X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2 o tak jestem w szoku ze mlody tyle spal w ciagu dnia jadl bardzo malo tylko 4 razy i 2 razy lekko pociumkal cos. Wiec bylam przekonana ze glod go bedzie w nocy meczyl. Ale ze nie spal w ciagu dnia to chyba sen wygral oby pospal jwszcze troche to i mama sie wyspi

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi smutno ze Piotrek nie chce jeść

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przestawiła się pobudka "na kupę której i tak nie wyciśnie". Zawsze było koło 6, dziś przed 5. Dałam pociumkać troszkę cycka, odciągnęłam katar i teraz kręci się w kołysce.
    Kamcia, a to nie skok rozwojowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 05:11

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali tylko pamiętaj że nie można otwartych tych kropelek długo trzymać. one niby są na jedno zużycie, ale ja za porada lekarza otwarta ampulke trzymałam 12h i wyrzucalam, czyli 2 dziennie.

U mnie już kp wróciło do normy i produkcja mleka ruszyła na nowo, więc trzymam kciuki dziewczyny i za Was :) ja myślę że u nas ta kilkudniowa niechęć to był efekt szczepień .

A my po pierwszym karmieniu dzisiaj. Zrobiłam po ciemku bez zmiany pieluchy i idę odłożyć do lozeczka. Zobaczymy co będzie :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka
    Na pewno to nie skok rozwojowy. On po prostu nie chce jeść. A nawet nie placze przy wciskaniu butli. Wypluwa i ma odruch wymiotny

Dalej nie chce jeść. Ale to też on mnie obudził (po prostu więcej się rusza ). No cóż poradzę? ?dałam Wit c poglaskalam bo się obudził i kilka uśmiechów pokazał, idziemy spać dalej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubus dalej sie nir przestawil z czasu letniego.. grrr na szczęście mieliśmy od 19.39 tylko jedno karmienie o 4.

Kamcia współczuję plesniawek oby szybko u was znikly.

Ooo Kuba zasypia powoli, wzielam go do łóżka bo nie chce mi sie 100 razy podchodzic i dawac mu smoczka. On nie umie go porzadnie ssasac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

przykromi mi ze Piotrus nie chce jesc :( mam to samo od wczoraj z Nadia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu tak mi przykro że Piotruś nie chce jeść.
    Pewnie go to boli :-(
    Tule was i całuję......

My już nie śpimy jemy cyca.
    Ja idę męża do pracy budzić bo dziś szybciej jedzie zamienił się na zmiany, zrobię sobie kawkę, w ramach spaceru zajęte do Auchan zobaczyć za czapki zimowymi dla juniora i na 20 lekarz.
    Muszę jakąś listę pytań, odp zrobić bo pewnie połowa mi wyleci z głowy :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu i jak?
    Zjadł coś?

Dzień dobry, ja przy sniadanku i herbatce... zaczynają się nocne mrozy.
    Jak ze spacerami w taką pogodę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Kamciu dziś macie wizytę! Trzymam kciuki żeby pożegnać pieluchowanie ;) My czekamy do jutra :)

Żabciu mój Antoś wczoraj wieczorem też okrutnie płakał i wił się... :( Aż myślałam że coś go boli... nie mam pojecia co to było..Co zasnął mężowi przy butli to się budził po chwili i płakał dalej... później odłożyliśmy do łózeczka leżał ok 10 minut po czym wpadł w wyk ponownie.. :( aż zasnął biedaczek mój.. :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. My dziś dziemy do pediatry prywtanie mam nadzije ze uda się dostac bo mnie szwagierka(ta od zimnego chowu) nastraszyła ze ona to by juz dawno leciała z tym katarem więc pójde musze prywtanie przez te szczepionki cholera no ale dopytam się czy moge go wczesniej przeniesc.

Alinka ale nie rozumiem, bo ja wycztałam ze jedna ampułke na 1 raz czyli połowe do jednej dziurki połowę do drugiej czy jakoś inaczej się to robi???wczoraj mu dałam trochę mnie a reszte wywaliłam. Jezeli mówimy o tym isostinie.

Mój Szymek też nie chce jesc z butelki osttanio coraz mnie mm na wieczor wczoraj moze z 80 zjadł zaptam o te plesniawki bo tez ma białe ale myślałam ze to z mleka nalot. a i musze zapytac lekarki bo na wardze ma taki jakby odgniot odcisk od urodzenia mu to nie schodzi nie wiem z czego to.

Mą o 8 ma dzwonic do rejestracji czatuje na fb na wiadomosc bo nie mam telefonu kurde nigzie nie mozna zadzwonic nawet;/

Kamcia trzymamy kciuki:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że tam tak jest napisane ale mi lekarz kazał po jednej- dwie kropli do każdej dziurki przed kamieniami czyli średnio co 3 godziny.

A my pospalysmy jeszcze do 7.30 pięknie zasnela jak ja odłożyłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana :)
    mój Mały Żuczek dziś trochę marudzi, ale wiem czym to jest spowodowane, rozpuściłam go noszeniem i kołysaniem :( teraz się cięższy robi, a ja nie zawsze daję radę. Wczoraj miałam problem żeby go położyć spać, więc wzięłam go do siebie na bajki i oglądanie gwiazdek i padliśmy oboje ok 21. Mąż nas znalazł w poprzek łóżka, ja się po północy obudziłam i nie wiedziałam czy wygonić męża na kanapę czy spróbować odłożyć Małego do siebie, udało się to drugie :)

i spał aż do 5. rano! o.O
    później już dzień chciał zacząć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dzid tez kciuki za nas moje rozrabiaki maja usg brzuszka.

Kamci trzymam kciuki abyscie sie pozbyli pieluszkk

alinka, kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Angela :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie już? Donald Trump pewnie zostanie nowym prezydentem. Hahaha, a nikt w to wierzyć nie chciał

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali może ssawka? Kostek ma regularnie.
    U nas śnieg pada :(

Nie wiem która z Was polecała tenorem Avene ale powinna dostać jakaś nagrodę :)
    Krosty zniknęły! Nawet M zauważył i sie pytał czy zastosowałam jakaś kuracje czy same :)

Skali89 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • esmi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, noc paskudna. Myslalam ze wysle dzia starszaka do zlobka a On w nocy zaczal plakac kaszlec choroba jasna ...MMasakra. Ciezko mi z dwojka myslalam ze dzis odpoczne....
    Z mezem myslelismy ze clinton wygra a tu taka niespodzianka. Zobaczyny czy dotrzyma slowa i zniesie dla Polski wizy.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a gdzie ten krem Avene mozna dostac? Bo ja juz szukam po aptekach jskis czas.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam avene :) bo u nas pojawiła się drobniutenka kaszka na całej buzi (co mi się skojarzyło z nietolerancja ale wczoraj pediatra mnie uspokoiła ). Po 3 dniach uczciwego smarowania 2 x dziennie prawie nic nie ma :) ale nie lubi smarowania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2833 2834 2835 2836 2837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ