WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się.
Jadę z małym do labo:-(
Na posiew, morfologie,ob,crp i nie wiem co jeszcze wymyślę w labo.
Mały od rana blady
Zrobił dwie kupki, jedna ok a druga to nie wiem co myśleć bo się nie znam.
Była malutka żółta ale ze sluzem? Woda? Brązowa ja już sama nie wiem co to było.
Wyniki przydadzą się bo jedziemy na kontrolę w przyszłym tygodniu.
Jeśli któraś się zna i się nie pogniewacie to wstawiłem zdjęcie tej kupy może któraś z was coś więcej powie?
Albo mnie uspokoi?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlinka, a podajesz jakies kropelki?
Nam na bolesne baczki pomaga sab simplex, do tego biogaja. I zamienilam zwykla wit d na taka w kropelkach a recepte, bo tamta zawiera olej, ktory moze byc ciezki dla zoladka.
Do tego pilecam cwiczenia i masaz Shantala, poszukaj na youtubie.
Mi nie wychodxi to tak super jak im, ale mysle ze sam dotyk rozluznia icos zawsze pomoze. Zwlaszcza przed kapiela.
Ewentualnie jeszcze sprobuj windi i termofor na brzuszek.
No i ja zawsze bede polecac owijanie w kokonik na noc, nam to pomoglo i do tej pory spowijam, bo maluch lepiej i dluzej spi. Oczywiscir jak zawijam to jest krzyk, ale potem juz mu lepiej
Cos musi pomoci tak podziwiam, ze sama dajesz radr z mala.
My wczoraj mielismy mega kupe po pachy (chyba musimy przerzucic sie na pampersy 3, a on dopiero ok 5500 wazy).
Kupa sie wylala, maly mial ja nawet na karku, ehh. I musialam pierwszy raz sama go wykapac, heh nie wiedzialam w co rece wlozyc, wylalam wode , wanny i zalalam lazienke, ale maly umyty, zadowolony i po kupie polezal grzecznie w lozeczku i gadal do karuzelki, zeby matka mogla posprzatac balagan
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Witam się.
Jadę z małym do labo:-(
Na posiew, morfologie,ob,crp i nie wiem co jeszcze wymyślę w labo.
Mały od rana blady
Zrobił dwie kupki, jedna ok a druga to nie wiem co myśleć bo się nie znam.
Była malutka żółta ale ze sluzem? Woda? Brązowa ja już sama nie wiem co to było.
Wyniki przydadzą się bo jedziemy na kontrolę w przyszłym tygodniu.
Jeśli któraś się zna i się nie pogniewacie to wstawiłem zdjęcie tej kupy może któraś z was coś więcej powie?
Albo mnie uspokoi? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zabka troche jak zatwardzenie. ..? Nie znam sie wiec nie pomoge za wiele.
Moj wczoraj tez po pachy sie kupa wybrudzil. Sama pod prysznic go bralam.
Kamcia 3mam kciuki daj znac po wizycie.
Ksosia ja cholinex kilka razy tez ssalam bo juz wyniekalo mi gardlo a na paru linkach w necie znalazlam ze mozna. Nie orzesadzalam ale raz dzoennie przez 3 dni ssalam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie pierwsza kupa była zielono żółta konsystencji plasteliny.
Chwilę potem była ta owa na zdjęciu bo na rozku zrobił.
Ni to woda,śluz nie wiem a kupa nie była jak zatwardzenie tak sie ulozyla? Hihi
Pani w labo pytała czy mam kupę zrobimy badania.
Więc chyba w diagnostyka można robić te na nietolerancja czy skaze.
Zapytam pediatry na wizycie jakie dokładnie zrobić badania.
Bo nie wiem jakie i czy jest sens przy tym mm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas kolejna noc z dwiema pobudkami. Dobrze jeśli będzie przybierał na wadze.
Jeśli nie to całkiem bez sensu.
Dodatkowo oczywiście matka durna obudziła sie o 2 i pewna ze zaraz będzie karmienie sobie już leżała i nie mogła spać. Karmienie było przed 3.
Jestem u mamy (bo ten remont u nas - będzie ciepła woda z miasta! 21 wiek)
Dostałam śniadanie, a jak wstaniemy z młodym to będzie kawa i ciastko
Bo młody na brzuchu
Dzisiaj widzę dużo różnych wizyt.
My wieczorem idziemy do neurologa. Niespodziewany sie niczego złego.
Ale to nigdy nie wiadomo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 10:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymój właśnie z pierwszej drzemki się obudził. Postawiłam rosół do gotowania. Na swojskiej młodej kurce
Postanowiłam, że jeżeli nic się na gorsze nie zmieniło to wracam jeździć do swojej "starej" stajni. Choć z drugiej stroni mój konik miał problemy ze stawami i na emeryturę przeszedłczekam na więcej info od koleżanki i zobaczymy co będzie dalej
-
Sukces zjadł 60 z butli mM, wcześniej dostał cycka było 30 min przerwy i butla teraz śpi.on dużo śpi w dzień a wieczorem szaleje aje on zawsze po jedzeniu zasypia przy odbiciu i nie mam serca go budzić zobaczymy jak będzie dziś
Ulf my mamy neurologa w piątek ciekawa jestem czy jest jakaś poprawa z tym odgiecuem czy trzeba będzie rehabilitację no i spytam o te poduszkę bo nie podoba mi Sie ta jego splaszczona głowa pod tym względem zazdroszczę cesarskiego i okrągłych gowek Szymek chyba za długo był w kanale i ponoć wcześniak tak mają staram się goklasc na plecach już ale się boję ze sie zadlawi
-
nick nieaktualnyWiem, ze jeszcze troszke wczesnie, ale dostalismy w spadku krzeselko mamas&pappas:
https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/730/krzeselko_baby_budtacka_z_zabawkami_kol_lime
Co o nim myslicie?
Mamy samo krzeselko, bez panelu z zabawkami, ale to akurat mysl, ze dobrze, bo chcialabym uczyc malego spokojnego jedzenia, bez rozpraszania zabawkami. Oczywiscie wszystko wyjdzie w praniu :p ale zastanawia mnie czy ktoras z Was testowala moze takie krzeselko?