WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
I na 99% juz w czwartek pojedziemy na weekend do Kołobrzegu. Wszystko zależy czy dojdą opony które wczoraj kupiłam na allegro -bez zimowych nigdzie nie ruszamy. Bo nawet wymianę juz mam umowiona. Przydałoby się becikowe załatwiać skoro nie mamy oszczędności
i radcę prawnego. ..wiec albo dziś się uda (stelaż wózka nadal w mazdzie )albo jutro (mąż wraca rano ). I jutro o 16 wizyta na bioderka. ..ale mam stresa
-
nick nieaktualnyMój właśnie drzemie na kanapie, a ja sobie czytam o rozszerzaniu diety, pewnie po nowym roku wystartujemy lub styczeń/luty. Zaraz chyba strzelę sobie drugą kawę i powoli będę ogarniać obiad dla nas
dziś mam schaba w sosie pomidorowo-ziołowym, ziemniaczki i surówkę z marchewki.
-
nick nieaktualnyMy już po badaniu dna oka, cieszę się że to za Nami!
Dziewczynki zniosły to lepiej niż przypuszczaliśmy, oczywiście bardzo płakały, ale mam wrażenie że przy szczepieniu płakały jeszcze mocniej.
Poszło dość szybko, bez kolejek. Siatkówka w normie, retinopatii nie manie trzeba powtarzać badania, po roku dzieci albo po 2 latach do rutynowej kontroli.
Plus dla mnie taki, że to pielęgniarka i lekarz trzymają dziecko, a rodzic siedzi na krześle, bo nie mogłabym na to patrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:29
kamciaelcia, żabka04, alinka, martta, Skali89, Sabina, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPirelko świetne wieści.
To prawda do przyjemnych to nie należy, ja byłam z mamą jak córce robili tylko rutynowe badanie po naswietleniu w szpitalu po zoltaczce.
Obrocilam się i płakałam.
A dziś od rana płacze ja.
Kamcia zazdraszczam Kołobrzegu.
Właśnie weszłam na temat wakacji 2017 czy jedziemy bo w 2018 wątpię żebyśmy pojechali bo kasy będzie mniej a ja na wychowawczy to nam się ukroci finansowo dość mocnopirelka lubi tę wiadomość
-
zabka
uroki posiadania rodziny nad morzem
dlatego mąz mnie przekonał do mojego kuzyna jako chrzestnegożeby w przyszłosci Piotrus miał do kogo jezdzić na wakacje
a wakacji nie planujemy, musimy się odbić finansowo (auto miało być kupione za rok...)
słuchamy mozartachyba się podoba
ale powiedzcie mi jak ściagać pliki z YT???kiedys umiałam, teraz to nie działa o.
O stara ze mnie dupa i na technologii się już nie znam -
nick nieaktualnyPirelko, bardzo dobre wieści! Dziewczynki bardzo dzielne. Ja sama biję się myślami czy powinnam robić to badanie swojemu Maluchowi
Żabko, my chcemy jechać na wakacje, ale w wersji ekonomicznej. Zawsze można jechać gdzieś w Polskę, my uwielbiamy gospodarstwa agroturystyczne, ale szukamy miejsca gdzie będziemy mieli dobry dostęp do lekarza/szpitala gdyby odpukać coś się działo z Bobasem. Może więc pojedziemy do Karpacza, bo moja chrzestna ma tam mieszkanie?pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPirelka to super ze wszystko dobrze
Moje dziecko dzisiaj obudziło się o 2 gotowe do zabawy. Rozdawala uśmiechy na lewo i prawo i o spaniu w ogóle nie myślała. udało mi się ja ululac o 4. następna pobudka o 6 i znowu to samo. tutaj o 7 się poddalam i ponieważ byłam nieprzytomna to ja wzięłam do naszego łóżka dałam jeszcze cyca na lezaco i pospala do 10!
Dzisiaj w nocy przy płaczu będziemy karmić po ciemku bez zmiany pieluchy. Bo ja to rozbieranie wzbudza jeszcze bardziej a ona w nocy i tak niewiele co do niej robipirelka lubi tę wiadomość
-
Pirelko super wiadomości! Ja miałam sama robione już najróżniejszych badania oczu, fajne to to nie jest, dzielne dziewczynki masz!
Zabko nie płacz, będzie lepiej w końcu, to niewyspanie to wszystko jego wina.
Mi dzisiaj w nocy weszlodo głowy "a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój" i tak sobie nuce....
Dziewczyny czy waszym maluszki też tak jeszcze czasami trzesie się rączka albo nóżka??żabka04, pirelka lubią tę wiadomość
-
Pirelka super:) ,my okulistę mamy jakoś koło 28.11 muszę spojrzeć.
Ja narazie psikam disnemar baby i tez odciągam aspiratorem a ide do apteki bo ten isostin czy jakoś tak. Ale najpierw obiad póki mały spi. Wymasowałam brzuszek zrobiłam termoforek, troszku poprykał
Martwi mnie bo kilka dni nie zjada 120 mm, nie wiem może smoczek ma już za wolny przepływ możliwe to? Ogólnie ok 100 zjada. Ale rano powini wiecej bo zawsze po min 3,5 przerwy jest sama nie wiem może zakupię smoczek kolejny nie 0 +pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinka, ja tylko raz zmieniam pieluszkę swojemu, bo faktycznie przebieranie rozbudza, gdybym miała większe zaufanie że pampers nie przecieknie i gdyby nie problem z odparzeniami to bym olała całą sprawę
no i ostatnio często mu się zdarza strzelić dwójeczkę w nocy
-
alinka wrote:Pirelka to super ze wszystko dobrze
Moje dziecko dzisiaj obudziło się o 2 gotowe do zabawy. Rozdawala uśmiechy na lewo i prawo i o spaniu w ogóle nie myślała. udało mi się ja ululac o 4. następna pobudka o 6 i znowu to samo. tutaj o 7 się poddalam i ponieważ byłam nieprzytomna to ja wzięłam do naszego łóżka dałam jeszcze cyca na lezaco i pospala do 10!
Dzisiaj w nocy przy płaczu będziemy karmić po ciemku bez zmiany pieluchy. Bo ja to rozbieranie wzbudza jeszcze bardziej a ona w nocy i tak niewiele co do niej robi
w nocy raz zmieniam pampersa(na łózku, bez przewijaka i swiatła), karmie zawsze po ciemku a dokładnie mam włączoną lampeczkę do gniazdka, która juz wyłaczam po karmieniu okolo godz4 -
nick nieaktualnyJa, dzis tez nie przytomna maly po szczepieniu co prawda nie goraczkowal ale marudny byl okropnie i wstawal co 2 godzinu, a jesc to srednio chcial tak naprawde bardziej sie przytulic i przy cycku polezec.
teraz spi ro skprzystam z okazji i zjem sniadanie i odciagne resztki pokarmu bo po nocy mam zasyoj w, obu i bola mnie jak cholera ! :
moj maly tez wlasnie ma przytkany nosek slychac ze cos mu tam swiszcze, musze pozniej mu kupic ten aerozol do nosa i psikac, bo sol fizjologicznaj z tej dziwaczenej ampulki slabo pomaga -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny