin kilkukrotnie powtorzyl ze noc poslubna mamy sie zabezpieczyc samo kp nie zabezpieczka. Chcial wypisac tabsy ale ja sie zle czuje po wszystkich i tyje. Wiec poradzimy sobie bez.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku trzymam kciuki ! Maluszek na pewno dzielnie zniesie badanie :*
    U Nas na szczęście są dobrzy specjaliści na NFZ.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy oczka badac -u nas wszystkie niemowlęta po 4. Idą do okulisty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wykapani I mały śpi od 30 minut
    Wyparzylam wszystkie butelki i smoczki
    Dziś rano w ogóle dałam małemu dydusie 3-6 m.
    Tylko 2 pajace rozmiar 62 pasują. ..a 68 wielkie się wydają. ..najwyżej będzie wyglądał jak sierota

Little Red Fox lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin tule faktycznie dziwny dzień.
    Dobrze ze chociaż fryzjera zaliczylas.

Mój usnal mi na rękach.
    Przy cycu się darl o matko jakby go kroili a naszarpal się.....
    Dałam butle z wodą bo na mm za szybko choć wypił tylko 50ml po 30min 40ml i wypił 10ml zasnął mi na rękach.
    Za to córka spać iść nie chce.:-(

Edit: nie śpi wije się i płacze:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej małej też drga rączka i nozka lewa. całe szczęście co raz rzadziej, ale też mam obawy jak to widzę tym bardziej ze na jednej stronie. I czasami nam broda też drga.

Kamcia ja mojej smoczek 3-6 daje już od 2 tygodni, a dzisiaj byłam dokupić zapas :) wypralam dzisiaj też śpiochy 68 i faktycznie one wielkie! na metodę wpisane ze na 8,5kg. A moja w te 62 już ledwo się mieści, choć niby na 6 kg są czyli tyle ile ma teraz.

Ja dzisiaj byłam u lekarza dostałam zielone swiatlo na ćwiczenia. Pobrał próbkę na czystość i jak wszystko będzie ok to za 2 tygodnie zakładamy wkładkę :) juz odliczamy z mężem dni :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    Te pajace tez mnie zszokowaly!- tą całą dysproporcja. A że my pieluchujemy (mam nadzieje ze ostatnia dziś noc ) to w W ogóle musze mieć większe :) swetry i bluzy zaczynam większe wyciągać. Ale spodnie nadal 62 :)

Madziuuuula lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lewa nóżka tez drgala
    Od jakiegoś czasu już tego nie widzę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin moj dzien bardzo podobmy, tyle ze ok poludnia zabralam malego do lekarza, bo cycka nie chcial, a po
    mm ulewal, prawie wszystko ulal :(
    Lekarka mowi, ze jest ok, przybiera, wazy 5300. Po prostu moze juznie chciec cycka i tyle:(
    O dziwo nie namawiala mnie do kp za wszelka cene, wrecz powiedziala, zeby go nie meczyc kilka dni cyckiem, sprobowac odciagac mleko, ajak sie nie uda to mm i nie bedzie tragedii. Eh M mowi to samo, a mi tak przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze to ulewanie moze byc przez ten jego stres przy cycku,placz i histerie.
    A ja sie zaparksm,pijeherbatki laktacyjnr, wieczorem Karmi (grejpfrutowe jest obledne!) i staram sie sciagac, dzis 90 mi sie udalo, bo zjadl tylko jednego cycka, wiec z drugiego tyle wyszlo.
    Ale kurde najgorzej, ze jak jest taki niespokojny i nie spi to nie mam jak sciagac i przez to moze mi zaczac zanikac pokarm.
    No nic, sprobuje chociaz powalczyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, probowalas owijac malego metoda Karpa?
    Moj tez byl taki niespokojny, placzliwy, budzil sie w dzien co chwile, a w nocy tez krocej spal. Odkad zawijam jest duzo duzo lepiej.
    Latwiej sie uspokaja, zasypia i spi dluzej.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina u mnie brida codziennie drga ale maly jak placze to robi podkowke i wlasnie drga mu broda na placz. Dzis przy cycu non stop mu drgala och jak ten widok rozrywal me serce. ..
    Zabko dzieki za tule widze, ze u Ciebie tez walka ja sie tak boje butle podawac unikam jak ognia bo mam obawy ze chwyta piers za lekko dlatego mamy problemy ostatnio.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett wlasnie tego nie chce cycka sie boje. U mnie raczej rodzinka cala jest za kp wiec latwo mi nie bedzie. Do tego ja psychicznie wysiadam ze mojego nie chce, tyle sie nawalczylam aby miec mleko... Juz nawet strupy na sutkach i ból znosilam. Kiedy zaczelo sie robic znosnie mlody sie zbuntowal. No nic bede próbować jak cos udam sie po porade o laktacje. Ale z tego co pisala Ulf to droga dla mnie nie do pokonania. Dzis mlody nie chcial wogole zlapac a co tu o odwodzeniu brody i poglebianiu ssania marzyć. No nic jak cos bede sciagac ile nie wiem.
    Licze na lepsze dni......

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett tak stosowałam jak miał big kolki. Działało na niego do zaśnięcia.
    Teraz nie trzeba woli być w rozku ale nie zapietym wtula się w ramię (jak go lulam) i zasypia.
    Albo na poduszce z łóżeczka go lulam i usnie.
    Woli ręce niż łóżko :-(
    Ale go rozumiem przy takich bólach też bym szukała ukojenia.

AJrin szczerze chce odstawić od piersi bo i tak marny z nich pożytek choć daje niech mały korzysta póki jest.
    Do butli nie robi mi różnicy ważne że się najada.
    Ale na samą myśl jeśli mi będzie lekarz kazał odstawić od piersi małego na zawsze to mi się robi smutno bo zabieram mu coś co dla niego jest ważne,jak pomyślę jak ssa i wpatrując się tymi oczkami we mnie to serce mi się kroi że mam mu zabrać ta przyjemność,dziś sobie rączkami dwiema chwycił cyca tak sobie smacznie ssal i dusić cyca a ja się cieszyłam na ten widok.
    No ale cóż jeśli ma to ulżyć w cierpieniach jego to jak najbardziej będzie trzeba skończyć z marnym kp.
    Mój mąż nie raz mówił żeby odstawić skoro tak cierpi ale ja daje niech korzysta a złoszczę się i wyzywać jak mały wrzeszczy przez cyce (chyba).
    Naszczescie u mnie nie ma nacisku na kp czy mm.
    Nikt nic nie gada i dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismh z corka na ip, dostala angubiotyk, ald jutro ide z nia jeszczs do rodzinnego nie ufam tej lekarce z ip..mala goraczkuje juz ponad 38 sto
    Ni miala ro dostal ibufen i paracetamol, wrocila biexna z przedszkola po drodzd cala sie obwymiotowala i taka smutna byla bo trafklo na owy plasz, juz wypralam pl klopocie. Od godziny 13 dopiero teraz ryZ je...jak tempka ldpuscila. Biedny dziexiak, oby malucha nie zaraziła :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Co podejrzewa lekarz ze antybiotyk??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dala Bactrin -infekcje drog moczowych, ale ja w ciemno antybiotyku dawac jej nie bede. Jurro o 7.30 do labo zawioze malej mocz wynik bedzie po 20 minutach to poczdkam i od razu z mala i wynikami do rodzinnego pojade i zobacze co powie.

Mala posiusiala sie wczoraj w przefszkolu i dzis 2x w fomj i nie czula :(

‹‹ 2831 2832 2833 2834 2835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ